Ziua Logo
  19:24, duminica, 1 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-12-04

Comentarii: 52, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mos_Tautu
2007-12-03 22:36:01

Nimic nu este perfect pe pamant si in nici un caz minciuna

Traim intr-o tara in care calomnia,lipsa de curaj civic,invidia si opozitia totala fata de reforme reprezinta o caracteristica a politicienilor (inclusiv sau mai ales al celor de la putere),si adesea si a unor sustinatori liberali din afara si uneori chiar a unor diplomati care cred ca te poti amesteca in treburile Romaniei fara probleme.

Se INVOCA adesea,in lipsa de argumente pentru a combate adversarul,apartenenta acestora,in trecutul indepartat la PCR sau ahiar la UTC.
Cand aveai note mari in liceu sau facultate,cel putin in ultimul deceniu al lui Ceausescu intrarea in UTC si chia PCR era impusa,si cine s-ar fi putut opune atunci? Este rizibi azi sa crezi ca magnificii politici ai momentului,chiar cei tineri nu ar fi avut si ei azi carnetul rosu in buzunar.

De fapt aici este strigatul reactionarilor,lipsiti de argumente logice ,a celor care se tem de reforme,sau a celor care vor sa fie eterni la putere ca si comunistii,cei care acum blameaza, chipurile pe fostii comunisti,mimand curajul pe care l-ar fi avut ei daca ar fi trait atunci,vorba lui Creanga,si o fac din dosul sobei.

Nu este greu sa vezi ca cei mai contestati,numiti comunisti, securisti sunt politicienii,ministrii care fac reforme reale ale domeniului ce il conduc (Macovei, Nicolaescu, Ungureanu, Stolojan ,Fluture si,in fruntea tuturor Dl.Presedinte Basescu).
Mare si miraculoasa coincidenta.Grupul numit comunisto-securist lupta pentru reformarea tarii,a justitiei,agriculturii,a pozitiei Romaniei in lume,in timp ce purii anticomunisti,liberali rasati si originali de tipul petroliberalilor au certificat de virginitate.

Ati auzit ceva despre dl.Patriciu,Voiculescu,Tariceanu,Norica Nicolae,Olteanu,Crin Antonescu,Olteanu,nepotul tovarasei Ghizela Vass care era a treia in rang in comitetul executiv al PCR(adica dupa Nicolae si Elena Ceausescu) ?
Sigur ca s-a auzit,s-ascris in ziare cum au colaborat cu securitatea,cum provin din familii comuniste notorii, si care intr-un fel sau altul au fost salariati ai magnatului petrolului, dar ei sunt chipurile anticomunisti si liberali autentici,fac parte adesea din grupuri de putere a banilor prin care s-au si impus puteriii.

Ei sunt insa dusmanii reformelor si reformatorilor din PNL si din Romania,ei se opun reformelor dar ofera sau primesc servicii bune la mii de apropiati cum s-a exprimat chiar renumitul dl.Crin Antonescu...deci sunt foarte buni.

Macovei,Basescu,Nicolaescu,Ungureanu.Fluture,Stoica,Stolojan sunt comunisti si securisti,au chiar necuviinta de a spune ca actualul PNL trebuie reformat,ca grupurile oligarhice trebuesc inlaturate de la conducerea tarii.

NUMAI CA PROVERBUL CHINEZESC SPUNE
MINCIUNA NU ESTE NICIODATA PERFECTA

Lefter.Popescu
2007-12-03 22:54:51

Si matale vezi de afara daca-s aprinse luminile la cancelariile alea

Asa ca presupui cu UnZip si ce s-or intreba aia, d-le WinZip 11 Pro.

Nituc
2007-12-03 23:08:10

Ceea ce era de asteptat, prima Romanie, Alro Slatina 2%

Actiune de forta: ocupati dreapta!

Gata, ordon unificarea! Inghitind hapul amar al invalidarii categorice a referendumului privind uninominalul, jenant mai ales prin absenteismul masiv, presedintele jucator Basescu a incercat, intr-o declaratie de presa, sa citeasca in oglinda rezultatul <<intoarcerii la popor'>>. Care popor nu l-a mai primit grupat si cu bratele deschise, oferindu-i o baie de multime la nivel national. Cu toate ca se ordonase si montarea bradului de metal, cel mai inalt din Europa. Nici patru milioane n-au fost cei care au raspuns Da la convocarea prezidentiala, alt milion votand pur si simplu Nu. Covarsitoare, 75% din electorat, a fost ponderea celor care au ramas surzi si orbi la chemarea lui Traian Basescu, mesajul implicit fiind ca argumentele initiatorului shmekerash n-au fost convingatoare, cu toate ordinele lui Taubman de a exista doar doua partide. Altfel, ar fi sarit cu totii sa asigure victoria presedintelui preaiubit. Care sustine acum ca populatia n-a fost suficient de informata, din vina Guvernului si a unor partide rauvoitoare. Si atunci da ordinul de fuziune <<Ocupati garile democrate si scarile liberale>>.Uitand ca, prin lege, popularizarea temei referendumului revenea chiar initiatorului. Si ca, avand un destul de larg acces la mass-media si participand la diferite mitinguri, acesta si-a dedicat timpul si preocuparea mai mult sustinerii nu tocmai constitutionale a PD-PLD in campania pentru europarlamentare. Si s-a vazut de ce. Partidul prezidential se numeste PDL, o struto-camila ce va fi acceptata de popularii europeni. Acum, Traian Basescu, renuntand la teza <<intregului popor>>, o i ape parti, apeleaza la o fantezie PDL. Cum circa 80% din putinii prezenti la vot au zis Da, asta ar inseamna, extrapoland, vointa covarsitoare a populatiei. Iar cele cateva milioane venite la urne sunt cei care reprezinta <<nucleul dur PDL>> al natului si de el trebuie tinut cont mai mult decat de cei 80% din totalul populatiei care fie ca au votat Nu, fie ca, prin absenta, au aratat ca tema propusa nu-i pe agenda lor. Dupa <<nucleul dur ce>>, care-i faza urmatoare? Eventual, <<nucleul calificat si onest PDL>>, reprezentat de imaculatii din staff-urile PD si PLD, iar nu de partidele cu care presedintele <<n-a mers la shmechereala>>?
Copistul cronicar de deserviciu

Nituc
2007-12-03 23:14:38

Re: Nimic nu este perfect pe pamant si in nici un caz minciuna

Nosule, treci in PDL!! Esti admis, ca ne sustii bine! Dar vezi sa nu te prinda astia, ca ne dam de gol!
Purtatorul de vorbe al DA, Alro doar 2%


La 2007-12-03 22:36:01, Mos_Tautu a scris:

> Traim intr-o tara in care calomnia,lipsa de curaj civic,invidia si
> opozitia totala fata de reforme reprezinta o caracteristica a
> politicienilor (inclusiv sau mai ales al celor de la putere),si adesea
> si a unor sustinatori liberali din afara si uneori chiar a unor
> diplomati care cred ca te poti amesteca in treburile Romaniei fara
> probleme.
>
> Se INVOCA adesea,in lipsa de argumente pentru a combate
> adversarul,apartenenta acestora,in trecutul indepartat la PCR sau
> ahiar la UTC.
> Cand aveai note mari in liceu sau facultate,cel putin in ultimul
> deceniu al lui Ceausescu intrarea in UTC si chia PCR era impusa,si
> cine s-ar fi putut opune atunci? Este rizibi azi sa crezi ca
> magnificii politici ai momentului,chiar cei tineri nu ar fi avut si ei
> azi carnetul rosu in buzunar.
>
> De fapt aici este strigatul reactionarilor,lipsiti de argumente logice
> ,a celor care se tem de reforme,sau a celor care vor sa fie eterni la
> putere ca si comunistii,cei care acum blameaza, chipurile pe fostii
> comunisti,mimand curajul pe care l-ar fi avut ei daca ar fi trait
> atunci,vorba lui Creanga,si o fac din dosul sobei.
>
> Nu este greu sa vezi ca cei mai contestati,numiti comunisti, securisti
> sunt politicienii,ministrii care fac reforme reale ale domeniului ce
> il conduc (Macovei, Nicolaescu, Ungureanu, Stolojan ,Fluture si,in
> fruntea tuturor Dl.Presedinte Basescu).
> Mare si miraculoasa coincidenta.Grupul numit comunisto-securist lupta
> pentru reformarea tarii,a justitiei,agriculturii,a pozitiei Romaniei
> in lume,in timp ce purii anticomunisti,liberali rasati si originali de
> tipul petroliberalilor au certificat de virginitate.
>
> Ati auzit ceva despre dl.Patriciu,Voiculescu,Tariceanu,Norica
> Nicolae,Olteanu,Crin Antonescu,Olteanu,nepotul tovarasei Ghizela Vass
> care era a treia in rang in comitetul executiv al PCR(adica dupa
> Nicolae si Elena Ceausescu) ?
> Sigur ca s-a auzit,s-ascris in ziare cum au colaborat cu
> securitatea,cum provin din familii comuniste notorii, si care intr-un
> fel sau altul au fost salariati ai magnatului petrolului, dar ei sunt
> chipurile anticomunisti si liberali autentici,fac parte adesea din
> grupuri de putere a banilor prin care s-au si impus puteriii.
>
> Ei sunt insa dusmanii reformelor si reformatorilor din PNL si din
> Romania,ei se opun reformelor dar ofera sau primesc servicii bune la
> mii de apropiati cum s-a exprimat chiar renumitul dl.Crin
> Antonescu...deci sunt foarte buni.
>
> Macovei,Basescu,Nicolaescu,Ungureanu.Fluture,Stoica,Stolojan sunt
> comunisti si securisti,au chiar necuviinta de a spune ca actualul PNL
> trebuie reformat,ca grupurile oligarhice trebuesc inlaturate de la
> conducerea tarii.
>
> NUMAI CA PROVERBUL CHINEZESC SPUNE
> MINCIUNA NU ESTE NICIODATA PERFECTA
>
>

ionescu
2007-12-04 00:13:39

Dreapta, formata din "hoti, prosti si tampiti"

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, ca, in sedinta Comitetul Executiv National al partidului, s-a luat decizia schimbarii actualei guvernari de dreapta, pe care el o considera formata din "hoti, prosti si tampiti". "Am decis sa fim in opozitie, sa dam jos Guvernul asta incapabil, cu ministrii astia corupti. Sa schimbam presedintele Traian Basescu in 2009. Am decis sa ne organizam si sa schimbam toata conducerea asta de dreapta: hoti, prosti si tampiti", a spus Vanghelie, dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului. Vanghelie a spus ca PSD nu are cum sa sustina PNL, pe care l-a catalogat drept un partid format din "incapabili". "Nu sustinem PNL. Nu avem cum sa sustinem acesti oameni incapabili, incepand de la ministrul Justitiei, ministrul de Interne, ministrul Invatamantului. Toti sunt niste incapabili care nu au condus in viata lor nimic", a spus Vanghelie.

ionescu
2007-12-04 00:22:41

"Mincimea"

Foarte simpatice consultarile astea de saptamana trecuta de la Cotroceni! Atat de simpatice, incat cred ca ele, fara voia lor, au capatat un sens mai degraba medical decat politic. Din aceasta perspectiva, s-au prezentat la diagnosticianul nostru de frunte trei pacienti: PD, PLD si UDMR, fiindca restul, dupa rezultatele de la europarlamentare, fie au preferat analize pe cont propriu, fie sunt la reanimare, daca nu cumva chiar pe patul de moarte. Si ce concluzii se pot trage dupa consultari? Ca UDMR-ul, de pilda, e sanatos tun, cum a fost mereu in acesti aproape 18 ani de la trecerea la cele vesnice ale Ceausestilor. Aerul de foioase si conifere din Harghita si Covasna nu are cum sa nu-i faca bine. PD-ul, la randul lui, n-o duce rau, desi curentul dintre palate pare sa-i fi cauzat o mica febra. Foarte bine arata PLD, care, asemenea liderului sau, a renascut din propria-i micime. As zice ca arata chiar riscant de bine, precum acei bolnavi care inainte de obstescul lor final, mai au o perioada de falsa inflorire. (Evident, am facut o gluma macabra).Inteleg nemultumirea lui Traian Basescu care nu si-a putut duce consultul pana la capat. Desi, daca ma gandesc la rezultatul referendumului, poate n-ar strica sa-si faca un auto-consult.

La 2007-12-03 22:36:01, Mos_Tautu a scris:

> Traim intr-o tara in care calomnia,lipsa de curaj civic,invidia si
> opozitia totala fata de reforme reprezinta o caracteristica a
> politicienilor (inclusiv sau mai ales al celor de la putere),si adesea
> si a unor sustinatori liberali din afara si uneori chiar a unor
> diplomati care cred ca te poti amesteca in treburile Romaniei fara
> probleme.

> Se INVOCA adesea,in lipsa de argumente pentru a combate
> adversarul,apartenenta acestora,in trecutul indepartat la PCR sau
> ahiar la UTC.
> Cand aveai note mari in liceu sau facultate,cel putin in ultimul
> deceniu al lui Ceausescu intrarea in UTC si chia PCR era impusa,si
> cine s-ar fi putut opune atunci? Este rizibi azi sa crezi ca
> magnificii politici ai momentului,chiar cei tineri nu ar fi avut si ei
> azi carnetul rosu in buzunar.

FB
2007-12-04 00:59:07

Sindromul Putin

In Rusia s-au desfasurat alegerile parlamentare. Partidul "domnului" Putin are de departe cele mai multe voturi.Neobisnuiti cu democratia ,cu luarea de decizii in nume propriu ,rusii au cedat in fata "tatucului".Putin.Desi nu are voie sa mai candideze la anul la prezidentiale nu vrea sa lase puterea.Ii e draga. Atata de draga incat toti ceilalti ce nu sunt cu el ,sunt impotriva.Inclusiv o glorie a sahului Kasparov. Care daca a comentat in front ,a ajuns la bulau. Si nu numai el are probleme.Pumni,bulane au incasat opozantii "tatucului".
In orice tara cu adevarat democratica si nu mimata ,partidul unuia ca si Putin ar fi fost pus la colt.Nu si in Rusia. Femeile gen Apaca ,il iubesc."Organizeaza" manifestatii pentru Tovarasul ,pardon domnul Putin.
2000 de km mai la Vest (suntem si noi in Vest fata de cineva )este cam aceeasi situatie.Un Presedinte ce se vrea atotstiutor.Si Cuceritor. Vrea mult ,mult mai mult decat sa fie Presedinte.Vrea sa fie "tatucu". Si pentru o seama chiar este.Nu conteaza ca performantele economice ale guvernului sunt apreciabile ,nu conteaza ca s-au marit salariile ,pensiile ,cele ce conteaza pentru unii (si nu putini) e ceea ce SPUNE Presedintele.
SPUNE Presedintele ca guvernul e corupt ? Asa este ( proba cu caltabosul e o gluma sper).
SPUNE Presedintele ca nu se mai poate cu acest guvern? Asa este.
In timp ce El si ai lui spun ,ceilalti ,guvernantii maresc cresterea economica.
Ceilalti fac.Si ce daca au rezultate ? Nu vedeti ce SPUNE Presedintele artagos ?
Mai romani ,un sfat asa dupa umila mea parere ,daca Regele nu va place (impartial lasa guvernul sa lucreze si partidele sa parlamenteze)daca D,nul Constantinescu nu v-a placut (la fel a fost un Presedinte discret ) ,atunci cautati unul dupa modelul celor doi pomeniti ,care sa VEGHEZE la desfasurarea actului de guvernare si la cel al Parlamentului.
Nu cautati un Presedinte gen Putin.Tine de regimul comunist. Sau de cel american,unde conduce si formeaza guvernul.

Mark
2007-12-04 02:10:54

Fuziunea prin viol cu premeditare

PLD s-a fu..zionat cu PD.O surpriza placuta pentru Stolojan , o durere acuta pentru pseudoliberalii care sperau intr-o cariera pe mana Peledeului Salvator de Liberalism autentic.Acum ei simt o respiratie calda-n ceafa si-o durere acuta in partea dorsala, simptom tipic de HIV politic.
Din momentul anuntului mariajului a celor doua entitati de acelasi sex(FSNist)soarta partidului prezidential , avortonul PDL. O progenitura politico-masochista conceputa la betie care va sfarsi tragi-comic odata cu alegerile generale din 2008 sau...2009.
De maine incepe circul si ruperea de oase in interiorul struto-camilei nou infiintate, un spectacol demn de toata atentia simpatizantilor .

FB
2007-12-04 03:31:19

Caricaturi romanesti

FSN, PDSR,PSD,PD,PLD,PDL (astea ultimele sunt ca la comedie) intr-un cuvant :PCR.
Bravo tovarasi ,la vremuri noi ,tot voi.
Caum aveti in jur de 30%.Daca Base isi ia mana de pe voi ,cadeti sub prag.

Arogantu'
2007-12-04 08:07:00

Domnule Unteanu,

Arogantu'
2007-12-04 08:15:49

Re: Nimic nu este perfect pe pamant si in nici un caz minciuna

Arogantu'
2007-12-04 08:24:14

Re: Fuziunea prin viol cu premeditare

Onesti
2007-12-04 08:25:09

Sa militam pt o Romanie curata, fara petroliberali, fara dealerul Citroen de la guvern...

De cand a introdus suprataxarea pe masinile din afara, firma lui Tradiceanu care aduce masini Citroen si-a sporit profitul de 28 de ori...

In aceste conditii, cum sa nu fie rentabil sa jecmanesti Poporul Roman....

Am inceput sa-i inteleg pe PeNaLii care au ajuns sa faca din furt o adevarata arta...hotul care fura si are papion la gat nu se numeste hot, ci guvernant....

timiseu
2007-12-04 08:41:24

carui curent!

carui curent european vor adera????
cred ca ala electric,cu asa denumire de partid,auzi:democrat-liberal,cine dracu o sa-i mai creada pe basescu si draga stolo!.
astia cind sunt de centru,cind fac dreapta traditionala si originara,mai ma uit la ei ,
oameni ,totusi cu ceva in capul lor,ei cred ca vor minti la infinit,atat poporul roman,dar cei mai rau si pe europeni.
problema va veni la alegeri,sa vezi inghesuiala la candidaturi,ca nu toate or fi locuri eligibile,si NU TOT TIMPUL VETI AVEA 30% basescule.

Cristian G C
2007-12-04 08:53:01

Interese!

Asa s-a intamplat tot in Romania,pana la venirea unui rege strain care sa coaguleze fortele din tara pt. un interes comun.Cred ca este momentul sa ne gandim la o varianta din afara care sa conduca romanii spre un ideal comun si o viata europeana.Nu pt. ca nu ne trebuie romani,darin ultima vreme au dovedit ca nu se pot ridica deasupra intereselor personale si de grup.

Huhurianu
2007-12-04 09:23:05

Nu-l doare pe marinar nici in spate de problemele Romaniei si ale romanilor, dovada e usurinta cu

care a aruncat pe fereastra zecile de milioane de euro pentru referendumul lui total inutil din 25 Noiembrie, care a fost doar o fitza, un moft al lui!

Alta dovada ar fi, spun oamenii, usurinta cu care a dat 16 vapoare bune pe un dolar bucata, strainilor!

Il doare doar de el si partidul lui iubit PD!

Huhurianu
2007-12-04 09:27:28

Re: Caricaturi romanesti / Cine se aseamana se aduna, in acest caz comunistii din PD si PLD.

La 2007-12-04 03:31:19, FB a scris:

> FSN, PDSR,PSD,PD,PLD,PDL (astea ultimele sunt ca la comedie) intr-un
> cuvant :PCR.
> Bravo tovarasi ,la vremuri noi ,tot voi.
> Caum aveti in jur de 30%.Daca Base isi ia mana de pe voi ,cadeti sub
> prag.
>
>

Huhurianu
2007-12-04 09:29:12

Re: Interese! / Corect.

La 2007-12-04 08:53:01, Cristian G C a scris:

> Asa s-a intamplat tot in Romania,pana la venirea unui rege strain care
> sa coaguleze fortele din tara pt. un interes comun.Cred ca este
> momentul sa ne gandim la o varianta din afara care sa conduca romanii
> spre un ideal comun si o viata europeana.Nu pt. ca nu ne trebuie
> romani,darin ultima vreme au dovedit ca nu se pot ridica deasupra
> intereselor personale si de grup.
>

Huhurianu
2007-12-04 09:32:12

Re: Sa militam pt o Romanie curata, fara comunisti-pedisti, fara prostolojeni comunisti...fara

sustinatorii lor redusi...La 2007-12-04 08:25:09, Onesti a scris:

> De cand a introdus suprataxarea pe masinile din afara, firma lui
> Tradiceanu care aduce masini Citroen si-a sporit profitul de 28 de
> ori...
>
> In aceste conditii, cum sa nu fie rentabil sa jecmanesti Poporul
> Roman....
>
> Am inceput sa-i inteleg pe PeNaLii care au ajuns sa faca din furt o
> adevarata arta...hotul care fura si are papion la gat nu se numeste
> hot, ci guvernant....
>

ordaly
2007-12-04 09:35:05

De ce a iesit asa?

Suna impartial si obiectiv sa dam vina pe "cele doua palate", pe "doi beligeranti". Asta daca uitam cine a urlat ca vrea anticipate imediat dupa alegerile din 2005 si daca uitam cat timp a fost un singur beligerant. Chiar si acum - si asa va fi pana va disparea din viata politica - exista o singura parte care ataca zi si noapte iar cealalta re-actioneaza din cand in cand...incercand sa limiteze raul si pagubele.

Onesti
2007-12-04 10:05:57

Re: Sa militam pt o Romanie curata, fara petroliberali, fara dealerul Citroen de la guvern...

Presupun ca te incadrezi din plin in acea categorie...a masei de oameni redusi prin care liberalii si alte categorii mafiote incerca sa subjuge aceasta tara...uitand ca de fapt reprezinta doar 13 %....

Onesti
2007-12-04 10:13:02

Re: Caricaturi romanesti / Cine se aseamana se aduna, in acest caz comunistii din PD si PLD.

Ca tot vorbim de procente, ce ne facem ca ne conduc cativa oligarhi cu papion care abia au strans cu chiu, cu vai un nesperat 13 %....

Ce facem cu ei ?

Oricum, cel putin taxa de prima inmatriculare ar trebui recuperata din averea personala a dealerului Citroen...cel putin asa ar fi decent si ar fi un semn de normalitate...

avarfreson
2007-12-04 10:18:21

Decembrie , Luna Cadourilor !

predictibila yes ; cel putin sub aspectul cadourilor primite de bobor
(nu stim cine / de unde , dar ele pica in decembrie ....)

* intai si intai rumanii 1989 " ne-am luat ratia de libertate! " (impuscatu)

* apoi si apoi rumanii 2006 " ne-am scapat de muste! " (inghetate, denuntate)

* rumanii la decembrie 2007 " Neam Boierit turceste! " (cotidianu ....)

Onesti
2007-12-04 10:25:56

Re: Interese!

Cred ca singura solutie mai buna ca sa scapam de oligarhiar ar fi sa mergem la vot si sa le aratam ca acel 13 % a fost o greseala....

Lipsa lor de interes real pentru dezvoltarea acestei tari intr-o maniera europeana ar trebui fireste sa-i coboare sub pregul electoral...sa mearga langa fratii lor vadimisti, care ii asteapta cu mare, mare bucurie...

Nu avem nevoie de regi din afara sau de Consiliu Monetar...trebuie doar sa aruncam balastul din casa noastra numita Romania, sa scapam pentru totdeauna de oligarhii cu papion...

Liliac
2007-12-04 10:29:18

Re: Domnule Unteanu,

DanBruma
2007-12-04 11:50:16

Romaniile nu sint ale lui Traian Basescu

In schimb ale lui sint casele smenarite de-a lungul carierei sale "politice", ai lui sint amicii de sprit si de bisnita.

Arogantu'
2007-12-04 12:02:36

Re: Domnule Unteanu,

alwis46
2007-12-04 12:14:40

A treia Romania, cea a taxei de prima inmatriculare.

Romania de care voiesc a face vorbire este cea a guvernului, care guvern, in ciuda cresterii economice trambitate, reuseste sa tina aceasta tara pe penultimul loc la categoriile salariu minim si venituri pentru cheltuieli intre tarile UE si pe ultimul loc la capitolul putere de cumparare intre tarile europene.
Afirmatiile parvin din gazeta Saptamana financiara, publicatie apartinand trustului de presa al lui Dan Voiculescu asa ca nu poate exista banuiala unei apropieri sau afinitati a acesteia cu pedeul sau Basescu.
Tot aceasta a treia Romanie este tara taxei pentru prima inmatriculare, taxa care a suferit o metamorfoza ciudata fata de ceea ce s-a propus a fi.
Taxa cu pricina a fost adusa in discutie de insusi prim-ministrul Tariceanu intr-o sedinta de guvern psre finele lui 2006 cu putin inainte de data aderarii noastre la UE din 1 ianuarie 2007.
In fapt, odata cu aceasta data romanii isi puteau aduce masini second hand din tarile UE fara a mai plati taxe vamale. Se prefigura astfel posibilitatea, ca romanii sa introduca in tara si masini care nu corespundeau intru totul normelor ecologice, si atunci s-a nascut ideea : o taxa ecologica.
Banii astfel colectati trebuiau varsati la Ministerul Mediului.
Ministrul de finante Vladescu, cu acceptul lui Tariceanu a transformat aceasta taxa de mediu intr-o taxa fiscala, banii urmand a fi varsati la bugetul de stat cu promisiunea ca o parte din ei vor merge la Ministerul Mediului pentru actiuni de protejare a atmosferei noastre.
De la vorba la fapta e drum lung, promisiunea nu a fost respectata iar din cele peste 240 milioane euro colectate nici macar un cent nu a intrat la bugetul respectivului minister, ba mai mult, la ultimele doua rectificari de buget, acestui minister i-au fost luate prima oara 1.800 miliarde lei vechi, iar a doua oara 1.000 miliarde lei vechi.
Ce s-a facut insa cu sutele alea de milioane de euro colectate din respectiva taxa doar Tariceanu poate spune.
De fapt si de drept, taxa aceasta a fost pusa mai mult pentru protejarea industriei autohtone de autoturisme si pentru importatorii de astfel de masini printre care se numara si Tariceanu, domnul prim-ministru importand, firma la care este actionar, autoturisme Citroen.
Domnia sa are pachetul majoritar de actiuni la firma AutoMotive Trading SRL iar acest pachet ajunge la 80% conform datelor din registrul comertului, date prezentate aseara de un post TV.
Ca idee, in anul 2004, deci inainte ca Tariceanu sa fie desemnat premier, firma AMT a avut un beneficiu de doar 100.000 euro, pentru ca in 2006, la doi ani de la investirea in fruntea guvernului, firma cu pricina, implicit domnul Tariceanu, sa aiba un profit de peste 2.000.000 euro.
Toate aceste date au fost date aseara pe un post TV iar ele nu pot fi decat reale pentru ca ar fi prea costisitoare pentru o publicatie sau un post TV publicarea unor date false in perspectiva unui proces civil sau penal.
Este foarte evident ca exista un real conflict de interese intre functia de premier si activitatea de importator intr-un sector in care s-a pus o taxa fiscala, cu alte cuvinte, domnul Tariceanu si-a protejat de la inaltimea functiei sale interesele personale, profitul crescandu-i de 20 de ori in numai doi ani.
Declaratiile lui Basescu se inscriu in aceiasi nota de tangaj si ruliu ale unei inconsecvente de gandire si actiune.
Aceasta inconsecventa poate atrage Romania intr-o conjuctura nefavorabila pe plan international cum de altfel si refuzul lui Tariceanu de a se restitui sumele de bani luate cu de-a sila de la cetatenii care si-au adus masini de afara poate foarte usor sa aduca Romaniei sanctiuni si procese din partea UE.
Deja, avertismente pe aceasta speta ne-au fost lansate de comunitatea europeana iar cerbicia Bucurestilor este deocamdata de neinfrant.
Si Basescu si Tariceanu sunt la fel de nesintitori fata de interesele tarii, si dupa cum se vede, pentru ei primeaza doar interesele de grup sau cele personale.
Buna si frumoasa tara avem, tocmeala este proasta.

alwis46
2007-12-04 12:20:26

Re: Nu-l doare pe marinar nici in spate de problemele Romaniei si ale romanilor, dovada e usurinta c

Ca bine le zici domnule, dar nu vrei sa discutam si de alea 24 de vapoare smenuite de Vacaroiu in cardasie cu grecii Katounis si Grylakis ?
A propos de refrendum, cat a costat inutilul ala referendum pentru demiterea lui Basescu din luna mai ?
De banii aia aruncati in vant de Tariceanu si de cei 322 nu te doare ?
Tot banii nostri sunt domnule si la fel de bine puteai sa aduci vorba si de ei.
Pai de fiecare data aceasi poveste, numai unul singur din tara asta ne duce de rapa.
Domnule, guvernarea apartine guvernului i9n toate rarile astea din lume nu presedintelui.
Exista mici exceptii, dar cazul SUA sau al Frantei nu intra in discutie.
Dialogam pe aceasta tema a risipei de bani ?La 2007-12-04 09:23:05, Huhurianu a scris:

> care a aruncat pe fereastra zecile de milioane de euro pentru
> referendumul lui total inutil din 25 Noiembrie, care a fost doar o
> fitza, un moft al lui!
>
> Alta dovada ar fi, spun oamenii, usurinta cu care a dat 16 vapoare
> bune pe un dolar bucata, strainilor!
>
> Il doare doar de el si partidul lui iubit PD!
>

Maldini
2007-12-04 13:14:04

Este vorba de un artucol incendiar " TRECUTUL DOAMNEI BASESCU "

Nu e gluma, nici io n-am stiut ca avea un asa zis iubit profesor de matematica, o chema Marcica sau Maria Andrusca, nascuta in satul Cajvana, tatal ei era militian, traiau in casa din lut....

http://stirea.wordpress.com/

Hantzy
2007-12-04 13:26:14

Tautule, o data ai si tu dreptate!

Nu exista minciuna perfecta! Si tie ti-a scapat adevarul printre taste. Vezi acoalea!

La 2007-12-03 22:36:01, Mos_Tautu a scris:

...
> Macovei,Basescu,Nicolaescu,Ungureanu.Fluture,Stoica,Stolojan sunt
> comunisti si securisti...
>

Shadow
2007-12-04 13:32:37

Re: Mi se pare "corecta" mentalitatrea ta vasilica

Sau mai bine zis o inteleg. Asta ai invatat asta poti sustine.

> Se INVOCA adesea,in lipsa de argumente pentru a combate
> adversarul,apartenenta acestora,in trecutul indepartat la PCR sau
> ahiar la UTC.
> Cand aveai note mari in liceu sau facultate,cel putin in ultimul
> deceniu al lui Ceausescu intrarea in UTC si chia PCR era impusa,si
> cine s-ar fi putut opune atunci? Este rizibi azi sa crezi ca
> magnificii politici ai momentului,chiar cei tineri nu ar fi avut si ei
> azi carnetul rosu in buzunar.
>
> De fapt aici este strigatul reactionarilor,lipsiti de argumente logice
> ,a celor care se tem de reforme,sau a celor care vor sa fie eterni la
> putere ca si comunistii,cei care acum blameaza, chipurile pe fostii
> comunisti,mimand curajul pe care l-ar fi avut ei daca ar fi trait
> atunci,vorba lui Creanga,si o fac din dosul sobei.
>
> Nu este greu sa vezi ca cei mai contestati,numiti comunisti, securisti
> sunt politicienii,ministrii care fac reforme reale ale domeniului ce
> il conduc (Macovei, Nicolaescu, Ungureanu, Stolojan ,Fluture si,in
> fruntea tuturor Dl.Presedinte Basescu).
> Mare si miraculoasa coincidenta.Grupul numit comunisto-securist lupta
> pentru reformarea tarii,a justitiei,agriculturii,a pozitiei Romaniei
> in lume,in timp ce purii anticomunisti,liberali rasati si originali de
> tipul petroliberalilor au certificat de virginitate.
>
> Ati auzit ceva despre dl.Patriciu,Voiculescu,Tariceanu,Norica
> Nicolae,Olteanu,Crin Antonescu,Olteanu,nepotul tovarasei Ghizela Vass
> care era a treia in rang in comitetul executiv al PCR(adica dupa
> Nicolae si Elena Ceausescu) ?
> Sigur ca s-a auzit,s-ascris in ziare cum au colaborat cu
> securitatea,cum provin din familii comuniste notorii, si care intr-un
> fel sau altul au fost salariati ai magnatului petrolului, dar ei sunt
> chipurile anticomunisti si liberali autentici,fac parte adesea din
> grupuri de putere a banilor prin care s-au si impus puteriii.
>
> Ei sunt insa dusmanii reformelor si reformatorilor din PNL si din
> Romania,ei se opun reformelor dar ofera sau primesc servicii bune la
> mii de apropiati cum s-a exprimat chiar renumitul dl.Crin
> Antonescu...deci sunt foarte buni.
>
> Macovei,Basescu,Nicolaescu,Ungureanu.Fluture,Stoica,Stolojan sunt
> comunisti si securisti,au chiar necuviinta de a spune ca actualul PNL
> trebuie reformat,ca grupurile oligarhice trebuesc inlaturate de la
> conducerea tarii.

Concluzia :

Oamenii nu trebuie judecati dupa faptele lor (apartenenta la partid si/sau secu a celor "buni din lista", faptele lor ca parte a aceslui sistem -vezi si boierul caruia ii faci temenele sau madam Musca si datul in gat al studentilor) ci dupa "familia lor"(apartenenta la partid a matusii lui olteanu ca pe ailalti nu prea i-ai "demonstrat"). Asta da mentalitate "plina de logica" si de "bun simt" dupa 18 ani de la revolutie. Este mentalitatea de "axa" sau de "tatuca" prezidential de tip fsn. Cei care tipau "agenturile" in urma cu niste ani.

Vasilica imi este din ce in ce mai clar ca matale ai fost "macar" membru de partid daca nu chiar si informator.

Shadow
2007-12-04 13:37:05

Re: Sa militam pt o Romanie curata, tovarase Onesti ia explica

> De cand a introdus suprataxarea pe masinile din afara, firma lui
> Tradiceanu care aduce masini Citroen si-a sporit profitul de 28 de
> ori...

Deci daca e "suprataxare" inseamna ca "consumul" de masini din import se reduce si creste consumul de masini fabricate in tara(masinile straine au devenit mai scumpe). Citroen nu se fabrica in tara. Citroen face parte din grupul Peugeot si nu Renault. Deci cum si-a sporit "profitul" firma lui tariceanu de 28 de ori?

> In aceste conditii, cum sa nu fie rentabil sa jecmanesti Poporul
> Roman....

In aceste conditii ce clasa trebuie sa refaci dta? Ai idee?

> Am inceput sa-i inteleg pe PeNaLii care au ajuns sa faca din furt o
> adevarata arta...hotul care fura si are papion la gat nu se numeste
> hot, ci guvernant....

Ai inceput sa intelegi extrem de prost cum ti-am demonstrat si mai sus. Matale nu-ti lipseste "papionul" neaparat ci nistica scoala pt a putea "masura" obiectiv.

Shadow
2007-12-04 13:46:10

alwis

>Ca bine le zici domnule, dar nu vrei sa discutam si de alea 24 de vapoare >smenuite de Vacaroiu in cardasie cu grecii Katounis si Grylakis ?

Ba da ca alea din fericire nu sunt inca prescrise daca intelegi ce vreau sa spun. Adica fac teoretic obiect al cercetarilor si justitiei. Alea prescrise sunt varianta basecu. Despre astea "mucles" ca "hotul neprins e negustor cinstit"(hotul cu dosarul tinut la sertar).

>A propos de refrendum, cat a costat inutilul ala referendum pentru demiterea >lui Basescu din luna mai ?

Parlamentul are drept sa suspende un presedinte. La lege scrie ca e necesara validarea prin referendum. Deci e o consecinta a deciziei parlamentare de suspendare. referendumul de saptamana trecuta insa este din ciclul "pohta ce am pohtit". Maine o sa se scoale sa ne spuna ca ploua de jos in sus si o sa faca referendum pt varianta prezidentiala a ploii. Asta in plus amestecata cu alte alegeri pt a putea face campanie electorala pt un partid mai abitir ca iliescu. Asa-i ca e normal alwis?

>Tot banii nostri sunt domnule si la fel de bine puteai sa aduci vorba si de ei.
>Pai de fiecare data aceasi poveste, numai unul singur din tara asta ne duce de >rapa.
>Domnule, guvernarea apartine guvernului i9n toate rarile astea din lume nu >presedintelui.
>Exista mici exceptii, dar cazul SUA sau al Frantei nu intra in discutie.
>Dialogam pe aceasta tema a risipei de bani ?

Daca te uiti pe motivele "scaderii de ratting" ale lui SP o sa vezi ca e vorba de "instabilitate politica" in primul rand. Si au dreptate. Nu se poate guverna in scandaluri (de 3 ani deja) pt ca am facut tampenia de a alege(eu o asum) o persoana care vrea sa aibe doar ea dreptate si care este incapabila sa lucreze in echipa sau sa nus-i depaseasca atributiile. Putem dialoga daca vrei pe tema risipei de bani dar "democratia are si ea un cost". Ca si alegerea proasta dealtfel(promotorul "pohtei ce-am pohtit").

Hantzy
2007-12-04 14:04:08

Ai trecut, bag seama, pe suport digital, ca Vinilul s-ar fi zgariat demult!

La 2007-12-04 12:20:26, alwis46 a scris:

> Ca bine le zici domnule, dar nu vrei sa discutam si de alea 24 de
> vapoare smenuite de Vacaroiu in cardasie cu grecii Katounis si
> Grylakis ?
> A propos de refrendum, cat a costat inutilul ala referendum pentru
> demiterea lui Basescu din luna mai ?
> De banii aia aruncati in vant de Tariceanu si de cei 322 nu te doare
> ?
>
>
*********************
Exista o mare diferenta intre cele doua referendumuri: cei 322 de initiatori ai lui din mai nu au votat nici pana atunci, si nici de atunci niciodata in bloc. Dovada a faptului ca JUDECA INDEPENDENT! Ceilalti 108 au votat intotdeauna, si poate nu intamplator, exclusiv conform orientarilor prezidentiale. Dovada ca NU JUDECA INDEPENDENT!
Iar actualul prezident persista in convingerea sa ca el stie mai bine, incercand acum cu un alt tertip IMPUNEREA variantei majoritare. Daca cei 322 au respectat decizia populara din mai a.c., nu acelasi lucru il face si Cotroceniul. Dovada de PERFIDIE, RIDICOL, FATARNICIE si SPERJUR!

PS. Existenta celor 322, chiar fie si cu greseala din 19 aprilie, este o dovada clara a existentei, macar firave, a democratiei in PARLAMENT! Nu acelasi lucru se poate spune despre Administratia prezidentiala, unde domneste absolutismul!
De curand, la emisiunea lui Turcescu l-am vazut pe Blaga cum se sforta sa-i smulga lui Geoana o decalartie cum ca vor sustine varianta majoritara in Parlament. Am avut revelatia unor timpuri ce nu le-am prins: anii 50-60 dpdv politic!

alwis46
2007-12-04 14:22:26

Re: alwis

Eeee, si dumneata le zici bine domnule.
Dar hai sa trecem la niste lucruri concrete.
In primul rand, alegerile din 2004 au fost castigate de Alianta PSD-PUR, cei de la Alianta DA venind frumusel pe locul doi.
Logic, si normal, era ca guvernul sa fie facut de castigatori.
Logic.
Problema era insa ca nici o coalitie d-asta politica nu avea majoritatea parlamentara si s-a trecut la aranjamente de culise, aranjamente in urma carora PUR s-a desprins de pesedei si a dat fuga in tabara pedeilor-penelei.
In urma acesrtor misculatii a fost nominalizat si apoi validat ca prim-ministru domnul Calin Popescu Tariceanu.
Din punctul meu de vedere a fost o miscare cu un puternic iz puturos.
Scandalul are deci ca punct de plecare constientizarea faptului ca, din punctul de vedere prezidential numirea lui Tariceanu a fost urmarea unui murdarii politice si o greseala, iar din punct de vedere prim-ministerial asumarea acestei murdarii si ideea ca prost a fost de data asta cel care a dat si nu cel care a luat, vorbind de scaunul de la Palatul Victoria.
In definitiv, se cearta intre ele doua curve politice, nici unul dintre protagonisti nefiind mai demn de respect unul mai mult decat celalalt.
Amandoi imi produc aceleasi sentimente de repulsie, unul din perspectiva apucaturilor grobiene, celalalt avand aceleasi maniere ascunse insa sub masca unui comportament aparent civilizat.
Doi mascarici jalnici.


La 2007-12-04 13:46:10, Shadow a scris:

> >Ca bine le zici domnule, dar nu vrei sa discutam si de alea 24 de
> vapoare >smenuite de Vacaroiu in cardasie cu grecii Katounis si
> Grylakis ?
>
> Ba da ca alea din fericire nu sunt inca prescrise daca intelegi ce
> vreau sa spun. Adica fac teoretic obiect al cercetarilor si justitiei.
> Alea prescrise sunt varianta basecu. Despre astea "mucles" ca "hotul
> neprins e negustor cinstit"(hotul cu dosarul tinut la sertar).
>
> >A propos de refrendum, cat a costat inutilul ala referendum pentru
> demiterea >lui Basescu din luna mai ?
>
> Parlamentul are drept sa suspende un presedinte. La lege scrie ca e
> necesara validarea prin referendum. Deci e o consecinta a deciziei
> parlamentare de suspendare. referendumul de saptamana trecuta insa
> este din ciclul "pohta ce am pohtit". Maine o sa se scoale sa ne spuna
> ca ploua de jos in sus si o sa faca referendum pt varianta
> prezidentiala a ploii. Asta in plus amestecata cu alte alegeri pt a
> putea face campanie electorala pt un partid mai abitir ca iliescu.
> Asa-i ca e normal alwis?
>
> >Tot banii nostri sunt domnule si la fel de bine puteai sa aduci vorba
> si de ei.
> >Pai de fiecare data aceasi poveste, numai unul singur din tara asta
> ne duce de >rapa.
> >Domnule, guvernarea apartine guvernului i9n toate rarile astea din
> lume nu >presedintelui.
> >Exista mici exceptii, dar cazul SUA sau al Frantei nu intra in
> discutie.
> >Dialogam pe aceasta tema a risipei de bani ?
>
> Daca te uiti pe motivele "scaderii de ratting" ale lui SP o sa vezi ca
> e vorba de "instabilitate politica" in primul rand. Si au dreptate. Nu
> se poate guverna in scandaluri (de 3 ani deja) pt ca am facut tampenia
> de a alege(eu o asum) o persoana care vrea sa aibe doar ea dreptate si
> care este incapabila sa lucreze in echipa sau sa nus-i depaseasca
> atributiile. Putem dialoga daca vrei pe tema risipei de bani dar
> "democratia are si ea un cost". Ca si alegerea proasta
> dealtfel(promotorul "pohtei ce-am pohtit").
>
>
>

Huhurianu
2007-12-04 14:48:44

Re: Nu-l doare pe marinar nici in spate de problemele RO / Am uitat de 1,5-2 miliarde $ aruncati pe

pe fereastra atunci cind Basescu a iertat Irakul de datoria de 1,5-2 miliarde $ ce o avea fata de Romania, poporul roman!!!


de La 2007-12-04 09:23:05, Huhurianu a scris:

> care a aruncat pe fereastra zecile de milioane de euro pentru
> referendumul lui total inutil din 25 Noiembrie, care a fost doar o
> fitza, un moft al lui!
>
> Alta dovada ar fi, spun oamenii, usurinta cu care a dat 16 vapoare
> bune pe un dolar bucata, strainilor!
>
> Il doare doar de el si partidul lui iubit PD!
>

Huhurianu
2007-12-04 14:57:20

Re: Sa militam pt o Romanie curata, fara comunisti-pedisti, fara comunisti Onesti,

m-am exprimat foarte clar, doar sustinatorii marinarului si a PD (PDL) sint redusi, se vede din comentariile lor si din vorbirea lor!


La 2007-12-04 10:05:57, Onesti a scris:

> Presupun ca te incadrezi din plin in acea categorie...a masei de
> oameni redusi prin care liberalii si alte categorii mafiote incerca sa
> subjuge aceasta tara...uitand ca de fapt reprezinta doar 13 %....
>

Huhurianu
2007-12-04 15:09:54

Re: alwis / Corect Shadow.

La 2007-12-04 13:46:10, Shadow a scris:

> >Ca bine le zici domnule, dar nu vrei sa discutam si de alea 24 de
> vapoare >smenuite de Vacaroiu in cardasie cu grecii Katounis si
> Grylakis ?
>
> Ba da ca alea din fericire nu sunt inca prescrise daca intelegi ce
> vreau sa spun. Adica fac teoretic obiect al cercetarilor si justitiei.
> Alea prescrise sunt varianta basecu. Despre astea "mucles" ca "hotul
> neprins e negustor cinstit"(hotul cu dosarul tinut la sertar).
>
> >A propos de refrendum, cat a costat inutilul ala referendum pentru
> demiterea >lui Basescu din luna mai ?
>
> Parlamentul are drept sa suspende un presedinte. La lege scrie ca e
> necesara validarea prin referendum. Deci e o consecinta a deciziei
> parlamentare de suspendare. referendumul de saptamana trecuta insa
> este din ciclul "pohta ce am pohtit". Maine o sa se scoale sa ne spuna
> ca ploua de jos in sus si o sa faca referendum pt varianta
> prezidentiala a ploii. Asta in plus amestecata cu alte alegeri pt a
> putea face campanie electorala pt un partid mai abitir ca iliescu.
> Asa-i ca e normal alwis?
>
> >Tot banii nostri sunt domnule si la fel de bine puteai sa aduci vorba
> si de ei.
> >Pai de fiecare data aceasi poveste, numai unul singur din tara asta
> ne duce de >rapa.
> >Domnule, guvernarea apartine guvernului i9n toate rarile astea din
> lume nu >presedintelui.
> >Exista mici exceptii, dar cazul SUA sau al Frantei nu intra in
> discutie.
> >Dialogam pe aceasta tema a risipei de bani ?
>
> Daca te uiti pe motivele "scaderii de ratting" ale lui SP o sa vezi ca
> e vorba de "instabilitate politica" in primul rand. Si au dreptate. Nu
> se poate guverna in scandaluri (de 3 ani deja) pt ca am facut tampenia
> de a alege(eu o asum) o persoana care vrea sa aibe doar ea dreptate si
> care este incapabila sa lucreze in echipa sau sa nus-i depaseasca
> atributiile. Putem dialoga daca vrei pe tema risipei de bani dar
> "democratia are si ea un cost". Ca si alegerea proasta
> dealtfel(promotorul "pohtei ce-am pohtit").
>
>
>

CID
2007-12-04 15:17:53

Re: Domnule Unteanu,

Tariceanu nici macar nu da la gioale. Tariceanu doar se apara, din pacate. Era bine sa dea si el, nu la gioale ci direct la cap.

Liliac
2007-12-04 15:53:17

Re: Domnule Unteanu,

Arogantu'
2007-12-04 16:21:03

Re: Este vorba de un artucol incendiar " TRECUTUL DOAMNEI BASESCU "

nicoleta
2007-12-04 16:46:09

romania

si romania lui tariceanu????base zice doar ce vrea lumea sa auda fara sa mai conteze daca este adevarat sau nu....de aceea e asa de popular.....in romania....ha ha ha

Huhurianu
2007-12-04 16:53:44

Re: Ai trecut, bag seama, pe suport digital / Tot respectul Hantzy, ai scris numai adevarul!

La 2007-12-04 14:04:08, Hantzy a scris:

> La 2007-12-04 12:20:26, alwis46 a scris:
>
> > Ca bine le zici domnule, dar nu vrei sa discutam si de alea 24 de
> > vapoare smenuite de Vacaroiu in cardasie cu grecii Katounis si
> > Grylakis ?
> > A propos de refrendum, cat a costat inutilul ala referendum pentru
> > demiterea lui Basescu din luna mai ?
> > De banii aia aruncati in vant de Tariceanu si de cei 322 nu te doare
> > ?
> >
> >
> *********************
> Exista o mare diferenta intre cele doua referendumuri: cei 322 de
> initiatori ai lui din mai nu au votat nici pana atunci, si nici de
> atunci niciodata in bloc. Dovada a faptului ca JUDECA INDEPENDENT!
> Ceilalti 108 au votat intotdeauna, si poate nu intamplator, exclusiv
> conform orientarilor prezidentiale. Dovada ca NU JUDECA INDEPENDENT!
> Iar actualul prezident persista in convingerea sa ca el stie mai bine,
> incercand acum cu un alt tertip IMPUNEREA variantei majoritare. Daca
> cei 322 au respectat decizia populara din mai a.c., nu acelasi lucru
> il face si Cotroceniul. Dovada de PERFIDIE, RIDICOL, FATARNICIE si
> SPERJUR!
>
> PS. Existenta celor 322, chiar fie si cu greseala din 19 aprilie, este
> o dovada clara a existentei, macar firave, a democratiei in PARLAMENT!
> Nu acelasi lucru se poate spune despre Administratia prezidentiala,
> unde domneste absolutismul!
> De curand, la emisiunea lui Turcescu l-am vazut pe Blaga cum se sforta
> sa-i smulga lui Geoana o decalartie cum ca vor sustine varianta
> majoritara in Parlament. Am avut revelatia unor timpuri ce nu le-am
> prins: anii 50-60 dpdv politic!
>

Ratacitul
2007-12-04 17:03:33

Re: A treia Romania, cea a taxei de prima inmatriculare.

Absolut delicioasa partea asta a postarii. Altfel, cum e vremea pe Uranus? Pe aici, pe Terra, in partea de nord, e iarna.


La 2007-12-04 12:14:40, alwis46 a scris:

> Toate aceste date au fost date aseara pe un post TV iar ele nu pot fi
> decat reale pentru ca ar fi prea costisitoare pentru o publicatie sau
> un post TV publicarea unor date false in perspectiva unui proces civil
> sau penal.

Huhurianu
2007-12-04 17:03:53

Domnule Unteanu / Mai fraierule Liliac tu nu stii ca liliacii tai sint vampiri, sugatori de singe?

Shadow
2007-12-04 18:31:59

Re: alwis / Corect Shadow.

>Eeee, si dumneata le zici bine domnule.
>Dar hai sa trecem la niste lucruri concrete.
>In primul rand, alegerile din 2004 au fost castigate de Alianta PSD-PUR, cei de >la Alianta DA venind frumusel pe locul doi.

Corect

>Logic, si normal, era ca guvernul sa fie facut de castigatori.
>Logic.

Corect

>Problema era insa ca nici o coalitie d-asta politica nu avea majoritatea >parlamentara si s-a trecut la aranjamente de culise, aranjamente in urma >carora PUR s-a desprins de pesedei si a dat fuga in tabara pedeilor-penelei.
>In urma acesrtor misculatii a fost nominalizat si apoi validat ca prim-ministru >domnul Calin Popescu Tariceanu.

Cu UDMR puteau guverna oricare din coalitii a si pana acuma.

>Din punctul meu de vedere a fost o miscare cu un puternic iz puturos.

Acum sesizam "izul puturos" mai bine decat atunci cand tot romanul credea ca a invins psd-ul.

>Scandalul are deci ca punct de plecare constientizarea faptului ca, din punctul >de vedere prezidential numirea lui Tariceanu a fost urmarea unui murdarii >politice si o greseala, iar din punct de vedere prim-ministerial asumarea >acestei murdarii si ideea ca prost a fost de data asta cel care a dat si nu cel >care a luat, vorbind de scaunul de la Palatul Victoria.

Din punct de vedere prezidential murdaria politica era cunoscuta pt ca basecu personal s-a amestecat pt "ruperea" PC de la aliatul sau psd. Oricum tinand cont si de realitatea "neplacuta" PC a luat procente de la PSD pt parlament pt ca altfel nimeni nu mai avea cu cine sa "negocieze" o mizerie politica. Deci trebuie sa recunoastem ca psd a castigat alegerile ei putand face cu UDMR guvern oricand.

QIn definitiv, se cearta intre ele doua curve politice, nici unul dintre protagonisti >nefiind mai demn de respect unul mai mult decat celalalt.
>Amandoi imi produc aceleasi sentimente de repulsie, unul din perspectiva >apucaturilor grobiene, celalalt avand aceleasi maniere ascunse insa sub >masca unui comportament aparent civilizat.
>Doi mascarici jalnici.

Exista insa o bila alba pt mascariciul "aparent manierat". Pana la integrare nu l-a atacat pe presedinte niciodata transformandu-se in "sacul de box" prezidential preferat. Poate fi masurata la fel dorinta de stabilitate politica atat de necesara integrarii cu "non politica" prezidentiala care tine de 3 ani? Nu pot fi masurate la fel. Macar jalnicul tariceanu a tinut carca pana la integrare dovedind o mult mai buna atentie la problemele romanesti decat jalnicul mascarici prezidential.

Huhurianu
2007-12-04 19:19:07

Re: romania ? / Fara gluma, asa-i draga, Basescu-i cel mai viclean, si prostii-l cred!

La 2007-12-04 16:46:09, nicoleta a scris:

> si romania lui tariceanu????base zice doar ce vrea lumea sa auda fara
> sa mai conteze daca este adevarat sau nu....de aceea e asa de
> popular.....in romania....ha ha ha
>

Hantzy
2007-12-04 20:03:50

Re: A treia Romania, cea a taxei de prima inmatriculare.

La 2007-12-04 12:14:40, alwis46 a scris:


> De fapt si de drept, taxa aceasta a fost pusa mai mult pentru
> protejarea industriei autohtone de autoturisme si pentru importatorii
> de astfel de masini printre care se numara si Tariceanu, domnul
> prim-ministru importand, firma la care este actionar, autoturisme
> Citroen.
> Domnia sa are pachetul majoritar de actiuni la firma AutoMotive
> Trading SRL iar acest pachet ajunge la 80% conform datelor din
> registrul comertului, date prezentate aseara de un post TV.
> Ca idee, in anul 2004, deci inainte ca Tariceanu sa fie desemnat
> premier, firma AMT a avut un beneficiu de doar 100.000 euro, pentru ca
> in 2006, la doi ani de la investirea in fruntea guvernului, firma cu
> pricina, implicit domnul Tariceanu, sa aiba un profit de peste
> 2.000.000 euro.
****************************
Cresterea respectiva e spectaculoasa, dar nu e deosebita in bransa. In perioada respectiva, vanzarile auto au crescut constant cam cu 20-25 la suta anual. Incasarile insa au crescut cam cu 55 la suta anual, indicand pe de o parte cresterea puterii de cumparare pe acest segment de piata, dar si faptul ca piata respectiva s-a ameliorat cam cu acelasi procent ca si in cazul firmei domnului PM.

In concluzie, daca ai vrut cumva sa insinuezi vreun conflict de interese, este nedemn!

Hantzy
2007-12-04 20:31:06

Re: Domnule Unteanu / Mai fraierule Liliac tu nu stii ca liliacii tai sint vampiri, sugatori de singe?

Ei nu, Huhule! Cu toata simpatia, trebuie sa-ti spun ca LILIECII, desi carnivori nu sunt vampiri. Exista un singur liliac vampir in America de Sud, insa el este mai ales renumit pentru functia sa renala decat pentru poftele sale culinare: stand deasupra vitei pe care a atacat-o, aproape simultan cu momentul degustarii, el urineaza lichidul inutil ingurgitat, pastrand doar proteinele. Ca sa mai poata zbura!

> La 2007-12-04 15:53:17, Liliac a scris:
>
> > Spune-mi Batman, nu libelula!
> >
> > Deci! Base nu e printre favoritii mei, nu l-am votat niciodata. Si
> > nici la referendum nu am mers. Dar editorialul descrie cum cele doua
> > palate se insulta in public in DAUNA ROMANIEI! Cum nu se mai pot afisa
> > unul langa altul la un eveniiment pe plan extern, fara sa se aseze
> > cineva intre ei!
> >
> > In nici o alta tara europeana nu sunt scandaluri in asemenea hal.
> > Nimeni nu isi spala rufele in public cu asemenea pasiune - in afara de
> > noi. Nu e problema cine are dreptate, Basescu sau Tariceanu, ci modul
> > in care ambii reusesc sa deterioreze imaginea Romaniei.
>

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01028 sec.