Ziua Logo
  13:22, sambata, 23 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-21

Comentarii: 28, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mos_Tautu
2007-11-20 22:38:58

Lichele,jigodii si javre


Articolul dlui Eugen MIHAESCU a fost scris cu ura si neprofesionism,intr-un limbaj pe care il exemplific: pentru a afla, trebuie sa lamurim mai intai adevarata sa relatie cu "poporul". Traian Basescu imparte oamenii in trei categorii: JAVRE, care se tem si fug, LICHELE, de care se foloseste, si JIGODII, cu care trebuie sa se lupte.
Deci Javre,Lichele si Jigodii iata ce inalt profesionalism al ziaristului.
Cu asemenea argumente banuim ca articoluol va fi intelectualmente vorbind HIGH
Dar dl.Basescu spune poporului doar:hai sa facem curatenie!

Ziaristul spune sincer ca nu stie ce este aceea o clasa politica reformata.Este induiosator.

Slogan cinstit pe care presedintele Basescu il lanseaza si care sumarizeaza scopul referendumului pentru votul uninominal,in varianta pe care o propune este asa de simplu si explicit incat ma mir ca ziaristul nu-l intelege..

Fara emfaza,fara idei de grandoare,Dl.Presedinte ne spune ca a venit timpul sa terminam perioada incerta a tranzitiei,perioada care si-a avut propria clasa politica dar care in prezent si in viitor nu mai poate inova,nu mai poate produce progres.

Ori daca nu mai exista progres atunci,cum spunea si Caragiale,intervine stagnarea.intervine regresul sidaca lucrurile merg in acest fel tara se va afla in fata dezastrului.

Trecand peste impasul mediatic creat de actuala clasa politica,exprimat prin cenzura mediatica,evidenta in primul rand la TVR,Presedintele,asa cum il stim ramane optimist,deoarece el stie ca adevarul nu poate fi ascuns,el trebuie strigat in piata publica,iar daca nu se va gasi cine sa-l faca,il vor striga pietrele.

Explicatiile dlui Presedinte la emisiunea Realitatea TV au fost sincere si cinstite.
A venit momentul ca poporul sa sanctioneze,poporul sa decida cine sa conduca destinele Romaniei.
Sita votului uninominal este capabila a cerne clasa politica,si desi nu este un sistem perfect vom avea un parlament nou,cu o componenta democratica,tanara,gata ca alaturi de presedinte sa purceada la un nou inceput.

Iata cum rezuma Presedintele avantajele votului uninominal:
-Votul pentru deputati si senatori va fi organizat la fel ca alegerile pentru primari: o circumscriptie - un ales.
- Stimuleaza dezbaterea pe programe si viziuni politice in campania pentru primul tur.
- Stimuleaza cresterea performantei individuale a candidatilor. Acestia depind de competenta, onestitatea si capacitatea de comunicare proprii.
- Obliga partidele sa isi dezvolte o politica reala de resurse umane, bazata pe capitalul uman al circumscriptiei, nu pe importuri, migrari sau transferuri.
- Sistemul impune fiecarui partid astfel si discernamant si o abordare proactiva in recunoasterea si preluarea celor mai performanti lideri de la nivelul circumscriptiei.
- Alegerea in circumscriptii uninominale creeaza conditiile pentru responsabilizarea clasei politice. Cetatenii vor sti pe cine au trimis in Parlament si vor putea judeca in ce fel au fost reprezentati, in urmatoarele alegeri confirmand sau infirmand alegerea facuta.
- Sistemul va elimina cumpararea locurilor, care e posibila in sistemul de vot pe liste - competitia este deschisa, cel mai bun castiga.
- Sistemul va duce la clarificarea relatiilor dintre partide. Partidele se pot alia in turul al doilea, cand are loc intrecerea decisiva, pentru a il sustine pe un candidat mai bine plasat. Aceste intelegeri sunt transparente (trebuie sa fie publice pentru a putea directiona voturile catre cineva) si ele anticipeaza coalitiile de guvernare, respectiv din opozitie.
- Sistemul sta la baza guvernarilor stabile, care nu sunt supuse intelegerilor personale dintre lideri, ci au ca baza votul alegatorilor.

brad
2007-11-21 00:19:42

un hot care striga hotii

Despre Traian Basescu se pot spune multe dar se pare ca lumea este inca atat de naiva incat sa nu vada adevarata fata a acestui marinar mare consumator de alcool. Cand vorbeste de reformarea clasei politice Basescu de fapt se refera la o inlocuire a ei cu o alta aservita interesului prezidential, interes care nu are in vedere sa traim bine ci sa traiasca ei bine. Vorbeste despre coruptie dar este corupt, a condamnat comunismul dar a fost comunist, vorbeste despre securisti dar a fost securist si incearca formarea unei noi securitati care sa ii slujeasca in lichidarea adversarilor politici. Aceasta este politica lui Traian Basescu o politica care incearca sa instaureze o noua dictatura, in care nimeni nu mai poate critica decizile sale. Basescu vorbeste de curatenie dar nu se uita in propia ograda, la PD unde sunt multi membri implicati in afaceri dubioase, si ceea ce este si mai grav el insusi sustine anumite grupuri de interese care s-au imbogatit din afaceri pe banii publici. Acesta este Traian Basescu un om care isi ascunde marlania in spatele unor vorbe frumoase, un hot care striga hotii.

Ion Caramache
2007-11-21 04:36:58

Artistul poporului

Tot uitindu-ma la poza academicianului caricaturist, senator peremist, fost sfetnic de taina pesedist, director vecist XX, capul artistic din fruntea listei vecetudoriste la europene si, pina mai deunazi, coleg de cuib cu nepoata lui il duce, caut sa-mi amintesc unde am mai intilnit figura cetateanului pe care Basescu l-a bagat in gramada de <<< JAVRE, LICHELE si JIGODII >>>, deoarece este evident ca traseistul moralist nu poate intra in categoria de
<<< oameni buni >>>.
Mi-am amintit ca, pe la mijlocul anilor '60, o verisoara de-a mea m-a rugat odata sa o insotesc la un ceai la una din colegele ei de facultate de la arhitectura deoarece era suparata cu prietenul ei, si avea nevoie de cineva care sa o insoteasca deorece nu era de bon ton sa apari " single " la acel bairam unde majoritatea invitatilor erau odrasle de mari familii din protipendada antebelica. Nu prea mi-a placut mie ideea de a merge la o asemenea sindrofie, dar pina la urma am acceptat sa-mi insotesc verisoara. Ajungem noi la locul ceaiului, un apartament linga bulevardul 1 Mai, si gazda ne introduce celorlati invitati care ne priveau foarte de sus, pe noi, plebeii. Printre invitati era un tinar ceva mai in virsta decit noi, plin de el, dar extrem de bancos, jovial si vorbaret. Gazda ne-a spus ca tinarul este de meserie artist plastic, are un talent enorm la desen, si ca il cheama Eugen sau Genu ( ceva de genul asta ). Ceea ce m-a frapat de la inceput la personajul respectiv era faptul ca se baga oriunde era o discutie, si se putea observa ca tinarul tragea atent cu urechea la aproape tot ce discutau invitatii, citindu-se pe fizionomia sa concentrarea si efortul pe care il facea sa nu piarda nici-un cuvint, precum si incercarea de a memora fiecare frintura de discutie. Personal nu mi-a placut deloc individul respectiv si comportamentul sau mai mult decit suspect. M-am ferit sa schimb cuvinte cu artistul si m-am resemnat, intre doua dansuri, sa stau linga sticla de tuica ca vinul era de surcele si, la rindul meu. sa urmaresc, comportamentul invitatilor. Tin minte ca doua fete foarte dragute si finute, care se vedea de la o posta ca se cunosc foarte bine, erau atentionate de a treia care, cu voce foarte scazuta, le atentiona sa fie atente deoarece graficianul este un shopteur. La citeva saptamini de la ceaiul respectiv, stateam la taclale in fata casei cu un prieten de-al meu muzician, care avea o sora studenta la arte plastice, si al carui tata era de asemenea grafician. L-am rugat sa o intrebe pe sora lui daca stie ceva de plasticianul catalogat drept shopteur. Peste citeva zile, prietenul meu a venit cu raspunsul de la sora lui care i-a spus sa-mi comunice ca, daca mai am ocazia sa-l intilnesc, sa ma tin cit mai departe de individul respectiv . Nu mai aveam nevoie de nici-un alt detaliu, eram lamurit.
Si, cum sunt lucruri care nu se uita asa de usor, ma intreb daca nu ar fi cazul ca, din proprie intiativa, benevol si nesilit de nimeni, vicepresedintele Comisiei de politica externa a Senatului Romaniei, sa-si faca public dosarul de la CNSAS, mai ales in lumina ultimelor dezvaluiri privind activitatea fostului ghid turistic si actual purtator de cuvint al Presedintelui Senatului. Asta numai si numai pentru a-mi dovedi ca intre analistul academician caricaturist si Genu' de acum peste 40 de ani nu este nici-o legatura. Cer cumva prea mult ?

Huhurianu
2007-11-21 05:25:48

Jos palaria dle. Mihaiescu, scrieti la fel de frumos ca si frumoasele caricaturi si ilustratii pe

le-ati facut, sinteti foarte talentat in exprimarea adevarului, tot respectul!

Huhurianu
2007-11-21 05:34:34

Re: un hot care striga hotii / Frumos spus!

La 2007-11-21 00:19:42, brad a scris:

> Despre Traian Basescu se pot spune multe dar se pare ca lumea este
> inca atat de naiva incat sa nu vada adevarata fata a acestui marinar
> mare consumator de alcool. Cand vorbeste de reformarea clasei politice
> Basescu de fapt se refera la o inlocuire a ei cu o alta aservita
> interesului prezidential, interes care nu are in vedere sa traim bine
> ci sa traiasca ei bine. Vorbeste despre coruptie dar este corupt, a
> condamnat comunismul dar a fost comunist, vorbeste despre securisti
> dar a fost securist si incearca formarea unei noi securitati care sa
> ii slujeasca in lichidarea adversarilor politici. Aceasta este
> politica lui Traian Basescu o politica care incearca sa instaureze o
> noua dictatura, in care nimeni nu mai poate critica decizile sale.
> Basescu vorbeste de curatenie dar nu se uita in propia ograda, la PD
> unde sunt multi membri implicati in afaceri dubioase, si ceea ce este
> si mai grav el insusi sustine anumite grupuri de interese care s-au
> imbogatit din afaceri pe banii publici. Acesta este Traian Basescu un
> om care isi ascunde marlania in spatele unor vorbe frumoase, un hot
> care striga hotii.
>

FB
2007-11-21 05:40:09

Re: Artistul poporului

La 2007-11-21 04:36:58, Ion Caramache a scris:

> Tot uitindu-ma la poza academicianului caricaturist, senator peremist,
> fost sfetnic de taina pesedist, director vecist XX, capul artistic
> din fruntea listei vecetudoriste la europene si, pina mai deunazi,
> coleg de cuib cu nepoata lui il duce, caut sa-mi amintesc unde am mai
> intilnit figura cetateanului pe care Basescu l-a bagat in gramada de
> <<< JAVRE, LICHELE si JIGODII >>>, deoarece este evident ca traseistul
> moralist nu poate intra in categoria de
> <<< oameni buni >>>.
> Mi-am amintit ca, pe la mijlocul anilor '60, o verisoara de-a mea m-a
> rugat odata sa o insotesc la un ceai la una din colegele ei de
> facultate de la arhitectura deoarece era suparata cu prietenul ei, si
> avea nevoie de cineva care sa o insoteasca deorece nu era de bon ton
> sa apari " single " la acel bairam unde majoritatea invitatilor erau
> odrasle de mari familii din protipendada antebelica. Nu prea mi-a
> placut mie ideea de a merge la o asemenea sindrofie, dar pina la urma
> am acceptat sa-mi insotesc verisoara. Ajungem noi la locul ceaiului,
> un apartament linga bulevardul 1 Mai, si gazda ne introduce celorlati
> invitati care ne priveau foarte de sus, pe noi, plebeii. Printre
> invitati era un tinar ceva mai in virsta decit noi, plin de el, dar
> extrem de bancos, jovial si vorbaret. Gazda ne-a spus ca tinarul este
> de meserie artist plastic, are un talent enorm la desen, si ca il
> cheama Eugen sau Genu ( ceva de genul asta ). Ceea ce m-a frapat de la
> inceput la personajul respectiv era faptul ca se baga oriunde era o
> discutie, si se putea observa ca tinarul tragea atent cu urechea la
> aproape tot ce discutau invitatii, citindu-se pe fizionomia sa
> concentrarea si efortul pe care il facea sa nu piarda nici-un cuvint,
> precum si incercarea de a memora fiecare frintura de discutie.
> Personal nu mi-a placut deloc individul respectiv si comportamentul
> sau mai mult decit suspect. M-am ferit sa schimb cuvinte cu artistul
> si m-am resemnat, intre doua dansuri, sa stau linga sticla de tuica ca
> vinul era de surcele si, la rindul meu. sa urmaresc, comportamentul
> invitatilor. Tin minte ca doua fete foarte dragute si finute, care se
> vedea de la o posta ca se cunosc foarte bine, erau atentionate de a
> treia care, cu voce foarte scazuta, le atentiona sa fie atente
> deoarece graficianul este un shopteur. La citeva saptamini de la
> ceaiul respectiv, stateam la taclale in fata casei cu un prieten de-al
> meu muzician, care avea o sora studenta la arte plastice, si al carui
> tata era de asemenea grafician. L-am rugat sa o intrebe pe sora lui
> daca stie ceva de plasticianul catalogat drept shopteur. Peste citeva
> zile, prietenul meu a venit cu raspunsul de la sora lui care i-a spus
> sa-mi comunice ca, daca mai am ocazia sa-l intilnesc, sa ma tin cit
> mai departe de individul respectiv . Nu mai aveam nevoie de nici-un
> alt detaliu, eram lamurit.
> Si, cum sunt lucruri care nu se uita asa de usor, ma intreb daca nu ar
> fi cazul ca, din proprie intiativa, benevol si nesilit de nimeni,
> vicepresedintele Comisiei de politica externa a Senatului Romaniei,
> sa-si faca public dosarul de la CNSAS, mai ales in lumina ultimelor
> dezvaluiri privind activitatea fostului ghid turistic si actual
> purtator de cuvint al Presedintelui Senatului. Asta numai si numai
> pentru a-mi dovedi ca intre analistul academician caricaturist si
> Genu' de acum peste 40 de ani nu este nici-o legatura. Cer cumva prea
> mult ?
>
Esti tare Caramache,nu ma bag pentru ca nu stiu. Si celalalt zice tare ,da' vorba aia ,daca nu stiu ,nu stiu.

primus
2007-11-21 06:23:08

Daaa

In 2014 va fi Elena Udrea.Basescu stie sa minta sa fure sa insele.

Holospin
2007-11-21 07:58:14

Oare cand se va trezii acest popor

Este tragic cat de usor poate fi manipulat acest popor.

basarab
2007-11-21 08:20:23

nu credem--- SA CURETE PE VIDEANU, UDREA, etc... ASA VORBE, VORBE...

Sa nu-l credem pe acest fsn-ist.

basarab
2007-11-21 08:59:58

19 tari merg pe uninominalul lui Basescu - jumatate sunt dictaturi

19 tari merg pe uninominalul lui Basescu - jumatate sunt dictaturi

BASESCU E UN GARAGARAGIU!!!!

NE BAGA IN KKAT!!!!

Aproape totul despre votul uninominal
QUOTE
19 tari merg pe uninominalul lui Basescu - jumatate sunt dictaturi
(si restul sunt 1/2 dictaturi )


Veti avea de ales, pe 25 noiembrie, intre uninominalul lui Basescu si uninominalul lui Tariceanu. Adica intre o varianta dura - comparata cu alegerea primarilor - si o varianta mai diluata, care pastreaza ceva din actualul sistem.

Si prima, si a doua propunere prezinta avantaje si dezavantaje clare.

Sistemul Basescu este utilizat in 19 tari, din care jumatate sunt dictaturi, iar alte sase sunt declarate partial libere.

ionion
2007-11-21 09:13:47

Multumita lui Basescu si Mailat ne cunoaste toate lumea !

vorbim dialectul celt de la nord de Dunare, purtam barba si mustatza si
din cand in cand facem sezatura cu Dracula la un pahar ....de roshu....

GLASS
2007-11-21 09:25:15

FELICITARI

Felicitari pt. articol.Cred ca multi romani gindesc la fel ca autorul.Pe zi ce trece BASESCU DEVINE UN PERICOL PT. DEMOCRATIA DIN ROMANIA.

Mona G.
2007-11-21 10:17:29

Articol

Am impresia ca Dv. impartiti pe politicieni in cele 3 categorii(Pe TB nu l-am auzit spunand asa ceva) si aveti dreptate!Marea voastra majoritate asa sunteti.De aceea trebuie sa cada votul uninominal majoritar pe capul vostru!Ati uitat cand stateati langa I.Iliescu?Iar pt. cei care tot spuneti de dictatura lui TB tastati pe Google si aflati ce este o dictatura si ce face un dictator.Stati cam prost cu cunostintele de cultura generala.Si ca sa nu mai vad scris pe forum ca sunt Mona Musca,sa stiti ca NU SUNT!Daca as fi fost dansa as fi spus si scris.Chiar si dupa asta se vede ce prosti sunteti!Mai suntem atatea Mone in tara asta fara legatura cu Mona Musca!Dar ura va orbeste!Fiti mai blanzi si senini pt.ca ura nu a construit niciodata nimic!

Manuela
2007-11-21 10:58:44

un schizofrenic!

eu zic sa'i lasam casa din Mihaileanu si sa'i facem cadou mai multi pitici, sa'i imprastiem pe acolo sa se joace de'a dictatorul la el acasa, nu cu tara noastra! Felicitari Ziua, pentru curajul de a va detasa de grupul de presa care s'a lasat cumparat de Basescu!

Yitzhak
2007-11-21 11:00:29

Are dreptate

Se pare ca din ce in ce mai multi oameni constientizeaza esenta autoritarismului presedintelui. Experientele sale formatoare, deseori dure, create in situatii ce nu lasa loc echivocului. Astfel de oameni, in mod obiectiv nu sunt cei mai indicati pentru astfel de pozitii. Desi exista si exceptii, in general rigoarea semicazona nu este o idee grozava pentru democratie.
Dl Basescu trebuie sa inteleaga ca tipologia umana a domniei sale este anacronica, si numai incremenirea sociala a Romaniei, il mai face popular. Oamenii care ne conduc sunt reprezentativi pentru felul nostru de a percepe lumea.

gili
2007-11-21 11:13:46

Sa-mi fie cu iertaciune stimata doamna ...


Vai de mine ce prost pot sa fiu , cum bine spuneti doamna Mona ...
Iote ieri m-am luat iarasi cu parasuta doamna , parasuta de va spuneam io ca inca de pe timpul in care-mi serveam tara sub drapel am o mare fobie , far sa vaz ca dumneavoastra de la inaltimea functiei ... in sfirsit , ma rog , ne-ati facut onoarea de a cobori printre noi spre a ne aduce lumina necesara .
Orbit de frica de ziceam ca o am fata de parasute , mi-a fost greu sa vaz ca asa cum parasutele-s mai mari , mai mici , cu fante , far de fante , rotunde , scoica si alte alea ... deci parasuta doamna ie de mai multe feluri , la fel si in cazul dumneavoastra sunteti mai multe Mone , n'asa?
Acuma o sa-mi scuzati gresala ... io am pornit de la ideea cum ca parasuta chiar diferita cum ziceam , tot parasuta ramine ... scopul pentru care ... intelegeti , tot asa si dumneavoastra la fel cu doamna Musca ...
La fel cu prapaganda doamna vreau sa zic , n'asa?

Socrate
2007-11-21 11:15:41

Revolutie si reforma

In comunism aveam revolutia continua si revolutionarii de profesie.
Avem acum reforma continua si reformatorii de profesie.
Traim pentru a reforma continuu.

gili
2007-11-21 11:18:01

Aaaa , pai cum dracu sa mai si facem prostiea ...


... de a-l mai cadorisi si cu alti pitici acuma ?!
Sa-mi fie cu iertaciune , da nu crezi ca si asa are destui ?

Manuela
2007-11-21 11:23:21

@Mona G.

Doamna, sau domnisoara! V'as sugera ca pentru cateva minute sa lasati deoparte simpatia pt PD sau TB si sa ganditi cu CAPUL nu cu degetele de la picioare. Probleme de cultura generala se pare ca aveti dvs. Pentru ca daca dai search pe google si ai gasit definitia standard a notiunii de "dictatura' nu te face destept! Basescu crede ca detine adevarul absolut. Asta e mentalitate de dictator! Deschideti bine ochisorii si priviti realitatea! Inca mai sunt urme ale comunismului, iar dvs sunteti una dintre ele...

P.S.: Am scris cu sufletul curat si deschis!

Lefter.Popescu
2007-11-21 15:00:25

Re: 19 tari merg pe uninominalul lui Basescu - jumatate sunt dictaturi

Ma tot miram cum de s-a tinut Ceausescu atata vreme la putere. Cu d'astia ca tine.

La 2007-11-21 08:59:58, basarab a scris:

> 19 tari merg pe uninominalul lui Basescu - jumatate sunt dictaturi
>
> BASESCU E UN GARAGARAGIU!!!!
>
> NE BAGA IN KKAT!!!!
>
> Aproape totul despre votul uninominal
>
>
>
>
> QUOTE
> 19 tari merg pe uninominalul lui Basescu - jumatate sunt dictaturi
> (si restul sunt 1/2 dictaturi )
>
>
> Veti avea de ales, pe 25 noiembrie, intre uninominalul lui Basescu si
> uninominalul lui Tariceanu. Adica intre o varianta dura - comparata cu
> alegerea primarilor - si o varianta mai diluata, care pastreaza ceva
> din actualul sistem.
>
> Si prima, si a doua propunere prezinta avantaje si dezavantaje clare.
>
> Sistemul Basescu este utilizat in 19 tari, din care jumatate sunt
> dictaturi, iar alte sase sunt declarate partial libere.
>
>
>

Huhurianu
2007-11-21 15:11:51

Re: 19 tari merg pe uninominalul lui Basescu - jumatate sunt dictaturi / Sist. Basescu e sist. de

Lumea a patra, nici macar de a treia!


!La 2007-11-21 08:59:58, basarab a scris:

> 19 tari merg pe uninominalul lui Basescu - jumatate sunt dictaturi
>
> BASESCU E UN GARAGARAGIU!!!!
>
> NE BAGA IN KKAT!!!!
>
> Aproape totul despre votul uninominal
>
>
>
>
> QUOTE
> 19 tari merg pe uninominalul lui Basescu - jumatate sunt dictaturi
> (si restul sunt 1/2 dictaturi )
>
>
> Veti avea de ales, pe 25 noiembrie, intre uninominalul lui Basescu si
> uninominalul lui Tariceanu. Adica intre o varianta dura - comparata cu
> alegerea primarilor - si o varianta mai diluata, care pastreaza ceva
> din actualul sistem.
>
> Si prima, si a doua propunere prezinta avantaje si dezavantaje clare.
>
> Sistemul Basescu este utilizat in 19 tari, din care jumatate sunt
> dictaturi, iar alte sase sunt declarate partial libere.
>
>
>

Huhurianu
2007-11-21 15:17:36

Re: @Mona G. / Bravo Manuela si Gilica!

La 2007-11-21 11:23:21, Manuela a scris:

> Doamna, sau domnisoara! V'as sugera ca pentru cateva minute sa lasati
> deoparte simpatia pt PD sau TB si sa ganditi cu CAPUL nu cu degetele
> de la picioare. Probleme de cultura generala se pare ca aveti dvs.
> Pentru ca daca dai search pe google si ai gasit definitia standard a
> notiunii de "dictatura' nu te face destept! Basescu crede ca detine
> adevarul absolut. Asta e mentalitate de dictator! Deschideti bine
> ochisorii si priviti realitatea! Inca mai sunt urme ale comunismului,
> iar dvs sunteti una dintre ele...
>
> P.S.: Am scris cu sufletul curat si deschis!
>
>

Huhurianu
2007-11-21 15:22:15

Re: Oare cand se va trezii acest popor / Foarte adevarat!

La 2007-11-21 07:58:14, Holospin a scris:

> Este tragic cat de usor poate fi manipulat acest popor.
>

Huhurianu
2007-11-21 15:25:51

Re: Are dreptate / Corect.

La 2007-11-21 11:00:29, Yitzhak a scris:

> Se pare ca din ce in ce mai multi oameni constientizeaza esenta
> autoritarismului presedintelui. Experientele sale formatoare, deseori
> dure, create in situatii ce nu lasa loc echivocului. Astfel de oameni,
> in mod obiectiv nu sunt cei mai indicati pentru astfel de pozitii.
> Desi exista si exceptii, in general rigoarea semicazona nu este o idee
> grozava pentru democratie.
> Dl Basescu trebuie sa inteleaga ca tipologia umana a domniei sale este
> anacronica, si numai incremenirea sociala a Romaniei, il mai face
> popular. Oamenii care ne conduc sunt reprezentativi pentru felul
> nostru de a percepe lumea.
>

sitting bull
2007-11-21 17:59:42

vai de noi

cam asta e presedintele pe care-l avem; a fost foarte bine caracterizat in articol; cred ca daca s-ar face mai multe cercetari am afla lucruri si mai picante din viata marinelului; el nu poate sa colaboreze cu oameni, el simte nevoia sa-i subjuge sa-i domine pe toti; nu poate avea parteneri, ci sclavi. spre norocul lui mai sunt oameni gen boc si nutzi in tara asta; si din pacate sunt si mai multi care stau la coada, cu CV-ul in mana, gata sa le ia locul celor 2. viitorul nu suna bine.

Bercaru
2007-11-21 18:19:46

...


Nu este nevoie sa ne amintim povestile marinaresti ale fostului edil al capitalei. Este presedinte acum si il vedem mai des decat pe Ceausescu. Traim un cosmar in fiecare zi aceasta este povestea. Sincer nu cred ca mai are nici un fel de relevanta ce face si ce spune Traian Basescu, este de la sine inteles ca de fiecare data cand deschide gura mai pune o bucatica din acest puzzle numit dictatura. Este un tip care foloseste un limbaj uzual, predominat grobian care face aprecieri negative la adresa tuturor oamenilor care sunt sau intre timp au cazut in dizgratia sa si dispune tot felul de lucruri dupa bunul lui plac fara sa isi asume nici un fel de raspundere. Acesta este presedintele care a adus schimbarea, ne intoarcem la dictatura cu aces individ.

Mihnea Apostol
2007-11-21 18:54:25

Re: ...Nebunul arunca o piatra si ...

L-au ales serviciile nu poporul. Are toate calitatile: dosare penale (flota, casa Mihaileanu, Parcul Bordei, etc.), este artagos (are simptome de dementa alcolica) - sare la gatul tuturor - ziaristi, sefi de institutii, etc., nu mai poate purta un dialog civilizat - difuzeaza numai comunicate cu adevarul si dreptatea domniei sale, etc.


La 2007-11-21 18:19:46, Bercaru a scris:

>
> Nu este nevoie sa ne amintim povestile marinaresti ale fostului
> edil al capitalei. Este presedinte acum si il vedem mai des decat pe
> Ceausescu. Traim un cosmar in fiecare zi aceasta este povestea. Sincer
> nu cred ca mai are nici un fel de relevanta ce face si ce spune Traian
> Basescu, este de la sine inteles ca de fiecare data cand deschide gura
> mai pune o bucatica din acest puzzle numit dictatura. Este un tip care
> foloseste un limbaj uzual, predominat grobian care face aprecieri
> negative la adresa tuturor oamenilor care sunt sau intre timp au cazut
> in dizgratia sa si dispune tot felul de lucruri dupa bunul lui plac
> fara sa isi asume nici un fel de raspundere. Acesta este presedintele
> care a adus schimbarea, ne intoarcem la dictatura cu aces individ.
>
>

Huhurianu
2007-11-21 20:07:42

Lefterule, stai dracului pe forumirile stapinului tau marinarul si ale PD-ului!

La 2007-11-21 15:00:25, Lefter.Popescu a scris:

> Ma tot miram cum de s-a tinut Ceausescu atata vreme la putere. Cu
> d'astia ca tine.
>
> La 2007-11-21 08:59:58, basarab a scris:
>
> > 19 tari merg pe uninominalul lui Basescu - jumatate sunt dictaturi
> >
> > BASESCU E UN GARAGARAGIU!!!!
> >
> > NE BAGA IN KKAT!!!!
> >
> > Aproape totul despre votul uninominal
> >
> >
> >
> >
> > QUOTE
> > 19 tari merg pe uninominalul lui Basescu - jumatate sunt dictaturi
> > (si restul sunt 1/2 dictaturi )
> >
> >
> > Veti avea de ales, pe 25 noiembrie, intre uninominalul lui Basescu si
> > uninominalul lui Tariceanu. Adica intre o varianta dura - comparata cu
> > alegerea primarilor - si o varianta mai diluata, care pastreaza ceva
> > din actualul sistem.
> >
> > Si prima, si a doua propunere prezinta avantaje si dezavantaje clare.
> >
> > Sistemul Basescu este utilizat in 19 tari, din care jumatate sunt
> > dictaturi, iar alte sase sunt declarate partial libere.
> >
> >
> >
>
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00804 sec.