Ziua Logo
  04:39, miercuri, 27 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Magazin

2007-11-21

Comentarii: 6, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

sty
2007-11-21 02:18:13

traditie interesanta..

insa sant curios daca exista vreo evidentza documentata si confirmata ca istorica despre acest eveniment.. probabil ca lumina este motivata de instalarea iernii si miscsorarea duratei zilei..

Phil
2007-11-21 03:17:45

Re: traditie interesanta..

La 2007-11-21 02:18:13, sty a scris:

inapoi la luminarea "sfinta"!

> insa sant curios daca exista vreo evidentza documentata si confirmata
> ca istorica despre acest eveniment.. probabil ca lumina este motivata
> de instalarea iernii si miscsorarea duratei zilei..
>

JMJ
2007-11-21 06:15:53

Fecioara Maria reprezinta Intelepciunea personificata

Dupa cum intelegem din versetele biblice citite la Biserica Catolica acum cateva zile, din Wisdom (Intelepciune) 7: 22-30, si cum am auzit de curand prelegerea unui pastor born again Christian, Intelepciunea este de gen feminin: " pt. ca intelepciunea, modelarea tuturor lucrurilor, m-a invatat. Pt ca in ea exista un spirit ce este inteligent, sfant, unic, divers, subtil, mobil, clar, nepoluat, distinct, invulnerabil, iubitor de bun, supus, irezistibil, benefic, human, ferm, sigur, liber de anxietate, atotputernic, atotvazator, si patrunzand prin toate spiritele care sunt inteligente si pure si patrunzatoare.
Pt ca intelepciunea este mai mobila decat orice miscare; datorita puritatii ei se infiltreaza si patrunde toate lucrurile.
Pt ca ea este suflarea puterii lui Dumnezeu, si emanarea gloriei Celui Preainalt; deci nimic n-o pangareste.
Ea este reflectia luminii eterne, oglinda nepatata a lucrarii lui Dumnezeu, si imaginea bunatatii sale.
Desi este numai una, ea poate face toate lucrurile, si in timp ce ramane in ea insasi, ea reinoieste topate lucrurile; in fiecare generatie ea trece in sufletele sfinte si ii face prieteni cu Dumnezeu si cu profetii;
Pentru ca Dumnezeu nu iubeste nimic mai mult decat oamenii ce traiesc cu intelepciune.
. .Este mai frumoasa decat soarele, si depaseste orice constelatie de stele. Comparabil cu lumina este gasita a fi superioara,
pentru ca este succedata de noapte, dar impotriva intelepciunii raul (evil) nu prevaleaza."

Din aceste versete biblice intelegem ca Fecioara Maria reprezinta personificarea Intelepciunii.
De aceea mi se pare foarte inspirata rugaciunea pe care am gasit-o intr-o brosura cuprinzand Rozariul, tiparita de Arhiepiscopia Catolica din Romania, in care cerem sa fim primiti la scoala superioara a Sf. Fecioare Maria, asa cum a fost si Fiul Iisus si cum a imdrumat apoi multi credinciosi, ce au avut veneratie pt Ea, de au urmat calea aratata de Iisus si au devenit mari sfinti. Asa a facut si Papa Ioan Paul II mergand dupa principiul TOTUS TUUS MARIA ! Ea l-a salvat de la moarte in 1981 facand ca glontele sa nu-i atinga inima.
Tot ea l-a inzestrat si pe Sf. Anton de Padova si alti sfinti cu haruri deosebite, deasemeni i-a aparut si l-a inzestrat si pe Edgar Cayce de a devenit profet desi era prezbiterian. Si lecturile lui au prevestit razboaiele si inca mai vorbesc si despre viitor.
Si cum raul nu prevaleaza in fata intelepciunii, asa se face ca "in final, inima mea imaculata va invinge", spunea Doamna Noastra la Fatima. Desi vor fi razboaie in urma carora anumite natii vor fi anihilate, cei ce vor recita Rozariul vor fi ajutati sa invinga fortele intunericului.
De aceea ar fi trebuit luat in serios Ch. Lindberg atunci cand a spus: "Our civilization depends on peace among Western nations," he wrote in a controversial 1939 Reader's Digest article, "and therefore on united strength, for Peace is a virgin who dare not show her face without Strength, her father, for protection." Civilizatia noastra depinde de pace in randul natiunilor Vestice, si de aceea pe forta unita, pt ca Pacea este o virgina care nu-si arata fatza fara Tarie, tatal ei, pt protectie."
Nu stiu daca a fost catolic or protestant, probabil ca unii au interpetat-o ca figura de stil, insa acele spirite trebuie ca i-au inoculat ideea, intrucat Pacea depinde de ascultarea profetiilor Fecioarei Maria, facute la Fatima (1917), Garabandal (1961-65), Medjugoje (1981) si in alte locuri. Si in trecut s-a incheiat pace cu aztecii sau cu maurii cand acestia au inteles sa se predea Sfintei Fecioare. Pt trecerea la noua era este nevoie ca si barbatii sa se indeparteze de calea razboinica pt. rezolvarea conflictelor si sa asculte de calea feminina a Fecioarei Maria, care a obtinut Tarie ascultand intocmai de mesajul Tatalui Ceresc.

Dan_P
2007-11-21 13:53:11

Chiar este povestire biblica ?

Citat: "Povestirea biblica despre Intrarea Maicii Domnului in Biserica este .."

Eu nu am gasit aceasta povestire in biblie. Este chiar biblica ?

Arcturus
2007-11-21 19:57:31

intr-un articol scurt

cata superstitie poate sa incapa ... chiar asa de rau s-a ajuns in Romania?

Hristina
2007-11-21 20:28:55

Nasterea si copilaria Fecioarei Maria sunt consemnate intr-o apocrifa din sec. al II-lea


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00563 sec.