Ziua Logo
  04:48, sambata, 23 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-05-23
Civic Media din Km 0 Bucuresti, Romania (...@civicmedia.ro, IP: 89.137.255...)
2007-05-23 03:14
Apelul Civic Media impotriva transformarii ziaristilor in “noii securisti”

Apelul Civic Media impotriva transformarii ziaristilor in “noii securisti”

Asociatia Civic Media isi exprima ingrijorarea in fata scandalulului dezvoltat de Trustul de presa Intact ca urmare a reactiei impulsive a sefului statului la adresa unei jurnaliste, la finalul unei campanii de agresiune media fara precedent indreptate impotriva sa.

Este cu atat mai ingrijorator faptul ca Clubul Roman de Presa, in loc sa analizeze fondul real al problemei – prostitutia si mercenariatul in media –, exacerbeaza scandalul urmarind acreditarea unui fals conflict intre “presa independenta” si presedintele Traian Basescu si respectiv, cu interventia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intre minoritatea roma si Institutia prezidentiala.

Clubul Roman de Presa, al carui fondator unic este fostul propagandist UTC si PCR Mihai Tatulici, desi isi aroga reprezentarea tuturor jurnalistilor din Romania este de fapt cunoscut in lumea organizatiilor media europene si nord-atlantice drept un Cartel de presa care slujeste de 12 ani interesele proprietarilor de fatada sau din umbra, rozalii sau rosii de-a dreptul.

In ultimii ani, unele din institutiile de presa au fost transformate din mijloace de informare oneste in reale arme de manipulare in masa aflate in mainile unei adevarate hunte a mogulilor, cu interese de multe ori contrare statului roman. Acest fenomen care afecteaza grav stabilitatea democratiei in Romania s-a dezvoltat inclusiv prin intermediul membrilor acestui Cartel de presa. Sa nu uitam faptul ca Cristian Tudor Popescu - care a debutat in presa ca instigator la ura pe fondul mineriadei FSN din 1990 -, a preluat scaunul pe care se afla de la protectorul sau, Dumitru Tinu, acuzat de inalti demnitari ai statului ca s-ar fi aflat pe statul de plata al KGB. De altfel, atitudinea lui Cristian Popescu la adresa presedintelui Traian Basescu a depasit de mult impartialitatea necesara oricarui jurnalist in exprimarile sale publice sau scrise. (*)

Sigur ca este regretabil incidentul in care a fost implicat presedintele Romaniei, in timpul sau liber, ca si apelativul folosit de acesta in cadrul sau privat. Insa acuzele reptilienilor de presa, conform carora presedintele si-ar fi dorit “privarea de informare” a opiniei publice intorc pe dos realitatea media din Romania, neobervata de Clubul Roma de Presa in ciuda numeroaselor avertismente lansate atat din tara cat si, mai ales, din strainatate.

De la inceputul declansarii operatiunii de rasturnarea a presedintelui Romaniei din functie, agresivitatea organelor de presa aflate in mana unor adevarati oligarhi politico-financiari si de media a depasit nivelurile de dezinformare, intoxicare si denaturare cu care au obisnuit deja opinia publica constienta de aceasta agresiune. In acest context, jurnalista care il urmarea pe presedinte nu mai reprezenta interesul public ci se auto-transformase intr-un nefericit instrument de agasare in mana familiei Voiculescu. Exista o explicatie: familia Voiculescu, si nu numai ea, are toate motivele sa fie speriata de reintoarcerea presedintelui Basescu la Cotroceni, intrucat acesta reprezinta – inclusiv in cazurile penale care ii privesc pe proprietarii mai multor trusturi media centrale – reintroducerea garantiei actului corect de Justitie in Romania.

In ce priveste interventia in acest caz a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, condus de Ferencz Csaba Astalos, membru al Comisiei Statutare a UDMR – grupare care si-a exprimat fatis aversiunea fata de presedintele Traian Basescu - si printre membri caruia se afla Dezideriu Gergely, angajatul in cadrul Soros Open Network a contestatarei vehemente a presedintelui, Renate Weber, Asociatia Civic Media reaminteste necesitatea desfiintarii acestui organism aberant, transformat din nou intr-un instrument politic al dusmanilor Romaniei.

Este de-a dreptul provocatoare reactia prompta a presedintelui CNCD, de audiere urgenta a presedintelui tarii, in contextul in care alte circa 2000 de plangeri privind incalcarea drepturilor majoritatii la credinta prin interzicerea simbolurilor religioase in toate Scolile din Romania zac de peste sase luni nesolutionate si fara a fi audiate partile implicate. La fel, plangerile privind discriminarile la care sunt supusi romanii de Covasna si Harghita sunt ignorate total.

Ii rugam pe colegii de la Romani Crisis sa tina cont de faptul ca expresia nefericita folosita de Traian Basescu si surprinsa intr-o discutie in familie nu este o insulta la adresa comunitatii rome ci este dovada unor stereotipii existente din pacate in societatea romaneasca, acutizate de altfel si de atitudini ca cele ale lui Dan Voiculescu. In realitate, aceasta expresie vituperanta – “tiganie” – are ca referinta clasa politica, asociata acestei forme de sanctiune verbala si de catre Regele Mihai.

Civic Media aminteste ca nu a ezitat sa il sanctioneze pe presedinte printr-un protest public intr-un caz asemanator, dar atunci aveam de a face cu un spatiu institutional – sediul SRI – iar jurnalistul isi indeplinea activitatea in mod onest si responsabil, fara a fi o victima a trusturilor de presa care transforma ziaristii in “noii securisti”, apud informatorul Dan Voiculescu.

Asociatia Civic Media
22.05.2007


(*)Cristian Tudor Popescu despre Traian Basescu in Gandul:

“O convulsie de voma m-a strabatut la auzul acestor cuvinte cu care Traian Basescu a inceput sa-si inghita flegma demisiei in 5 minute aruncata pe sticla televizorului. (...)
Din acest moment, nu mai dau doi bani pe nimic din ce spune acest individ, care, pentru mine, a incetat sa fie om. (...)
Cu cat Traian Basescu e mai apocaliptic, mesianic, cabotin si strident cu atat cred ca ajunge sa conteze tot mai putin, presedinte sau nu, in viitorul acestei tari.”

ionion din Iganga-Uganda (...@hotmail.com, IP: 88.103.57...)
2007-05-23 08:47
Frontul National al Securitatii Romaniei angajeaza

persoane fara cazier sau cu cazier, cu studii sau fara studii (dar cu amprente sanatoase si vizibile) , membrii ai "partidelor poolitice " sau nu .
Solda lunara : 5000 de euros noi , bashca apartament cu 6 camere gratuit si
sejur in Bulgaria la 4 stele , pentru viitorii ofiteri superiori si generali la 5*****.

catalin_mattei din bucuresti (...@caramail.com, IP: 217.10.222...)
2007-05-23 09:38
Stimati domni de la Civic Media,

Apelul dumneavoastra imi suna vag a demagogie si pare facut mai repede in laboratoarele cotroceniste... sunt lucruri reale in ceea ce dumneavoastra semnalati dar contextul in care dumneavoastra va manifestati imi da convingferea ca si dumneavoastra sunteti parte a acelei retele de manipulare de care vorbiti. As fi preferat sa va aud ca militati pentru normalitate... lupul isi schimba blana dar naravul ba!... poate mai sunt locuri libere de consilieri la palatul Cotroceni!.. poate si 2-3 salupe de plimbare ca tot vine sezonul vacantei.. base e dragut cu cintatorii sai... bafta baieti si fete!

DanBruma (...@yahoo.fr, IP: 212.103.9...)
2007-05-23 10:52
Re: Apelul Civic Media impotriva transformarii ziaristilor in “noii securisti”

Ce mai face Roncea? Tot suspendat? Stereotipii ziceti? Cum asa? Basescu? Nu se poate! Acuzati presedintele de stereotipii?

La 2007-05-23 03:14:54, Civic Media a scris:

> Apelul Civic Media impotriva transformarii ziaristilor in “noii
> securisti”

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2007-05-23 13:45
Re: Apelul Civic Media Dane

> Ce mai face Roncea? Tot suspendat? Stereotipii ziceti? Cum asa?
> Basescu? Nu se poate! Acuzati presedintele de stereotipii?

Apelul e pritocit de Roncea nu-ti face iluzii. Are tot dreptul e o fundatie si se supune legii fundatiilor. Poate sa ia si parte politic pt ca legea fundatiilor este "nitel" incompleta. Ei asta sa fie pb.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00799 sec.