Ziua Logo
  00:45, sambata, 23 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-01-28

Comentarii: 65, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2009-01-27 21:34:04

Dece a fost amanata formarea dreptei romanesti

Dece a fost amanata formarea dreptei romanesti
Dl.Stoica spunea demult ca-patologia dreptei romanesrti consta in permanenta ei divizare-.
Avem de a face in dreapta romaneasca cu personalitati arogante,cu ambitii si orgolii cum nu exista de esemplu in partea stanga a eschierului politic.
Esecul CDR,a aliantei DA precum si respingerea de catre PNL a ultimei propuneri de guvernare a dreptei facute de PD-L nu sunt simple intamplari ci toate ne dovedesc cat de greu este in dreapta politicii sa unifici personalitati arogante,personalitati fara simt politic,si probabil personalitati care concep dreapta in maniere foarte diferite.
Daca am lua doar antinomia dintre gruparea lui Tariceanu desprinsa de realitatea scorului electoral obtinut si pretentiile maximale,maniera de a face politica pentru grupurile de interese si conceptia presedintelui Basescu aproape opusa acestui sistem de politica,toate ne-ar explica dece nu se poate acum forma o dreapta in Romania.
Gruparea Tariceanu-Patriciu si-a facut un stindard pervers care a mers pana la sinuciderea politica de a lovi in PD-L si presedintele Romaniei.
Din aceasta cauza,si pana la clarificarea politica a PNL formarea dreptei va trebui sa astepte mult si bine.
Dl.Stoica ,ca ideolog al dreptei sublinia ca din 90 pana astazi, si cu ajutorul celor care au fost infiltrati in partidele de dreapta, si cu propriul lor ajutor, nu s-a reusit crearea unei formule de unitate politica pe termen mediu si lung.
Si intr-adevar procesul de formare a dreptei,cum am aratat mai sus a primit multe lovituri.
Si subliniaza dl.Stoica,CDR, mai intai, apoi ADA au fost cele doua mari esecuri de coagulare a dreptei..
Dupa aceste rateuri majore a urmat o alta tentativa de a construi, pe dreapta, un mare partid. PLD s-a desirat din PNL si a incercat, pentru o vreme, sa functioneze si ca o pompa care atrage liberalii nemultumiti de confuzia ideatica si doctrinara in care se scalda si in care continua sa se scalde partidul condus de Calin Popescu Tariceanu.
Incercarea dlui Stoica si reusita sa de a uni aripile liberale,continuata de dl.Stolojan care a varat PNL in parlament,toate aceste realizari au fost spulberate de dl.Tariceanu care a mers pana acolo incat a exclus din PNL pe acesti fosti presedinti unificatori ai PNL,silindu-i sa purceada la o alta actiune de unificare a dreptei,formarea PLD si apoi a PD-L.
In fata acestor insuccese Dl.Tariceanu a scos de la guvernare PD-L,odata cu aceasta lundu-si o grea raspundere pentru esecul formarii dreptei romanesti si devenind pionul aripei criptocomuniste a PSD.
Smecheria incercata dupa ultimele alegeri in care propunea pe Tariceanu din nou premier a fost respinsa cu desgust,deoarece PD-L nu voia ca Tariceanu sa repete ceea ce au facut in urma cu 2 ani si sa aduca din noi la putere pe Iliescu si Nastase.
Refuzul PNL de a face o guvernare de dreapta ca si refuzul functiei de premier a dlui Stolojan au devenit lovituri mortale pentru dreapta romaneasca,cel putin pe termen mediu.
Aceasta face acum ca ideia formarii dreptei romanesti sa fie o idee in agonie,dar consideram noi,totusi,ca ideea nu a murit.

Avem in dezbatere un nou proiect de Constitutie care are un potential de ordonare inclusiv a vietii politice net superior celei actuale. In plus, avem un PNL acum in opozitie in care e de presupus ca vor urma, in serie, deconturi. Cu ingaduinta, se poate spune ca pentru unificarea dreptei viitorul este, totusi, deschis.
Speranta vine totusi de la PNL unde exista multe decontari de facut.PNL nu poate fi totusi un partid totalitar asa cum si-l imagineaza Tariceanu.
Ori tocmai aici este secretul si speranta.
O noua conducere a PNL care sa-si revizuiasa politica de grup si de aroganta,acceptarea realitatii politice pot fi tocmai oxigenul de care are nevoie constructia unei drepte romanesti.

PD-L si dl.Basescu asteapta PNL sa-si revizuiasca politica monotona anti-Basescu si anti PD-L pentru ca o reunificare sa creeze dreapta romaneasca.

gili
2009-01-27 21:53:16

Cum adeca de ce mai nene Vasile ?

Pai altminteri cu ai fi putut matale sa mai ai framintari , intrebari pe chastia asta ?

jan dinu
2009-01-27 22:01:51

Mai Sorine ,mai Sorine doar hotzia itzi convine !

Bulibasha te-a'nvatzat s-a manglesti ..cu shatra ..un stat !

JD

Arogantu'
2009-01-27 22:06:44

Sa vina deontologii - sa-mi dea salariul conform legii !

Baaa - ati cistigat voturile profesorilor !
Cind le dati banii, conform LEGII, demagogilor ?

Moroiene - mai traiesti ?

LENIO
2009-01-27 22:38:16

Re: Sa vina deontologii - sa-mi dea salariul conform legii !

Mai degraba,profesorii nu au votat deloc!Ceea ce tot nu a fost bine!
Tineretul e nepasator,iar anumite "'meserii"intelectuale au fost <acum sunt si mai tare> dezamagite!Chiar ma gindeam,daca in bulibaseala asta,nu i-o trece lui Basescu prin cap ,sa-i ceara lui boc sa demisioneze si s-o puie de anticipate.Ce daca vin si celelalte alegeri;abia invata romanul ca daca sade acasa sau merge in wee-kend,ii ingheata salariu !

La 2009-01-27 22:06:44, Arogantu' a scris:

> Baaa - ati cistigat voturile profesorilor !
> Cind le dati banii, conform LEGII, demagogilor ?
>
> Moroiene - mai traiesti ?
>
>

alwis46
2009-01-27 22:44:46

Re: Sa vina deontologii - sa-mi dea salariul conform legii !

Baga o strigare si cu pensionarii ca si pentru aia e lege de marire a pensiei de la 1 ianuarie ce trecu, lege stopata de Repetent pana sa plece din scaun, iar stopa este continuata de micul om mare de la Cluj.

La 2009-01-27 22:06:44, Arogantu' a scris:

> Baaa - ati cistigat voturile profesorilor !
> Cind le dati banii, conform LEGII, demagogilor ?
>
> Moroiene - mai traiesti ?
>
>

hej
2009-01-27 23:08:17

Guvern iresponsabil

Dar care a fost responsabil ?Niciunul !Niciunul! si nici nu v-a fii .De ce fiindca
toti sint din oala FSN .(Daca nu mai sint in mare masura cei din guvernul ceausescu sint copii acestora ,sau neamurile acestora) deaceea merge prost
in Romania .

Atamild
2009-01-27 23:24:34

Daca nu ati fi atat de tulburati, ati ierta intodeauna.

Si pentru persoanele de pe forum e si mai valabil. Eu ziC:) sa numeri pana la zece,
in tot acest timp.. gandurile tale se vor aduna si vor medita si asa se vor relaxa,
Matilda

jan dinu
2009-01-27 23:32:24

Doamne fii bun ,prinde-l pe Sorin in drum ...

Shi arata-i calea dreapta ...
Sa nu-l prinda aceiashi soarta ..!

JD

george nemteanu
2009-01-27 23:41:09

Re: Cum adeca de ce mai nene Vasile ?

La 2009-01-27 21:53:16, gili a scris:

> Pai altminteri cu ai fi putut matale sa mai ai framintari ,
> intrebari pe chastia asta ?
>
I-as raspunde dlui. Pandrea cu parerea mea : "de dreapta" te nasti si "de stanga devii". Cei de stanga care ar vrea sa redevina de dreapta, ar trebui sa se nasca din nou.

mmatei
2009-01-27 23:41:44

Romania, de decenii bune, doar reactioneaza la evenimentele altora!

Excelent articol. Totusi, ceea ce spuneti dvs., domnule Stanescu, nu va putea fi realizat in Romania pana cand clasa politica si societatea civila nu vor intelege diferenta intre a actiona si a reactiona. Din pacate, de prea multa vreme, noi doar reactionam la evenimentele de pe agenda altora in loc sa ne stabilim prioritatile si sa actionam functie de acestea. Privind Codurile, ca de obicei, presati de U.E. si ca sa mai bifeze o actiune, politicienii iarasi se pripesc. Idem reforma invatamantului, sanatatii si mai toate cele. Trebuie, musai, sa facem totul astazi, daca nu cumva ieri! Mentalitate care nu va rezolva niciodata nimic! Propuneti, intr-un editorial, Romaniei sa ia o pauza si sa gandeasca!

Atamild
2009-01-27 23:46:35

nu mi-au placut niciodata exprimarile interniste, mi-a placut limba romana, Insa!

Cea curata. De cele mai multe ori s-a fugit de ce-i curat ''in dictionarul cuvintelor vietii''' - '' - canta la mine). Nu mi-a pacut tz si nici Sh vrute romanesti, poate pt. ca nu am fost ''obisnuit'' cu ele, dar prea multe stari pe acest forum, pe acest internet!
Am sa va spun ceva util. Starile voastre de furie de aici (in cazul in care doriti sa le stapaniti, si indiferent de tema scrisa in articol, in acest ziar. adica pe forum), le puteti inlatura printr-un inlocuitor. Cum ar fi lectura unei carti. Daca nu ajuta, apelati la ajutorul unui (ei), terapeut.
Matilda

tray
2009-01-27 23:49:23

Codurile!!!!!!!

Se lasa cu cintec daca intra pe mina parlamentului,se vor demasca cit de cualitie sunt,pun pariu ca nu trece de parlment,sunt multi la care li se zbirleste parul numai la lectura lor,asa capentru siguranta e mai buna hotarirea de guvern,articolu are si un capat de fitil pus.

vida clara
2009-01-28 00:48:44

Mai gili,te-am vazut necajit ca-tzi cade net-ul.Ai incercat si pe bulgari?

Acu,ziua lu-npuscatu,se duse,si eu n-am apucat sa-i tzin pe-acilea nici un toast.
Fii atent,ca tot itzi plac tzie povestile mele.Gandindu-ma la zilele cele gri,cand alergam cu antena sa prind bulgari,am reaprins o luminitza.
Fii atent,coincidentza,intre Spania acelor vremi si cea a zilelor noastre(mai ales ale mele).
Eram in 82.Adicatelea 1982.
Eram tanar,n-aveam bani
Aveam doua zeci de ani,
Si-nvarteam fara de preget
Toate fetele pe-un desht.
Duceam niste zile,prin Azuga acelor vremi.Am avut o buna convietzuire cu mai toate personagiile acelor vremi,din Azuga.Bocancea,era un personaj principal.
Din vorba in vorba,sa ajung la faptul ca atunci,in 82,era Campionatul Mondial din Spania (cu Naranjito,ca mascota).Cu Neskens,cu Gullit ,cu Van Basten,cu bara lui Rensembrink(poate nu incurc anii),cu spaniolii Camacho,Valdano si nu mai stiu care pt ca mie imi placeau suedezii(cu Bo Larson,Roy Anderson si nu mai stiu).
Ca sa vad meciurile,am cumparat niste pastravi(era 5 lei,cat palma,la pastravariile cele doua(era 3,50 sacul de ciment,asa ca comparatzie),si am urcat la cabana Susai,o cabana unde aveam prieteni,prieteni buni cu bulgarii.
Am pus noi ochii in "alb negru",dar surpriza,s-a tricat grupul ce producea curentul,si,intre noi si bulgari a aparut un abis de nedescris.
De necaz,am pus niste bitter in pahare si am dat-o pe table.
Mai gili,nu stiu ce treaba oi fi avand dumneata cu tablele,dar eu itzi spun azi,dupa aproape treijdeani,ca vreo patru ore am tot stat "la masa" si ca ma saturasem si-as fi vrut sa nu le tai cheful la totzi,si oricum ma descopeream,oricum jucam,zarurile imi veneau,imposibile.Daca singura varianta era 6:1 ,oricat le bateam si oricum le aruncam,asta venea.
O asa zi,in table,nu mai poate sa-mi fie posibila.Nu zic ca nu ma simteam bine,ca erou principal ce facusem uitata pana de curent.Imi parea doar rau ca trece,si ca nu ramane.

vida clara
2009-01-28 01:12:21

Daca tot mi-am adus aminte de impuscatu,stai sa-tzi mai zic.

Tot in 82 ,dar mai inainte de Pasti,ma imprietenisem cu securistul de la vila din Azuga a lu nea Nicu.
Trebuie sa itzi zic,ca o lume a ghioceilor motzatzi,nu am vazut niciodata pana atunci,desi toata copilaria mea,capra familiala dadu-se zapada la o parte incercand sa gaseasca firul ierbii.
Nu sunt,si n-am fost persoana sus-pusa,asa ca imprietenirea mea cu acel tanar(cred ca avea vreo 25 de ani,n-o pune pe lt motiv decat acela ca stiam sa vorbesc de asa natura ca puteam sa ma imprietenesc si cu dracu daca vroiam,si niciodata cu vreun gand reprobabil.
Aveam pe vremea aia,vreo 23 de ani,o pereche de raiatzi negri si o pereche de adidasi de statea matza-n coada,eram un artist in fotbal si in fete.

Aveam un bun prieten,si "securistul" ne invitase pe amandoi.Noi,treceam zilnic pe langa vila,si aveam treaba si prin preajma.Nu era nimeni altcineva,decat baiatul asta,si o femeie de serviciu.
Dar,mi-a fost frica.Radeam cu prietenul meu:"Mai,daca ne-nbatam si ne-mpusca asta,cine dracu mai stie de noi?"ziceam noi,cu toate ca omul se chinuise sa ne dea asigurari ca se plictiseste singur,si,ca de ne ducem,nu duce lipsa de nimic,asa ca sa nu ne obosim cu cumparatul(eram arondatzi la o cabana a padurii,de unde cumparam(cu cartela)lucruri pe care nu le puteam cumpara din lumea reala.
Pe vremea aia,fumam.Fumam BT.Pt asta,urcam,cand nu mai aveam tzigari,din Busteni,la "Babele".Cu 10 lei,imi cumparam 4 pachete,luam in piept niste aer de Carpatzi,si plecam cu telecabina,inapoi,la tzara.
Doamne,ce miros de brad,dimineatza cand ma sculam pe la 9,si cand intinzandu-mi oasele ochii mi se sprijineau pe crucea de la Caraiman.
Daca ma apuc sa povestesc Romania,il arunci pe Vlahutza,sau pe Negri,la gunoi.

vida clara
2009-01-28 01:17:40

Mai nea sorine,guvernul nici n-a pasit in ring,si matale ai si sarit la bataie?

Pai daca cantzi asa,fara note,cand vei avea notele,cum o sa mai cantzi?Tot "dupa ureche"?

cosor ion
2009-01-28 01:32:31

Re: Mai nea sorine,guvernul nici n-a pasit in ring,si matale ai si sarit la bataie?

La 2009-01-28 01:17:40, vida clara a scris:

> Pai daca cantzi asa,fara note,cand vei avea notele,cum o sa mai
> cantzi?Tot "dupa ureche"?
>
ce era el zapacit,acum a devenit de nerecunoscut.limba i s-a marit si aproape ii ajunge pina-n briu,dar tot linge,ma intreb se va satura vreodata?

vida clara
2009-01-28 01:40:42

In statzie la Lizeanu,stateam si citeam ziarul...

...Cand vazui trecand o blonda,
Ca dupa ultima moda.....
Pentru tine,pentru tiiine,arde inimioara-n mine.Etc.

Impuscatu,mi-a adus aminte de Bucuresti,si mi-a trezit nostalgii.S-a construit mult,in acele vremi,dar cu prea multe jertfe.Au facut metrouri ,si canale,si autostrazi,tot globul,si cu mult mai inainte,dar nu in halul ala.
Dar,schimbarea ramasa e incontestabila.
Cine isi mai aduce aminte de Dambovitza,cand era in albia ei naturala,ne-regularizada ca azi,poate depune marturie ca era urata,asa cum ajunsese,naturA in mijloc de urban.
Desi ne-ar place,nu merge.Se murdareste,se impute.
Dar nu pt asta imi chinui eu talentul aici,ci pt ca daca tot am cazut in putzul cu melancolie,vreau sa recomand "neamtzului"(spre ex) ca atunci cand o avea pofta sa planga pe umerii unei sticle de vin bun,si nu are lautari,sa deschida "youtube" si sa scrie acolo unde i se falfaie "muzica lautareasca veche 1",apoi 2,3 si 4.
Trebuie sa avertizez ca taica-meu mi-a terorizat copilaria cu lautarii astia,in timp ce eu tot incercam sa scot sunete de chitara dintr-o matura,ca Dona Dumitru Siminica,imi suna "ca dracu"in acele vremi,dar acum,cand destup o sticla de vin bun mai chem si lautarii.
Hai noroc!

vida clara
2009-01-28 02:01:22

Observai o grava greseala.

"incercam sa scot sunete de chitara dintr-o matura.Ca,(a-ul cu caciula) Dona ...etc.

cosor ion
2009-01-28 03:21:17

Re: Doamne fii bun ,prinde-l pe Sorin in drum ...

La 2009-01-27 23:32:24, jan dinu a scris:

> Shi arata-i calea dreapta ...
> Sa nu-l prinda aceiashi soarta ..!
>
> JD
>
> Jane mai fa niste versuri si vino la cenaclu joia viitoare,lasa-l pe inferatu,nu poate da ceva din el mai bun,e platit sa faca numai asa ceva,denigrare,manipulare,fixism cu strabism

gili
2009-01-28 04:54:43

Nemteanule domnul nenea Vasile ie ambidextru ... Ca si Excelenta Sa de altminteri .

Acuma ie drept ca de la o vreme cea ca mai mult cu sora lu' stinga ... dreapta cum ar veni la dinsii , n'asa ?

gili
2009-01-28 05:14:21

Mai baieti , daca nu ati fi atit de ocupati cu ceea ce reprosati altora ...

Adica cu statul cu nasul in posteriorul Ba'secului , o sa puteti vedea ca de data asta SRS-ul nu face altceva decit sa traga un semnal de alarma asupra unei chestiuni extrem de grave pe cale sa sa petreaca ...
Adoptarea codului penal si a celui civil fara dezbatere parlamentara .
Adica vrea dinsul sa zica ca un parlement are mai multe sanse sa scoata ceva mai bun fie si decit guvernul pe care l-a emanat .
Ceea ce oricarul om intreg la minte i-ar suna ... bine , n'asa ?
Cam ce ai zice tu Cosorele , ce ar zice americanii tai daca Obama asta s-ar pune acuma pe trintit un codice penal , unul civil si normele lor de procedura , legi de o importanta deosebita , imediat urmatoare Constitutiei , far de sa le treaca prin parlament ?
Si daca un jurnalist s-ar trezi sa atraga atentia asupra unei asa de imposibil de grave greseli ai spune ca face asta doar asa din profunda ura fata de negrotei , n'asa ?

georgems
2009-01-28 05:46:38

Re: Mai gili,te-am vazut necajit ca-tzi cade net-ul.Ai incercat si pe bulgari?

La 2009-01-28 00:48:44, vida clara a scris:

> Acu,ziua lu-npuscatu,se duse,si eu n-am apucat sa-i tzin pe-acilea
> nici un toast.
> Fii atent,ca tot itzi plac tzie povestile mele.Gandindu-ma la zilele
> cele gri,cand alergam cu antena sa prind bulgari,am reaprins o
> luminitza.
> Fii atent,coincidentza,intre Spania acelor vremi si cea a zilelor
> noastre(mai ales ale mele).
> Eram in 82.Adicatelea 1982.
> Eram tanar,n-aveam bani
> Aveam doua zeci de ani,
> Si-nvarteam fara de preget
> Toate fetele pe-un desht.
> Duceam niste zile,prin Azuga acelor vremi.Am avut o buna convietzuire
> cu mai toate personagiile acelor vremi,din Azuga.Bocancea,era un
> personaj principal.
> Din vorba in vorba,sa ajung la faptul ca atunci,in 82,era Campionatul
> Mondial din Spania (cu Naranjito,ca mascota).Cu Neskens,cu Gullit ,cu
> Van Basten,cu bara lui Rensembrink(poate nu incurc anii),cu spaniolii
> Camacho,Valdano si nu mai stiu care pt ca mie imi placeau suedezii(cu
> Bo Larson,Roy Anderson si nu mai stiu).
> Ca sa vad meciurile,am cumparat niste pastravi(era 5 lei,cat palma,la
> pastravariile cele doua(era 3,50 sacul de ciment,asa ca
> comparatzie),si am urcat la cabana Susai,o cabana unde aveam
> prieteni,prieteni buni cu bulgarii.
> Am pus noi ochii in "alb negru",dar surpriza,s-a tricat grupul ce
> producea curentul,si,intre noi si bulgari a aparut un abis de
> nedescris.
> De necaz,am pus niste bitter in pahare si am dat-o pe table.
> Mai gili,nu stiu ce treaba oi fi avand dumneata cu tablele,dar eu itzi
> spun azi,dupa aproape treijdeani,ca vreo patru ore am tot stat "la
> masa" si ca ma saturasem si-as fi vrut sa nu le tai cheful la
> totzi,si oricum ma descopeream,oricum jucam,zarurile imi
> veneau,imposibile.Daca singura varianta era 6:1 ,oricat le bateam si
> oricum le aruncam,asta venea.
> O asa zi,in table,nu mai poate sa-mi fie posibila.Nu zic ca nu ma
> simteam bine,ca erou principal ce facusem uitata pana de curent.Imi
> parea doar rau ca trece,si ca nu ramane.
>
Ce vorbesti tovarasa vida ?? Cum sa fie sacu de ciment 3.5 lei in era ceasca, ori habar n-ai ori minti cu nerusinare. C-ai cazut in butoiu cu melancolie n-ar fi bai, problema ta e ca nu ai iesit din butoiul comunist imputit, ai ramas tot acolose pare ca iti place.Deh obiceiurile rele se schimba greu.

FB
2009-01-28 06:20:51

Re: Doamne fii bun ,prinde-l pe Sorin in drum ...

La 2009-01-28 03:21:17, cosor ion a scris:

> La 2009-01-27 23:32:24, jan dinu a scris:
>
> > Shi arata-i calea dreapta ...
> > Sa nu-l prinda aceiashi soarta ..!
> >
> > JD
> >
> > Jane mai fa niste versuri si vino la cenaclu joia viitoare,lasa-l pe inferatu,nu poate da ceva din el mai bun,e platit sa faca numai asa ceva,denigrare,manipulare,fixism cu strabism
>
Cenaclu' lu' peste cosoru' doreste !
Jane mai fa niste "versuri"
Despre Stanescu demersuri
Noi la america plecaram ,
politica observaram
si o tuica beuram !


ba ia te uita unde zace "intelectualii" : cosoru' si cu janu .
Numa, Ceausescu era ca si voi.A vizitat o lume intreaga si n-a inteles nimica .

Ghita Bizonu'
2009-01-28 07:35:52

Coduri .. coduri DA DE CE NENE ?

Codul Civil dateaza de pe la 1867 . ma rog e srcis in "juridica veche" , poate ar trebui "tradus" (v mai jos) si renumerotata (multe articole abrogate. De ex o sectiune intreaga a fost abrogata si acum e tratata in Codrul familiei)
Da sa faci munu nou ? La ce bun ? Doar ca asta nu e bun? Dar ce frantuzii au schimbat codul Napoleon ?! ca-i mai vechi . Sau belgienii? ca doul belgian si ala piemontez au fost la baca CCR ...
Si asa trecut in viteza prin asumarea raspunderii ? Ma rog nici 10 % dintre palavarmentari nu ar fi in stare sa-si dea cu parerea , de acord. Insa ar putea sa fie dezbatut mai ales de juristi .. si inca destrul timp.
Idem si pentru celelate 3 . Prostie curata.
(da . CCR . Cica trebuia sa se faca unu nou, corespunzator societatii socialiste . Insa juristii au reusit sa nu faca nimic - au discutatat ... si au discutata pana a cazut socialismu. Acum avem din nou capoitalism, De ce dracu sa-l schimbam ?)

Si ca am zis sa fie "tradus"
De exemplu
lucrul ramane in rizico-pericolul dobanditorului indifeent daca s-a facut sau nu traditiunea bunului ...
Superb, nu ?
Traditiune - predarea .

Ghita Bizonu'
2009-01-28 07:39:20

Re: ba Pandreo nu auzisi mca Basescu te lasa fara obiectu linsului?

La 2009-01-27 21:34:04, Alex.Pandrea a scris:

> Dece a fost amanata formarea dreptei romanesti
> Dl.Stoica spunea demult ca-patologia dreptei romanesrti consta in
> permanenta ei divizare-.
> Avem de a face in dreapta romaneasca cu personalitati arogante,cu
> ambitii si orgolii cum nu exista de esemplu in partea stanga a
> eschierului politic.
> Esecul CDR,a aliantei DA precum si respingerea de catre PNL a ultimei
> propuneri de guvernare a dreptei facute de PD-L nu sunt simple
> intamplari ci toate ne dovedesc cat de greu este in dreapta politicii
> sa unifici personalitati arogante,personalitati fara simt politic,si
> probabil personalitati care concep dreapta in maniere foarte
> diferite.
> Daca am lua doar antinomia dintre gruparea lui Tariceanu desprinsa de
> realitatea scorului electoral obtinut si pretentiile maximale,maniera
> de a face politica pentru grupurile de interese si conceptia
> presedintelui Basescu aproape opusa acestui sistem de politica,toate
> ne-ar explica dece nu se poate acum forma o dreapta in Romania.
> Gruparea Tariceanu-Patriciu si-a facut un stindard pervers care a mers
> pana la sinuciderea politica de a lovi in PD-L si presedintele
> Romaniei.
> Din aceasta cauza,si pana la clarificarea politica a PNL formarea
> dreptei va trebui sa astepte mult si bine.
> Dl.Stoica ,ca ideolog al dreptei sublinia ca din 90 pana astazi, si cu
> ajutorul celor care au fost infiltrati in partidele de dreapta, si cu
> propriul lor ajutor, nu s-a reusit crearea unei formule de unitate
> politica pe termen mediu si lung.
> Si intr-adevar procesul de formare a dreptei,cum am aratat mai sus a
> primit multe lovituri.
> Si subliniaza dl.Stoica,CDR, mai intai, apoi ADA au fost cele doua
> mari esecuri de coagulare a dreptei..
> Dupa aceste rateuri majore a urmat o alta tentativa de a construi, pe
> dreapta, un mare partid. PLD s-a desirat din PNL si a incercat, pentru
> o vreme, sa functioneze si ca o pompa care atrage liberalii
> nemultumiti de confuzia ideatica si doctrinara in care se scalda si
> in care continua sa se scalde partidul condus de Calin Popescu
> Tariceanu.
> Incercarea dlui Stoica si reusita sa de a uni aripile
> liberale,continuata de dl.Stolojan care a varat PNL in
> parlament,toate aceste realizari au fost spulberate de dl.Tariceanu
> care a mers pana acolo incat a exclus din PNL pe acesti fosti
> presedinti unificatori ai PNL,silindu-i sa purceada la o alta actiune
> de unificare a dreptei,formarea PLD si apoi a PD-L.
> In fata acestor insuccese Dl.Tariceanu a scos de la guvernare
> PD-L,odata cu aceasta lundu-si o grea raspundere pentru esecul
> formarii dreptei romanesti si devenind pionul aripei criptocomuniste
> a PSD.
> Smecheria incercata dupa ultimele alegeri in care propunea pe
> Tariceanu din nou premier a fost respinsa cu desgust,deoarece PD-L nu
> voia ca Tariceanu sa repete ceea ce au facut in urma cu 2 ani si sa
> aduca din noi la putere pe Iliescu si Nastase.
> Refuzul PNL de a face o guvernare de dreapta ca si refuzul functiei de
> premier a dlui Stolojan au devenit lovituri mortale pentru dreapta
> romaneasca,cel putin pe termen mediu.
> Aceasta face acum ca ideia formarii dreptei romanesti sa fie o idee in
> agonie,dar consideram noi,totusi,ca ideea nu a murit.
>
> Avem in dezbatere un nou proiect de Constitutie care are un potential
> de ordonare inclusiv a vietii politice net superior celei actuale. In
> plus, avem un PNL acum in opozitie in care e de presupus ca vor urma,
> in serie, deconturi. Cu ingaduinta, se poate spune ca pentru
> unificarea dreptei viitorul este, totusi, deschis.
> Speranta vine totusi de la PNL unde exista multe decontari de
> facut.PNL nu poate fi totusi un partid totalitar asa cum si-l
> imagineaza Tariceanu.
> Ori tocmai aici este secretul si speranta.
> O noua conducere a PNL care sa-si revizuiasa politica de grup si de
> aroganta,acceptarea realitatii politice pot fi tocmai oxigenul de
> care are nevoie constructia unei drepte romanesti.
>
> PD-L si dl.Basescu asteapta PNL sa-si revizuiasca politica monotona
> anti-Basescu si anti PD-L pentru ca o reunificare sa creeze dreapta
> romaneasca.
>
>
>

Ghita Bizonu'
2009-01-28 07:40:54

Re: iar Matrozu vea inghetare ...

si tot l-a facut om pe piticantropu bocciu

La 2009-01-27 22:44:46, alwis46 a scris:

> Baga o strigare si cu pensionarii ca si pentru aia e lege de marire a
> pensiei de la 1 ianuarie ce trecu, lege stopata de Repetent pana sa
> plece din scaun, iar stopa este continuata de micul om mare de la
> Cluj.
>
> La 2009-01-27 22:06:44, Arogantu' a scris:
>
> > Baaa - ati cistigat voturile profesorilor !
> > Cind le dati banii, conform LEGII, demagogilor ?
> >
> > Moroiene - mai traiesti ?
> >
> >
>
>

jan dinu
2009-01-28 08:15:26

"Guvernul ireproshabil "al mafiotului Tariceanu ...a trecut ...SRS -ul E- kaput !!

Cine te mai ia'n seama ...pierde timpul de pomana ...
Era ta a luat sfirshit - ajuns mic cit un pitic !
Stresul care acum al ai - te face din om- buhai ...
Tot ce pot sa-ti recomand - fa pomeni - shi fii - galant !...

JD

naem
2009-01-28 09:07:33

despre coduri

Nu sint nici pro basescu nici contra basescu dar observ ca SRS ar scrie si mort contra basescu nu se lasa de juramintul facut contra lui base.

Arogantu'
2009-01-28 09:12:24

Re: Sa vina deontologii - sa-mi dea salariul conform legii !

La pensionari - NU, ca m-a suparat unu' Alwis.
LA MUUUNCAAAA, nu la cersit penzie marita !

PS Evident - aruncam cu caramizi in neconstitutionala ordonanta 230 !

La 2009-01-27 22:44:46, alwis46 a scris:

> Baga o strigare si cu pensionarii ca si pentru aia e lege de marire a
> pensiei de la 1 ianuarie ce trecu, lege stopata de Repetent pana sa
> plece din scaun, iar stopa este continuata de micul om mare de la
> Cluj.
>
> La 2009-01-27 22:06:44, Arogantu' a scris:
>
> > Baaa - ati cistigat voturile profesorilor !
> > Cind le dati banii, conform LEGII, demagogilor ?
> >
> > Moroiene - mai traiesti ?
> >
> >
>
>

Arogantu'
2009-01-28 09:17:49

Re: Sa vina deontologii - sa-mi dea salariul conform legii !

A propos de "Repetent" - macar i-a aratat lui Boc cum trebuie sa se poarte cu jucatorul de bambilici !
Dar "micul om mare" e mult prea mic in statura politica si mult prea mare in gura ...
De-mi vine sa-i zic "ce tot spui tu la, la, la si imi zici hair ola ?" !

La 2009-01-27 22:44:46, alwis46 a scris:

> Baga o strigare si cu pensionarii ca si pentru aia e lege de marire a
> pensiei de la 1 ianuarie ce trecu, lege stopata de Repetent pana sa
> plece din scaun, iar stopa este continuata de micul om mare de la
> Cluj.
>
> La 2009-01-27 22:06:44, Arogantu' a scris:
>
> > Baaa - ati cistigat voturile profesorilor !
> > Cind le dati banii, conform LEGII, demagogilor ?
> >
> > Moroiene - mai traiesti ?
> >
> >
>
>

tase
2009-01-28 09:24:02

guvern de handicapati

un articol de adevarata valoare care incearca sa deschida mintea optuza a celor
care cred ca ceea ce scrie d-l SRS ar fi indreptat numai impotriva lui Basescu.
Acesti oameni ar trebui sa deschida mai bine ochii pana nu va fi prea tarziu. pentru
ca in acest fel cu asemenea masuri, o sa ajungem ca pe timpul lui Ceasca.

CAP-istul
2009-01-28 09:34:20

CATE GRIJI !

Doamne, cine le-a facut ? Cu cine s-a consultat ? Cu cine le-a dezbatut ? E nevoie de discutii serioase ...... interminabile ....sterile....... in Parlament. In Parlament? Ca sa se poata baga amendamente la greu.... amendamente care sa deregleze pachetul si .... eventual sa protejeze interese de Nastasi, Paturici si alti corifei ai democratiei. Mai baieti, ce naiba !

jan dinu
2009-01-28 09:35:46

Re: guvern de handicapati- mai pacalici RO este'n UE ,cind te-ai trezit ??

La 2009-01-28 09:24:02, tase a scris:

> un articol de adevarata valoare care incearca sa deschida mintea
> optuza a celor
> care cred ca ceea ce scrie d-l SRS ar fi indreptat numai impotriva lui
> Basescu.
> Acesti oameni ar trebui sa deschida mai bine ochii pana nu va fi prea
> tarziu. pentru
> ca in acest fel cu asemenea masuri, o sa ajungem ca pe timpul lui
> Ceasca.
>
====================================================
Valea c-ai furat prea mult ...!
JD

alexandru bogdan
2009-01-28 09:42:41

Re: Dece a fost amanata formarea dreptei romanesti

La 2009-01-27 21:34:04, Alex.Pandrea a scris:

> Dece a fost amanata formarea dreptei romanesti
> Dl.Stoica spunea demult ca-patologia dreptei romanesrti consta in
> permanenta ei divizare-.
> Avem de a face in dreapta romaneasca cu personalitati arogante,cu
> ambitii si orgolii cum nu exista de esemplu in partea stanga a
> eschierului politic.
> Esecul CDR,a aliantei DA precum si respingerea de catre PNL a ultimei
> propuneri de guvernare a dreptei facute de PD-L nu sunt simple
> intamplari ci toate ne dovedesc cat de greu este in dreapta politicii
> sa unifici personalitati arogante,personalitati fara simt politic,si
> probabil personalitati care concep dreapta in maniere foarte
> diferite.
> Daca am lua doar antinomia dintre gruparea lui Tariceanu desprinsa de
> realitatea scorului electoral obtinut si pretentiile maximale,maniera
> de a face politica pentru grupurile de interese si conceptia
> presedintelui Basescu aproape opusa acestui sistem de politica,toate
> ne-ar explica dece nu se poate acum forma o dreapta in Romania.
> Gruparea Tariceanu-Patriciu si-a facut un stindard pervers care a mers
> pana la sinuciderea politica de a lovi in PD-L si presedintele
> Romaniei.
> Din aceasta cauza,si pana la clarificarea politica a PNL formarea
> dreptei va trebui sa astepte mult si bine.
> Dl.Stoica ,ca ideolog al dreptei sublinia ca din 90 pana astazi, si cu
> ajutorul celor care au fost infiltrati in partidele de dreapta, si cu
> propriul lor ajutor, nu s-a reusit crearea unei formule de unitate
> politica pe termen mediu si lung.
> Si intr-adevar procesul de formare a dreptei,cum am aratat mai sus a
> primit multe lovituri.
> Si subliniaza dl.Stoica,CDR, mai intai, apoi ADA au fost cele doua
> mari esecuri de coagulare a dreptei..
> Dupa aceste rateuri majore a urmat o alta tentativa de a construi, pe
> dreapta, un mare partid. PLD s-a desirat din PNL si a incercat, pentru
> o vreme, sa functioneze si ca o pompa care atrage liberalii
> nemultumiti de confuzia ideatica si doctrinara in care se scalda si
> in care continua sa se scalde partidul condus de Calin Popescu
> Tariceanu.
> Incercarea dlui Stoica si reusita sa de a uni aripile
> liberale,continuata de dl.Stolojan care a varat PNL in
> parlament,toate aceste realizari au fost spulberate de dl.Tariceanu
> care a mers pana acolo incat a exclus din PNL pe acesti fosti
> presedinti unificatori ai PNL,silindu-i sa purceada la o alta actiune
> de unificare a dreptei,formarea PLD si apoi a PD-L.
> In fata acestor insuccese Dl.Tariceanu a scos de la guvernare
> PD-L,odata cu aceasta lundu-si o grea raspundere pentru esecul
> formarii dreptei romanesti si devenind pionul aripei criptocomuniste
> a PSD.
> Smecheria incercata dupa ultimele alegeri in care propunea pe
> Tariceanu din nou premier a fost respinsa cu desgust,deoarece PD-L nu
> voia ca Tariceanu sa repete ceea ce au facut in urma cu 2 ani si sa
> aduca din noi la putere pe Iliescu si Nastase.
> Refuzul PNL de a face o guvernare de dreapta ca si refuzul functiei de
> premier a dlui Stolojan au devenit lovituri mortale pentru dreapta
> romaneasca,cel putin pe termen mediu.
> Aceasta face acum ca ideia formarii dreptei romanesti sa fie o idee in
> agonie,dar consideram noi,totusi,ca ideea nu a murit.
>
> Avem in dezbatere un nou proiect de Constitutie care are un potential
> de ordonare inclusiv a vietii politice net superior celei actuale. In
> plus, avem un PNL acum in opozitie in care e de presupus ca vor urma,
> in serie, deconturi. Cu ingaduinta, se poate spune ca pentru
> unificarea dreptei viitorul este, totusi, deschis.
> Speranta vine totusi de la PNL unde exista multe decontari de
> facut.PNL nu poate fi totusi un partid totalitar asa cum si-l
> imagineaza Tariceanu.
> Ori tocmai aici este secretul si speranta.
> O noua conducere a PNL care sa-si revizuiasa politica de grup si de
> aroganta,acceptarea realitatii politice pot fi tocmai oxigenul de
> care are nevoie constructia unei drepte romanesti.
>
> PD-L si dl.Basescu asteapta PNL sa-si revizuiasca politica monotona
> anti-Basescu si anti PD-L pentru ca o reunificare sa creeze dreapta
> romaneasca.
>
> da ! cred ca este exact invers!cititi ce scria "marele "lenin pe 15 09 1919,intr-o scrisoare catre,gorki:intelectualitatea este un putregai liberal,care trebuie distru-
sa!rasfoiti cartea si concluziile(arhipelagulgulag,pg 276,de alexandr stoljenitin,) nu din vina pnl ului nu exista o dreapta puternica,vinovat este acest partid pdl,partidul unic,fsn II,care e cand pe dreapta cand pe stanga!el a inceput lupta pentru distrugerea pnlului si a domnului tariceanu!vai s-amar!
>

acv99
2009-01-28 09:52:05

Obisnuinta

asa se obisnuieste cind ceva nu ne convine,sau convine unui numar extrem de redus de oameni ,facem legea si o bagam pe sest la parlament mai ales atunci cind stim ca nu este prea clara .asta se amplifica in mod deosebit in situatia in care vine o directiva de la Cotroceni care in conditile actuale (majoritatea parlamentara ) nu face alceva decit sa fie un siplu exercitiu de putere fara a se analiza si corectitudine acestuia.Si la marea adunare nationala se mai lua in discutie hotaririle marelui carmaci ,in parlamentul actual nu se mai face acest lucru?

muresanu
2009-01-28 10:08:44

Pai,ase!

Camasa pe ei.
Numa' nu cred ca o pica in stogul de paie ,instant, de pe 'coperis.
O fi Valeu. Ca totzi is ocosi acum!

promaa2002
2009-01-28 10:17:52

srs-teama

cele 4 coduri contin mii de articole ! daca s-ar dezbate articol cu articol nu ar fi timp nici in patru ani sa fie discutate si votate de parlament ! deci nu e timp fizic ! e un calcum elementar aritmetic in rest e gargara gen SRS, care ascunde de fapt teama de noile coduri ! daca noile coduri ar fi facute cu binecuvantarea tariceanu-patriciu , ia sa vedeti ce bune ar fi, indiferent de modalitatea de adoptare !

brancoveanu
2009-01-28 10:17:58

dupa douazeci de ani......

.... se cauta vinovatii prejudiciilor economice aduse Romaniei dupa douazeci de ani de economie de piata ...!!!??? Pana la urma se va gasi UN ACAR PAUN fiindca asa cred unii ca se rezolva problemele mari. Cu ani in urma am citit ca in Belgia dupa ce un arestat a fugit de sub escorta gardianului in drum spre locul de judecata si-a dat demisia ministrul de interne al acelei tari ...!!??? Daca "stam stramb si judecam drept" suntem obligati sa vedem ca in Romania se traieste mult mai bine decat in comunismul anilor `80 dar..... problema este NEDREPTATEA ....si .....ACUMULAREA UNOR AVERI URIASE ...care , dupa cum citesc in presa nu se pot justifica. Se pare ca a fost PE APUCATE ... si ... CINE A AVUT MANA MAI LUNGA...la figurat vorbind..... a apucat mai mult...!!!??? ..Era un banc mai vechi : se zice ca Dumnezeu a dotat barbatii cu instrumente agatandu-le de o sarma intinsa ..si... fiecare barbat... in functie de inaltime a luat de pa sarma instrumentul la care a ajuns...!!!?? ... asa se face ca cei scunzi au ajuns la instrumente mai mari........!!!???

Hantzy
2009-01-28 10:18:28

Iresponsabilii isi asuma raspunderea!

Parca niciodata SRS n-a fost atat de exact, de intransigent si succint totodata. Oricat ai dori, citindu-i editorilul, sa-l dezbraci de inutilitati sau de rautatile-i de altadata, acum nu se mai poate! Fiecare fraza isi are locul ei, neputand fi inalturata, fara a sacrifica si semantica continuta.
Pentru ca, dupa mult trambitatul decalog prezidential de acum cateva zile, atunci cand, pe absolut toate forumurile, comentatorii erau unanimi in ceea ce priveste ordonantele guvernamentale raportat la atributiile Parlamentului, sa vezi cum un cabinet cu asemenea sustinere legislativa si prezidentiala, alege pentru aceste importante legi calea raspunderii guvernamentale, este cel putin uimitor!
Si oricat m-as stradui, nu reusesc sa gasesc un alt motiv decat cel indicat de editorialist. Decat, poate, imaturitatea politica! Varianta asta insa mi s-ar fi parut posibila daca ar fi fost vorba de Adomnitei, dar e tare improbabila in cazul dat.

Hantzy
2009-01-28 10:22:41

Re: despre coduri - Si care sunt codurile alea?

La 2009-01-28 09:07:33, naem a scris:

> Nu sint nici pro basescu nici contra basescu dar observ ca SRS ar
> scrie si mort contra basescu nu se lasa de juramintul facut contra
> lui base.
>
****************
E dreptul sau! Ata ca in articolul asta nici nu pomeneste de Base! Tu, insa orice ar scrie dumnealui, pari sa-i fi impotriva! Crezi, atunci, ca esti mai de soi?!

Hantzy
2009-01-28 10:24:19

Re: "Guvernul ireproshabil "al mafiotului Tariceanu ...a trecut ...SRS -ul E- kaput !!

La 2009-01-28 08:15:26, jan dinu a scris:

> Cine te mai ia'n seama ...pierde timpul de pomana ...
> Era ta a luat sfirshit - ajuns mic cit un pitic !
> Stresul care acum al ai - te face din om- buhai ...
> Tot ce pot sa-ti recomand - fa pomeni - shi fii - galant !...
>
**********************
Nu-i un semn de intrebare,
cand carpaciul de Jan Dinu
isi improasca tot veninul,
cin&#8217;ne-ncearca cu duhoare!

Hantzy
2009-01-28 10:32:44

Re: srs-teama

La 2009-01-28 10:17:52, promaa2002 a scris:

> cele 4 coduri contin mii de articole ! daca s-ar dezbate articol cu
> articol nu ar fi timp nici in patru ani sa fie discutate si votate de
> parlament ! deci nu e timp fizic ! e un calcum elementar aritmetic in
> rest e gargara gen SRS, care ascunde de fapt teama de noile coduri !
> daca noile coduri ar fi facute cu binecuvantarea tariceanu-patriciu
> , ia sa vedeti ce bune ar fi, indiferent de modalitatea de adoptare !
***********************
aplicabilitatea lor insa ar trebui gandita pentru decenii, daca nu chiar secole! In comparatie cu acest rastimp, 4 ani sunt infimi!
Iar dumneata crezi ca niste persoane, cu atributii executive, pot discuta miile de legi in cateva zile?! Intre doua OUG-uri, poate?!
Iar eu n-am votat legiuitori, ca sa-mi scoata executivul legi!

LENIO
2009-01-28 10:54:51

Andronescu si Sarbu,promiteau pielea ursului din padure la ORDIN !

Nu-i pot crede atat de prostiti ,intr-o pauza de 4 ani !
Dincolo,portocalii se pretindeau de dreapta dar faceau promisiuni de stinga,
desi CRIZA batea la use!Trombonistii lor aveau discursuri sociale<BOC> si politice :Stolo,Base .
Uniti in cuget,"simtiri" si foamea de putere,liberalilor le-au pus"sula in coaste"sa dea,ca sa aibe de ce sa critice.Iar acum ,ai lui Boc o freaca si...iese inghetata Basescu !(coalitia lor la ciolan,era parafata!Nu vi se pare ciudat faptul ca se recunoaste oficial:Geoana si Sirbu ,existenta parafarii,dincolo de asa zisa tradare a liberalilor?).
In legislatia trecuta erau 322 contra Cotroceni !Acum,primeniti,nici nu mai conteaza!Guvernul (prin presedinte...)le face pe toate.Mai e nevoie de Constitutie?

muresanu
2009-01-28 10:56:20

Apropo.

Nu mai e Tariceanu.
E boc. Navigat ca peste mic.Prin Pacific si Doame'Ajuta!
Muresanu.

Arogantu'
2009-01-28 11:54:00

Da-le-n balarii de coduri - mai bine vezi prognoza meteo !

Vine inghetul ...

Incepe cu salariile !

emigrstul
2009-01-28 12:23:15

Da cind a avut Romanika un guvern responsabil?

In tr-adevar a legifera cele 2 (de fapt 4) coduri fara a avea o constitutie teafara e ca o constructie pe nisip. As fi curios daca redactia ziarului Ziua si-a procurat documentele respective si le-a dat spre studiu juristilor proprii ,sau se pluteste in continuare in lenea intelectuala tipica Romanikai.Ca simplu cetatean am pretentia ca inainte de a ma pronunta, prin referendum sau altfel sa am acces la documentrul complet, pentru a-mi forma propria parere.

gili
2009-01-28 13:29:28

Pai ar avea nevoie de o noua Constitutie .

O noua Constitutie care sa mareasca la maximum PUTERILE presedintelui , dar sa nu-i mareasca corespunzator si RESPONSABILITATILE .
Daca ai sa citesti decalogul lui Ba'secu privitor la proiectul noii Constitutii ai sa observi foarte usor ca cele zece porunci ale dinsului nu fac altceva decit sa-i sporeasca puterile , dar niciuna dintre ele nu-i mareste si raspunderea .
Dinsul va putea face tot ce ii trazneste prin cap si de raspuns ... raspund altii .

octaaa
2009-01-28 13:31:14

Re: Dece a fost amanata formarea dreptei romanesti

Vasile, acum sa fim seriosi. Tu pntrebi de ce a fost amanata formarmarea dreptei romanesti. De fapt intrebarea ta e de ce a fost amanata unirea(care sa functioneze) a dreptei romanesti.
Dar unirea stangii a functionat? USD-ul mai exista? Ca se pare ca nici aliantele de stanga nu au functionat, nu? Doar acum basescu zice ca e de dreapta. Nu mai e nici in Internationala Socialista, si nici in Uniunea Social Democrata nu mai e, nu?


Hai sa-ti zic eu de ce nu functioneaza dreapta. Pentru ca , desi oameni de dreapta, de cele mai multe ori politicienii pun mai inainte de toate voturile de la electorat. Ori a veni cu masuri de stanga e ceva mai popular.
Pana si PNL-ul care mi se pare totusi cel mai de dreapta partid romanesc - a parut in ultimele 6 luni de guvernare un partid mai degraba de stanga decat de dreapta.

Desi multi oameni se declara de dreapta, daca s-ar face un sondaj cu intrebarile "Doriti ca statul sa va asigure un loc de munca?" sau "Doriti ca statul sa va ofere o casa gratis sau mult subventionata" - cu siguranta majoritatea vor raspunde DA.

PS : Partidul cel mai popular e acela care se declara de dreapta, dar ia masuri de stanga!

naem
2009-01-28 14:26:51

ptr. hantzy

Trebuie sa tii cont ca eu nu sint formator de opinie cam asta ar fi diferenta si chiar daca as fi , as fi neutru nu m-as vinde pe 30 de arginti.

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00968 sec.