Ziua Logo
  04:39, sambata, 23 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-11-25
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2008-11-25 10:56
Toti Doamne si toti trei ....

Intelectualitatea romana se pare ca s-a restrns la astia 3 .
Si-s suparati ca se zice pre fata despre partizanatul lor . Le este rusine ?!
Si as observa ca nimni nu a luat apararea unuia ca Egdar Papu , infirat cu manie revolutionara de sorginte internationalist-kominternista ca a indrznit sa scrie "Protopconism" (desi Papu nu avea nici o cea mai mica vina ptr derapajele celor care i-au folosit ideea ). Si care Papu are ceva opera ....
Sau Razvan Thodorescu nu e intelectual ? As crede ca da .
Exemple ar putea continua.
Insa acesti cetateni (ca ptr cel putin 2 dintre ei domni ar fi neoptrivit si nu-s tovaras cu ei) se considera coborati cu harzobul din cer , ca fiind mandatari ai cerului meniti sa lumineze capetele boborului ...
Si nici macar nu-si dau seama ca fotreaza o paradigma asiatica intr-o societate ariana ( adica is adeptii unui sistem bipartit intr-o societate traditional tripartita)
{este ca n-ati inteles nica din ce muge Bizonu' mai sus ?! Poate, poate HRP ar avea banuiala la ce ma refer ca ceilati 2 slabe sperante. De la voi nici atat)

Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 89.123.217...)
2008-11-25 16:03
Re: Toti Doamne si toti trei ....

La 2008-11-25 10:56:43, Ghita Bizonu' a scris:

> Si nici macar nu-si dau seama ca fotreaza o paradigma asiatica intr-o
> societate ariana ( adica is adeptii unui sistem bipartit intr-o
> societate traditional tripartita)
> {este ca n-ati inteles nica din ce muge Bizonu' mai sus ?!

Este!

>Poate,
> poate HRP ar avea banuiala la ce ma refer ca ceilati 2 slabeDe aia zic io:> sperante. De la voi nici atat)

La care tripartidism te referi? Ca-s mai multe..
Te referi la tripartitia oratores-bellatores-labores (oratori-razboinici-muncitori) ?
Pai in spiritul materialismului istoric (he he he) triada asta a fost intr-o continua tensiune dialectica..A fost si una-ntr-una, si 1 contra 2 si 2 contra 3 in diverse combinatii..

De pilda regii agregatelor civilizationale ale primului val agricol din semiluna fertila au ajuns sa monopolizeze 2 atribute intr-o singura persoana.Erau si mari preoti si judecatori ultimi (oratores) si bineinteles comandanti supremi ai armatelor (bellatores).Aici e o situatie de 2 contra 1, cand oratores si bellatores i-au incalecat pe labores (o situatie foarte obisnuita in toate perioadele istorice).

Dupa aia s-au mai si separat, (de pilda la daci regele nu era si mare preot) da mereu a fost o lupta intre bellatores si oratores pt. accederea in pozitie dominanta si refacerea monopolului originar..

Si ce-a fost aia cand Caesar Octavian s-a proclamat Augustus decat o incercare de a reface monopolul originar oratores-bellatores sub autoritatea partidei razboinicilor?
Sau , mai aproape de zilele noastre, ce-i aia cand in Iran un ordin islamic al oratores a prins pozitia dominanta si defineste actiunea razboinicilor-bellatores?

Ca aia-i de fapt problema:care din cele 3 stari ajunge in pozitie dominanta si impune agenda si modul de actiune celorlalte 2 stari.

Comunismul a pus o miza pe labores si a reusit sa-i aduca in pozitie dominanta, supunand pe bellatores si pe oratores agendei proprii.

De fapt cand labores au ajuns in pozitie dominanta se poate spune ca aproape s-a reusit contopirea celor 3 stari intr-una singura.
In teologia laica creeata, omul nou se cerea sa fie in acelasi timp si muncitor si razboinic si apostol sau preot laic (activist, propagandist) al lumii noi.
Omul multilateral dezvoltat - 3 intr-unul razboinic-muncitor-orator (in sens de propagandist), toate intr-una.
Si nazismu a avut un model nou, tot asa de 3 intr-unul, numai ca autoritatea dominanta decurgea din intemeierea ordinului bellatores.

Astazi se cere vigilenta maxima...
Grupuri organizate de oratores incearca sa puna monopol pe functia juridica, morala, etica, normativa, religioasa, sa acceada in pozitie dominanta de clerici laici si sa-i incalece pe bellatores si pe labores, inhamandu-i la scopurile lor vazduhiste.
Goering se tinea din casta bellatores si de aia a fost in stare sa spuna ca ii vine sa puna mana pe revolver cand aude de cultura.

De aia zic io:pentru astia de-ai nostri, labores, din popor, deviza trebuie sa fie alta: cand aud de intelectuali, imi vine sa pun mana pe tarnacop.

La fel, pentru bellatores din ordinul ecvestru de-al nostru, lipitzan, deviza trebe sa fie:cand aud de intelectuali imi vine sa pun mana pe cravasha cu 9 cozi de pisica impletite din sarma de otel.

P.S.
Sper ca nu ia nimeni in serios cele de mai sus.

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2008-11-25 17:02
Re: io-te-te ce surpriza vine din Valea Ciorii !!!!

felicitarile mele domnule ....fara misto.
am unele deosebiri de parerei fata de interpretarile dvoastra insa asta nu insemna nimic fata de surpriza ca totusi cineva sa priceapa "mujetu" ....
Insa tin sa va atrag atentia ca schema lu Platon cu cocietatea condusa de filozofi este bip[artita si comun asiatica ... cea mai stralucita aplicare fiind clasa mandarina.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00766 sec.