Ziua Logo
  15:58, duminica, 1 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-12-07
Mos_Tautu din Paris,Franta (...@yahoo.com, IP: 86.107.253...)
2007-12-06 22:24
Coruptia si teoria suveranitatii limitate

Cand Brejnev prezenta Romaniei si lumii teoria suveranitatii limitate,el o vedea ca o posibilitate a URSS de a prelua suveranitatea tarilor socialiste,adica un fel de ocupatie sovietica,fara tancuri,autoconsimtita.
Astazi Romania face parte din UE si NATO si problema suveranitatii se pune in alti termeni.
In mediul nostru politic corupt si cripto-comunisto-oligarho-securist suveranitatea este perceputa ca o un drept de haiduceala a clasei conducatoare corupte ,asupra economiei si politicii romanesti.
Iata dece,intrati in UE si NATO ambasadorii au devenit factorii principali de reforme,daca nu chiar singurii.
Iata ce enumera dna Pipide,spre rusinea celor care ne-au condus 18 ani :

- un ambasador francez se scula luni la 6 dimineata ca sa fie la prima ora la Camera Deputatilor, sa preseze pentru introducerea pe agenda a unor masuri de reforma.
- un ambasador american a sunat la o agentie de stiri sa intrebe de ce lipseste de pe lista neagra un ministru despre care stia el sigur ca e corupt
Actualul ambasador al Statelor Unite la Bucuresti avertizeaza ca, in Romania, Constitutia are prea multe lacune pentru a sustine o democratie puternica si de aceea ar trebui modificata. Imperfectiunile legii fundamentale au fost remarcate de ambasadorul SUA, care a caracterizat Constitutia romana ca fiind -usor de schimbat, de incalcat, de manipulat in interese personale-.
Pe de alta parte, analistul politic Catalin Avramescu spune ca o astfel de atitudine este perfect normala si chiar benefica pentru Romania: -Este normal sa ne traga de maneca. Tot Catalin Avramescu spune, de pilda, ca -lucrurile bune care au avut loc in Romania in ultimii cinci ani au fost facute sub presiunile reprezentantilor SUA si ai statelor membre UE.
Daca acesti prieteni adevarati ai nostri nu ar fi facut asa toata tranzitia, am fi azi la nivelul Belarusului sau Georgiei.
Si mai spune dna Pipide :trebuie sa nu ai nici o contributie pozitiva la aceasta istorie recenta a noastra, ca Bogdan Olteanu, ca sa iti poti permite sa le spui ambasadorilor sa isi vada de treaba lor si chiar sa-l insulti pe seniorul Taubman,de parca ar fi fost bunica lui din Comisia Internationalei a III-a,anti-Marchal.
In prezent UE este preocupata de derapajele liberale din justitie,iar Academia Cataventu publica chiar o lista cu sefii de mafie la nivelul Curtilor de Apel.
Cine sa se ocupe de aceasta problema :doar Basescu si ambasadorii tarilor prietene.
Inainte de 2005 coruptia era totala,algoritmul si coruptia statea la baza numirilor iar introducerea concursurilor a facut din Dna Macovei cel mai urat Ministru de justitie(stiti cum reactiona parlamentul numai cand se aducea vorba de dna.Macovei)
Oata ce dna Macovei a fost data afara de oligarhi,vedem ca astazi asistam la cercetarea de catre DNA a coruptiei din concursurile pentru magistratura.
Parlamentul sub Chiuariu a facut o ordonata de urgenta semnata de dl.Tariceanu prin care infractorii sa fie anuntati cu 24 ore inainte despre perchezitie sau despre interceptarile telefoanelor.De fapt tinta actualului guvern a fost si este desfiintarea DNA si renuntarea cercetarii coruptiei la nivel guvernamental sau parlamentar.Deci un fel de liber la coruptie pentru politicieni.
Nu ei fac legile,nu parlamentul cu cei 322 sunt organul suprem in tara ?
Dl.Chiuariu,Tariceanu sau Olteanu (unii spun stalinistul Olteanu) nu doresc o independenta a procurorului,ci el sa depinda de cei corupti si sa-i apere,la fel ca legea pe care au conceput-o.
Afirma dna Pipide :atitudinea lui Vacaroiu si Olteanu, acest cuplu penibil de comici ai ecranului,pun intr-o lumina jenanta intregul Parlament.
Pentru ei antieuropenismul si antibasescianismul sunt tot ce ii conduce pentru a sprijini coruptia.
Sa-l invelim pe Basescu intr-un cosciug de plumb sau sa-l facem sa plece din Romania s-a auzit la conclavul oligarhilor in care participa si dl.Geaoana,cel scolit in USA iar dl.Prezidentiabil al PNL,Emil Constantinescu,sponsorizat de cine trebuie, vrea sa fabrice un GDS invers.« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00660 sec.