Ziua Logo
  20:06, duminica, 24 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-01-11

Comentarii: 24, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

everest_555
2007-01-10 22:39:54

Lucrurile strimbe ale lui DUMNEZEU.

Davidescu vasile
2007-01-10 22:54:37

Stiinta si religia


Romanii au trait 45 de ani modelati de o mentalitate care excludea categoric religia din viata omului si facea acest lucru apeland la un stufos instrumentar stiintific. Pe de alta parte, educatia lor, de masa, solida, era fundamentata pe un bogat continut stiintific. De aceea, acum, un dialog Stiinta-Religie, onest, bine informat si deschis catre logica interioara a Religiei si spre realitatile Stiintei, le-ar putea reaseza pe amandoua la locul lor in viata omului.
Romania este un important nucleu ecumenic. Ca nicaieri, aici, la portile Orientului, se intrepatrund si coexista toate religiile Terrei, romanii, primordial ortodocsi, fiind recunoscuti pentru toleranta lor. Mai mult, in Romania, ca in toti Balcanii, poate ca o reactie fata de comunism, receptat la un moment dat ca o ideologie antiromaneasca, desacralizarea a fost mai lenta: romanul este mai deschis fata de religie decat un occidental, care a fost supus desacralizarii de la Renastere incoace.
Dupa Revolutia anti-comunista au aparut foarte multe facultati de Teologie, ergo vor fi foarte multi preoti. Acestia vor influenta viata si comportamentul credinciosilor, deci este necesar ca viitorii preoti sa aiba si o minima cultura stiintifica. In plus, sunt semne ca limbajul teologic s-a modificat, se incearca acum mai degraba o dezbatere a problemelor specifice religiei, decat un ton apodictic si fara reactie. Acest nou curent trebuie sa fie receptiv fata de provocarile stiintei.

In ultimii ani, dupa prabusirea comunismului, societatea romaneasca a fost martora unei deschideri, initial timide, atat din partea comunitatii stiintifice, cat si din partea membrilor inaltului cler al Bisericii Ortodoxe Romane, ambele parti manifestandu-si dorinta de a explora relatia dintre domeniile specifice fiecareia dintre ele.

Pentru ca intentiile de mai sus sa nu ramana intr-un stadiu pur declarativ, o serie de persoane tentate de strapungerea acestei interfete fundamentale s-au implicat in publicarea de articole dedicate chestiunii in cauza, organizarea de simpozioane si conferinte specifice, uneori ca sectiuni in cadrul unor astfel de manifestari cu un caracter mai larg. Interesul pentru investigarea raporturilor dintre stiinta si religie a fost receptat si din punct de comercial de catre o serie de edituri de prestigiu, care au consacrat temei respective cateva titluri sau chiar colectii, ce s-au impus ulterior printre preferintele publicului cititor. Astfel, inca din 1990-1992, toata lumea atrasa de subiect a reusit sa aiba acces, in limba romana, la scrierile fundamentale ale unor Stephane Lupasco, David Bohm sau Imre Toth, pentru a nu mentiona decat cateva nume mai populare... De un mai mic succes, in termeni de penetrare pe piata, s-au bucurat emisiunile de radio si televiziune, care nu au abordat decat marginal si accidental relatia dintre stiinta si spiritualitate sau pe cea dintre religie si ultimele progrese tehnico-stiintifice. De asemenea, cadrul institutional a reactionat lent, neadaptandu-se apetentei pentru explorarea acestui fecund obiect de studiu.

De aceea, poate pentru a forta putin desfasurarea evenimentelor, urmatoarea etapa a constat, firesc, in organizarea la Bucuresti a unui colocviu international cu titlul: "Stiinta si religie. Antagonism sau complementaritate". Colocviul – organizat de catre Comisia Nationala UNESCO a Romaniei si Academia Romana, cu sprijinul Fundatiei John Templeton si a Universitatii Inter-disciplinare din Paris – s-a inscris in cadrul programului "Science and the Spiritual Quest II" al Centrului pentru Teologie si Stiinte Naturale de la Berkeley, California. Beneficiind de o importanta participare internationala, precum si de reunirea exceptionala a celor mai interesante personalitati din tara, evenimentul s-a dorit a fi un impuls declansator al unei suite de alte manifestari similare. De altfel, revista Stiinta si tehnica a raspuns acestei intentii, initiind, d**a un numar special dedicat stiintei si religiei, un amplu serial ce incearca familiarizarea cititorilor sai cu cele mai uzuale concepte si idei utilizate in aceasta dezbatere, precum si cu cercetarile si opiniile momentului sau cu personalitatile in voga si calendarul manifestarilor viitoare.

Dar pentru continuarea rationala si coerenta a acestui gen de demersuri, in noua etapa ce ni se deschide, avem nevoie de un cadru de actiune mai strict, precum si de gestionarea institutionalizata a unui anumit tip de astfel de masuri organizatorice. Acesta este proiectul "Stiinta si religie in Romania", proiect pilot pentru dezvoltarea dialogului dintre stiinta si religie in fostele tari comuniste.

Proiectul este sustinut de Fundatia John Templeton, are o durata de 18 luni si este implementat de Academia Romana, Universitatea Interdisciplinara din Paris si Centrul International pentru Cercetari Transdisciplinare. Ceilalti parteneri romani ai proiectului sunt Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Institutul Astronomic al Academiei Romane, Biserica Ortodoxa, Universitatile de stat din Bucuresti, Craiova si Cluj-Napoca, Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti, Colegiul "Noua Europa", Fundatiile Socrate si Nationala pentru Stiinta si Arta.

Proiectul cuprinde conceperea si sustinerea unor cursuri si lectorate de Stiinta si Religie in universitati din Romania, publicarea unor lucrari stiintifice si de popularizare care sa acopere tematica data, realizarea unor studii si cercetari de catre doua grupe interdisciplinare care isi vor promova rezultatele in cadrul unui seminar national cu participare internationala, invitarea unor personalitati internationale pentru a conferentia in Romania pe tema acestui dialog si crearea unui centru de documentare pilot in cadrul Fundatiei Nationale pentru Stiinta si Arta.

Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO incurajeaza si sprijina institutionalizarea dialogului dintre stiinta si spiritualitate si organizeaza de mai bine de doi ani o suita de manifestari in aceasta arie de activitati.

Elementele de baza ale strategiei de actiune a UNESCO – educatia pentru toti, combaterea saraciei si eradicarea saraciei absolute, promovarea eticii in dezvoltarea tehnologica si in acelasi timp justitia sociala – aduc Proiectul "Stiinta si religia ortodoxa" propus de Romania Fundatiei Templeton la nivelul unui demers esential pentru atingerea obiectivelor amintite.

Elementele concrete ale Proiectului "Stiinta si religia ortodoxa" – c*m sunt: crearea de centre de documentare, producerea si distribuirea de carti, CD-uri, publicatii periodice, seminarii nationale si internationale, premii pentru studenti, pentru tinerii cercetatori, pentru oamenii de stiinta si pentru teologi, crearea unei catedre de stiinta si religie la o universitate particulara si nu in ultimul rand crearea unui sistem de promovare in mass-media a dialogului dintre stiinta si religia ortodoxa – propun proiectul cu fermitate ca un element important in constructia sistemului democratic in era postcomunista.

Se creaza in acest mod o noua viziune sociala locala, proiectul constituindu-se astfel si intr-un laborator test pentru fostele tari comuniste si pentru capacitatea lor de a se adapta unei noi ordini sociale.


Davidescu vasile
2007-01-10 23:13:30

Re: Intelegerea matale este stramba

La 2007-01-10 22:39:54, everest_555 a scris:

Nu cred ca este cazul sa intram in disputa si personal va respect parerea.Totusi fara suparare cred ca gresiti.

Intr-una dintre epistolele sf.Pavel,credinciosii ridicasera o problema similara privind nedreptatea pe care ar face-o Dumnezeu.De ex.dece se imbolnaveste sau moare un copil de 2-3 ani care nu este pacatos.

Se stia ca pentru acele timpuri Modelul de boala era unul religios:omul poate alege intre bine si rau,cel bolnav a ales raul deliberat si corpul lui a devenit gazda bolii,a lucrarii satanei(asa spunea modelul religios de boala).

Iata raspunsul convingator al Sf.Pavel:

Un olar face o oala si o foloseste fie intr-un scop de rusine(oala de noapte) fie intr-un scop de cinste(vas pentru baut vinul).

Ce pretentie ai de la creatorul oalei cum isi foloseste lucrul facut de el ?

Iata raspunsul religiei la ceea ce numesti dumneta-nedreptatile lui Dumnezeu-
Cu stima

logofatul de taina
2007-01-11 00:09:52

Speram si eu sa recunoasca la Secta Forumistilor, si fiecare forumist sa primesca un laptop ajutor

Fiecare forumist sa primesca un laptop ajutor de la stat, caci ne frecam degetele pe keyboard pt forumurimult mai mult timp decat o simpla vizita la biserica de cartier numai Duminica.
Ba, inca unii mai activi ar trebui sa primesca 2-3. Sa zicem de un parexemplu Oriana, pai daca ar scrie la 2 keyboarduri, ehehei !!!

Oriana
2007-01-11 00:21:45

addara
2007-01-11 01:00:43

Re: Lucrurile strimbe ale lui DUMNEZEU.

Oriana
2007-01-11 01:38:45

Speram si eu... numai la pomana te gandesti

Sa zicem c-o sa-mi fac pomana cu tine, nu de un laptop, ala, te duci la munca si ti-l cumperi cu banutul tau, ziceam, o sa-ti fac pomana o botnita, ca tot te vad ca hamaiesti dupa mine, n-as vrea sa ajungi sa ma si musti.
Daca nu esti vaccinat... ?

La 2007-01-11 00:09:52, logofatul de taina a scris:


Sa zicem de un parexemplu Oriana, pai daca ar scrie la 2 keyboarduri, ehehei !!!

Bismark
2007-01-11 02:34:56

USA pai care, nu?

Cand v-am spus ca pocaitzii baga strambe la icoane, ati taiat textul. Cand azis si Boierula celasi lucru dar mai cu perdea, mai-mai ca i-ati dat vot d eblam ca la BOB.
Acum scrie CLAR ca fetzele-palide de pocaitzi anemici ai lui Bush sunt intrigantzii si sper macar ca va tace gura si apare textul asta.

S-a format asa o gasca tripartita: pocaitzi-zionisti-catolici care vor sa acapareze impartzitul de Direptate in Lume si sa se autointituleze Instantze Suptreme in orice misca pe Planeta asta.

Omul cu Picioare foarte Paroase
2007-01-11 08:25:19

Eh, eh, eh... Da "crestinismul" oare ce-o fi ? Ca nust' de ce.. cand un rabin vine si zice...

Doamnelor si Domnilor - "Io's fiul lui Dumnezeu..care va vorbeste prin intermediul meu" seamana leit cu.. sa zicem fondatorul Scientologiei... si alti predicatori mai mult sau mai putin credibili...

everest_555
2007-01-11 09:08:16

Re: Lucrurile strimbe ale lui DUMNEZEU.

Eugenia Duta
2007-01-11 14:39:05

Celor interesati de legea cultelor

le recomand interviul cu Teodor Baconski din Romania Libera de azi.

iozemanu
2007-01-11 14:52:40

Cand nu vezi nici macar paiul din ochiul tau, risti sa dai cu bata...

Tov. "Bismark", foarte multa lume cunoaste initiativele catolice de apropiere si cunoastere reciproca intre crestini, in special cu Bisericile Ortodoxe. Daca nu cunoasteti o problematica, evitati sa deveniti ridicol prin debitarea unor ineptii prin care ii alaturati pe catolici unor secte. Unii au o frica, pentru a nu spune ura viscerala fata de lumea catolica, dar: 1) de ce au tanjit atata romanii nostri sa intre in UE, preponderent catolica? 2) de ce s-au dus romanii in Italia, Spania s.a., tari catolice? 3) Dupa pseudorevolutie, de unde au venit ajutoarele? De la fratii ortodocsi din rasarit sau din tarile catolice? Si inca o intrebare: cand vor avea ierarhii nostri ortodocsi curajul unui gest identic sau asemanator celui al episcopului demisionar al Varsoviei?
Cum stati, tov. "Bismark", cu barna si/sau paiul?
Cand arunci cu noroi in altii, inseamna ca tu insuti traiesti in el si-l ai la indemana.

Nitu Rodica
2007-01-11 16:17:20

Re: Cand nu vezi nici macar paiul din ochiul tau, risti sa dai cu bata...

La 2007-01-11 14:52:40, iozemanu a scris:

> Tov. "Bismark", foarte multa lume cunoaste initiativele catolice de
> apropiere si cunoastere reciproca intre crestini, in special cu
> Bisericile Ortodoxe. Daca nu cunoasteti o problematica, evitati sa
> deveniti ridicol prin debitarea unor ineptii prin care ii alaturati pe
> catolici unor secte. Unii au o frica, pentru a nu spune ura viscerala
> fata de lumea catolica, dar: 1) de ce au tanjit atata romanii nostri
> sa intre in UE, preponderent catolica? 2) de ce s-au dus romanii in
> Italia, Spania s.a., tari catolice? 3) Dupa pseudorevolutie, de unde
> au venit ajutoarele? De la fratii ortodocsi din rasarit sau din tarile
> catolice? Si inca o intrebare: cand vor avea ierarhii nostri ortodocsi
> curajul unui gest identic sau asemanator celui al episcopului
> demisionar al Varsoviei?
> Cum stati, tov. "Bismark", cu barna si/sau paiul?
> Cand arunci cu noroi in altii, inseamna ca tu insuti traiesti in el
> si-l ai la indemana.
>
Domnule draga, intru totul de acord ca nu face sa arunci cu noroi in altii;apreciez tendintele ambelor biserici crestine de a se apropia, asa cum e si firesc de afltfel.Il consider pe Ioan Paul al II-lea, cel mai mare om al secolului XX. In rest:
1.printre altele, romanii au ,,tanjit" sa intre in UE, exclusiv din motive de ordin socio-economic si tinand de securitate;
2.In Italia, Spania, si alte tari catolice romanii s-au dus sa munceasca pe bani,, sa trimita bani in Romanica, la copii si parinti, sa-si faca case si, pe langa case, mai fac si niste biserici ortodoxe.
3.Dupa pseudorevolutie, au venit si pseudoajutoarele, multe din ele constand in medicamente si vata expirate(cititi presa vremii) sau imbracaminte second-hand.
4.<<Curajul"episcopului demisionar al Varsoviei l-au avut si unii prelati ortodocsi, ba chiar mai mult: daca varsovianul a recunoscut ca a turnat, dupa ce a fost demascat de altii, mitropolitul Banatului a recunoscut de bunavoie, fara sa fie demascat de nimeni.Nu ne-ati spus nimic de ,,curajul" prelatului catolic de a-si ,,ciripi" la Secu credinciosii;aici avem si noi ,,curajosii nostrii" deci scorul e egal.

bogdanmate
2007-01-11 16:19:07

Aceiasi peste tot

Aceiasi indraciti care se lupta cu icoanele se lupta si cu legea cultelor: ieuropenistii si sodomitii. Aceleasi persoane in spatele tuturor asociatiilor anti.

avarfreson
2007-01-11 16:27:54

Oriana
2007-01-11 17:22:24

Lucrurile strimbe ale lui DUMNEZEU.... si strambatura cu pisicul

Si eu te rog sa nu mai scrii in majuscule, e ca si cum ai urla si unii s-ar putea irita, atunci cand vrei sa se faca liniste in clasa, intr-o sala, de ex., daca scazi tonul vocii, altii sunt nevoiti sa ciuleasca urechile ca sa te auda mai bine.

Ti-am citit tot textul, ai vazut bine ca am distatiat pasajele ca sa fie si mai clar. Urletele tale de indignatie sunt legitime si le condivid, ai gresit doar garnitura personala si referinta cu presupusa culpa a lui dzeu.

Dar ex. acela cu pisica te-a castrat complet, eu ador pisicii, si cainii, si in general animalele, cruzimea relatata de tine m-a dezgustat, de asta nu ti-am mai acordat credibilitate. Cumpara-ti un pisic, ispaseste-ti pacatele.

La 2007-01-11 09:08:16, everest_555 a scris:

Va rog numai sa cititi mesajul meu pina la capat si sa nu va orbeasca titlul. Am spus ca NOI NE-AM STRIMBAT LA MINTE SI LA INIMA ...NU CA DUMNEZEU AR FI CREAT LUCRURI STRIMBE,

SI AM MAI SPUS CA LA GOLGOTA A FACUT TOTUL PENTRU A NE IMPACA CU EL, INSA ESTE NOAPTE PE PLANETA ASTA ALBASTRA SI FRUMOASA.

> ORIANA, DOMNULE DAVIDESCU , SI ADDARA MAI CITITI ODATA DACA VRETI , SI MEDITATI PUTIN .
---------
Ai cumva impresia ca scriu cu picioarele ? Nu dragutza.
----------
> ORICUM CREDETI CE VRETI, INCA ESTE HAR PENTRU OM ACUM.
VA VENI O JUDECATA DREAPTA...
----------
Las' sa vina... Ce-ar fi sa cobori cu picioarele pe pamant, ti-o zic cu bunatate, si sa lasi lozincile astea, pe care le auzim tot mai des si de la "alte religii".
Important e sa platim in viata terrena pt. erori, ca in cealalta, nu se stie, inca nu s-a intors nimeni sa ne spuna ce si cum.

Maxim
2007-01-11 18:17:15

noaptea toate pisicile sunt negre

"Multimile erau uimite de invatatura Lui (Hristos), ca ii invata pe ei ca unul care are putere, iar nu cum ii invatau carturarii lor" (Matei 7, 28-29)

"Niciodata n-a vorbit un om ca omul acesta (Hristos)" (Ioan 7, 46)


Cred ca nici tu nu crezi in sinea ta ca poti pune pe picior de egalitate pe Iisus si pe Lafayette Ron Hubbard (capul "Bisericii" scientologice). Chiar si necrestinii il apreciaza pe Iisus. "Daca nu credeti in Mine, credeti macar cuvintelor Mele".
Iisus a adus legea iubirii si a iertarii. Ce-au adus Hubbard, Moon, Jim Jones etc ? "Fiecare pom se cunoaste dupa roadele sale".

Noaptea toate pisicile sunt negre. Fa lumina in mintea ta si ai sa vezi deosebirea.

Maxim
2007-01-11 18:31:45

Re: Cand nu vezi nici macar paiul din ochiul tau, risti sa dai cu bata...

La 2007-01-11 14:52:40, iozemanu a scris:

> foarte multa lume cunoaste initiativele catolice de
> apropiere si cunoastere reciproca intre crestini, in special cu
> Bisericile Ortodoxe.

E imbucurator ca in sec XX Biserica Romano-catolica a renuntat la ostilitatea fata de schismatici. Insa apropierile de care vorbiti au inca acelasi scop: supunerea tuturor crestinilor fata de papa. Ceea ce ortodocsii nu pot accepta.


Daca nu cunoasteti o problematica, evitati sa
> deveniti ridicol prin debitarea unor ineptii prin care ii alaturati pe
> catolici unor secte.

Poate citeste si Raquel, care prefera sa se plaseze alaturi de secte impotriva majoritatii ortodoxe.

Unii au o frica, pentru a nu spune ura viscerala
> fata de lumea catolica, dar: 1) de ce au tanjit atata romanii nostri
> sa intre in UE, preponderent catolica? 2) de ce s-au dus romanii in
> Italia, Spania s.a., tari catolice? 3) Dupa pseudorevolutie, de unde
> au venit ajutoarele? De la fratii ortodocsi din rasarit sau din tarile
> catolice? Si inca o intrebare: cand vor avea ierarhii nostri ortodocsi
> curajul unui gest identic sau asemanator celui al episcopului
> demisionar al Varsoviei?

Inexact.

CALUGARUL
2007-01-11 20:16:58

Re: Cand nu vezi nici macar paiul din ochiul tau, risti sa dai cu bata...

La 2007-01-11 16:17:20, Nitu Rodica a scris:

<<1.printre altele, romanii au ,,tanjit" sa intre in UE, exclusiv din motive de ordin socio-economic si tinand de securitate; >>

De securitate ? Asta e nasol. Io am crezut ca vrem sa scapam de ea shi nu sa o reinventam.

_________________________________


<<2.In Italia, Spania, si alte tari catolice romanii s-au dus sa munceasca pe bani,, sa trimita bani in Romanica, la copii si parinti, sa-si faca case si, pe langa case, mai fac si niste biserici ortodoxe. >>

Nu dau un chior, Rodico, ashtia care vin dela capshuni. Shtiu io. Trast mi.

____________________________


<<3.Dupa pseudorevolutie, au venit si pseudoajutoarele, multe din ele constand in medicamente si vata expirate(cititi presa vremii) sau imbracaminte second-hand.>>

Vata expirata ? Cum arata ? Mucegaita ? Auuu. Nasol ! De-aia zic !, romancele au fost nishte martire, saracele. Prin ce-au trecut ! Vata expirata ! 'R-ar mama lor a dracului de jnapani !

Logic
2007-01-11 21:30:33

Ar fi fost culmea

Cand am vazut de cine este scris articolul nici nu ma asteptam la o prezentare obiectiva, conform exactitatii a legii cultelor a Uniunii Europeene. Prezentarea este tendentioasa in favoarea mentinerii discriminarii religioase. Acesti profesori doctori in religie (la ce servesc aceste studii pentru un popa, mai ales ca aceste studii sunt facute in strainatate in facultati catolice si protestante). Acest prof. dr. Patriciu Vlaicu de la Reprezentanta Bisericii Ortodoxe Romane pe langa Uniunea Europeana care a inventat apa calda si mersul pe jos, popa fiind trage plapuma la el, minte un popor intreg in interesul unei gloate de popi care traiesc pe spatele poporului roman : mafia preoteasca de care i-e frica pana si lui Basescu !

GP

CALUGARUL
2007-01-11 22:20:02

Re: Ar fi fost culmea

La 2007-01-11 21:30:33, Logic a scris:

popa fiind trage plapuma la el, minte un popor intreg in interesul unei gloate de popi care traiesc pe spatele poporului roman : mafia preoteasca de care i-e frica pana si lui Basescu !


_____________


Eshti suparat c-ai pierdut la table ? Nu-i nimic, poate ca zarurile s-or intoarce shi-o-i avea shi tu noroc pe lumea asta de-o linie. Amaritule.

Daca preotzii e-n mafie, inseamna ca avem cea mai tare shi mai mare din parcare mafie din lume. Ca doar n-o sa-mi spui ca numai popii sunt in mafie, fara enoriashi. Nu ? Deci, totzi credincioshii Romaniei, in frunte cu popii lor intocmesc o mafie ? Dupa mintea aia a ta de zev-zec ? Buun ! Asha, trage plapuma pe ochi, stinge veioza shi tzine-ti miinile acasa. Fii cuminte. Miine cind ai sa te scoli (daca !) spala-te pe ochi cu dero shi pe dintzi cu cenusha, dupa care pune-tzi-o shi-ncap. Nu mai poate mafia de tine. Ai sa mori de oftica shi nu ai sa shtii de ce !

ionutanton
2007-01-11 22:32:09

asa e in Europa

Asa este, in Europa exista legi care nu ingaduie blasfemia religioasa, pe de-o parte, si nici abuzul savarsit in contra statului in mod organizat (nerespectarea legii, santaj) pe de alta parte. Inclusiv in Franta si Italia. Pentru ca asta este civilizatia, respectul legii.
Bun articol, vast.

Bismark
2007-01-12 00:34:19

Re: Ar fi fost culmea

Ba popo tu-mi aduci aminte de popa lu Robin Hood, cumva... ;-)

La 2007-01-11 22:20:02, CALUGARUL a scris:

> La 2007-01-11 21:30:33, Logic a scris:
>
> popa fiind trage plapuma la el, minte un popor intreg in interesul
> unei gloate de popi care traiesc pe spatele poporului roman : mafia
> preoteasca de care i-e frica pana si lui Basescu !
>
>
> _____________
>
>
> Eshti suparat c-ai pierdut la table ? Nu-i nimic, poate ca zarurile
> s-or intoarce shi-o-i avea shi tu noroc pe lumea asta de-o linie.
> Amaritule.
>
> Daca preotzii e-n mafie, inseamna ca avem cea mai tare shi mai mare
> din parcare mafie din lume. Ca doar n-o sa-mi spui ca numai popii sunt
> in mafie, fara enoriashi. Nu ? Deci, totzi credincioshii Romaniei, in
> frunte cu popii lor intocmesc o mafie ? Dupa mintea aia a ta de
> zev-zec ? Buun ! Asha, trage plapuma pe ochi, stinge veioza shi
> tzine-ti miinile acasa. Fii cuminte. Miine cind ai sa te scoli (daca
> !) spala-te pe ochi cu dero shi pe dintzi cu cenusha, dupa care
> pune-tzi-o shi-ncap. Nu mai poate mafia de tine. Ai sa mori de oftica
> shi nu ai sa shtii de ce !
>

Bismark
2007-01-12 00:49:40

Re: Cand nu vezi nici macar paiul din ochiul tau, risti sa dai cu bata...

Iar a cenzurat exaltata de la Milano, ca asa te trageam prin kakao de nu te vedeai amaratule. Tov esti cu tac-tu sectoristu' acasa la tine, asta s afim intzelesi.
Si ma doare-n cot de alte religii, nu le detest cum faceti voi dar nici nu ma intereseaza daca stau pe poponeatza lor si nu baga fitile sa se latzeasca spre Est. Am religia mea ortodoxa. In rest, valea!, ca va convertesc la aia pravoslavnica mintenas papistasilor :-))
Acusi vennitzi si spunetzi ca totziu ortodixii sunt comunisti ca la tupeul vostzru de bushisiti nici nu m-ar mira asa ceva!
S-a gasit anemicul sa ma traga la raspundere. Bah lasa acolo icoana ca discutaram destul :-) da-da apropiuerea Feldfebelului de Bartolomeu ca si a lui Basescu de Stolojan. Cu acelasi scop precis. Psst mukles, OK?

La 2007-01-11 14:52:40, iozemanu a scris:

> Tov. "Bismark", foarte multa lume cunoaste initiativele catolice de
> apropiere si cunoastere reciproca intre crestini


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00714 sec.