Ziua Logo
  10:15, sambata, 23 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-11-14

Comentarii: 53, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-11-13 21:17:42

HAI SA VEDEM CE ESTE PSD !

HAI SA VEDEM CE ESTE PSD !
Ne confruntam din partea PSD cu o deturnare a adevarului atunci cand clameaza ca este un partid social-democrat.Personal regret ca nu exista la noi o formatiiune politica realmente de stanga,in sensul stangii europene,ca si virarea spre dreapta a PD si care avand acum o aripa liberala poate concura cu o dreapta sau o formatiune de centru dreapta.
Din cauza componentei initiale in care conducerea au preluat-o vechii activisti de partid si a lipsei reforme atat doctrinare cat si ca membri,PSD,asa cum am mai afirmat-o nu are o ideologie si de fapt traieste intr-o stare hibrida,in care afirma ca este social-democratica dar in fapt nu este.
In loc sa se ocupe de non-reforma in PSD si care va duce la anihilarea social-democratiei, asa numitul institute Ovidiu Sincai gaseste de cuviinta o atitudine politicianista criticand politica externa promovata de Presedintele Basescu.
In loc sa exploateze tendintele stangiste si populiste ale dlui Basescu,actualul PSD aplica formula,cine nu este cu noi este impotriva noastra,facand din dl.Basescu un adeversar redutabil al PSD (de tip Iliescu),motiv pentru care,gratie Constitutiei care da multa putere presedintelui,PSd nu-si va putea valorifica intr-un guvern popularitatea relativa pe care o mai are.
In acest moment PSD ne apare ca un partid cripto-comunist, promovand vechile metehne bolsevice,in timp ce dl.Iliescu serbeaza ca si in 1948 (data asa numitei unificari a comunismului cu social democratia) asa zisa zi glorioasa,la fel cat de glorioasa a fost si furarea alegerilor din 1946,.ca si suprimarea violenta a partidelor istorice. Mnemofobia totalitara,subliniaza Tismaneanu se prelungeste in amnezia cultivata de atatia dintre profitorii post-comunismului. De fapt,atunci ca si acuma in PSD aplica perceptele staliniste puse
in practica de Jdanov,dupa teoria salamului,respectiv lichidarea -pe felii- a sistemului pluralist si instaurarea dictaturii partidului unic.

Ordinul lui Stalin,spune Tismaneanu, era limpede si a fost urmat intocmai in toate -democratiile populare-: social-democratia trebuia emasculata prin absorbtia aripii colaborationiste in partidul comunist.
Una dintre marturiile cele mai importante pe subiect este cartea -Stanga in Romania, 1832-1948 - tentativa de sinucidere sau asasinat-, a regretatului Vladimir Krasnosselski, sociolog de marca si fost secretar al lui Titel Petrescu.
De fapt,dupa Internationala 3-a,social democratia facea parte din alta familie politica si spirituala,fiind atasati idealurilor reformiste si parlamentarismului, ostili revolutionarismului
nihilist.De aceia comunistii,ca si in prezent au pus in practica un plan de distrugere,compromi tere si intimidare si chiar de umilire,asa cum se intampla in orezent cu dl.Geoana sau Grupul de la Cluj. Pentru leninisti, scria Arthur Koestler, nu e suficient sa-si invinga
adversarul. Ei vor sa-l faca demn de dispret. La Congresul din 1948, botezat Congresul I al PMR, au fost utilizati cativa renegati socialdemocrati (Lothar si Eugenia Radaceanu, Theodor Iordachescu, Stefan Voitec, Barbu Solomon, Misa Levin) pentru a crea iluzia unei
reale reconcilieri istorice intre comunisti si socialisti. In fapt, era vorba de capitularea oportunista a echipei Radaceanu-Voitec, asa cum s-a procedat acum cu PSDR-ul dlui Atanasiu.
De fapt,acesta este crezul politica al dlui Iliescu si Nastase,persoane care au fost in mijlocul istoriei de mistificare a social-democratiei romanesti.
Dece sa credem,mai ales dupa mineriade,furtul revolutiei,atitudin ea de confiscare a social-democratiei, atata cat exista actualmente in PSD ca Iliescu si ai sai sustinatori s-au schimbat.

Criza actuala din PSD este rezultatul evolutiei acestui asa zis partid.
Infiintat ca o continuare a PCR si pentru salvarea fostei nomenclaturi, electoratul fiind constituit din nostalgicii comunismului, a conservatorismului taranesc sau al
pensionarilor, categorii conservatoare si impotriva schimbarii,in prezent nu mai este capabil de restructurare.
Mergand pe formula leninista,partidul- partid de masa-PSD a adunat fara discriminare peste 600000 de membri,din care cel putin 10000 au pretentii de a fi lideri locali sau generali.
In constructii este foarte des aplicata formula:decat sa reconstruiesc, sa repar o cladire veche,care ar costa mult si ar necesita fonduri mari este mai rentabila daramarea ei si apoi
reconstructia uneia noi.In acest cadru se inscrie actualul PSD dat fiind scaderea batranilor si a taranilor electoratul lor traditional(cresterea tinerilor si a intelectualilor, funciarmente
anticomunisti) .

Un partid poate supravetui datorita unei ideologii,a unui lider carismatic sau mai bine a ambelor.
In PSD nu exista ideologie decat cea a pragmatismului si inbogatirii, exista grupuri sincer social-democrate dar si grupuri de interese asa de multe incat PSD a aparut ca un partid al coruptilor.
Liderul carismatic.Iliescu nu mai poate indeplini acest rol din cauza schimbarii demografice( scaderea batranilor conservatori si cresterea tinerilor,plus redesteptarea multor electori care nu se mai tem de boieri si mosieri si accepta capitalismul) .
In acest caz Iliescu apare mai degraba in rolul consacrat de
reactionar comunist,opus schimbarii si ocrotind clasa coruptilor,chiar daca el este cinstit si sarac.
In fine daca ambele componente nu exista, PSD este in deriva.
Este de datoria persoanelor constiente din partid si din afara lui de a constitui o noua constructie social democrata.
Aici poate dl.Vanghele care cu aprobarea conducerii PSD s-a adresat Yoghinilor lui Bivolaru,si poate cu ajutorul MISA sa faca integrarea in absolut a partidului si mai ales a dlui Nastase si Iliescu.
Acest rationament ne duce la divizarea PSD cel putin in 2 aripi ireconciliante, ale adevaratilor social democrati ,la inceput putini si slabi si gruparea puscariabililor, a criptocomunistilor, coruptilor care vor incerca zadarnic o reabilitare, desi la inceput,sub conducerea lui Iliescu vor fi mai multi.
Dar progresul nu tine cont de majoritate si minoritate,el creste ca valoare si ca numar in timp.
Se pare ca acum PD-L ii revine dificila sarcina de a acoperi un vid ideologic mult mai mare decat s-au asteptat aderand la curentul european popular.El trebue sa preia sarcinile unei stangi hibride si nereformate si ale unei drepte oligarhice si antipopulare reprezentata de asa zisul PNL-Patriciu.Tariceanu.
Dupa cate vad,prin dl.Stolojan si stoica sarcina poate fi indeplinita dar campul pol?itic romanesc este inca pustiu prin lipsa unui partid de stanga sau de dreapta real.

gili
2008-11-13 21:34:06

Mai nene Vasile , lasa bre ca stim ce ie PSD-ul ... Matale nu vezi ca aszta vorbeste de amerloci ?!

Ce dracu sa mai vedem , ce nu l-am vazut destul pina acuma ?
Acuma vaz ca talica prins cu prapaganda de pedelici , otii langa ... Ne bagi sub nas munculita matale de peste zi ...
Bine , sa fie primita !...
Da cum ziceam , aciulea ie vorba de amerloci bre ...
Licuriciu nene , licuriciu Excelentei Sale .
E , acuma te-ai luminat ?
Nu ...
E nu-ti fa probleme ca nici u ma asteptam .

MarianS01
2008-11-13 22:22:57

Re: HAI SA VEDEM CE ESTE PSD !

La 2008-11-13 21:17:42, Alex.Pandrea a scris:

> Se pare ca acum PD-L ii revine dificila sarcina de a acoperi un vid
> ideologic mult mai mare decat s-au asteptat aderand la curentul
> european popular.El trebue sa preia sarcinile unei stangi hibride si
> nereformate si ale unei drepte oligarhice si antipopulare
> reprezentata de asa zisul PNL-Patriciu.Tariceanu.
> Dupa cate vad,prin dl.Stolojan si stoica sarcina poate fi indeplinita
> dar campul pol?itic romanesc este inca pustiu prin lipsa unui partid
> de stanga sau de dreapta real.

Bravo d-le! Tot resapand texte vechi ai ajuns la un pas de concluzie: PDL trebuie sa devina partid unic care "sa preia sarcinile unei stangi hibride si nereformate si ale unei drepte"; "prin dl.Stolojan si stoica sarcina poate fi indeplinita"

Nu era mai simplu sa spui de la inceput ca asta este visul de aur al PDL si al lui Basescu: pARTIDUL UNIC PRESIDENTIAL.

Alcor
2008-11-13 22:44:34

De ce te mai joci....

.....joci cu cifrele si procentele, nene Scarlat! Ca sa fi convingator,prin comparatie, ar fi trebuit sa dai ceva cifre,ma rog, procente si din mult-cantata piata libera.Sti de ce primii patru presedinti americani au facut tot ce le statea in putinta ca bancile sa nu aiva o prea mare putere? Ca sa nu apara un Wall Street!

MarianS01
2008-11-13 23:29:09

D-le George SCARLAT

Va dau dreptate intru-totul si mai ales mi-a placut fraza care putea fi pusa ca o concluzie: "O fi Wall Street-ul ImbAtrAnit in rele, dar si altii si-au facut-o cu mana lor."

Stanga intotdeauna a incercat sa profite de perioadele de criza. Adeseori, voit sau nu, crizele au fost create tocmai de politicile de stanga. Criza de astazi este una dintre el dar ce-i drept e drept, sistemul financiar mondial a avut grija s-o adanceasca

green day
2008-11-13 23:34:43

Or fi aia nebuni, dictatori, marxisti etc, dar...

...criza vine de la banci si un sistem care are clar are probleme. Comunismul nu functioneaza iar piata libera plinge pe umarul statului sa fie salvata dupa ce sloganul "greed is good" a demonstrat ca nu e chiar asa de good. Alt exemplu e General Motors care implora statul dupa ajutor.
Ce sistem ne mai ramine si cu cine il construim?

silviana
2008-11-14 00:02:47

toti care urla acum impotriva capitalismului american,au jefuit continuu propriile state/societati,

altceva nici nu inseamna politicile de tip socialist.

logofatul de taina
2008-11-14 01:26:10

HA HA HA !!! Pai cine are cea mai diavolesca mutra de drac?

Cine are cea mai diavolesca mutra de drac?
Cine vrea sa domneasca si sa supuna?
Cine fuge cu limba scoasa dupa armele cele mai perfectionate?
Ha ha ha!!!
Nu degeaba le zice la astia Axa Raului, pai e draci mari si impielitati pe deasupra!

Mache
2008-11-14 01:36:30

Cainii latra, caravana trece

Va fi ca itotdeauna: "Progresistii" vor latra pana la sufocare in timp ce vor strange binisor cureaua, iar "marele satan" va da eventual din umeri cu o privire plina de compasiune si si ntelegere, vazandu-si in continuare de treburi...

Alcor
2008-11-14 02:31:50

Re: Stanga a incercat....

....sa profite intotdeauna, mai ales acum cand criza aceasta financiara nu poate fi combatuta decat cu masuri de stanga.Ca ati vrut sa botezati garantarea statului sau cumpararea de catre stat a activelor bancare in fel si chip, doar nationalizare nu ati numit-o.

> Va dau dreptate intru-totul si mai ales mi-a placut fraza care putea
> fi pusa ca o concluzie: "O fi Wall Street-ul ImbAtrAnit in rele, dar
> si altii si-au facut-o cu mana lor."
>
> Stanga intotdeauna a incercat sa profite de perioadele de criza.
> Adeseori, voit sau nu, crizele au fost create tocmai de politicile de
> stanga. Criza de astazi este una dintre el dar ce-i drept e drept,
> sistemul financiar mondial a avut grija s-o adanceasca
>
>

california
2008-11-14 03:15:48

Re: Or fi aia nebuni, dictatori, marxisti etc, dar...

La 2008-11-13 23:34:43, green day a scris:

> ...criza vine de la banci si un sistem care are clar are probleme.
> Comunismul nu functioneaza iar piata libera plinge pe umarul statului
> sa fie salvata dupa ce sloganul "greed is good" a demonstrat ca nu e
> chiar asa de good. Alt exemplu e General Motors care implora statul
> dupa ajutor.
> Ce sistem ne mai ramine si cu cine il construim?
>

Criza nu vine de la banci, ci de la comanda politica data bancilor. Pana si la MSNBC a zis asta. Iar GM este anihilat de sindicate, care au devenit demult unealta a stangii.
Nu stiu ce dracu' mancati ca nu mai sunteti in stare sa va vedeti propriul interes.

MarianS01
2008-11-14 04:20:27

Re: HAI SA VEDEM CE ESTE PSD !

Se putea sa nu intre-n discutie si muhaiaua Cotrocenilor?
Pai cum sa-l lase pe mincinosul si hotul dovedit Alex.Pandrea fara aparare?

Si-l mai si lauda ca-i bine pregatit! Pentru furt si miniuna sunt de acord si eu ca-i bine pregatit.

iobagul roman
2008-11-14 04:28:19

la fel a fost si in 1932-34,mureau nemtzii de foame ca draci,a trecut bula si i-a intrebat

-de ce nu muritzi si voi oameni buni pe rind nu asa totzi deodata
-am vrea noi pe rind dar nu ne lasa foamea(foamea fiind itzik)
A venit un copil de austriac obosit si cit ai bate din palme,a pus economoia pe picioare,lucrau si babele(pina si la speculantzii le-a pus tablitze pe git---munca te elibereaza--
La intrebat pe flocea-cit faci ba pe an?
flocea-100 de miliarde nene hitler
-si de cit mata ai nevoie de trait si investitzie
Flocea- de dublu nene hitler
-opreste 2 miliarde de trait si investitzie si restul dam la harnici,sa ridice competitzia si ei,ca altfel faci un fel de monopol
(criza financiara e ca banul sta la o mina de sifilitici,care te cacialmeaza cu uite alba si uite neagra)

Arcturus
2008-11-14 05:53:29

Re: s-o crezi tu, satana

De data asta ai imbulinat-o. O sa va iasa pe nas toata lacomia si furaciunea, dupa ce termina Obama cu voi.

La 2008-11-14 01:36:30, Mache a scris:

> Va fi ca itotdeauna: "Progresistii" vor latra pana la sufocare in timp
> ce vor strange binisor cureaua, iar "marele satan" va da eventual din
> umeri cu o privire plina de compasiune si si ntelegere, vazandu-si in
> continuare de treburi...
>

Arcturus
2008-11-14 05:57:29

Re: californio, ha ha!

McCain08, landslide? :))))))


La 2008-11-14 03:15:48, california a scris:

> La 2008-11-13 23:34:43, green day a scris:
>
> > ...criza vine de la banci si un sistem care are clar are probleme.
> > Comunismul nu functioneaza iar piata libera plinge pe umarul statului
> > sa fie salvata dupa ce sloganul "greed is good" a demonstrat ca nu e
> > chiar asa de good. Alt exemplu e General Motors care implora statul
> > dupa ajutor.
> > Ce sistem ne mai ramine si cu cine il construim?
> >
>
> Criza nu vine de la banci, ci de la comanda politica data bancilor.
> Pana si la MSNBC a zis asta. Iar GM este anihilat de sindicate, care
> au devenit demult unealta a stangii.
> Nu stiu ce dracu' mancati ca nu mai sunteti in stare sa va vedeti
> propriul interes.
>
>

Aldan
2008-11-14 06:20:56

Tzeapa!

Un ghiveci publicitar incoerent si jignitor la adresa inteligentei atat a celor care l-au platit cat si a cititorilor. Ar trebui sa iti cer scuze public de la cititori cat si de la cei care au comandat articolul si pe care i-ai facut sa se simta ridicoli. Cireasa de pe tort este aceea ca populatia SUA a crescut cu aproape 20% in ultimele doua decenii. Come on boy! Asta poti sa i-o spui lui Sarah Palin care credea ca Africa este o tara nu cititorului roman! Money back boy si fa ceva munca de intretinere prin redactie pana mai uita lumea! Nu sunt antiamerican tocmai de aceea articolul mi se pare jignitor la adresa acestui mare popor.

Aldan
2008-11-14 06:27:13

Re: D-le George SCARLAT

...si uite-asa Partidul Republican si George W. Bush au devenit socialisti sau chiar mai rau! Hello mister MarianSO1, mai usor cu "intaritoarele" ca pot provoca halucinatii!

Ghita Bizonu'
2008-11-14 08:55:40

Sinistra noastra a luat model argentinian....

Ca la inceput tova Codoi avea ambitii m ai mici . Un doctorat, o carte , un directorat ...
Insa a venit in vizita in RSR (si se zice mai ales la Institutul de Geriatrie si la profesoara Aslan) presu Argentinei pre numele sau Juan Domingo Peron carele era insotit de sotia sa Isabel (mme Peron no 2). Care Isabel Peron era si vicepresedinte al Argentinei.
Asa ca Lenuita lu Briceag a simtit o nevoie imperioasa sa se suie in copac ca deh comunismu era celebru ca promoveaza femeile si in domeniu asta eram mai in urma decat Argentina.

Asa ca vezi matale Romania nu e axu lumii nice macra in cele rele...

ionion
2008-11-14 09:05:35

Iranul f. grabnic trebuie neutralizat.

este un pericol pentru pacea mondiala.

Ghita Bizonu'
2008-11-14 09:08:34

Re:si de f multe ori si-au depus banii in bancile amerloce.

cazul cel mai cel, Rusia. Rusia primea cca 1 mld $ pe luna "ajutor".
Si din Rusia pleacu in bancile vestice numa 40 mld $ anual ....
Si in ultimu an a lui Eltin se presupunea ca "numai " 1/3 din moneda americana emisa fizic circula in Rusia .....
Buna afacere ptr SUA nu crezi?
Si nu toti care urla au jefuit. Ci provin din tari in care o minoritate corupta , compradoare au jefuit tarile in beneficul altora .....

alt_cititor
2008-11-14 09:10:51

Re: Iranul f. grabnic trebuie neutralizat.

La 2008-11-14 09:05:35, ionion a scris:

> este un pericol pentru pacea mondiala.
>
Nu, zau? Mai degraba USA e un pericol pentru pacea mondiala, impreuna cu hotii aia care au furat banii din bancile americane. Sau poate ca ceea ce e acum e o manevra muribunda a lui nea tufis ca sa ii fie acoperite golurile lasate de razboiul din Irak de catre ceilalti prosti (adica restul tarilor).

Ghita Bizonu'
2008-11-14 09:14:40

Si Romania din anii "reformei" CDR isteeste un un exemplu al politicilor FMI.

ASAL, PSAL, FESAL care ne-au adus la nivel african.
Si in final cand sa ne aplice lovitura de gratie (nu va dam transa , negociati cu bancile private - care banci aveau unele pretentii gen plus 3-4 procente la dobanda) si Emil transpira ca nus tai pe unde sa scoata camasa hop si Beijingul "depune" 100 milioane de $ la BNR pe termen de 6 luni , cu optiune de prelungire. Adica pe sleau Marele Popor Chinez ne-a acordat un credit GRATIS.
(scriu cu majuscule, fiindca orice credeti voiu in 68 "garantia" RPC ne-s scapat de cucuile cu care dorea URSS sa ne impodobeasca )

Ghita Bizonu'
2008-11-14 09:27:21

FMI si BIRD - esecuri garantate si promovate constient

fiindca erau profitabile statelor bogate.
Si politicile lor de "ajustare" au asigurat "indrumarea" corespunzatoare a tarilor in curs de dezvoltare spre indeplinirea rolului de furnizori de materii prime , mana d elucru ieftina , drenare de capitaluri spre cei bogati samd.

Oricum Scarlat greseste. SUA nu au renuntat la etalonul aur in in vremea lu Nixon . Ci cvea mai devreme in timpul marii crize.
Insa dupa Brenton Woods SUA garanta oricarei banci de emisie transofrmarea dolarilor in aur. La pretul de 35 USD uncia (troy nu avoirdupois). Asat facea ca dolarul sa fie considerat la fel de bun ca si aurul si mare parte din rezervele bancilor de emisie sa fie constituite in dolari .In 1971 (gratie rezbelului din Vietnam) pretul s-a schimbat : 42 $ uncia.
Ceva mai taziu nexam convertire nice ptr bancile de emisie.

Etalonul aur puilor insemna ca moneda era garantata in aur , ca erau monezi de aur in circulatie * , si ca orice particular putea sa mearga la banca si sa ceara sa i se schimbe hartiile in monezi de aur **...

* in Romania ultima emisie de moneda aur a avut loc in 1912. In Europa ciculatia monedei aur inceteaza in decembrie 1914- ian 1915 din cauza cheltuielilor de razboi. In SUA moneda aur dispare din circulatie la scurt timp dupa marea criza .
** de fapt era invers . Pe la 1900 te duceai la banca sa schimbi monezile de aur in bacnote care nu-ti rupeau buzunarele (la propriu !! Aia din vest incercati asa 2 -3 zile sa tineti in buzunar fro 10 monezi de 2 euro si alte 30 de 1 euro ... Si apoi o sa vedeti ce confortabila e bacnota!!)

Hantzy
2008-11-14 10:33:50

Re: FMI si BIRD - esecuri garantate si promovate constient

La 2008-11-14 09:27:21, Ghita Bizonu' a scris:

...
> !! Aia din vest incercati asa 2 -3 zile sa tineti in buzunar fro 10
> monezi de 2 euro si alte 30 de 1 euro ... Si apoi o sa vedeti ce
> confortabila e bacnota!!)
>
*******************
Pun pariu ca deja stii, dar ai omis din viteza: exista deja o treapat si mai <inalta> in neacoperire: banul de plastic, adicatelea cartela de banca, care, in anumite situatii, actioneaza exact ca un creditcard.

Ghita Bizonu'
2008-11-14 10:38:40

Re: Pandreo Pandreo ia vezi daca nu ar fi cazul sa devii coleg cu pacientii !!!

Fiindca in I ul rand uiti ca PD este acu cica crestin dimacrat. Care ar trebui sa fie centrist (de centru dreapta).
Ce ai pe undeva dreptate este faptul cs "Grupul de la Cluj" (care o fi si ala? cate voturi ?) si Jeonelu is dispusi sa se joace de-a Monica Levisnchi....
Ce intelg io este ca matale ca si prezidelu dai dovada de aceiasii rectitudine precum a funiei in sac.Si ca mizati pe populism ca sa mai prindeti niste voturi.
Populism si cezarism


La 2008-11-13 21:17:42, Alex.Pandrea a scris:

> HAI SA VEDEM CE ESTE PSD !
> Ne confruntam din partea PSD cu o deturnare a adevarului atunci cand
> clameaza ca este un partid social-democrat.Personal regret ca nu
> exista la noi o formatiiune politica realmente de stanga,in sensul
> stangii europene,ca si virarea spre dreapta a PD si care avand acum o
> aripa liberala poate concura cu o dreapta sau o formatiune de centru
> dreapta.
> Din cauza componentei initiale in care conducerea au preluat-o vechii
> activisti de partid si a lipsei reforme atat doctrinare cat si ca
> membri,PSD,asa cum am mai afirmat-o nu are o ideologie si de fapt
> traieste intr-o stare hibrida,in care afirma ca este
> social-democratica dar in fapt nu este.
> In loc sa se ocupe de non-reforma in PSD si care va duce la anihilarea
> social-democratiei, asa numitul institute Ovidiu Sincai gaseste de
> cuviinta o atitudine politicianista criticand politica externa
> promovata de Presedintele Basescu.
> In loc sa exploateze tendintele stangiste si populiste ale dlui
> Basescu,actualul PSD aplica formula,cine nu este cu noi este
> impotriva noastra,facand din dl.Basescu un adeversar redutabil al PSD
> (de tip Iliescu),motiv pentru care,gratie Constitutiei care da multa
> putere presedintelui,PSd nu-si va putea valorifica intr-un guvern
> popularitatea relativa pe care o mai are.
> In acest moment PSD ne apare ca un partid cripto-comunist, promovand
> vechile metehne bolsevice,in timp ce dl.Iliescu serbeaza ca si in
> 1948 (data asa numitei unificari a comunismului cu social democratia)
> asa zisa zi glorioasa,la fel cat de glorioasa a fost si furarea
> alegerilor din 1946,.ca si suprimarea violenta a partidelor istorice.
> Mnemofobia totalitara,subliniaza Tismaneanu se prelungeste in amnezia
> cultivata de atatia dintre profitorii post-comunismului. De
> fapt,atunci ca si acuma in PSD aplica perceptele staliniste puse
> in practica de Jdanov,dupa teoria salamului,respectiv lichidarea -pe
> felii- a sistemului pluralist si instaurarea dictaturii partidului
> unic.
>
> Ordinul lui Stalin,spune Tismaneanu, era limpede si a fost urmat
> intocmai in toate -democratiile populare-: social-democratia trebuia
> emasculata prin absorbtia aripii colaborationiste in partidul
> comunist.
> Una dintre marturiile cele mai importante pe subiect este cartea
> -Stanga in Romania, 1832-1948 - tentativa de sinucidere sau
> asasinat-, a regretatului Vladimir Krasnosselski, sociolog de marca
> si fost secretar al lui Titel Petrescu.
> De fapt,dupa Internationala 3-a,social democratia facea parte din alta
> familie politica si spirituala,fiind atasati idealurilor reformiste si
> parlamentarismului, ostili revolutionarismului
> nihilist.De aceia comunistii,ca si in prezent au pus in practica un
> plan de distrugere,compromi tere si intimidare si chiar de
> umilire,asa cum se intampla in orezent cu dl.Geoana sau Grupul de la
> Cluj. Pentru leninisti, scria Arthur Koestler, nu e suficient sa-si
> invinga
> adversarul. Ei vor sa-l faca demn de dispret. La Congresul din 1948,
> botezat Congresul I al PMR, au fost utilizati cativa renegati
> socialdemocrati (Lothar si Eugenia Radaceanu, Theodor Iordachescu,
> Stefan Voitec, Barbu Solomon, Misa Levin) pentru a crea iluzia unei
> reale reconcilieri istorice intre comunisti si socialisti. In fapt,
> era vorba de capitularea oportunista a echipei Radaceanu-Voitec, asa
> cum s-a procedat acum cu PSDR-ul dlui Atanasiu.
> De fapt,acesta este crezul politica al dlui Iliescu si
> Nastase,persoane care au fost in mijlocul istoriei de mistificare a
> social-democratiei romanesti.
> Dece sa credem,mai ales dupa mineriade,furtul revolutiei,atitudin ea
> de confiscare a social-democratiei, atata cat exista actualmente in
> PSD ca Iliescu si ai sai sustinatori s-au schimbat.
>
> Criza actuala din PSD este rezultatul evolutiei acestui asa zis
> partid.
> Infiintat ca o continuare a PCR si pentru salvarea fostei
> nomenclaturi, electoratul fiind constituit din nostalgicii
> comunismului, a conservatorismului taranesc sau al
> pensionarilor, categorii conservatoare si impotriva schimbarii,in
> prezent nu mai este capabil de restructurare.
> Mergand pe formula leninista,partidul- partid de masa-PSD a adunat
> fara discriminare peste 600000 de membri,din care cel putin 10000 au
> pretentii de a fi lideri locali sau generali.
> In constructii este foarte des aplicata formula:decat sa
> reconstruiesc, sa repar o cladire veche,care ar costa mult si ar
> necesita fonduri mari este mai rentabila daramarea ei si apoi
> reconstructia uneia noi.In acest cadru se inscrie actualul PSD dat
> fiind scaderea batranilor si a taranilor electoratul lor
> traditional(cresterea tinerilor si a intelectualilor, funciarmente
> anticomunisti) .
>
> Un partid poate supravetui datorita unei ideologii,a unui lider
> carismatic sau mai bine a ambelor.
> In PSD nu exista ideologie decat cea a pragmatismului si inbogatirii,
> exista grupuri sincer social-democrate dar si grupuri de interese asa
> de multe incat PSD a aparut ca un partid al coruptilor.
> Liderul carismatic.Iliescu nu mai poate indeplini acest rol din cauza
> schimbarii demografice( scaderea batranilor conservatori si cresterea
> tinerilor,plus redesteptarea multor electori care nu se mai tem de
> boieri si mosieri si accepta capitalismul) .
> In acest caz Iliescu apare mai degraba in rolul consacrat de
> reactionar comunist,opus schimbarii si ocrotind clasa coruptilor,chiar
> daca el este cinstit si sarac.
> In fine daca ambele componente nu exista, PSD este in deriva.
> Este de datoria persoanelor constiente din partid si din afara lui de
> a constitui o noua constructie social democrata.
> Aici poate dl.Vanghele care cu aprobarea conducerii PSD s-a adresat
> Yoghinilor lui Bivolaru,si poate cu ajutorul MISA sa faca integrarea
> in absolut a partidului si mai ales a dlui Nastase si Iliescu.
> Acest rationament ne duce la divizarea PSD cel putin in 2 aripi
> ireconciliante, ale adevaratilor social democrati ,la inceput putini
> si slabi si gruparea puscariabililor, a criptocomunistilor,
> coruptilor care vor incerca zadarnic o reabilitare, desi la
> inceput,sub conducerea lui Iliescu vor fi mai multi.
> Dar progresul nu tine cont de majoritate si minoritate,el creste ca
> valoare si ca numar in timp.
> Se pare ca acum PD-L ii revine dificila sarcina de a acoperi un vid
> ideologic mult mai mare decat s-au asteptat aderand la curentul
> european popular.El trebue sa preia sarcinile unei stangi hibride si
> nereformate si ale unei drepte oligarhice si antipopulare
> reprezentata de asa zisul PNL-Patriciu.Tariceanu.
> Dupa cate vad,prin dl.Stolojan si stoica sarcina poate fi indeplinita
> dar campul pol?itic romanesc este inca pustiu prin lipsa unui partid
> de stanga sau de dreapta real.
>
>
>

Ghita Bizonu'
2008-11-14 10:41:07

Re: cunosc dragule, insa

zicema asa sa "reconstituim" cum se traia pe la 1900. Ca sa se inteleaga de ce se duceau la banca sa schimbe galbenii pe hartie.. Ca unii mai "telijenti" mai "pro" sa creada ca divaghez . Tocmai ca s-au obsinuit cu plasticu ...

alwis46
2008-11-14 11:54:10

Dar p-astia tot FMI si BIRD i-a pus la pamant ?

Poate ne lamureste Ruskii Jidov, el trebuie sa stie cel mai bine.
Precis are informatii ca situatia descrisa este o facatura iar economia si finantele rusesti sunt pe cai mari, la fel de mari ca ala al statuii lui Petru cel Mare .

http://www.mediafax.ro/economic/bursele-ruse-au-pierdut-peste-un-trilion-de-dolari-de-la-inceputul-lunii-mai.html?1686;3489383

Roxana
2008-11-14 12:00:10

Iata un articol scris la comanda...

logofatul de taina
2008-11-14 12:41:31

Re: Iranul f. grabnic trebuie neutralizat.

Acusica, vine, nu scapa dracii astia!

La 2008-11-14 09:05:35, ionion a scris:

> este un pericol pentru pacea mondiala.
>

logofatul de taina
2008-11-14 12:45:17

Cand am vazut titlul, ce mi-am zis? TREBUIE CA E VORBA DE IRAN SAU DE ALQAIDA, dar....

Dar surpriza, un autor mahomedan a scris buburuze verzi pe pereti de scoala de imami, si pe urma l-a dat la tradus in romaneste.
Ha!

BULA-NESCU
2008-11-14 12:55:09

Articol de rahat scris de un lingator de posterioare abject

SUA nu este numita marele satan din cauza economiei de piata amice.
SUA este numita marele satan din cauza rezultatelor care economia de piata le produce in spiritul uman; ma refer la lacomie, excrocherie (recent The Economist a denumit astfel criza finaciara din state), minciuna, ipocrizie, lipsa de principii si materialismul orb care nu isi are limite. A denumito marele statan din cauza implicarii ei politice cu forta armata in treburilor altor tari, iar dupa ce creaza haos se retrag si conving pe altii sa vina sa le ia locul si sa suporte rezultatul actiunilor lor. Nu il suport pe presedintele Iranului, dar il admir pentru un singur lucru. In urma cu aproximativ doi ani, in timpul unei vizite la New York, a avut curajul sa se expuna in fata unei audiente vadit ostila la o universtate americana si raspunde intrebarilor puse de studenti si de cadre. GWB nu a avut acest curaj niciodata, ba din contra; pe unde a calatorit, traectoria deplasarilor lui au devenit pazite ca in timpul unui asediu.

Ghita Bizonu'
2008-11-14 12:57:09

Re: Roxana draga

Evreu-rus
2008-11-14 13:47:10

Unul dintre multiplele motive ptr care America si-a capatat tristul renume de Marele Satan

Genocidul comis in numele "pacii" si "libertatii" in Irak, in urma caruia si-au pierdut viata de zeci de ori mai multi irakuieni decat de pe urma represaliilor "dictatorului" Hussein. Este vorba de sute de mii de jertfe, inclusiv femei, batrani si copii morti de pe urma inanitiei, bombardamentelor, atacurilor sinucigase, etc. Trupele americane stationate intr-o tara aflata in pragul colapsului asista impasibile la carnajul general declansat de monstrul fanatismului eliberat tocmai de catre cei care si-au luat in primire misiunea de a impune ordinea dupa ce "dictatura" lui Saddam a fost inlaturata.
Marele satan a izbutit sa convinga intreaga lume ca invadarea Irakului este necesara pentru detronarea lui Sadam care terorizeaza poporul, privandu-l de necesitatile elementare. In realitatefiecare cetatean a avut de suferit de pe urma razboiului, nivelul celor malnutriti a crescut, apa potabila se gaseste in cantitati foarte mici, iar spitalele sunt la pamant din cauza lipsei de fonduri. Marele Satan a reusit sa convinga lumea ca Sadam detine arme de distrugere in masa. In realitate cei ce au dus arme de distrugere in masa in Irak au fost chiar americanii, condamnand la moarte in maxim 20 de ani o populatie de peste 28 milioane de locuitori (cantitatea de munitie radioactiva folosita in razboi este de aprox. 2 000 de tone, populatia care a fost contaminata va muri in maxim 20 de ani. Nivelul radioatiilor din Irak este egal cu cel provocat de 250 000 bombe atomice de la Nagasaki iar cel din Afganistan cu 83 000).
Marele Satan a convins lumea ca Sadam a fost un om rau, care-si gaza inamicii si isi tortura adversarii politici. Adevarul este ca nu stim cati oameni au fost torturati si ucisi in timpul regimului "dictatorului", dar stim ce au facut americanii in acele lagare de care au vuit ziarele si televiziunile de pe tot globul, la ce lucruri ingrozitoare (percversiuni, torturi, agresiuni sexuale, umilinte) i-au supus ei pe irakieni.
Mare Satan incearca sa convinga intrega lume ca razboiul din Irak a fost castigat de mai mult timp. In realitate, nu poti iesi victorios dintr-un razboi purtat impotriva unei populatii de 28 milioane oameni nationalisti si gata de orice sacrificiu ptr siguranta si bunastarea familiilor lor.
Pentru autorul articolului, care se intreaba cu nevinovatie de ce America este privita drept Marele Satan, desi in viziunea dumnealui, este o tara pacifista, prospera si victima a "invidiei" celor "multi si prosti": cea mai mare viclenie a Diavolului a fost sa convinga intreaga lume ca nu exista.

Arogantu'
2008-11-14 13:47:26

Felicitari, George !

O asemenea claritate n-am mai vazut demult la ZIUA !

Nu indraznesc sa-ti urez "tine-o, George, tot asa !" - n-as vrea sa creada Palsu ca-ti pun pile !

alwis46
2008-11-14 14:10:28

Joaca de-a uite criza, nu e criza ...

Plin de incredere, premierul nostru ne linistea acum cateva luni de zile ca nu ne paste nici un pericol din partea crizei care tocmai se ivea la orizontul comunitatii internationale.

http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-05-10&id=237090

http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-2977265-tariceanu-economia-romaneasca-nu-avea-suferit-din-cauza-crizei-mondiale.htm

Astazi, odata criza instaurata si in plina desfasurare chiar si pe meleagurile noastre mioritice, tonul optimist al premierului nostru a trecut pe alt palier ba chiar a schitat si un plan de masuri pentru atenuarea ei.

http://www.zf.ro/eveniment/guvernul-anunta-primul-pachet-de-masuri-contra-efectelor-crizei-externe-3487173/

Cum nu profesorii sunt de vina pentru ca salariile lor nu au fost marite cu 50% cu siguranta ca asistam la un complot al unor forte ostile guvernarii liberale si a aruncarii, astfel , in carca guvernului liberal a intregii responsabilitati pentru perioada grea prin care trecem acum.
Sugerez premierului sa treaca urgent la demascarea celor vinovati pentru instaurarea crizei la noi in asa fel incat acestia sa-si atraga ura si dispretul populatiei precum si pedeapsa aspra a legilor noastre democratice.
Sa spunem un NU hotarat manevrelor destabilizatoare ale fortelor antiguvernamentale !

Arogantu'
2008-11-14 14:15:00

Re: Joaca de-a uite criza, nu e criza ... - Vezi ca demascarea se practica pe la FSN! ndc


La 2008-11-14 14:10:28, alwis46 a scris:

> Plin de incredere, premierul nostru ne linistea acum cateva luni de
> zile ca nu ne paste nici un pericol din partea crizei care tocmai se
> ivea la orizontul comunitatii internationale.
>
> http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-05-10&id=237090
>
> http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-2977265-tariceanu-economia-romaneasca-nu-avea-suferit-din-cauza-crizei-mondiale.htm
>
> Astazi, odata criza instaurata si in plina desfasurare chiar si pe
> meleagurile noastre mioritice, tonul optimist al premierului nostru a
> trecut pe alt palier ba chiar a schitat si un plan de masuri pentru
> atenuarea ei.
>
> http://www.zf.ro/eveniment/guvernul-anunta-primul-pachet-de-masuri-contra-efectelor-crizei-externe-3487173/
>
> Cum nu profesorii sunt de vina pentru ca salariile lor nu au fost
> marite cu 50% cu siguranta ca asistam la un complot al unor forte
> ostile guvernarii liberale si a aruncarii, astfel , in carca
> guvernului liberal a intregii responsabilitati pentru perioada grea
> prin care trecem acum.
> Sugerez premierului sa treaca urgent la demascarea celor vinovati
> pentru instaurarea crizei la noi in asa fel incat acestia sa-si
> atraga ura si dispretul populatiei precum si pedeapsa aspra a legilor
> noastre democratice.
> Sa spunem un NU hotarat manevrelor destabilizatoare ale fortelor
> antiguvernamentale !
>

alwis46
2008-11-14 14:29:44

Re: Joaca de-a uite criza, nu e criza ... - Vezi ca demascarea se practica pe la FSN! ndc

Zau, demascarea e numai la PSD ?

Stiu eu niste liberali de frunte, unii din ei inca in viata, care au fost si remunerati pentru demascarea prietenilor si cunoscutilor lor.
Sezi bland, umbli pe carbuni incinsi si te frigi la talpici .


La 2008-11-14 14:15:00, Arogantu' a scris:

>
> La 2008-11-14 14:10:28, alwis46 a scris:
>
> > Plin de incredere, premierul nostru ne linistea acum cateva luni de
> > zile ca nu ne paste nici un pericol din partea crizei care tocmai se
> > ivea la orizontul comunitatii internationale.
> >
> > http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-05-10&id=237090
> >
> > http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-2977265-tariceanu-economia-romaneasca-nu-avea-suferit-din-cauza-crizei-mondiale.htm
> >
> > Astazi, odata criza instaurata si in plina desfasurare chiar si pe
> > meleagurile noastre mioritice, tonul optimist al premierului nostru a
> > trecut pe alt palier ba chiar a schitat si un plan de masuri pentru
> > atenuarea ei.
> >
> > http://www.zf.ro/eveniment/guvernul-anunta-primul-pachet-de-masuri-contra-efectelor-crizei-externe-3487173/
> >
> > Cum nu profesorii sunt de vina pentru ca salariile lor nu au fost
> > marite cu 50% cu siguranta ca asistam la un complot al unor forte
> > ostile guvernarii liberale si a aruncarii, astfel , in carca
> > guvernului liberal a intregii responsabilitati pentru perioada grea
> > prin care trecem acum.
> > Sugerez premierului sa treaca urgent la demascarea celor vinovati
> > pentru instaurarea crizei la noi in asa fel incat acestia sa-si
> > atraga ura si dispretul populatiei precum si pedeapsa aspra a legilor
> > noastre democratice.
> > Sa spunem un NU hotarat manevrelor destabilizatoare ale fortelor
> > antiguvernamentale !
> >
>
>

Shadow
2008-11-14 14:29:50

Re: Pandreo Pandreo ia vezi daca nu ar fi cazul sa devii coleg cu pacientii !!! nau idee bizoane

> Fiindca in I ul rand uiti ca PD este acu cica crestin dimacrat. Care
> ar trebui sa fie centrist (de centru dreapta).
> Ce ai pe undeva dreptate este faptul cs "Grupul de la Cluj" (care o fi
> si ala? cate voturi ?) si Jeonelu is dispusi sa se joace de-a Monica
> Levisnchi....
> Ce intelg io este ca matale ca si prezidelu dai dovada de aceiasii
> rectitudine precum a funiei in sac.Si ca mizati pe populism ca sa mai
> prindeti niste voturi.
> Populism si cezarism

Cand s-au hotarait sa treaca la "populari" inca nu schimbase-ra de "orientare"(aia social democrata) si unicul argument pe care-l aveau pt curentul popular era casi partidul lui barroso(social democrat si el) era tot in grupul popular. Deci nici vorba de "crestin democratie". Aia a venit mai tarziu intai prin "momorea" cat pe ce sa reuseasca a lui Ciuhandu cu talpes si apoi "trecerea" la "republicanism" doctrina complet necunoscuta membrilor pdl.

Arogantu'
2008-11-14 14:45:08

Re: Joaca de-a uite criza, nu e criza ... - Vezi ca demascarea se practica pe la FSN!

Pentru mine - FSN inseamna, in primul rind, PD(FSN) -> PD -> PD-L si abia apoi FDSN -> PDSR -> PSD ( respectind succesiunea de nume consemnata in documente).

Ce-ar fi sa spui despre ce este vorba - daca tot te lauzi ca stii ?

La 2008-11-14 14:29:44, alwis46 a scris:

> Zau, demascarea e numai la PSD ?
>
> Stiu eu niste liberali de frunte, unii din ei inca in viata, care au
> fost si remunerati pentru demascarea prietenilor si cunoscutilor
> lor.
> Sezi bland, umbli pe carbuni incinsi si te frigi la talpici .
>
>
> La 2008-11-14 14:15:00, Arogantu' a scris:
>
> >
> > La 2008-11-14 14:10:28, alwis46 a scris:
> >
> > > Plin de incredere, premierul nostru ne linistea acum cateva luni de
> > > zile ca nu ne paste nici un pericol din partea crizei care tocmai se
> > > ivea la orizontul comunitatii internationale.
> > >
> > > http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-05-10&id=237090
> > >
> > > http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-2977265-tariceanu-economia-romaneasca-nu-avea-suferit-din-cauza-crizei-mondiale.htm
> > >
> > > Astazi, odata criza instaurata si in plina desfasurare chiar si pe
> > > meleagurile noastre mioritice, tonul optimist al premierului nostru a
> > > trecut pe alt palier ba chiar a schitat si un plan de masuri pentru
> > > atenuarea ei.
> > >
> > > http://www.zf.ro/eveniment/guvernul-anunta-primul-pachet-de-masuri-contra-efectelor-crizei-externe-3487173/
> > >
> > > Cum nu profesorii sunt de vina pentru ca salariile lor nu au fost
> > > marite cu 50% cu siguranta ca asistam la un complot al unor forte
> > > ostile guvernarii liberale si a aruncarii, astfel , in carca
> > > guvernului liberal a intregii responsabilitati pentru perioada grea
> > > prin care trecem acum.
> > > Sugerez premierului sa treaca urgent la demascarea celor vinovati
> > > pentru instaurarea crizei la noi in asa fel incat acestia sa-si
> > > atraga ura si dispretul populatiei precum si pedeapsa aspra a legilor
> > > noastre democratice.
> > > Sa spunem un NU hotarat manevrelor destabilizatoare ale fortelor
> > > antiguvernamentale !
> > >
> >
> >
>
>

Shadow
2008-11-14 14:58:46

Re: erata

> Cand s-au hotarait sa treaca la "populari" inca nu schimbase-ra de
> "orientare"(aia social democrata) si unicul argument pe care-l aveau
> pt curentul popular era casi partidul lui barroso(social democrat si
> el) era tot in grupul popular. Deci nici vorba de "crestin
> democratie". Aia a venit mai tarziu intai prin "momorea" cat pe ce sa
> reuseasca a lui Ciuhandu cu talpes si apoi "trecerea" la
> "republicanism" doctrina complet necunoscuta membrilor pdl.
>

in loc de "momorea" a se citi momirea

Arogantu'
2008-11-14 15:02:02

Bolboroseli fara temei !

Am zarit mai devreme niste comentarii pe seama cresterii populatiei US - a propos de cifra de 50 de milioane mentionata de autor.

Pina cind am cautat surse credibile - mesajele au disparut ( sau eu am chiorit mai rau decit CHIORU ! ).

Stupida aceasta politica a redactiei de a sterge mesajele !

Revenind la subiect - iata doua link-uri si, sintetizat, citeva cifre:

http://www.census.gov/statab/hist/HS-01.pdf
http://www.census.gov/main/www/popclock.html

Arogantu'
2008-11-14 15:06:55

Re: Bolboroseli fara temei !

Scuze - am omis cifrele !

1990 - 250.132.000
2000 - 281.421.906
2008 - 305.652.376 ( la 14 Noiembrie).

La 2008-11-14 15:02:02, Arogantu' a scris:

> Am zarit mai devreme niste comentarii pe seama cresterii populatiei US
> - a propos de cifra de 50 de milioane mentionata de autor.
>
> Pina cind am cautat surse credibile - mesajele au disparut ( sau eu am
> chiorit mai rau decit CHIORU ! ).
>
> Stupida aceasta politica a redactiei de a sterge mesajele !
>
> Revenind la subiect - iata doua link-uri si, sintetizat, citeva
> cifre:
>
> http://www.census.gov/statab/hist/HS-01.pdf
> http://www.census.gov/main/www/popclock.html
>

Ghita Bizonu'
2008-11-14 15:36:45

Re: Estu cretin completamente !!

Marele Satan i-a zis Khomeiny .
Acu ghiceste cine era Micul Satan ?!

Ghita Bizonu'
2008-11-14 15:45:12

Re: DraCii mei amadoi tusdoi (plus aialtai N)

va scapa un mic amanunt . Mic precum Himalaia asa ca nu s emai vede , e fundal.
Nu puteai sa treci prin 40 de ani se "societate socialista" precum gasca prin apa.
Ceva, ceva ramene (stiti si tov NC se plangea cu ramanerea in urma a constiintei sociale).
Asa ca intr-un fel sau altul toti suntem "maculati" (cam in stilul mahomedanilor chinezi care oricat de buni mahomedani ar fi manca porc) . De aici banuiala ca dusmanu de clasa nu doarme, ca daca cineva nu e de acord cu tine atunci e agent samd.
Sau ca de ce s-a imbogatit Becali oieru si nu Nicolae Manolescu carele este asa un critic literar distins .....
Sau cum de s-au imbogatit "fostii" ? Pai simplu draCii mei, tocmai "fostii" nu prea le aveau cu principiile !! Erau parveniti si ne aia la cap pe noi cu principiile !!
Acu ne miram in virtutea principiilor pe care ni le predicau .... abnd grija sa nu le aplice !!!

Mache
2008-11-14 15:54:29

Re: Iata un articol scris la comanda...

Hadrian Gaunescu
2008-11-14 16:58:32

Re: Puteti sa ne dati si dinamica cresterii pe etnii?

Deci1990-2008 55 milioane in plus, deci cati caucazieni, cati afro-americani, cati hispanici (sic) in procente ca restul nu conteaza, 30000-40000 de romani (daca or fi atitia)emigrati interesant ar fi doar procentul de smenari.

Dan Petre
2008-11-14 17:12:11

Re: Iranul f. grabnic trebuie neutralizat.

La 2008-11-14 09:10:51, alt_cititor a scris:

> La 2008-11-14 09:05:35, ionion a scris:
>
> > este un pericol pentru pacea mondiala.
> >
> Nu, zau? Mai degraba USA e un pericol pentru pacea mondiala, impreuna
> cu hotii aia care au furat banii din bancile americane. Sau poate ca
> ceea ce e acum e o manevra muribunda a lui nea tufis ca sa ii fie
> acoperite golurile lasate de razboiul din Irak de catre ceilalti
> prosti (adica restul tarilor).
>

nu esti familiarizat cu conceptul de ironie.

Arogantu'
2008-11-14 17:14:37

Re: Puteti sa ne dati si dinamica cresterii pe etnii? - As da pentru smenari, dar n-au !

Statistici vreau sa zic, nu smenari !

Daca, intr-adevar, ai chef sa te distrezi - gasesti cifrele tot acolo, adica www.census.gov !

Lectura usoara sau, de ce nu, diXtractie placuta !

La 2008-11-14 16:58:32, Hadrian Gaunescu a scris:

> Deci1990-2008 55 milioane in plus, deci cati caucazieni, cati
> afro-americani, cati hispanici (sic) in procente ca restul nu
> conteaza, 30000-40000 de romani (daca or fi atitia)emigrati
> interesant ar fi doar procentul de smenari.
>

Ho Ciu Tzi
2008-11-14 18:01:21

Re: Iata un articol scris la comanda.../ Corect, Roxana!

roy
2008-11-14 18:30:03

Re: Estu cretin completamente !!

Pai ce te miri? Un Ahmed in serviciul rusesc cauta sa imprastie cat mai multa ceatza.


La 2008-11-14 15:36:45, Ghita Bizonu' a scris:

> Marele Satan i-a zis Khomeiny .
> Acu ghiceste cine era Micul Satan ?!
>
>

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01030 sec.