Ziua Logo
  04:10, miercuri, 27 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-11-12
Aya din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.226.121...)
2007-11-12 18:38
RISC DE SECURITATE NATIONALA(4): ROMANIA, TINTA UNEI DEZINFORMARI- SCENARIU PREGATIT SI PENTRU 2002

Scenariul actual fusese pregatit pentru Romania (usor altfel) in 2002 dar Adrian Nastase l-a contracarat.
Si in perioada guvernarii Nastase au aparut dezinformari, riscuri de securitate nationala- inclusiv tentative de inflamare a spiritelor si instalare a haosului in tara prin activarea unor mecanisme psihologice.

Decretul din 2002 (gratiere-amenistiere)- pus, absurd, pe diverse forumuri, pe seama Guvernului Nastase (nu intra intre prerogativele guvernului sa dea decrete de amnistiere sau de gratiere) a fost un moment critic.

“Coincident” cu eliberarea acelor indivizi s-a facut (eu nu cred in coincidente!) o “miscare” a SENATULUI- Camera parlamentara decizionala, in cazul unei ANUMITE legi (s-a incercat modificarea subtila a unor legi penale, intr-un moment foarte “ciudat” ales, astfel incat infractorii ar fi beneficiat de o “libertate de miscare” foarte mare cel putin pentru doua luni- iulie si august). Era inaintea vacantei parlamentare de vara- chiar in ultima zi in care se reunea Senatul inaintea vacantei.
Camera Deputatilor isi incheiase activitatea (deci, practic, pana in toamna, Parlamentul NU ar fi avut posibilitatea sa dezbata eventualele modificari propuse la acea aberata “modificare subtila”; in acea ultima zi de sesiune, Senatul a schimbat varianta votata de Camera Deputatilor, care NU dadea libertate de miscare infractorilor).
Adrian Nastase a sesizat pericolul declansarii dezinformarii si a facut o miscare de forta: a dat o Ordonanta de Urgenta prin care legea, asa cum fusese modificata de Senat, era readusa in varianta Camerei Deputatilor (repet, care nu dadea libertate de miscare infractorilor).
Imi amintesc ca acum ce scandal au facut unii senatori si ce amanintari au lansat inspre Adrian Nastase (nu vreau sa dau nume si nici sa citez declaratii-sau, nu acum- desi mi le amintesc perfect, intrucat nu vreau sa deviez discutia). Acele “coincidente” veneau pe un fundal foarte grav iar AN a realizat perfect marea dezinformare care se pregatea- cu declansarea scenariului pe perioada de vara- care erau vizatele efecte si a contracarat totul (cu calm si intelepciune; a re-actionat pe principiul dominoului!).

Seful Politiei romane, din epoca, afirmase la un simpozion pe teme de securitate si aparare (afirmatie preluata o sigura data de presa si, practic, de un singur ziar- dupa aceea, s-a asternut o tacere subita si ciudata) ca, in conformitate cu informatiile (e clar ca nu “dupa ureche”!) pe care le avea, in afara granitelor Romaniei SE PREGATEAU GRUPARI DE INFRACTORI (mai ales) ROMANI (imi amintesc ca acum ca a numit Italia!) care sa fie “trimise”, sub un motiv sau altul in Romania, unde sa “opereze specific”, creand haos!
Ne amintim cu totii ce an a fost anul 2002.
Anul “momentului Praga”- NATO!
Deci, trebuia creat haosul aici (respectivii erau cu precadere tot romi; subliniez, cu precadere, dar nu erau numai romi- cei “pregatiti” sa vina, “repatriati”, mai corect ar fi sa fie spus "expediati" in Romania, dar cu scopul clar de a comite grave infractiuni, inclusiv incaierari stradale soldate cu victime) mizandu-se pe spontan- omeneasca re-actie a romanilor.
Asta ar fi trebuit sa declanseze o miscare de proportii, in Romania (alte grupari “paramilitare” erau pregatite sa re-actioneze dur pe fundalul “incaierarilor” initiale, care ar fi aparut in urrma declansarii acelor fine mecanisme psihologice, pe care le-am mai invocat).
Haosul ar fi legitimat interventia “mentinerii stabilitatii” (interventie externa), “separarea Romaniei in regiuni” (sub pretextul bunei supravegheri a situatiei inflamante) etc.
Si, evident, ratarea “momentului Praga”.

Acum, scenariul este aproape identic- doar ca suntem membri NATO.
Problema care se pune, acum, e a integritatii teritoriale. Sa fim intelepti!

Suntem deocamdata doar tinta unei puternice dezinformari, care echivaleaza cu un mare risc de securitate nationala!
Dar totul poate degenera rapid.
Putem sa prevenim totul (evitand dezastrul) CU CONDITIA sa NU ne comportam asa cum asteapta de la noi “autorii scenariului”. Acum, trebuie depasit momentul cu bine!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00666 sec.