Ziua Logo
  08:30, sambata, 15 iunie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-11-12

Comentarii: 16, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Arefu
2007-11-12 00:20:54

concret

Avem bani la buget pentru etnii.Vre0 18 parca? Majoritatea (afara de mahgiari) insignifiante, care nu au revendicari importante si nici nu desfasoara cine stie ce activitati specifice.Dar consuma (pe ce?!) subventii importante. Au si romii subventii.desigur. Dar poate nu ajung. Hai sa lasam de o parte microetniile fantoma, si care nu vor pune probleme si sa cnalizam acesti bani pe romi.Dar nu oferindu-le sume mai mari.Ci folosind aceste sume in programe educationale extrem de puternice extinse si continue prevazute cu formatori calificati care sa scoata din romi in scurt timp cetateni utili si moderati. Sigur nu se va reusi 100% Asa ceva nu exista in societate.Dar o scadee vizibila a cotelor negative vizvi de problema roma vor fi inregisrtrate indubitabil. Deci sa rescriem drestic statutul,minoritatilor sau a renuntam la el daca altfel nu se poate dar sa nu risipim bani pe niste microminoritati cae nu ne au dat nicicand batai de cap si sa urgentam faptic si financiar chestiunea romilor.La noi. Ailalti...

linaura
2007-11-12 00:29:06

Doua solutii pentru o problema (romaneasca devenita europeana)

este o rusine, facind atita vilva, nu facem decit sa inrautatim lucrurile, cind acesti tigani nu sint altceva decit ULTRA si HYPER LIBERALII, SYSTEMULUI LIBERAL. nu fac altceva decit ilegalitati ca toti KAPITALISTII cei mai bogati si mai convinsi de binefacerea ideologiei lor.(furt , excrocherie, minciuni, deturnari de fonduri masive din bugetele statelor, speculatie, manipulare si tot cei mai condamnabil pentru oamenii de rind , care daca ajung si ei sa faca un pas ca sa se imbogateasca, sint condamnati si bagati in inchisori, li se iau drepturile civice si li se confisca bunurile familiale smd.

tiganii au toate drepturile... cind vezi astazi ce palate au, cind intrii in tara pe la Arad, te intrebi de unde au atita banet sa construiasca tot ce se vede? si de ce romanul nostru nu poate? pentru ca-i prost sau pentru ca-i cinstit?
sau sa fii cinstit astazi inseamna sa fii prost? cum s-a ajuns aici? este o mare taina, ca cea a facerii lumii....asta-i facerea tiganiei bogate...mi-ar place sa m comentarii si sa am explicatii...
nu cu ura , ci cu adevar si cu presupuneri, si cu informatii concrete...

Dan Iasi
2007-11-12 00:30:28

indemn tovarasesc

cele 6 tari care au pornit eu sint cele invinse......5 de germania + geramnia ......totul este un dat la pace.....tarile enumerate ca tolerante sint cele cu elite politice (si universitare) necompromise.....si de asta mai cu autoritate....de asta uk nu se alatura grupului invinsilor.....

CID
2007-11-12 00:38:17

Re: Doua solutii pentru o problema (romaneasca devenita europeana)

Toti prostii vorbesc despre liberalism fara sa aiba habar despre subiect.

arsenic
2007-11-12 01:21:38

Re: concret

La 2007-11-12 00:20:54, Arefu a scris:

> Avem bani la buget pentru etnii.Vre0 18 parca? Majoritatea (afara de
> mahgiari) insignifiante, care nu au revendicari importante si nici nu
> desfasoara cine stie ce activitati specifice.Dar consuma (pe ce?!)
> subventii importante. Au si romii subventii.desigur. Dar poate nu
> ajung. Hai sa lasam de o parte microetniile fantoma, si care nu vor
> pune probleme si sa cnalizam acesti bani pe romi.Dar nu oferindu-le
> sume mai mari.Ci folosind aceste sume in programe educationale extrem
> de puternice extinse si continue prevazute cu formatori calificati
> care sa scoata din romi in scurt timp cetateni utili si moderati.
> Sigur nu se va reusi 100% Asa ceva nu exista in societate.Dar o scadee
> vizibila a cotelor negative vizvi de problema roma vor fi
> inregisrtrate indubitabil. Deci sa rescriem drestic
> statutul,minoritatilor sau a renuntam la el daca altfel nu se poate
> dar sa nu risipim bani pe niste microminoritati cae nu ne au dat
> nicicand batai de cap si sa urgentam faptic si financiar chestiunea
> romilor.La noi. Ailalti...
>

Nu este o solutie! Banii care s-au dat pana acum s-au pierdut in hatisul intereselor tiganilor instariti!

Ion Caramache
2007-11-12 01:54:36

EVRIKA ?

<<< Sunt doua solutii. Prima solutie este cea normala: sa se adune inteleptii si politicienii atat din tarile de origine, cat si din cele occidentale, si sa ia in sfarsit masurile cele mai eficiente pe plan national si european pentru a-i ajuta pe romi. A doua solutie este anormala, dar mai practica si rapida: tiganii sa emigreze in partile nonxenofobe ale planetei (SUA, Canada, Australia, Noua Zeelanda, dar si America Latina), pentru ca nu mai au loc de intors intre rasistii Europei. >>> Dan Pavel
Ma intreb de ce marele politolog Dan Pavel nu sufla un cuvint despre a treia solutie si mai simpla, si mai logica:: de ce nu ar merge in subcontinentul indian care, stim cu totii este o democratie deloc xenofoba ?? Mai mult, aceasta solutie ar avea si avantajul ca integrarea noilor veniti ar fi mult mai usoara deoarece acestia pot comunica cu cetatenii subcontinentului indian fara nici-o dificultate in limba lor materna. Sau, mai aproape - in marea democratie de la est de Prut care are la Moscova pina si un teatru in limba nationala a asupritilor ? Nu este acesta un semn despre internationalismul care caracterizeaza pe aducatorii de lumina de la Rasarit ? Ce parere are Dan Pavel despre varianta emigrarii in Gaza de sub autoritatea Administratiei palestiniene si in Israel ? Cetatenii ambelor entitati politice se pling reciproc de rasismul celeilalte parti. De ce nu si-ar imparti frateste asupritii Europei si ar deschide un pod de flori intre ele pecetluit de existenta unui singur popor strins unit in jurul conducatorilor sai ?
As fi foarte curios care ar fi reactia politologului Dan Pavel daca tarile enumerate de expertul de la Bucuresti ( SUA, Canada, Australia, Noua Zeelanda, tarile din America latina incluzind Cuba ), pentru ca nu mai au loc de intors intre rasistii Europei ar opri complet admiterea altor etnii europene rasiste si ar deschide portile numai pentru etnia roma discriminata de concetatenii lor europeni. Ce diferenta este intre ce-a de-a doua solutie propusa de politologul Dan Pavel si politicile nediscriminatorii afisate de UE?
Si, inca o intrebare: de ce trebuie inca odata tarile emisferei vestice sa rezolve problemele interne ale Europei ?

ionion
2007-11-12 07:40:41

Doua solutii ? pai iar iese rau, ca acu nu stim care s-o alegem solutionarule !

geniul carpatin inclusiv ai muntilor Macinului !

gili
2007-11-12 09:17:24

De , vezi daca te-ai cerut ?...


Te-a servit , n'asa?

Ghita Bizonu'
2007-11-12 10:57:36

Care va sa zica , care or fi criteriile alea eropene de care face vorbire analistu ?

Ala cu minoritatlile?
Atunci dati-mi voie sa citez pe tov Cioronin :
<Eu am vorbit trei ani in urma: Romania este ultimul imperiu in Europa! (Pauza) Dar soarta imperiilor stiti care este... De aceea romanii se lupta pentru aceasta treaba ca sa ne faca pe noi romani. Noua nu ne trebuie! Noi suntem moldoveni si o sa fim moldoveni! Cat nu s-ar lupta, cine nu s-ar lupta. Pur si simplu noi pierdem timpul in relatiile noastre bilaterale cu aceste chestii.>

Nu credeti ca seamana? Parca au supt amndoi de la aceiasi tata ideologica.
Pardon, nu parca sigur !!!

Ghita Bizonu'
2007-11-12 13:38:01

A doua solutie e la fel de inte;igenta ca aia a lu Voroianu de la Externe

Ca care ar fi reactia tarilor alea in partile nonxenofobe ale planetei ?!
Pai sa le l;uam pre rand :
SUA - cate vize ar da ? Si ar corespunde presupusii beneficiari normelor ptr intrarea in Uniunea Sovietica Ailalta ?!
Canada - ar indeplini sutii si cersetoarele normele candiene? Plus ca-n urma cu 14 ani cereau sa ai 5.000 $ in cont plus inca 1000 de fiecare nembru al fameliei. Si tiganii aplica ad literam indemnul si va inmultiti !!!! Cam multe mii , nu?
Noua Zeelanda - parca si ea are niste conditii restrictive de acceptare a emigratiei. Alea candadoce e usoare !
Australia - ei, da ! Halal propunere !! In urma cu cca 3 decenii in plin dezastru umanitar al <people boat> strambau din nas si din torpiloare la vasele cu vietnamezi. Cica ca aveau si asa destui someri . Si daca tin bine minte australienilor nu le plac indivizii prea melaminati .

America Latina ? Unde? Guatemala ? Brazilia ? Sau Columbia ?! Si nu cumva beneficiarii acestei masuri ar incepe sa planga dupa raiul din Zabrauti ? (in Brazilia politia omoara la sarantoci cu norma !!! inclusiv puradei )

Pai daca asta e o solutie alternativa fgasita de o prea lumninata minte intelptual-romaneasca nemioritica cu lecturi din profund genialul "political scientist" Putimanu (o fi ruda cu ala de la Butimanu?) va dati seama ce solutii o sa gaseasca inteleptii adunati sa gaseasca solutia pe plan national .... via Egipet !!!

Apropos n-ar fi mai bine sa analizam ce propunem? Asa intre 4 ochi, ai aluia care propune si aia de-l privesc din oglinda ! Si sa pumen pe hartie si sa cautam argumentele contra ....

uf ! usor lucru este sa gandesti ! E destul sa zici political si gata ai rezolvit !
restu-i ptr bizoni , nu?

lovable
2007-11-12 13:57:19

mici / mari obiectii

Romanii NU i-au pacalit pe cei din NATO si UE, ii credeti cumva naivi ? In mod sigur aceste mari puteri au luat, vor lua si impune toate deciziile.
Superficialitatea cu care, in primul rind, statul/guvernul roman si-a facut datoria sta la originea scandalului cu tiganii.
Statul roman trebuie sa ia masuri diplomatice pt apararea demnitatii tarii si a tuturor cetatenilor romani.
Trebuie sa se faca o distinctie clara intre majoritari si minoritari. Asa cum minoritatea maghiara se straduie din rasputeri sa afle Europa despre identitatea ei, asa si despre minoritatea tiganeasca trebuie sa se stie ! Sa nu se mai faca nici cea mai mica confuzie intre romi si romani !

Ghita Bizonu'
2007-11-12 14:42:51

Re: stiu ei ce vpr sa stie stimabile !

asa ca putin le-a pasat de situatia tiganilor. Insa au fost trimisi pe aici unii amatori de pitoresc - satre, obiceiuri de antartz si alet traznaiu. O socialista Lalumiere sustinea ca copii tigani ar trebui ca la scoala sa invete dansul si muzica, nu matematica ! Apoi veni si Nicioloaie Baroana sa ne faca la obraz cu castaoriile intre copii (desi de s-ar uita in cutea UK ar descoprei nite cestii ..,,,).
Altii aveau idee sa se revitalizeze mestesugurile traditionale - da' cine mai are nevoie sa-si spoiasca tingirile ?!
Astia s-au ocupat de situatia tiganilor si ne-au dat sfaturi competente !
Acvu alltii drseaza bilantul lisurilor :

<(saracie, analfabetism, lipsa actelor si identitatii, conditii insalubre de locuire, lipsa apei curente, electricitatii, discriminare in anumite comunitati sau domenii de activitate, somaj, discriminarea intracomunitara a femeilor si copiilor, violenta familiala si cultul violentei intercomunitare si extracomunitare, proliferarea bandelor organizate, criminalitate). >

Cica lipsa apei curente ! Pai sunt strazi in Bucale , locuite de romani fara apa curenta !!! Pe aia pe acre am copilari nici acu' .
Lipsa electricitatii - pai sunt localitati intregi in ROmania neelectirifate ! fara substrat etnic.
Nu-i vorba de discriminare ci de saracia in care Romania se afla, infiderent de rgeim politic.
Sau cel mai mult imi place cu lipsa identitatii . Pai cine-i de vina ca aia nu au acte ? Nu vor sa aiba acte !!!


Dan Petre
2007-11-12 15:08:35

Re: mici / mari obiectii

Nu are nici o importanta nationalitatea. Autoritatile romane se ocupa de interesele/bunastarea cetatenilor romani, nu numai de cei de nationalitate romana.
Tiganii ne vor creea probleme atita timp cit situatia actuala persista, fie ca ne fac de rusine tara, fie ca ne fura portofelele. Sa ii ajutam sa iasa din mizeria asta e in interesul nostru.

Ghita Bizonu'
2007-11-12 15:51:23

Re: Dane

chiar ai impresia ca se ocupa careva de interesele cetatenilor acestei tari?!
Sau mare majoritate nu suntem cetateni?!

La 2007-11-12 15:08:35, Dan Petre a scris:

> Nu are nici o importanta nationalitatea. Autoritatile romane se ocupa
> de interesele/bunastarea cetatenilor romani, nu numai de cei de
> nationalitate romana.
> Tiganii ne vor creea probleme atita timp cit situatia actuala
> persista, fie ca ne fac de rusine tara, fie ca ne fura portofelele. Sa
> ii ajutam sa iasa din mizeria asta e in interesul nostru.
>

Aya
2007-11-12 18:38:55

RISC DE SECURITATE NATIONALA(4): ROMANIA, TINTA UNEI DEZINFORMARI- SCENARIU PREGATIT SI PENTRU 2002

Scenariul actual fusese pregatit pentru Romania (usor altfel) in 2002 dar Adrian Nastase l-a contracarat.
Si in perioada guvernarii Nastase au aparut dezinformari, riscuri de securitate nationala- inclusiv tentative de inflamare a spiritelor si instalare a haosului in tara prin activarea unor mecanisme psihologice.

Decretul din 2002 (gratiere-amenistiere)- pus, absurd, pe diverse forumuri, pe seama Guvernului Nastase (nu intra intre prerogativele guvernului sa dea decrete de amnistiere sau de gratiere) a fost un moment critic.

"Coincident" cu eliberarea acelor indivizi s-a facut (eu nu cred in coincidente!) o "miscare" a SENATULUI- Camera parlamentara decizionala, in cazul unei ANUMITE legi (s-a incercat modificarea subtila a unor legi penale, intr-un moment foarte "ciudat" ales, astfel incat infractorii ar fi beneficiat de o "libertate de miscare" foarte mare cel putin pentru doua luni- iulie si august). Era inaintea vacantei parlamentare de vara- chiar in ultima zi in care se reunea Senatul inaintea vacantei.
Camera Deputatilor isi incheiase activitatea (deci, practic, pana in toamna, Parlamentul NU ar fi avut posibilitatea sa dezbata eventualele modificari propuse la acea aberata "modificare subtila"; in acea ultima zi de sesiune, Senatul a schimbat varianta votata de Camera Deputatilor, care NU dadea libertate de miscare infractorilor).
Adrian Nastase a sesizat pericolul declansarii dezinformarii si a facut o miscare de forta: a dat o Ordonanta de Urgenta prin care legea, asa cum fusese modificata de Senat, era readusa in varianta Camerei Deputatilor (repet, care nu dadea libertate de miscare infractorilor).
Imi amintesc ca acum ce scandal au facut unii senatori si ce amanintari au lansat inspre Adrian Nastase (nu vreau sa dau nume si nici sa citez declaratii-sau, nu acum- desi mi le amintesc perfect, intrucat nu vreau sa deviez discutia). Acele "coincidente" veneau pe un fundal foarte grav iar AN a realizat perfect marea dezinformare care se pregatea- cu declansarea scenariului pe perioada de vara- care erau vizatele efecte si a contracarat totul (cu calm si intelepciune; a re-actionat pe principiul dominoului!).

Seful Politiei romane, din epoca, afirmase la un simpozion pe teme de securitate si aparare (afirmatie preluata o sigura data de presa si, practic, de un singur ziar- dupa aceea, s-a asternut o tacere subita si ciudata) ca, in conformitate cu informatiile (e clar ca nu "dupa ureche"!) pe care le avea, in afara granitelor Romaniei SE PREGATEAU GRUPARI DE INFRACTORI (mai ales) ROMANI (imi amintesc ca acum ca a numit Italia!) care sa fie "trimise", sub un motiv sau altul in Romania, unde sa "opereze specific", creand haos!
Ne amintim cu totii ce an a fost anul 2002.
Anul "momentului Praga"- NATO!
Deci, trebuia creat haosul aici (respectivii erau cu precadere tot romi; subliniez, cu precadere, dar nu erau numai romi- cei "pregatiti" sa vina, "repatriati", mai corect ar fi sa fie spus "expediati" in Romania, dar cu scopul clar de a comite grave infractiuni, inclusiv incaierari stradale soldate cu victime) mizandu-se pe spontan- omeneasca re-actie a romanilor.
Asta ar fi trebuit sa declanseze o miscare de proportii, in Romania (alte grupari "paramilitare" erau pregatite sa re-actioneze dur pe fundalul "incaierarilor" initiale, care ar fi aparut in urrma declansarii acelor fine mecanisme psihologice, pe care le-am mai invocat).
Haosul ar fi legitimat interventia "mentinerii stabilitatii" (interventie externa), "separarea Romaniei in regiuni" (sub pretextul bunei supravegheri a situatiei inflamante) etc.
Si, evident, ratarea "momentului Praga".

Acum, scenariul este aproape identic- doar ca suntem membri NATO.
Problema care se pune, acum, e a integritatii teritoriale. Sa fim intelepti!

Suntem deocamdata doar tinta unei puternice dezinformari, care echivaleaza cu un mare risc de securitate nationala!
Dar totul poate degenera rapid.
Putem sa prevenim totul (evitand dezastrul) CU CONDITIA sa NU ne comportam asa cum asteapta de la noi "autorii scenariului". Acum, trebuie depasit momentul cu bine!

krokodilu polar
2007-11-12 20:44:38

Exista si a 3-a solutie !!!

Exista si a 3-a solutie, cea folosita in cazul evreilor dupa cel de-al doilea razboi mondial. Marile puteri au ajuns la consens, au strans fondurile necesare si au ajutat la repatrierea evreilor in Palestina si la infintarea statului Israel.
La fel trebuie procedat si acum: UE sa stranga fonduri, sa deschida negocieri cu India si sa inceapa repatrierea tiganilor in regiunile din care provin: Punjab si Rajastan,eventual creearea unei autoguvernari tiganesti. Sunt necesari poate zeci de ani si zeci daca nu sute de miliarde de euro ( compensatii pt statul indian si pentru familiile care acccepta repatrierea, construirea de orase cu infrastrucrura necesara etc) dar e singura solutie de a indeparta din Europa aceasta populatie neeuropeana, cauzatoare de atatea probleme sociale si mai nou, politice.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00635 sec.