Ziua Logo
  19:14, sambata, 30 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-13
Iain din Romania (...@hotmail.com, IP: 194.131.126...)
2007-10-14 03:23
Dragule, vorbesti ca sa nu taci!!!

Sa faci comparatie intre Tara Cantoanelor si Romania este acelasi lucru cu a compara un Cal de curse cu o Rama de pamant! Pai nu te doare mintea nene sa te gandesti cam cum ii pui saua ramei?
Pai ce este Elvetia neica? Geografic, unde a lasat-o Dumnezeu? Ce impact istoric si conjuctural a lovit-o in ultimii sa spunem...1000 de ani?
Ce etnie predominanta are ea...saracuta? Iar cea conlocuitoare, ajunsa acolo de secole si jucand cartea financiara cu abilitatea-i cunoscuta si recunoscuta, cine sunt ei oare?
Apoi fa acelasi lucru, judecandu-ne pe noi...sau pe tie!
Gogorita asta pe care o aud invariabil de la romanii neumblati prin lume (caci daca te-ai invartit putintel intre Zurich si Bucuresti via Viena, Berlin, Paris si Berlin, nu-nseamna ca ai umblat prea mult prin lume - este chestia cu: pai romanu' nu poate, nu stie, nu vrea...ia uite la astia!!!!
Tine intr-adevar de mentalitate, dar mai tine si de sistem (il avem oare, vrem sa-l avem?), de management (unde-i ala bre in Romania, ca-l mananc - o sleahta de incompetenti patentati, peste tot), si de resurse (Iti spala musiu cineva geamurile in Elvetia doar ca are constiinta elevata, sau fiindca-l platesti?).
Cand Romanu' va-ntelege sau incepe sa-nteleaga simplitatea principiului occidental ce coordoneaza totul: ori faci lucrul asa cum trebuie facut ori nu-l mai faci de loc...- atunci in sfarsit vom spune ca am venit de-acasa!
Dar ca sa ajungem aici ne trebuie: voita schimbarii incet incet a mentalitati, dorinta unui management consecvent si consistent, si nu in ultimul rand banii si dorinta de a face bani! Nu din gainarii, nu din furt, nu din jaf la drumul mare ci din punerea in miscare a rotitelor creorelui, incet, cu abilitate, cu discernamant...Asta e solutia si nicidecum copierea pozelor din Elvetia, sau Germania, sau Anglia sau de unde vrei tu...!
Toate astea ti le spune unul care s-a invartit ceva prin lume (nu numai p-aci pe la poalele alpilor si nitelus pe la New-York sau LA!).

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-10-14 05:13


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00705 sec.