Ziua Logo
  23:47, vineri, 22 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-12-13
Lexmarkz (...@yahoo.com, IP: 78.97.211...)
2008-12-13 08:44
E adevarat

Cu toate ca-l banuiesc pe Liviu2002j ca n-ar fi tocmai impartial si ca are el ceva cu invatamantul universitar, probabil vreo nerealizare, ii dau dreptate intr-o oarecare masura. Invatamantul universitar trebuie reformat. Si primul lucru care trebuie facut este acreditarea si apoi finantarea diferentiata in functie de performante ale universitatilor de stat si o acreditare serioasa pentru universitatile particulare. Nu e normal ca mari universitati din Titu, Resita, Targoviste sa fie fiantate mult mai substantial decit universtati de traditie din Bucuresti, Cluj, Timisoara sau Iasi. Si apoi sa urlam in gura mare cit de neperformant este invatamantul romanesc. Aracis a inceput anul trecut ceva, lucrurile pareau ca se misca, dar tare ma tem ca totul se va termina din nou intr-o fasaiala generala made in romania.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.131...)
2008-12-13 17:59
Este mai mult decat atat, este o adevarata tragedie !!!

La 2008-12-13 08:44:30, Lexmarkz a scris:

> Cu toate ca-l banuiesc pe Liviu2002j ca n-ar fi tocmai impartial si
> ca are el ceva cu invatamantul universitar, probabil vreo
> nerealizare, ii dau dreptate intr-o oarecare masura. Invatamantul
> universitar trebuie reformat.

D-le "Lexmarkz" imi pare bine ca "in sfarsit" ati inteles si d-tra ca invatamantul universitar trebuie reformat si mai mult decat atat ca imi dati "dreptate intr-o oarecare masura" ! Stimate domnule profesor, subiectivitatea este una (si face parte din viata noastra - d-tra nu sunteti in acest moment subiectiv ?!) iar argumentatia obiectiva este alta ... Ce dovada mai mare doriti d-tra decat cohortele de tineri semianalfabeti care ies din universitati cu diplome ?! Ceea ce tot scriu eu tine de situatia in ansamblu si am scris de nenumarate ori ca este posibil ca in anumite "sectoare de activitate" lucrurile sa stea ceva mai bine dar treaba asta este o picatura intr-un ocean de minciuna si ipocrizie !!! Hai sa le luam un pic la rand:
1) Nu mi-ati raspuns (si nu stiu daca o sa aveti curajul de data asta !) la cererea mea de a va da cu parerea le cele propuse de d-nul prof. Vlaston ! Nu stiu daca va este frica (sau de ce va este frica ?!) dar insusi faptul ca un profesor ca si d-tra a putut sa formuleze astfeld e propuneri inseamna ca sistemul este intr-un mare rahat pe care d-tra il stiti extrem de bine si clar ... D-tra ii stiti pe colegii d-tra care sunt cu adevarat capabili sau nu ! D-tra stiti foarte bine cat stie unul sau altul dar va acoperiti unul pe celalalt ca de exemplu un cole de-al d-tra daca nu este chiar ce trebuie are totusi alte "calitati", cunoaste pe unul sau pe altul de pe ciune stie pe unde, este bagat in partid s.a.m.d. D-tra stiti bine cat stiti d-tra si daca va apreciati atat de bine depinde si de "sistemul de referinta" la care va raportati ... Daca va raportati la aia care nu au facut mai nimic si nu stiu mai nimic dar sunt profesori ca asa au prins regulile si legile (dupa cre s-au culcat pe o ureche !) atunci evidnet ca "realizarile" d-tra par imense ... Nu stiu ce faceti exact si nu mi-ati raspuns decat tangential si partial la intrebarea simpla pe care ma determinati astfel sa o repet: Ce ati adus d-tra stiintei si scolii romanesti ca sa fiti facut profesor ?!!!
2) Cum de acceptati d-tra maniera aceasta de finantare pe cap de student si de admitere pe baza de dosare prin care studenti de te miri "specialitati" ajung sa invete despre lucruri de care nu au auzit in viata lor ?! Evident ca acestia sunt handicapati din capul locului si ca nu au cum sa ajunga sa aiba cunostintele necesare cu atat mai mult cu cat s-au comprimat 5 ani in 4 !
3) Cat de mult va convine "autonomia" universitara in care nu dati absolut nicio socoteala societatii care va plateste ?!!! D-tra profesorii ar trebui sa fit primii care sa cereti ca efectul muncii d-tra sa fie contailizat iar rapoarte daca nu lunare macar trimestriale ar trebui intocmite si prezentate societatii care va remunereaza !!!

> Si primul lucru care trebuie facut este
> acreditarea si apoi finantarea diferentiata in functie de performante
> ale universitatilor de stat si o acreditare serioasa pentru
> universitatile particulare.

Vai domnule profesor cat de subiectiv puteti sa fiti !!! Adica universitatile "de stat" sa fie acreditate mai asa ... cu mila, in timp ce universitatile particulare sa fie acreditate mai altfel, "serios" !!!

> Nu e normal ca mari universitati din
> Titu, Resita, Targoviste sa fie fiantate mult mai substantial decit
> universtati de traditie din Bucuresti, Cluj, Timisoara sau Iasi.

Exact ce v-am mai scris: comisia care v-a acreditat pe d-tra ii acrediteaza si pe cei de la Titu !!! Probabil ca acreditara d-tra, a celor "de la stat", este mai "serioasa" si a celor de la Titu se face mai cu mila ! D-tra ce neimpliniri aveti cu privire la "marile universitati" constituite in diverse "catune" din tara ?!

> Si apoi sa urlam in gura mare cit de neperformant este invatamantul
> romanesc. Aracis a inceput anul trecut ceva, lucrurile pareau ca se
> misca, dar tare ma tem ca totul se va termina din nou intr-o fasaiala
> generala made in romania.
>
Ce a inceput ARACIS-ul ?! Sa acrediteze pe banda rulanta, in functie de pile si relatii (trafcul de influenta inecunoscut ...) , diverse universitati de stat din care cu onor faceti si d-tra parte !!! Cum s-afacut acreditarea ?! S-au scris tot felul de baliverne in niste hartii organizate smecheros fara sa se verifice mare lucru ! S-a descuiat laboratoru' "de protocol" (unde picior de student nu are acces !!!) si cu asta basta ... Sa fim seriosi domnule profesor ! La o analiza cu adevarat corecta probabil ca numai 1 (una) din catedrele unei facultati ar putea fi acreditata la limita cea mai de jos ... Iar in toata tara daca va fi cate una (eventual doua la Bucuresti) facultati dintr-o universitate care sa treaca de o acreditare ca lumea ...

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.128...)
2008-12-14 21:20
D-le Lexmarkz ...

Cred ca aceasta este a 3-a sansa pe care o aveti sa ne convingeti ca tagma d-tra este intr-adevar ceea ce trebuie !!! De ce nu raspundeti ?! Va este teama de ceva ? De ce ?! De adevar ?!!!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00764 sec.