Ziua Logo
  17:51, duminica, 1 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-06

Comentarii: 11, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

JohnGreen1
2007-11-05 23:40:23

NERUSINARE

Bei Adriane...sa-ti fie clar romanii nu sint tigani (rromi... sic)... si mai vezi in tarile unde nu s-au raspindit (ma refer la tigani), daca romanii (sic) sint priviti ca in Italia (si alte tari!)...

LucaRO
2007-11-05 23:58:16

Art.22 c1 Cost.IT "Responsabilitatea penala e personala"!

Vreau sa fac o precizare din panorama politica si apoi juridica it.
Din punct de vedere politic in IT e momentul crucial pentru Guvernul Prodi, cum stii cu toti astazi a inceput iter parlamentar a Legi Finanziarie. Problema e ca in Senat Guvernul conteaza pe o magoransa faorte apope la paritate si chiar minora in anumite circunstante daca excludem senatori pe viata care subtine Guvernul Prodi dar care nu au nici o obligatie de a fi de partea lui. Deci momentul polotic e delicat si dificil, pentru ca L.Finanziara este L. facut de Guvern si cu ea se masoara capacitatea de a putea Guverna sau nu! Are nevoie de niste voturi mai multe, le cauta pe la centru dreapta la UDC cum ar di Casini si mai ales Folini care a trecut de partea lor, dar totusi nimica nu e sigur. Deci sa luam lucrurile cu mare prudenta si sa avem un pic de rabdare ca sa se clarifice cine trebue sa fie interlocutorul nostru prenut un viitor mai apropriat. A doua precizare vizeaza pozitie domanei Alessandrea Mussolini: nu e dem de a fi politiciana, defapt nu e capabila de nimica, e suficient sa va uitati in TV si o vedeti cum vorbeste cu invitati si cum reactioneaza: pumne, microfoana in cap, sutiri, tras da par, si nu mai spun de volgaritatea care o califica. Deci sa ne uitam in alta parte; nu e de mirare ca Storace (alt politician de dreapta, ex ministru a Sanatati in Guvernul Prodi) a rupt partidul cu dansa si se judeca petnru Spionaj in timp ce dansul era Guvernator a Regiuni Lazio. Ar mai fi mul de adaugat, dar pun un punct aicia la politica.
Capitotul cel mai important este cel juridic, stim bine ca IT au un sistem Judiciar foarte GARANTIST. Eu plec de la o cosntatare: spune toata doctrina juridica it ca conceptul de CETATEAN astazi nu mai este cel din 1948 de cand a intrat cosntituzia in viguare, acuma cuprinde si CETATENI EUROPENI. Deci putem spune ca si drepturile civile, cel putin astea, si mai cu rezerve cele politice, sunt drepturi si a romanilor care se afla pe teritorul statului it. In cosntituzia lor este un principio SFANT: Art.22 c1 Cost.IT "Responsabilitatea penala e personala"! Si asta insemna ca toate provedimentele acestea, daca se dovedesc COLECTIVE, sunt NULE, viziate de NULITATE si ca atare trebuesc atacate in istanta, deja pentru violarea acestui principiu. Dar nu e asa de simplu sa nu ne amintim ca sunt multi INFRACOTRI ROMANI fie dansi rromi sau romani de clasa 1. Deci sar putea ivii expuizari colective, dar numai pentru o convenienza LOGISTICA si ECONOMICA pentru reimpatriere. Bineineteles ca DECRETO-LEGGE 1Novembre2007, n. 181 adoptat de Guvernul IT risca sa creeze un PRECEDENT. Dar totusi daca va fii APROVAT in STESURA ACTUALA, este foarte clar ca este INEFICACE din punct de vedere a rezultatului dorit. Persoanele insiintate de FOAIA DE INDEPARTARE sau de PLECARE cum e mai corect sa traducem, este doar un INVITAT. Ceai ce este foarte bine evidentiat este spiritul care a determinat adoptarea masuri:
Art. 7-ter. da explicatia de ceia trebue inteles "motivi di pubblica sicurezza" cand cetateanul a tinut un comporntament care sa fie periculoasa pentru garantarea DEMNITATI OMENESTI sau a DREPTURILOR FUNDAMENTALE a persoanei umane si infine INCOLUMITATEA publica s afie amenintata de ramanerea lui pe teriturul nazional.
Asta e pucntul crucial: Domunu R.M. a comis asa ceva: a jefuit si batut in mod disuman pe domana G.R. si fara nici o rusine si bun sens civic a DUSO in SPATE si a aruncato in SANS, ca si un sac de nisip, sau de cartofi.
Acuma cred ca e foarte clar ca persoanele care vor fii vizate nu sunt exemple de civilizatie pentru nimenea in lumea asta. Rog Statul Roman sa inteleaga partea asta si sa fie deacord in pucntu acesta. Puteai sa fi tu sau eu victima celor care trateaza viata ca un sac de nisip. Multumesc de atentie! si numai BINE!

sorinake
2007-11-06 00:33:58

Cand sunt de laudat sunt romani, iar cand sunt de infierat sunt romi

Nu face si domnul Severin (precum multi altii) aceeasi greseala (de discriminare rasiala) pe care o condamna la altii ?
In rest, este adevarat ca romii au fost marginalizati social si umiliti timp de secole. Problema, in esenta ei, continua...
Probabil ca r fi timpul sa ne eliberam de etichete etnice si sa-i consideram cetatenii Romaniei. Atat pe cei buni cat si pe cei "rai". Punct.

tschiks
2007-11-06 04:35:41

Vezi statistica

ionion
2007-11-06 07:37:38

Romanii pot cicula liber pe teritoriul EU cu conditia sa-si

puna in spate inscriptia :

ATENTIE - EU SUNT DE LA ROMANIA !

ionescu
2007-11-06 08:29:01

De ce?

De ce tiganii altor natiuni nu comit oroarea ce a comis-o tiganul roman?

Rhodos
2007-11-06 11:33:01

Ideile dumneavoastra trebuiesc prtezentate si sustinute la Bruxelles

de catre toata clasa politica ...si prieteni externi ai Romaniei.

Dar atentie trebuiesc luate masuri in plan intern urgente ,trebuie profitat si vazuta si fata pozitiva a lucrurilor (atiti cit este ).

Falsitatea ,minciuna ,spaga, mita lipsa de scrupule trebuie combatuta si eliminata din structurile imunitare ale acestui corp numit Romania.

A venit timpul ca PATRIOTISMUL sa fie sustinut prin fapte.

demetrius
2007-11-06 15:01:13

Crima care a umplut paharul

Daca o scoti din context, e o simpla crima. Dar nu e asa, e vorba de crima ca a facut sa se verse paharul. Cand marea majoritate a infractiunilor din Italia sunt comise de romani (daca statistica e corecta) e foarte normal sa se intample ceea ce se intampla. Puneti-va putin in locul italienilor si veti vedea ca tot asa veti reactiona.

Bumerang
2007-11-06 17:36:42

Re: Ideile dumneavoastra trebuiesc prtezentate si sustinute la Bruxelles

Hura, hura, hura. (aplauze, urale si ovatii)

La 2007-11-06 11:33:01, Rhodos a scris:

> de catre toata clasa politica ...si prieteni externi ai Romaniei.
>
> Dar atentie trebuiesc luate masuri in plan intern urgente ,trebuie
> profitat si vazuta si fata pozitiva a lucrurilor (atiti cit este ).
>
> Falsitatea ,minciuna ,spaga, mita lipsa de scrupule trebuie combatuta
> si eliminata din structurile imunitare ale acestui corp numit
> Romania.
>
> A venit timpul ca PATRIOTISMUL sa fie sustinut prin fapte.
>

Flamy
2007-11-06 18:06:52

Citi

tigani vor sa se schimbe ?!?

maresalul
2007-11-06 20:25:29

Ezechil 25:17 Si ei vor sti ca eu sant Dumnezeu cand voi dezlantui razbunarea mea

12 ani in Italia,8 ani in Torino si niciodata nu am trait asa ceva.Nu stiu,dar aici in Piemonte nu vad nimic din toata aceasta romanofobie,ba chiar din contra.
La TV vezi o alta Italie care iti lasa un gust amar intr-adevar.Articolul este ok,am sa incerc o traducere in italiana pentru a o propune ziarului OBIECTIV din Torino.
Dar nu ne lasam fratilor,vorba aia..."Nu mor caii cand vor caini"


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00612 sec.