Ziua Logo
  22:40, sambata, 30 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-09
laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 219.133.11...)
2007-11-09 05:23
termopile

"oligarhii astia spartani mai facura si ceva sacrifitzii la Termopile,"

Tocamai aste e ca e pe dos
La Termopile Sparta nu si-a trimis armata ci doar garda pesonala a unui printz si cam atata a fost tot . Oligarhii din Sparta au vota impotriva razboiului cu Pesia asa ca armata Sparei maretaza armata a Spartei nu s-a miscat si a lasat ca Atena sa fie ocupata (ceea ce erea exact ceea ce si-au dorit si obtzinut).

Ca fara armata Spartei restul oraselor grecesti nu si-au trimis nici ele armata asa ca .... Termopile a fost asa , un mascru absolut inutil dpdv militar, eroic , dar inutil.

Da desigur ca jigodile ca cel de mai sus nu lasa faptel sa intunece starlucirea luciului propagandei ca deh cei ce traiesc doar din latratul la luna si din hou hou nu au nevoie de fapte.
Iar faptic este ca adunarea "mai marilor cetatii " a hotarat ca SA NU TRIMITA ARMATA. Dar ce mai conteaza padurea cand tot ceea ce potzi sa vezi e doar o crengutza.

Ce lume e aia unde o garda pesonala a unui print poate fi confundata cu nonsalantza cu totalitatea armatei? E lumea fumurilor propagandei , lume prin care bantuie al-de Caramache & co

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 205.188.117...)
2007-11-09 18:13
Re: termopile

La 2007-11-09 05:23:53, raul din Bucuresti a scris :

<<<< Da desigur ca jigodile ca cel de mai sus nu lasa faptel sa intunece starlucirea luciului propagandei ca deh cei ce traiesc doar din latratul la luna si din hou hou nu au nevoie de fapte.
Iar faptic este ca adunarea "mai marilor cetatii " a hotarat ca SA NU TRIMITA ARMATA. Dar ce mai conteaza padurea cand tot ceea ce potzi sa vezi e doar o crengutza. >>>

Nu pot decit sa subscriu la autoportretul pe care cu deosebita pricepere si-l face autorul rindurilor de mai sus.
Nu pot decit sa ma inclin in fata genialului zugravului cu crebel cernobilizat din cetatea lui Bucur .
Avem in fata noastra un nou Roller pur singe mioritic in fata caruia pina si Herodot paleste.
Genialul letopisetzar dumbovitzean nu cunoaste ca fortele terestre grecesti in numar de aprope 10.000 de soldati in majoritate cetateni ai Ateni, Spartei si Thebei erau conduse de catre Leonida, regele Spartei, iar fortele navale compuse din aproximativ 300 de vase erau in fapt sub conducerea arhonului atenian Temistocle.
Marele istoric de mucava din Ferentarii lui Vanghele trece sub tacere faptul ca Leonida a aplicat aceeasi tactica folosita anterior la Maraton cind armata predecesorului lui Xerxes fu facuta pilaf. Daca lupta s-ar fi desfasurat in cimp deschis, era greu ca 10.000 de eleni sa aiba o sansa de victorie in fata covirsitoarei superioritati numerice a armatei mezilor. ( In batalia de la Posada a fost aplicata o tactica asemanatoare, evident cu rezultate inutie...)
Apud Tuciudides raul din Bukale <<< Termopile a fost asa , un mascru absolut inutil dpdv militar, eroic , dar inutil. >>>
Nu pot decit sa ma inclin in fata concluziei eminentului istoric bukalez mioritic.
Realitatea si faptilii este ca sacrificiul " inutil " al " printului " Leonida si al celor 300 de hopliti care-i formau "garda pesonala" a distras atentia mezilor, si a permis concentrarea flotei elene care, la Salamina, sub conducerea atenianului Temistocle, a trimis la fund portavioanele lui Xerxes.
Dar, cine sunt eu cel care sa-i deschid ochiul raului ciclop ciobanesc din Bukale ot malurilii Dumbovitzei care este habarnamist in privinta regulilor Jocurilor olimpice, respectiv careneene? Ulise ?

PS
As sugera fiicei academicianului Emil Condurachi sa ii dea o lectie de istorie antica raului din Bucuresti care a tras chiulul la orele de istorie din clasa cincea. Vorba urmasilor lui Vecinu&#8217; get chix, al mai brav si breaz dintre traci : Miaou vo tar chio jame! Herr O'Dot dixit.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00680 sec.