Ziua Logo
  05:08, vineri, 22 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare ultrasecrete

2007-10-20
laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 218.17.170...)
2007-10-21 00:08
daca nu-tzi convine regimul ....

"Daca nu-tzi convine regimul iaca usa " zicea o vorba mai de demult.

Daca nu izti convin "dreptatea" establishmentului institutziilor facute de americani dentru a le reprezenta si impune cu sabii de otzl intersele lor si punctele lor de vedere nu ai decat sa itzi faci altel mai pe masura pohetelor ce le pohtesti . Si asa a si fost si asa si este .
Caci cei ce isi fac respectivel intititzii nu sunt manatzi de intersele pacii dreptatzii si prosperitatziimondiale si universale ci de intresul ingust al buzunarului lor personal si de ulcerul fricii de a nu fi strivizti fara drept d epel din greseala si nebagare de sema de elefantul american .

Si de aceea respectivele institztii create de ei nu sunt pentru terzi mai multilaterale decat institutziile americane . Aceste pseudoinstituzii paralele cu cel americane nu isi pot propune sa subtitutuie pax americana nici macar ca sistem de justitzie alternativ .

Ele prin conceptzi sunt doar o contrapundere la institziile manipulate de amerloci un contra-pol de presiune si nicidecum un pol de justiztie .
Respectivele injghebari se doresc mai ales un raspuns la hegemonia americana si nidecum o alternativa la ea . Ele s-ar dezsintegra in nenat in ziua a doua cand hegempnia americana ar inceta asa functzioneze pentru ca ele nu au un alt motiv launtric de functzionarea decat afirmzrea diferentzei fata de americasi punctul de vedere mainstream actual impus de America
Liantul lor e resentimentul fata de modul d efunctzionare a intzitutelor amrloace si nu dorintza de a cladin din nopi prin noi si pentru noi o lume mai buna .

Si ca atare sunt la fel de dependente de institzutziile pax americane cat sunt de vitale una alteia PRM ul si UDMR-ul .

Si de aceea lumea poate deveni mai mutipolara pe modelul tratatul de la Vasovia a fost conceput si sa se opuna NATO ceea ce a facut Europa multipolara dar nicdecum multilatarala .

Asa atunci asa si acuma.
O evetulala imbunatazire a sistemului de facto actula s-ar putea face nu prin crerea unui surogat paralel alternativ si ineficient ci prin reformare sistemului actual ..... dar cine sa o faca cine sa mai creda in sistemul actual si sa incerce credibilizarea si reformarea lui in sensul de a-l aduce mai aprope de un sistem de justitzie obiectiva si echitabila care poate eventual decid esi impotriva excerselor si derpajelor cretorului sau american si nu o o bata mare im mana americanilor pentru a-si impune oriunde si impotriva oricui punctelel lor de vedere .

Si daca sistemul actula nu e justizie ci o bata invelita in poleiala in mana unui huligan (Irak ul si Afganistanul sun doar exemplele cele mai recente is cela mai vizibile ) de ce credeti voi ca cei ce indraznesc sa se opuna respectivului huligan o vor face cu mijloce morale si floricele catifelate si nu cu o alta bata eveltual ghintuita si cu tzepii acoperitzi de otrava intrucat muschii lor nui ii ajuta intr-o confruntare de la egal al egal ?

Deci da lumea devine mai echilibrata , mai multipolara pentru ca se apuca si altzii sa lucreze pentru interesul lor dar nicidecum mai drepta, mai mutilaterala


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00741 sec.