Ziua Logo
  15:06, marti, 26 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-12-29

Comentarii: 38, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

CALUGARUL
2007-12-28 23:36:21

Harkonen
2007-12-29 03:34:22

Bravo Damian! Da-le o lectie de istorie tismanenilor

Romanii din Basarabia va sunt recunoscatori. La multi ani!

ionion
2007-12-29 03:48:27

Europa acum este numai pana la Prut !

"a da " acelor care sunt dupa Prut cetatenia EU (nu este numai a Romaniei) in situatia de fata este un lucru foarte dificil - practic imposibil.
Persoanele care locuiesc intre Nistru si Prut au participat la acele alegeri locale ale asa zisei "republici moldovenesti" si majoritatea au preferat partidul comunist asa zis moldovenesc.
EU nu se poate amesteca in treburile interne ale asa zisului stat "moldovenesc"- aceasta trebuie sa hotareasca singuri, oamenii care locuiesc pe acele plaiuri.

Arogantu'
2007-12-29 04:32:48

'In momentul in care a disparut URSS'

V.Maximus
2007-12-29 05:13:15

Pactul criminal Stalin-Hitler

Un articol inteligent la care ma raliez. Intr-adevar acest pact criminal poate fi anulat numai prin acordarea cetateniei romanne basarabenilor, in masa. Si atunci dl pardon tov.Voronin "domneste" peste o himera. De mult m-am gandit si eu la o asemenea varianta, in pe priveste acordarea cetateniei romane. Daca toti basarabenii vor deveni cetateni ai patriei mame, basarabia revine in mod automat la Matca de unde ciumele rosie si bruna au desprins-o.
Cat priveste Insula Serpilor, eu sunt optimist. Nu poti pastra un lucru talharit, la infinit, pentru ca nu esti linistit pana ce nu-l restitui pagubasului. Deci sa nu-si faca iluzii ucrainenii, pentru ca au primit de la rusi un lucru furat ca sa nu spun, talharit. pe care trebuie sa-l restituie, lasand la o parte lacomia lor exagerata. Orice om de buna credinta nu poate sa se foloseasca de un lucru furat, fara sa aiba mustrari de constiinta. Se face de rasul lumii, nu-i asa ?

FB
2007-12-29 05:35:17

Arogantu'
2007-12-29 05:39:46

Re: Pactul criminal Stalin-Hitler

Hello
2007-12-29 07:11:38

Re: 'In momentul in care a disparut URSS'

Arogantu'
2007-12-29 08:05:06

Re: 'In momentul in care a disparut URSS'

foca
2007-12-29 12:47:38

Re: Europa acum este numai pana la Prut !

Pai tocmai asta si este problema, pe care si tu fara ca sa-ti dai cu adevarat seama, ai inteles-o: "asa zisul stat moldovenesc". Existenta de facto a Republicii Moldova nu este justificata juridic, national si ... oricum altcumva. In consecinta, orice alegeri petrecute pe teritoriul Moldovei nu au nici o putere juridica si decisiva. Tocmai despre asta se discuta in acest articol, daca o eventuala condamnare a Pactului ar insemna de fapt o recunoastere internationala a faptului ca existenta Rep. Moldova ca Stat nu este justificata.
Personal cred ca nu. Asta trebuia facut in 90-91. Acum este prea tirziu si urez somn usor diplomatiei de la Bucuresti. Pierzind Basarabia nu cred ca a insemnat mult pentru unii din Romania, avand insa o diplomatie si o elita politica atiti de idioata ar putea avea consecinte mai grave atunci cind sint puse pe masa negocierilor probleme de importanta majora pentru Romania. Oricum, asta este.

Referitor la decizia votantilor din Basarabia iti pot spune urmatoarele. Majoritatea batrinilor din Romania chiftesc de ura fata de UE. Am auzit predici prin biserici care scuipa venin in tot ceea ce este legat de UE. Astea ar fi doar unele pe care as putea sa le mentionez. (daca vrei iti pot trimite Linkuri catre astfel de materiale, ca sa nu crezi ca bat cimpii, pe care eu ma- ingrozit cind le-am auzit) Asta insa nu inseamna ca aderarea ROmaniei la UE nu a fost o decizie corecta. Ba mai mult a fost una absolut necesara. Privind un pic in trecutul Romania poti intelege de unde aceasta reactie a provinciei. La fel si tu daca ai privi un pic in trecutul Basarabiei ai intelege de unde acest vot rusinos. Mai ales, si aici atentie (!), faptul ca Romania astazi exista pe harta si se poate mindri ca membra UE se datoreaza si "existentei" Basarabiei si mutilarii a sute de mii de vieti a basarabenilor prin lagarele rosii. Deci un pic de responsabilitate nu ar strica si din partea Bucurestiului.

Pina una alta insa iti urez Sarbatori Fericite si numai bine in 2008!

EF

La 2007-12-29 03:48:27, ionion a scris:

> "a da " acelor care sunt dupa Prut cetatenia EU (nu este numai a
> Romaniei) in situatia de fata este un lucru foarte dificil - practic
> imposibil.
> Persoanele care locuiesc intre Nistru si Prut au participat la acele
> alegeri locale ale asa zisei "republici moldovenesti" si majoritatea
> au preferat partidul comunist asa zis moldovenesc.
> EU nu se poate amesteca in treburile interne ale asa zisului stat
> "moldovenesc"- aceasta trebuie sa hotareasca singuri, oamenii care
> locuiesc pe acele plaiuri.
>

Virgil Ciuca
2007-12-29 13:06:57

Anularea urmarilor tratatului Ribbentrop Molotov este posibila..

..caci dezmembrarea URSS beneficiara tratatului nu mai este!

Teritoriile care ne-au fost "luate" cu consimtamantul regalitaii apartin acum Ucrainei tara cu care nu am avut pe atunci "dispute" teritoriale , avem insa acum!

Chiar daca gestul de denuntare a tratatului se repeta nu este deloc un lucru rau, se repeta si trebuie sa se repete pentru ca in 91 nu s-a facut prea mult !
O denuntare "locala " la nivel de parlament fara sezizarea Marilor Puteri si UN carora ar fi trebuit sa li se ceara anularea urmarilor tratatului germano-sovietic!

Daca UE si NATO se opun anularii urmarilor tratatului sau pur si simplu ignora cererea Romaniei nu ne ramane decat sa renuntam si la NATO si la UE.!

Opozitia Rusiei pentru anularea urmarilor tratatului nu va fi prea mare cu exceptia problemei transnistriene!

Opozitia Rusiei cat va fi este accentuata de acceptare " negandita" a prezenteti armatei americane pe pamant romanesc! Ori printre altele se stie si ca rusilor nu le place sa aiba un "dusman" ca americanii aproape de ei cum si noi stim ca America este singura mare putere care nu a recunoscut reunirea Basarabiei cu Romania si in consecinta ea America ne va vinde oricand , oriunde si pentru orice mai cu seama ca au armate la noi!

Politicienii romani, daca ar fi romani, puteau si ar putea si acum sa puna sula in coaste americanilor si sa conditioneze sprijinul si prezenta noastra si in Iraq si in Afganistan de sprijinul lor pentru anularea urmarilor pactului Ribbentrop Molotov!

Lucrurile se pot simplifica teribil daca , tacit, am obtine sprijin pentru a "influenta"
Chisinaul sa ceara el insusi "REUNIREA" cu tara! lucru foarte , foarte posibil! Sa nu se uite ca insasi rusii cocheteaza cu o astfel de ideie! Mai intai Basrabia, Nordul Bucovinei , Tinutul Hertzei si Insula Serpilor si pe urma si Cadrilaterul ca si ala tot al nostru este! Deci putem proceda metodic si diplomatic...

Si atunci Domnule autor de articol si idei defetiste de ce sa nu ne batem pentru
Dacia Mare! ca ne vom bate doar pentru pamantul nostru de la facerea lumii!

Necazul mare este ca ne conduc inca strainii ca pe vremea fanariotilor: Tismaneanu, Tarniceanu, Patapievici...poate ne spuneti Dumneavoastra cate ceva si despre Patriciu si despre dezbinarea si saracirea societatii romanesti care este impiedicata sa se uneasca pentru as rezolva marile probleme printre care si anularea urmarilor tratatului Ribbentrop Molotov.

Virgil Ciucakatty1
2007-12-29 14:12:47

Ucraina este un stat artificial creat cu teritorii furate


Noi ca stat trebuie sa pregatim din timp momentul cind Ucraina se va sparge in mai multe bucati. Momentul acesta nu este departe. Partea vestica a Ucrainei doreste sa se rupa de Ucraina si sa se afilieze Uniunii Europene. Exista clar o diferenta de mentalitate intre multele regiuni a Ucrainei. Noi ar trebui sa incepem sa acordam cetatenie romana, romanilor din cele doua judete anexate de Stalin Ucrainei si din Bucovina de nord, legatura de cetatenie fiind dovada practica pe care le-o putem da romanilor cedati cu ocazia ultimatului sovietic. Aceeasi politica trebuie s-o avem si fata de romanii basarabeni. Declaratii belicoase de condamnare sau de denuntare nu au nici o valoare practica caci totul depinde de dorinta romanilor din Basarabia. Toate discutiile cu ce ar fi trebuit sa facem acum 15 ani nu mai au nici o valoare astazi: Moldova este stat independent declarat fata de fosta URSS si nu fata de Romania (se aude alwis?). Acum a venit momentul actiunilor practice la nivel de cetatean astfel incit romanii parasiti acum 67 de ani sa simta practic ca sint doriti. De acesti romani depinde daca regimul Voronin si parlamentul comunist de la Chisinau or sa fie schimbate cu unele prietenoase Romaniei si ideii de unire cu Romania.

Noi am gresit acum 67 de ani fata de basarabeni si bucovineni cind i-am cedat fara lupta si de aceea este important sa lasam vorbele deoparte si sa trecem la fapte:
- acordarea in regim de urgenta a cetateniei romane.
- marirea numarului de burse de studiu pentru romanii din Basarabia si Bucovina
- intarirea legaturilor culturale, economice si religioase intre institutiile romanesti din tara si cele din Basarabia, Bucovina si din cele doua judete din Ucraina.

katty1
2007-12-29 15:33:53

Corect domnule Damian

"Inca o condamnare solemna in Parlament a Pactului Ribbentrop-Molotov nu poate fi decat ridicola si inutila. Linia existenta in prezent nu va fi mutata - este mult prea convenabila celor mari, care nu dau multe parale pe idealurile romanesti. In schimb, ar fi cat se poate de necesar un studiu care sa arate ce a insemnat pentru romani invazia ciumei rosii in Basarabia, Bucovina, Tinutul Herta - asasinatele in masa, violurile, jafurile, deportarile. "Blestem pe noi daca nu ne batem!" a spus Nicolae Iorga in Consiliul de Coroana care a decis cedarea in fata amenintarii colosului URSS. Blestemul poate fi rupt prin deblocarea procesului de redobandire a cetateniei romane. Aceasta ar constitui singura modalitate eficienta de anulare a efectelor Pactului Hitler-Stalin."


Si ceea ce spuneti dv. in acest paragraf trebuia sa fie descris in raportul Tismaneanu. Aviz celor ce s-au grabit sa aplaude acest raport. Basescu sa faca bine sa lase gargara si sa inceapa sa si faca lucruri practice in afara de a ciocni spritzuri cu Voronin.

Johny Richards
2007-12-29 18:29:39

Adevarata condamnare a Pactului Hitler-Stalin

Stimate domn,

Nu sunt de acord cu dvs. in ceea ce priveste ca "Inca o condamnare solemna in Parlament a Pactului Ribbentrop-Molotov nu poate fi decat ridicola si inutila". De ce? Pentru ca daca nu spui ca te doare inseamna ca mai vrei. Si daca mai vrei ti se da. Trebuie luata pozitie in orice problema care tine de Natiunea Romana si de idealurile ei. Cum sa te respecte si sa te sustina altii daca tu nu crezi ca esti nedreptatit si nu lupti sa indrepti sau macar sa spui ca nu-ti convine ceva?
Hai lasa-ne si nu ne mai intoxica!
Poporul asta a tacut prea multa vreme. E timpul sa-si faca auzita vocea si sa treaca la fapte : diplomatie eficienta, economie puternica, educatie solida (respect fata de sine si fata de altii), armata puternica si sprijinirea adevaratelor valori. Asta porneste de la fiecare din noi. Fiecare Roman trebuie sa lupte cu el insusi in primul rand ca sa devina o valoare.
Daca nu condamni greselile inseamna ca ele nu exista. Si daca nu exista inseamna ca e bine si corect ce s-a intamplat. E bine? Mi-e nu-mi place neputinta de care au dat dovada politicienii Romani in relatia cu tarile vecine si nu numai (vezi Petrom-OMV, Sidex, Tepro, Romtelecom..., Rusia).
Si de ce sa nu spui ce te doare?
Mi-a placut de T.Basescu cand a raspuns ca un om liber in Consiliul Europei jurnalistilor Rusi cu afirmatia : "Din cite am inteles, dumneavoastra reprezentati Federatia Rusa. Ati stat 30 de ani in Romania. Nu v-am intrebat niciodata de ce".
Romania sa traiesti!

Valentin Costin
2007-12-29 18:32:31

pentru Calugarul

CALUGARUL
2007-12-29 18:52:43

Re: pentru Calugarul

acta_derbedeica
2007-12-29 19:45:29

neamtu tiganu
2007-12-30 01:04:59

In definitiv poa cineva sa-mi spuna

Ce se uramareste cu denuntarile astea si cu condamnarile? Unde vor marii strategi politici sa ajunga?

Sa nu-mi spuneti ca se urmareste unirea Moldovei cu Romania (sau ma rog reintregirea cum ar spune unii mai aiuriti). Ca daca-mi spuneti m-apuca risu.. sunt o suta de motive sa cred ca treaba asta-i imposibila, pe linga multele reguli EU ar mai fi si faptu ca "moldovenii" sau ma rog romanii din Moldova sau ma rog romanii din Moldova furata nici nu-ncearca o apropiere de Romania. Uitati-va pe aici pe forumurile romanesti, citi moldoveni, ma rog romani din Moldova ati vazut p-aici sa-i vezi ca se interesaza de ce se-ntimpla-n Tara?

Am inteles ca in Ro e nevoie de mina de lucru, ca vin asiaticii, de ce nu vin moldovenii, ma rog romanii din...

Tot circu nu e altceva decit dorinta unora sa se profileze in mari patrioti, nu cred nici iei in aceasta chestie...

gili
2007-12-30 01:10:42

Re: In definitiv poa cineva sa-mi spuna ... Pai vaz ca stii despre ce-i vorba , n'asa?

La 2007-12-30 01:04:59, neamtu tiganu a scris:


> Tot circu nu e altceva decit dorinta unora ( acilea putem ceti in loc de "unora" Ba'secu ) sa se profileze in mari patrioti, nu cred nici iei in aceasta chestie...
>

Arogantu'
2007-12-30 15:55:33

Re: pentru Calugarul

Arogantu'
2007-12-30 16:19:42

Re: Adevarata condamnare a Pactului Hitler-Stalin

mitroi ion
2007-12-30 16:29:15

Noi nu avem dreptul la nimic... E usor sa scrii un articol chiar prost, cred ca nu

trebuie sa te gandesti mult. Unii tipa si cer ce nu au avut sau au visat ca au avut , iar noi nu, trebuie sa dam vina pe germani , pe rusi, unguri..
Nu se poate asa ceva pentru ca NE_AM INVATA CU RUSINEA!

Arogantu'
2007-12-30 16:34:34

Re: Noi nu avem dreptul la nimic... E usor sa scrii un articol chiar prost, cred ca nu

Arogantu'
2007-12-30 19:09:32

Atamild
2007-12-31 00:48:40

Este vorba de o tara, respectiv de Romania aici, (care nu poate denunta in ghilimele:-),adica

denunta= ''a desface unilateral un contract sau un tratat'' international in cazul de fata.
Matilda

Lefter.Popescu
2007-12-31 02:19:06

Lasa bre n-o mai ametzi atata

Denuntza au ba, bla incolo, bla-bla incoace, dictaurili shiele mai ... hai bre mai lasa-ne cu gargara: te enerveaza ca IAR v-a suflat caimacul de pe ibrikul PNL si-a aruncat EL, Base-Salvamaristu chestia asta populista (si care da bine la alegeri) in arena.
Acum incepi ca sa veeezi ca nu iera asaa, ca... Bre omule: i-a picat fisa sa pomeneasca de porcaria aia din 1939 si bine a facut.
Voi sa inghitzitzi galusca si sa-l trimiteti pe Cioroianu la Moscova sa regleze treaba, asta ar fi ceva super facut de Tariceanu, ca il lasa pe Base la denuntzari si Tariceanu poate sa faca ceva EFECTIV in domeniu: "-Bah Putino, te las sa furnizezi energie si d'astea Serbiei pe la mine dar tu imi iei de pe gat pe boul ala de Voronin si recunosti hotia din 1939. Ce zice NATOUSA mi se falfaie, ca noi avem si treburi NATIONALE importante ".
Asa se face, nu gargarele tale de zgariere a capotei la machina prezidentziala. Da-l in..colo de Base sa faca PNL ceva mai destept decat marinelu, nu-i cauta aluia nod in papura, ca IAR picati de fazani ca cica sunteti invidiosi, ranchiunosi... Mai voi ce faceti acolo, ce-s eu sef de campanie electorala la Tariceanu aici, voi n-aveti capete sa ganditi? :-( Uite ce-ati facut din PNL, un partid-fantoma la cheremul SPDului.

laur
2007-12-31 05:28:41

Spiritele mari se intalnesc in fapte iar noi LEPRELE PREZENTULUI NU NE COMPOARAM CU TITANII TRECUTU

Isi mai aduce cineva povestea "freedom fryes" si boicotul vinului frantzuzesc in momentul cand politica lui Chriac nu a mai convenit warlorzilor da la Casa Alba (corect era sa ii zica Cassa Locco da de gustibus … ).
« America nu are nevoie de vinul frantzuzesc » , de parca viticultorii si zilierii angajatzi de ei muncind zi de vara pana’n sera pe coclauriel din Bordeaux sau Champagne de l-au produs au ceva in clin sau in manaca cu politica lui Chireac da .... asa , ca sa faca presiune din saracie si necaz orice "patriotism" e bun . Similar si "de fapt rusii pot trai si fara vinul moldovenesc".

Ce concluzie putem trage de aici ?
- Ca taria sta in controlul pietezleor de desfacere
- Si ca prietenii nu sunt cei care te accepta ca pe o pomana la masa lor ci cei care nu itzi conditzioneza accesul la masa lor de sedintze publice de limbincurism gretzos si te accepta si atunci cand nu esti cu temeneaua la zi in ftza dosului lor.

Rusia nu e prietena a Moldovei tot asa cupa cun USA nu e prietena a Europei.
Daca vrem un viitor eventual mai bun poate ca n-ar fi rau sa luama exemplul unionistilor lui Cuza si sa puneam Europa si lumea in fatza faptului implinit. Sa facem noi prin noi si pentru noi « pohta ce am pohtit «
Si care e treaba noastra a celor de partea drepata a Prutului ?
Nu sa ne batem cu caramida in piept facand spume la gura ca vrem unirea in prosperitate cu cei din RSSM ci sa asigure conditziile pentru acesata conditziiel care sa garanteze ca unirea de facto duce din primul an la prosperitate .

SA ASIGURAM CONDIZTIIE PENTRU UNIREA IN PROSPERIATE CU RSSM .

SA ASIGURE RSSM CA DACA MAINE S-AR "FEDERALZIA" CU ROMANIA NIMENI NU AR SUFERI BA CHIAR MULTZI , FOARTE MULTZI AR BENEFICIA LA BUZUNAR .
SI ASTA NU INSEMAN POMENI PE MODEL RFG-RDG CI PIETZE DE DESFACERE LA PRETZURI FOARTE CONVENABIEL PENTRU CEEA CE ACUTUALMENETE MOLDOVA STIE SI POATE SA PRODUCA .

CEEA CE ESTE DE FACUT E SIMPLU CLAR SI PRECIS (NU MAI PUTZIN DEOSEBIT DE DIFICIL A INTRODUCE O COTA EXTINSA IN POLTIOCA AGRICOLA COMUNITARA A UE PENTRU ROMANAI CARE SA ACOPERE SI CAPACITATZIEL DE PRODUCTAIE A RM ESTE DEOSEBIT DE DIFICIL , DIFICIL DAR NU IMPOSIBIL)
SI ODATA FACUT ACTUALA POLITICA A LUI VORONIN ..... VA DEVENI DE RASUL CURCILOR . ATUNCI CAND BASTANII BARAONII LOCALI MAI MULTA SAU MAI PUTZIN COMUNISTI MAI MULT SAU MAI PUTZIN RUSOFONI DIN RM II VOR ZICE VERDE-N FATZA
"VALEA IMPOSTORULE CA NE IMIPEDICI LA PROFIT " .
DAR DESIGYUR CA METIDA CARAMIDEI IN PIEPT A SPUMELOR TURBARII LA GURA SI A VESNICEI OPDE A DISPERARUII A LUI "Linia existenta in prezent nu va fi mutata - este mult prea convenabila celor mari, care nu dau multe parale pe idealurile romanesti."

CATA PARALE A DAT EUROPA PE CUZA & CO ? SAU NOI , LEPRELE PREZENTULUI NU NE COMPOARAM CU TITANII TRECUTULUI ?

Caci politica actual de inghitzire a Moldovei cu populatie nu si cu indistrei (agricultura industriala in cazul ei ) alieneza patura conducatoare a respective infarstructuri industriale patura potenta care poate infuelntza orice alegeri libere prin parghiile econimico mediatice de cre dispune .
Daca e sa fie reasimilta Moldova trebuei reasimilata cu totul cu saracanii care alearga cu limba scosa duap cetatzeni ca sa poate slugari in West si cu bogatanii care vor pietze de desfacere unde sa poata obtzien pretzuriu avantajoase la ceea ce sitiu si pot ei sa produca.

Cand vom intzelege asta Voronin & clica lui precum sio oreice cardasie dintre Hitler si Stalin (amandoi de mult mortzi si ingropatzi ) vor deveni irelevante.

Paul din Ohio
2007-12-31 06:00:48

Re: Lasa bre n-o mai ametzi atata. Mai rusule

Pai asta vrea si Ba'secu vostru. Sa forteze guvernul sa urmeze "planul Belkovski" ,adica o solutie a problemei basarabene in termenii Rusiei (nu in termenii romanilor). O solutie in interesul national al romanilor mai are de asteptat, asa ca Cioroianu poate sa stea acasa, nu sa bata drumul degeaba pana la Moscova.La 2007-12-31 02:19:06, Lefter.Popescu a scris:

> Denuntza au ba, bla incolo, bla-bla incoace, dictaurili shiele mai
> ... hai bre mai lasa-ne cu gargara: te enerveaza ca IAR v-a suflat
> caimacul de pe ibrikul PNL si-a aruncat EL, Base-Salvamaristu chestia
> asta populista (si care da bine la alegeri) in arena.
> Acum incepi ca sa veeezi ca nu iera asaa, ca... Bre omule: i-a picat
> fisa sa pomeneasca de porcaria aia din 1939 si bine a facut.
> Voi sa inghitzitzi galusca si sa-l trimiteti pe Cioroianu la Moscova
> sa regleze treaba, asta ar fi ceva super facut de Tariceanu, ca il
> lasa pe Base la denuntzari si Tariceanu poate sa faca ceva EFECTIV in
> domeniu: "-Bah Putino, te las sa furnizezi energie si d'astea Serbiei
> pe la mine dar tu imi iei de pe gat pe boul ala de Voronin si
> recunosti hotia din 1939. Ce zice NATOUSA mi se falfaie, ca noi avem
> si treburi NATIONALE importante ".
> Asa se face, nu gargarele tale de zgariere a capotei la machina
> prezidentziala. Da-l in..colo de Base sa faca PNL ceva mai destept
> decat marinelu, nu-i cauta aluia nod in papura, ca IAR picati de
> fazani ca cica sunteti invidiosi, ranchiunosi... Mai voi ce faceti
> acolo, ce-s eu sef de campanie electorala la Tariceanu aici, voi
> n-aveti capete sa ganditi? :-( Uite ce-ati facut din PNL, un
> partid-fantoma la cheremul SPDului.
>

Arogantu'
2007-12-31 18:49:57

Re: Spiritele mari se intalnesc in fapte iar noi LEPRELE PREZENTULUI NU NE COMPOARAM CU TITANII TRE

Arogantu'
2007-12-31 18:53:04

Re: Lasa bre n-o mai ametzi atata

Arogantu'
2007-12-31 20:25:55

Re: Lasa bre n-o mai ametzi atata

Lefter.Popescu
2008-01-01 00:31:30

Re: Lasa bre n-o mai ametzi atata. Mai rusule/ Mai fraier pocait tradator de tzara

Scrii prostii ca atata te duce capul.
IP-ul rusesc este bun pt ca martzafoii tai CIA sa nu stie asa automat de unde scriu. Vine ZIUA cand scrii TU din Rusia, atuinci cand un ANTONESCU va fi sef la Bucuresti si EU voi scrie cu IP ROMANESC.
Si daca te doare de vreun preshedinte, vezi de-al tau, ca deja m-am saturat de jidovelile voastre zionist-POCAITE, mai BAPTIST tradator de Romania.
Basescu-i un porc de oportunist, idiotul a nenorocit cu muia lui imbecila REVELIONUL din Bucuresti ca s-a oprit din trancaneala imbecila cu 5 (cinci!) SECUNDE inainte de Anul-Nou 2008. Asta nici CEAUSESCU nu si-a permis.
Care Basecu MEU bai taratura? TU sa te intrebi de cate ori ai tradat ROMANIA in viatza ta. Asta sa te intrebi nu sa manci rahat ca la Europa Libera inganand psalmi fabricatzi la Langley-CIA.
Ca nu mai tzine gargara neocons, ne-am lamurit de voi fascisti ovrei, bolshevici d edreapta, cu Gulaguri KZ-uri Abu-Ghraiburi si Guantanamouri, Petroholocausturi si Big-Brother mai ceva decat KGBul si Securitatea la un loc. Asa ca psst mukles, OK?
Ia vezi ce filme cretine a la Korea de Nord si Cultul Personalitatzii Prezidentziale faceti prin asa-zisele voastre biserici pocaite: "Believe it or not this is real. Those poor kids...That lady should be investigated for psychological child abuse":
http://www.youtube.com/watch?v=5CgvgjfwyPs&NR=1
Mai gandeste-te ce zici si cum zici ca si romanul este UMBLAT acum, a vazut si STIE ce si cum este cu VESTUL asta mult-laudat, CINE-l manipuleaza si IN CE SCOP. Rahatul tau mcCarthyst nu mai impresioneaza pe nimeni, toate minciuni zioniste de DREAPTA produse la Londra si Langley. Minciuni la fel de nocive pentru natziunea romana ca si porcariile zioniste de STANGA venite dinspre Rasarit pe vremea Anei Paucker.

La 2007-12-31 06:00:48, Paul din Ohio a scris:

> Pai asta vrea si Ba'secu vostru.

Arogantu'
2008-01-01 00:40:59

Re: Lasa bre n-o mai ametzi atata. Mai rusule/ Mai fraier pocait tradator de tzara

laur
2008-01-02 05:15:02

imi dai ce-mi trebuie mie si nu-tzi trebuie tzie itzi dau ce nu-mi trebuei mie si itzi trebuie tzie

Prietenia este in general data de complementaritate strategica, de sincronia intreselor sau de un piggy back acceptat .

Exemple de "mare prietenie mare ' pentrui a o observa mai bine si ai defini limitele .

Germania fatza de intrarea Poloniei in UE
Frantza fara de intarea Romaniei in UE.
Contraexemple Franzta si Germanai fara de intarrea Turcie in UE

Pe merite factuale Turcia merita in 1990 marita in 2000 si merita si acu iar Ro & Po merita doar pe hartie intrucat sunt experet in "da desigur", "numaidecat " "bieneintzeles" spuse in germana si franceza

Exemple de dinafara UE ar fi : poate nu cel mai bun dar ... cel mai folosit
Actualmente relatzaia prvilegiata UK-USA USA are nevoie de o voce propagandistica care sa ii ofere lerverage de dinafara spatziului ei si de aceea ii oferea un anume sprijin militar de in situatziile de urgentza UK. data de sincronia obiectivelor si nesuprapunerea sferelor de exclusivitate .

Un exemplu dat de complementaritate ar fi acutuala relatzie Africa -China poate ca nu stii ca in 2007 China a investit in Africa mai mult decat suma tuturor tzarilro OSCE la un loc. Vei zice ca asta ajuta dictaturile ..... mmmmm ....
Fara asta dictaurile de acolo ar sucomba in foamete la nivel de genocid / plaga biblica daca preferi o alta expresie , uitate la situatzia Zimbabwe sub sanctziuni comerciale britanice sau mai incolo la razboi civil model Somalia etc.

De ce Sudanul nu a colapsat la nivelul Zimbabwe ? Pentru ca fatza cu insurgentza din Darfour si-a putut permite sa o contracareze inghitzind sanctziunile comericiale pe mana chinezilor .

Imi vei zice ca e genocid in Darfour ... da, da in Zimbabwe ce este (speranzta medie de viatza a scazut la 38 de ani si este sub cea de al 1900 toamna) ?
Iar actualul regim de infometare care afecteaza 90% din populatzia Zimbabwe are la baza sanctziunile de facto comerciale britanice. Sa fie si asta o forma de genocid ?

Sa fei politica lui "nu ne convine actele politice ale guvernuli din tzara X (aberante nu contest asta ) , foarte bine , ii infometam populatiza pana la exterminare doar doar s-or revolta si l-or rasturna " Este o asa o politica o politica de stat prieten ? Si daca e prieten atunci de ce mor asa de multzi de pe urma respectivei prietenii fierbintzi.

De regula prietenia nu inseamna pune-mi pomana in traista ci uneori si doar simplul "nu ma discrimaina frate nu ma discrimina lasa-ma sa fac un ban la tine acasa ".

Alt exemplu de "prietenie" Chinezo-Iraniana la modul itzi dau concesiuni petroliere => imi dai veto-ul tau.

Un exemplu mic de prieteniei pe care noi ne-am cam cacat a fost sitiuatzia vizelor la anul de gratzie 1991 .
Unde se puteau duce atunci romani fara viza ?
In fostul Pact de la Vasovia + Turcia.
Considera cineva acuma Turcia ca o mare pritena a Romaniei ? Si de ce nu ?
Cand nimeni din NATO nu dadea viza la granitza ei o dadeau deci .....

Si mai Arogantule ca sa fi tratat de priten poate ca trebuei si sa nu fii luat de Basescu adica de excroc profitor mincinos pe modelul "Fanica Fanica pupa-i in bot si papa tot " care te foloseste la nevoia lui si te abandoneaza la necazul tau adica sa ai un minim de credibilitate in actele de politica externa . Ca deh daca nu ii primeste cadou, pe prieteni trebueie sa tzii mai si faci singur .

Si doar din ploconeala, supusenie sau grandomanie nu prea rezulta prietenie .
Trebuie sa dai, sa ajutzi la la greu, da sa o faci conditzionat si sa fii previzibil.
Si nu zic ca e usor sa faci deosbirea si sa fii luat de prieten si nu de fraier.

Ca pomana la milog sau roboteala sub biciul stapanului nu semana nicidecum cu ajutorul dat unui prieten la greu . Si cu toate astea toate cele trei exista si sunt diferite net unele de altele desi toate presupun in esentza lor sa faci si sa daifara sa asteptzi profit imediat .

Altminteri ce parera ai despre : "Includerea productziei agricole a Moldovei in politica agricola comunitara a UE " ?
E utila si necesara Moldovei?
E fezabila ?
Ca desigur asa la modul teoreteic noi vrem Moldova da ce suntem in stare sa facem pentru ea ? Ca daca nu suntem in stare sa facem nimic pentru mai binele ei de zi cu zi poate ca nu o meritam .

Si in final La Multzi Ani cu sanatate!
Ca o fi fost revelionul si pe la tine , (parerea mea ).

Lefter.Popescu
2008-01-02 22:22:52

Re: Lasa bre n-o mai ametzi atata

Arogantu'
2008-01-03 07:57:50

Arogantu'
2008-01-03 08:14:47

Re: imi dai ce-mi trebuie mie si nu-tzi trebuie tzie itzi dau ce nu-mi trebuei mie si itzi trebuie t

Rollo
2008-01-03 17:03:23

Si atunci ce facem?

Continuam sa stam capra ?
E o atitudine atat de mioritica si comuna!
Statul cu mainile in san nu rezolva problemele.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00837 sec.