Ziua Logo
  16:55, luni, 24 iunie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-07-29
neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2008-07-28 22:34
Citeva pareri.

1. Cred ca ucrainienii nu dau info pt. simplu fapt ca habar n-au.

2. Cu natura nu te poti pune, se-ntimpla si la case mari, New Orleans, inundatiile regulate pe Elba, pe Rin, pe Dunare. Ieri a plouat in Dortmund 260 de litrii pe metru patrat in citeva minute.

3. Totusi distrugerea padurilor, ocuparea lunciilor, betonarea suprafetelor agraveaza si enerveaza natura care si asa isi iese uneoeri din titini.

4. O inundatie insa poate salva un mandat de presedinte sau prim, cu citiva ani in urma Schroeder era cu-n picior in groapa si a fost ajutat de o inundatie.

Totusi in vremuri de cumpana se vede solidaritatea oamenilor, astept creeara unui cont pt. ajutoru acestora. Stiu, vor spune multi, unii s-au imbogatit prin chelirea dealurilor si altii sa plateasca. Da asa-i, da totusi...

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2008-07-28 23:11
Re: Citeva pareri.

La 2008-07-28 22:34:37, neamtu tiganu a scris:Totusi in vremuri de cumpana se vede solidaritatea oamenilor, astept creeara unui cont pt. ajutoru acestora. Stiu, vor spune multi, unii s-au imbogatit prin chelirea dealurilor si altii sa plateasca. Da asa-i, da totusi...


__________


Daca-ti dau un cont cit bagi in el ?

Bai tzigane, si eu am fost foarte patruns de imaginile din Suceava. Mai ales faza cu shpikeritza de la tevere unu care statea pe un podetz si transmitea shtirile de la fatza locului, iar vreo douazeci de ortaci o priveau cum privesc lupii lignitzi de foame o oaie in mijlocul padurii. Pe unde se plimbau camerele de luat vederi vedeai numai oameni care "o dadeau la pace". Pina si tragediile le luam la mishto ! Si cum sa nu o dam cind are Gigi bani ? Grupa ! ... Giiii-gi, Giiiii-gi, Giiiii-gi ! Giiiii-gi ! Gi-gi preshedinte, mincaaa-tz'-ash !, ca ie bun si da la toti !

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.3.72...)
2008-07-29 00:22
Re: Citeva pareri.

La 2008-07-28 22:34:37, neamtu tiganu a scris:

> 2. Cu natura nu te poti pune, se-ntimpla si la case mari, New Orleans,


Cazul New Orleans nu are ce cauta in aceasta categorie dezastruoasa!!!

Cu 8 ani in urma ucrainienii de langa Sighetu-Marmatiei au deschis portile digurilor pe Tisa si a inundat/sters de pe harta cateva localitati ... si atunci s-a scris ca era larga Tisa cat Dunarea chiar langa Sighet iar pe pomi inalti pe dealuri se vedea pana unde era nivelul apei dupa depuneri de tot felul de material adus de valuri.
Nu stiu cine a adunat/numarat mortii ca s-a intimplat noaptea ... :-((((
Daca as fi stiu ce s-a intimplat acolo, nu m-as fi dus, insa nu se vorbea despre caz in ziare!!!!! iar prietena nu mi-a spus sa nu-mi strice vacanta.
Noroc ca nu merg in ROmania fara "CombatBoots" in niciun sezon!!!
Si strada era dusa, doar pe ici-colo vedeam un petec de asfalt, si locul fundatiilor pe marginea raului unde era un sat candva. Precis si acum se pregateste lovitura pentru romania daca nu se poate altfel si ploaia tocmai e bine venita.

iskra (...@k.ro, IP: 79.112.42...)
2008-07-29 00:47
Re: Citeva pareri.

Tot la capitolul pareri, ar trebui analizat putin "post factum" si modul tragi-comic in care cateva televiziuni au inteles sa relateze evenimentele. Din pacate ISU este depasit in mod regulat in atari situatii, iar oamenii nu au o disciplina formata pentru atari situatii, vezi imaginea celor fugariti prin sate pentru a urca in autobuzele de evacuare. Asta ar fi fost momentul cand TV-urile puteau sa il lase pt 1/2 ora pe "Dumnezeu care si-a intors fatza" si "furia apelor" in pace si sa se comporte cu mai mult calm, niste indicatii practice privind evacuarea ar fi ajutat. Printr-un noroc am scapat doar cu 5 morti.
Comparatiile cu uraganele din Atlantic nu-si au rostul, probabil dupa asa ceva ne-ar trebui 20 de ani sa ne refacem, dar intr-adevar cu natura chiar si aici la scara mai mica nu te poti pune. Romania la ora actuala nu are vreun plan coerent visavis de ORICE catastrofa naturala sau accident industrial din pacate, ma refer la cai de evacuare, zone de pericol actualizate, centre de preluare a ranitilor, exercitii sau instructaj populatie.

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2008-07-29 14:48
Re: Citeva pareri.

La 2008-07-29 00:22:16, Olga Khan a scris:


"""""""""""vezi imaginea celor fugariti prin sate pentru a urca in autobuzele de evacuare. Asta ar fi fost momentul cand TV-urile puteau sa il lase pt 1/2 ora pe "Dumnezeu care si-a intors fatza" si "furia apelor" in pace si sa se comporte cu mai mult calm, niste indicatii practice privind evacuarea ar fi ajutat.""""""""""""


____________Adevarat, iskro. Si, nu trebuie sa fii o minte luminata ca sa-ti dai seama ca in fata dezastrelor naturale suntem in pom si pomu-n aer. Pur si simplu iti vine sa te strimbi de ris, daca nu ai fi in fata unor evenimente asa de tragice, vazind cum niste amariti ai sortii refuza sa-si paraseasca casele spunind : "unde sa ma duc pe dealuri ? Unde ? Nu ma duc, domnule, stau aicea la mine acasa." "Da, domnule, dar va puneti viata in pericol." "Ete, si ? decit asa, sa vie hotii si sa-mi fure totu din casa ie bine ? Nu maduc dragutzo nicaieri. Mor la mine-acasa!" Ramii pur si simplu interzis. Pentru acesti oameni cu adevarat simpli, viata nu reprezinta nimic in fata posibilitatii de a i se fura un televizor, un radio Pescarush sau cine stie ce bibelou in forma de peste de sticla colorat psihedelic. Acum intelegetzi ce simplu si normal este proverbul : "nu ne vindem tzara ?" si "noi suntem pe-aceste meleaguri de mii de ani" ? !!!

Partiduuuu, ceausescuuuu, Romani-i-i-aaaa
Poporu', ceausescuuuu, Romna-ni-i-i-AAAAAAAAAAAAAA !

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.3.72...)
2008-07-29 20:30
Re: Citeva pareri.

La 2008-07-28 22:34:37, neamtu tiganu a scris:

> 2. Cu natura nu te poti pune, se-ntimpla si la case mari, New Orleans,


Neamtule, ai auzit de Huricanul Andrew din 1992 care a aterizat cam tot pe acolo unde si Catherinka!!!
O zi buna fara hurricane .....

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.3.72...)
2008-07-29 20:33
Re: Citeva pareri.

La 2008-07-29 14:48:57, HERUT a scris:

> La 2008-07-29 00:22:16, Olga Khan a scris:
>
>
> """""""""""vezi imaginea celor fugariti prin sate pentru a urca in
> autobuzele de evacuare. Asta ar fi fost momentul cand TV-urile puteau
> sa il lase pt 1/2 ora pe "Dumnezeu care si-a intors fatza" si "furia
> apelor" in pace si sa se comporte cu mai mult calm, niste indicatii
> practice privind evacuarea ar fi ajutat.""""""""""""
>
>
"""Adevarat, iskro.""" atunci de ce scrii in numele meu ???


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00651 sec.