Ziua Logo
  18:57, vineri, 29 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2008-12-29

Comentarii: 6, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Aladin
2008-12-29 03:10:59

No problem.

Problema este dece "cetatenii" acestei asa zise republici doresc sa stea mai indelung in tara mama ?

Ion Caramache
2008-12-29 04:45:50

Ceea ce .....

....analistul Cr.Unteanu ascunde

In primul rind anuntul la care se refera analistul Cr.Unteanu este de mult expirat deoarece a aparut pe data de 2 iulie 2008, iar termenul limita al depunerii cererilor de angajare era 8 iulie 2008.
In al doilea rind, persoana careia trebuia sa le fie adresate cererile este Mariana Zolotco- consiliera a presedintelui Parlametului de la Chisinau Marian Lupu, membru al partidului comunist condus de Volodea Cioronin.
In a treilea rind proiectul pentru care se facea oferta de slujba a inceput bine mersi la data de 17 septembrie 2008. Ar mai fi de semnalat si faptul ca acelas anunt a aparut in limba oficiala a R.M, , in engleza, franceza si rusa si pe site-ul oficial al Parlamentului de la Chisinau. Ambele anunturi fac trimitere expresa ca orice informatii suplimentare se pot obtine de la cetateana Republicii Moldova Mariana Zolotco.
In al patrulea rind, cel care urma sa angajeze pe tzucalarul proiectului se numeste Krisztian Kovacs, Twinning resident Consultant, the Parliament of the Republic of Moldova, tel. 26 84 94, e-mail: krisztian.kovacs@parlament.md.
Evident ca rezidentul K.K. nu are de unde sa stie limba romana si lucreaza pentru Parlamentul R.M. care are drept limba oficiala limba pe care cei de la Chisinau o numesc moldoveneasca.
In al cincelea rind, daca corespondentul misionar Cr.Unteanu ar fi fost onest, el ar fi trebuit sa semnaleze si urmatorul comunicat aparut de curind pe acelas site pe care extrainformatul analist Cr.Unteanu l-a pus la dispozitia cititorilor sai.
<<< Commissioner Ferrero-Waldner on withdrawal of broadcasting license of Pro TV television channel in Republic of Moldova


Statement by Benita Ferrero-Waldner, Commissioner for External Relations and the European Neighbourhood Policy on the decision of the Moldovan Broadcasting Coordination Council to refuse the prolongation of the broadcasting license of the Pro TV (Chisinau) television channel

"I am concerned about the decision taken yesterday by the Broadcasting Coordination Council of the Republic of Moldova to interrupt the broadcasting license of the Pro TV (Chisinau) television channel. Media freedom is one of the fundamental principles of a functioning democracy. Respect of democratic principles and human rights is a key element in our relations with the Republic of Moldova. It is important that the Moldovan authorities respect their international commitments in the field of democracy and human rights, and media freedom, especially in the run-up to the Spring 2009 parliamentary elections." >>>
12 decembrie 2008

FB
2008-12-29 04:50:11

D,nul Unteanu

mie mi-au bagat virusi in calculator.Am vrut sa ascult un cantec cu Veta Biris (favorita mea).Era un cantec despre Basarabia.Imediat au intrat Trojenii.
E mana KGB-ului aia e.Un cuib de serpi veninosi a ajuns Moldova ,plina de kgb-isti rusofoni ,dar si de moldoveni-romani sau mai bine zis anti-romani.Ar trebui sa obtina vize imediate romanasii cu suflet fata de tara.Omul de rand vreau sa zic.
Daca la noi merge atat de greu si poporul i-a votat din nou pe bolshevici in ciuda rezultatelor remarcabile ale liberalilor ce pretentii mai avem de la moldovenii de dincolo de Prut tinuti in inchisoarea URSS ,acum CSI ?

Igor
2008-12-29 07:51:38

O actiune de curaj al noului guvern Roman

ar fi CETATENIE ROMANEASCA FARA PIEDICI PENTRU TOTI ROMANII DIN BASARABIA! Punct.

alwis46
2008-12-29 15:02:47

Re: O actiune de curaj al noului guvern Roman

Ce vorbesti gospodin ?
Adica sa le dam muscalilor prilejul sa atace Romania sub pretextul ca-i apara pe cetatenii romani care au si pasaport rusesc ca in cazul Georgia ?
Adica sa se apuce niste muscali d-astia basarabeni, proaspeti cetateni romani, sa faca oaresce brambureli p-acilea si luandu-i la ranga sa inceapa sa tipe ca ei sunt asupriti cerand ajutor patriei mume rusesti ?
Pai din 1990 pana astazi nu prea am auzit prea multi basarabeni chiuind ca vor cetatenie romaneasca desi zeci de mii dintre ei au navalit in Romania asta sa-si faca fel de fel de afaceri si sa locuiasca aici desi pe destui dintre comerciantii astia i-am auzit prin piete zicand ca avem o tara jegoasa, ca sa nu mai spun ca intre ei vorbesc ruseste si nu romaneste.
Pai stati nenica in raiul ala d-acolo si nu mai veniti in jegul asta romanesc !La 2008-12-29 07:51:38, Igor a scris:

> ar fi CETATENIE ROMANEASCA FARA PIEDICI PENTRU TOTI ROMANII DIN
> BASARABIA! Punct.
>

Razvratitul
2008-12-29 18:08:56

Alwis draga nu te lega de gaspadin Igor ca boala de omul sanatos! El a scris " ... roma-

ni...." .
In cazul asta sa se aprobe cetatenia cu conditii :
1 - Absolvirea unui examen (corespunzator varstei si pregatirii) de a) Limba romana, b) Istoria romanilor, c) Geografia Romaniei de-a lungul timpului, d) Crimele comunistilor si instaurarea comunismului de catre sovietici, e) Actiuni antiromanesti in R.M. Cine este cu adevarat interesat poate veni sa cumpere bibliografia necesara care sa se gaseasca la un pret acceptabil.
2 - Cei interesati sa faca cerere de traducere a numelui in limba romana. Ex: Serghei in Sergiu, Ivan in Ioan, Galinin in Galusca sau Galinescu sau alte forme care se gasesc slava Domnului.
Daca tovarasii de peste Prut protesteaza li se poate raspunde cu naivitate ca astfel am incercat sa inasprim conditiile de obtinere a cetateniei romane asa cum chiar ei au cerut.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00624 sec.