Ziua Logo
  17:19, joi, 13 iunie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare ultrasecrete

2008-10-18
gefiltefisch (...@actcom.co.il, IP: 80.230.74...)
2008-10-18 08:52
Axa Alexe (postat a treia oara )

..In prima linie a stelelor ziarului Ziua se afla si V. Alexe; mult mai dotat decit senilul fanfaron Tesu si Ileana Cornea cu ignoranta-i obraznica si scaparile de usa cortului. Maestrul Alexe este campionul compilatiei la minut: citeste repede si debiteaza repede ce prinde de ici si colo pina nu-l lasa memoria si tot in timp real o mai si drege tot pe ici si colo ca sa-i iasa pasienta rapid de tot , aceasta fiind contributia si amprenta sa personala, inconfundabila. Nu noutatea sau senzationalul stirilor , deja presarate chiar si in Ziua de mai multe luni (si in presa straina epuizate) sint miza articolului de mai sus - ci desertarea lor laolalta intr-un singur text care sa treaca drept analiza politica expert sustinuta de densitatea informatiei. Este metoda si prestigiul lui V. Alexe.
In orice caz este bine de stiut :
1. Hizballah "nu a fost afectat de incursiunea Israelului din vara lui 2006." este opinia lui V.A. si nu a conducerii Hizballah care s-au vazut mai mult decit "afectata".
2. "Olmert" -NU- "a ordonat incorporarea rezervistilor" intrucit primul ministru nu da ordine armatei ci seful de stat major in ale carui atributiuni intra acest tip de decizii.
3. "Hezbollahul s-a multumit atunci cu bombardarea Haiffei"- Hizballah nu "s-a multumit" ci a tras 3980 de rachete si nu numai asupra Haifei ci in asupra tuturor asezarilor civile israeliene din nordul Israelului aflate in raza de 30 km a katiuselor; rachetele cu raza medie care au ajuns la Haifa au fost putine intrucit arsenalul cu raza medie a fostr reperat si distrus in primele 24 ore ale razboiului.
4. "Elita politica si militara a Israelului - care vad in Iran principalul rival din regiune". "Elita" respectiva nu vede in Iran un"rival" ci o amenintare. Imediata si explicit formulata in multiple rinduri de catre pres Ahmedinajad. Ingrijorarea Israelului nu este deci pt " a-sipastra "monopolul nuclear" - asa cum sustine V.A.
Iar forta atomica a Israelului, declarata sau presupusa, nu este motivul tensiunilor din Orientul Mijlociu si in special nu motivul conflictului cu Iranul cu care a detinut cele mai strinse legaturi diplomatice si economice pina la Revolutia Islamica din 1979. Proiectul atomic israelian exista cu mult inainte.
5.Si daca " Israelul este gata de a actiona contra Iranului si a oricarei alte tari" cum isi explica V.A. ca Israelul nu ataca Pakistanul (tara islamica) ?
6."un obiectiv despre care, la Washington si Tel Aviv, s-a afirmat ca era o instalatie nucleara nord-coreeana, construita in Siria." - La Washington si mai ales la "Tel Aviv" nu s-a afirmat oficial asa ceva, afirmatiile ramanind numai din partea presei. Daca era sau nu nucleara instalatia respectiva ar putea constata numai expertii ONU a caror vizita a fost intersisa de catre autoritatile siriene pe motiv de mindrie nationala.
7." un rol important in vanzarile de arme catre Georgia, l-a avut fostul primar a Tel-Avivului, Roni Milo, care reprezinta acum compania "Elbit Systems". In fuga dupa detalii suspecte V.A. ii confera merite personale unui politician iesit din scena care a obtinut sinecura de presedintie a companiei Elbit, iar faptul ca a indeplinit si functia de primar al Tel Avivului in urma cu 20 de ani il face si mai suspect si inca si mai si ca mai are si un frate care a ocupat o functie importanta acum 18 ani. In schimb, In viteza compilarii V.A. nu apuca sa-si confrunte sursele, la distanta de numai un rind apar "Elbit Systems" si ""Elbit Maarahot Systems", care nu sint decit una si aceeasi societate.
8. V.A. nu uita sa sublinieze si ca in Georgia exista o "puternica comunitate evreiasca. Ministrul georgian al Apararii, David Kezerashvili - etnic evreu" - ca semnalmente compromitatoare; fara ministrul evreu si fara comunitatea evreiasca problemele Georgiei cu Abhazia si Osertia nu ar mai fi existat iar Israelul a livrat arme nu Georgiei ci in folosul comunitatii evreiesti.
9. "Axa Tel-Aviv-Tbilisi" depistata de catre Vladimir Alexe si atribuita cu modestie "cotidianului electronic israelian "YNet" (defapt nu cotidianul este electronic ci site-ul ynet al cotidianul Yedioth Aharonoth in lb ebraica si engleza)- ii apartine fara doar si poate! israelienii de orice culoare politica isi cunosc capitala - Ierusalim, si nici nu ar avea cum sa se incurce intrucit nicicind nu a fost alta. Mantra clasica a inlocuirii Ierusalimului cu Tel Avivul face parte demult din tacimul standard al antisemitismului modern deghizat in antisionism si aici din pacate V.A. este lipsit de originalitate, ba chiar isi expune prea transparent adevaratele convingeri care ii conduc in redactarea compilatiilor.
10."Ulterior, gen. Hirsh a fost nevoit sa treaca in rezerva din cauza concluziilor "Comisiei Winograd". Generalul Gal Hirsch nu a fost "nevoit" ci si-a decis personal demisia in pofida faptului ca a fost propus pt functia de comandant al biroului strategic al armatei.
11. "Personal militar israelian - lucrand pentru companii private, dar strans legate de "Israeli Defence Force" (IDF) . V.A. pare sa nu stie ca IDF inseamana armata israelului astfel incit "personalul militar" poate fi ori militar ori civil.
12. Perla antologica ce nu mai necesita alte comentarii :"pompand petrol la Ashkenazi (Israel). " De remarcat numai ca V.A. nu isi incarca memoria nici cu propriile texte intrucit in unul din urma scrisese chiar corect: Ashkelon ! Asocierea din cuplul Ashkelon-Ashkenazi nu este un accident ci indica masura in care V.A..este de strain de lucrurile despre care tine sa informeze si cit de confuze ii sint lucrurle legate de evrei, Israel.
13. "Elita politica si militara a Israelului considera ca, in secolul XXI, cine nu va deveni un exportator important de petrol, si nu va avea bomba nucleara in arsenalul sau, are toate sansele sa ajunga un "stat-sclav" pentru multa vreme." Exprimarea cu "elita etc" cit si concluzia finala care leaga petrolul, atomica si "statul-sclav" intr-o singura fraza si cacialma trimfala care ne lumineaza mintile ca un fulger in miez de noapte ii apartine exclusiv lui Vladimir Alexe, nimeni nu-i poate lua asta, ce-i al lui i-al lui !!!

Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 76.16.218...)
2008-10-18 09:49
Polkovnicu' Alexe e imbatrinit in RELE, Akademia Phane Gheorghiu i-a lasat urme adinci

nu conteaza care e realitatea shi daca se shtie deja............el o are pe a lui cu invershunare............Ilenutza Tracorista are doar o singura viteza: TOT INAINTE IMPOTRIVA IMPERIALISMULUI AMERICAN; Mirunica mai avea si nuantze dominate de TOANE (de...........era frumushica......avea shi glande.....cum o mai fi acuma in shomaj?) dar Polkovnicu le bate la popu pe toate............

e in stare sa scrie o poliloghie (cred ca-l ajuta si ziaru' cu spatziu') in care sulla si subprefecura fac menaj fara probleme..................

shtie cite ceva despre toate ..destul cit sa-i rupa gura lu Ghitza dela Aprozar si citeaza "at large" surse si analishti de care n-a auzit nimenea si mai ales nea Ghitza si-i cade falca.............shi-i da alliura Academica

ca exista sau nu analishtii si daca exista ce au spus ei de fapt, si cu cine danseaza ei.................e dincolo de nea Ghitza......dar ii rupe gura Polkovnicu'

PS. Shtiu ca ce scrisei N-ARE VIATZA LUNGA, DA' TOT O CITESHTE MACAR CENZURA..............daca n-o lucra cu shabloane puse peste text......................La 2008-10-18 08:52:06, gefiltefisch a scris:

> ..In prima linie a stelelor ziarului Ziua se afla si V. Alexe; mult
> mai dotat decit senilul fanfaron Tesu si Ileana Cornea cu ignoranta-i
> obraznica si scaparile de usa cortului. Maestrul Alexe este campionul
> compilatiei la minut: citeste repede si debiteaza repede ce prinde de
> ici si colo pina nu-l lasa memoria si tot in timp real o mai si drege
> tot pe ici si colo ca sa-i iasa pasienta rapid de tot , aceasta fiind
> contributia si amprenta sa personala, inconfundabila. Nu noutatea sau
> senzationalul stirilor , deja presarate chiar si in Ziua de mai multe
> luni (si in presa straina epuizate) sint miza articolului de mai sus
> - ci desertarea lor laolalta intr-un singur text care sa treaca drept
> analiza politica expert sustinuta de densitatea informatiei. Este
> metoda si prestigiul lui V. Alexe.
> In orice caz este bine de stiut :
> 1. Hizballah "nu a fost afectat de incursiunea Israelului din vara lui
> 2006." este opinia lui V.A. si nu a conducerii Hizballah care s-au
> vazut mai mult decit "afectata".
> 2. "Olmert" -NU- "a ordonat incorporarea rezervistilor" intrucit
> primul ministru nu da ordine armatei ci seful de stat major in ale
> carui atributiuni intra acest tip de decizii.
> 3. "Hezbollahul s-a multumit atunci cu bombardarea Haiffei"- Hizballah
> nu "s-a multumit" ci a tras 3980 de rachete si nu numai asupra
> Haifei ci in asupra tuturor asezarilor civile israeliene din nordul
> Israelului aflate in raza de 30 km a katiuselor; rachetele cu raza
> medie care au ajuns la Haifa au fost putine intrucit arsenalul cu
> raza medie a fostr reperat si distrus in primele 24 ore ale
> razboiului.
> 4. "Elita politica si militara a Israelului - care vad in Iran
> principalul rival din regiune". "Elita" respectiva nu vede in Iran
> un"rival" ci o amenintare. Imediata si explicit formulata in multiple
> rinduri de catre pres Ahmedinajad. Ingrijorarea Israelului nu este
> deci pt " a-sipastra "monopolul nuclear" - asa cum sustine V.A.
> Iar forta atomica a Israelului, declarata sau presupusa, nu este
> motivul tensiunilor din Orientul Mijlociu si in special nu motivul
> conflictului cu Iranul cu care a detinut cele mai strinse legaturi
> diplomatice si economice pina la Revolutia Islamica din 1979.
> Proiectul atomic israelian exista cu mult inainte.
> 5.Si daca " Israelul este gata de a actiona contra Iranului si a
> oricarei alte tari" cum isi explica V.A. ca Israelul nu ataca
> Pakistanul (tara islamica) ?
> 6."un obiectiv despre care, la Washington si Tel Aviv, s-a afirmat ca
> era o instalatie nucleara nord-coreeana, construita in Siria." - La
> Washington si mai ales la "Tel Aviv" nu s-a afirmat oficial asa ceva,
> afirmatiile ramanind numai din partea presei. Daca era sau nu nucleara
> instalatia respectiva ar putea constata numai expertii ONU a caror
> vizita a fost intersisa de catre autoritatile siriene pe motiv de
> mindrie nationala.
> 7." un rol important in vanzarile de arme catre Georgia, l-a avut
> fostul primar a Tel-Avivului, Roni Milo, care reprezinta acum
> compania "Elbit Systems". In fuga dupa detalii suspecte V.A. ii
> confera merite personale unui politician iesit din scena care a
> obtinut sinecura de presedintie a companiei Elbit, iar faptul ca a
> indeplinit si functia de primar al Tel Avivului in urma cu 20 de ani
> il face si mai suspect si inca si mai si ca mai are si un frate care a
> ocupat o functie importanta acum 18 ani. In schimb, In viteza
> compilarii V.A. nu apuca sa-si confrunte sursele, la distanta de
> numai un rind apar "Elbit Systems" si ""Elbit Maarahot Systems", care
> nu sint decit una si aceeasi societate.
> 8. V.A. nu uita sa sublinieze si ca in Georgia exista o "puternica
> comunitate evreiasca. Ministrul georgian al Apararii, David
> Kezerashvili - etnic evreu" - ca semnalmente compromitatoare; fara
> ministrul evreu si fara comunitatea evreiasca problemele Georgiei cu
> Abhazia si Osertia nu ar mai fi existat iar Israelul a livrat arme nu
> Georgiei ci in folosul comunitatii evreiesti.
> 9. "Axa Tel-Aviv-Tbilisi" depistata de catre Vladimir Alexe si
> atribuita cu modestie "cotidianului electronic israelian "YNet"
> (defapt nu cotidianul este electronic ci site-ul ynet al cotidianul
> Yedioth Aharonoth in lb ebraica si engleza)- ii apartine fara doar si
> poate! israelienii de orice culoare politica isi cunosc capitala -
> Ierusalim, si nici nu ar avea cum sa se incurce intrucit nicicind nu
> a fost alta. Mantra clasica a inlocuirii Ierusalimului cu Tel Avivul
> face parte demult din tacimul standard al antisemitismului modern
> deghizat in antisionism si aici din pacate V.A. este lipsit de
> originalitate, ba chiar isi expune prea transparent adevaratele
> convingeri care ii conduc in redactarea compilatiilor.
> 10."Ulterior, gen. Hirsh a fost nevoit sa treaca in rezerva din cauza
> concluziilor "Comisiei Winograd". Generalul Gal Hirsch nu a fost
> "nevoit" ci si-a decis personal demisia in pofida faptului ca a fost
> propus pt functia de comandant al biroului strategic al armatei.
> 11. "Personal militar israelian - lucrand pentru companii private, dar
> strans legate de "Israeli Defence Force" (IDF) . V.A. pare sa nu stie
> ca IDF inseamana armata israelului astfel incit "personalul militar"
> poate fi ori militar ori civil.
> 12. Perla antologica ce nu mai necesita alte comentarii :"pompand
> petrol la Ashkenazi (Israel). " De remarcat numai ca V.A. nu isi
> incarca memoria nici cu propriile texte intrucit in unul din urma
> scrisese chiar corect: Ashkelon ! Asocierea din cuplul
> Ashkelon-Ashkenazi nu este un accident ci indica masura in care
> V.A..este de strain de lucrurile despre care tine sa informeze si cit
> de confuze ii sint lucrurle legate de evrei, Israel.
> 13. "Elita politica si militara a Israelului considera ca, in secolul
> XXI, cine nu va deveni un exportator important de petrol, si nu va
> avea bomba nucleara in arsenalul sau, are toate sansele sa ajunga un
> "stat-sclav" pentru multa vreme." Exprimarea cu "elita etc" cit si
> concluzia finala care leaga petrolul, atomica si "statul-sclav"
> intr-o singura fraza si cacialma trimfala care ne lumineaza mintile
> ca un fulger in miez de noapte ii apartine exclusiv lui Vladimir
> Alexe, nimeni nu-i poate lua asta, ce-i al lui i-al lui !!!
>

Ho Ciu Tzi din Chinatown (...@flash.ro, IP: 195.160.204...)
2008-10-18 22:21
Re: Axa Alexe (postat a treia oara ) / Dl. Gefiltefish, te intrebi retoric, de ce nu ataca Iraelul

tara islamica Pachistan, simplu, pentru ca e un vasal-''colonie'' a SUA, care la rindul lor, deci SUA e o ''colonie'', vasal al Israelului!!!

PS. Matale faci parte din artileria grea a propagandei evreiesti, n-asa?????


La 2008-10-18 08:52:06, gefiltefisch a scris:

> ..In prima linie a stelelor ziarului Ziua se afla si V. Alexe; mult
> mai dotat decit senilul fanfaron Tesu si Ileana Cornea cu ignoranta-i
> obraznica si scaparile de usa cortului. Maestrul Alexe este campionul
> compilatiei la minut: citeste repede si debiteaza repede ce prinde de
> ici si colo pina nu-l lasa memoria si tot in timp real o mai si drege
> tot pe ici si colo ca sa-i iasa pasienta rapid de tot , aceasta fiind
> contributia si amprenta sa personala, inconfundabila. Nu noutatea sau
> senzationalul stirilor , deja presarate chiar si in Ziua de mai multe
> luni (si in presa straina epuizate) sint miza articolului de mai sus
> - ci desertarea lor laolalta intr-un singur text care sa treaca drept
> analiza politica expert sustinuta de densitatea informatiei. Este
> metoda si prestigiul lui V. Alexe.
> In orice caz este bine de stiut :
> 1. Hizballah "nu a fost afectat de incursiunea Israelului din vara lui
> 2006." este opinia lui V.A. si nu a conducerii Hizballah care s-au
> vazut mai mult decit "afectata".
> 2. "Olmert" -NU- "a ordonat incorporarea rezervistilor" intrucit
> primul ministru nu da ordine armatei ci seful de stat major in ale
> carui atributiuni intra acest tip de decizii.
> 3. "Hezbollahul s-a multumit atunci cu bombardarea Haiffei"- Hizballah
> nu "s-a multumit" ci a tras 3980 de rachete si nu numai asupra
> Haifei ci in asupra tuturor asezarilor civile israeliene din nordul
> Israelului aflate in raza de 30 km a katiuselor; rachetele cu raza
> medie care au ajuns la Haifa au fost putine intrucit arsenalul cu
> raza medie a fostr reperat si distrus in primele 24 ore ale
> razboiului.
> 4. "Elita politica si militara a Israelului - care vad in Iran
> principalul rival din regiune". "Elita" respectiva nu vede in Iran
> un"rival" ci o amenintare. Imediata si explicit formulata in multiple
> rinduri de catre pres Ahmedinajad. Ingrijorarea Israelului nu este
> deci pt " a-sipastra "monopolul nuclear" - asa cum sustine V.A.
> Iar forta atomica a Israelului, declarata sau presupusa, nu este
> motivul tensiunilor din Orientul Mijlociu si in special nu motivul
> conflictului cu Iranul cu care a detinut cele mai strinse legaturi
> diplomatice si economice pina la Revolutia Islamica din 1979.
> Proiectul atomic israelian exista cu mult inainte.
> 5.Si daca " Israelul este gata de a actiona contra Iranului si a
> oricarei alte tari" cum isi explica V.A. ca Israelul nu ataca
> Pakistanul (tara islamica) ?
> 6."un obiectiv despre care, la Washington si Tel Aviv, s-a afirmat ca
> era o instalatie nucleara nord-coreeana, construita in Siria." - La
> Washington si mai ales la "Tel Aviv" nu s-a afirmat oficial asa ceva,
> afirmatiile ramanind numai din partea presei. Daca era sau nu nucleara
> instalatia respectiva ar putea constata numai expertii ONU a caror
> vizita a fost intersisa de catre autoritatile siriene pe motiv de
> mindrie nationala.
> 7." un rol important in vanzarile de arme catre Georgia, l-a avut
> fostul primar a Tel-Avivului, Roni Milo, care reprezinta acum
> compania "Elbit Systems". In fuga dupa detalii suspecte V.A. ii
> confera merite personale unui politician iesit din scena care a
> obtinut sinecura de presedintie a companiei Elbit, iar faptul ca a
> indeplinit si functia de primar al Tel Avivului in urma cu 20 de ani
> il face si mai suspect si inca si mai si ca mai are si un frate care a
> ocupat o functie importanta acum 18 ani. In schimb, In viteza
> compilarii V.A. nu apuca sa-si confrunte sursele, la distanta de
> numai un rind apar "Elbit Systems" si ""Elbit Maarahot Systems", care
> nu sint decit una si aceeasi societate.
> 8. V.A. nu uita sa sublinieze si ca in Georgia exista o "puternica
> comunitate evreiasca. Ministrul georgian al Apararii, David
> Kezerashvili - etnic evreu" - ca semnalmente compromitatoare; fara
> ministrul evreu si fara comunitatea evreiasca problemele Georgiei cu
> Abhazia si Osertia nu ar mai fi existat iar Israelul a livrat arme nu
> Georgiei ci in folosul comunitatii evreiesti.
> 9. "Axa Tel-Aviv-Tbilisi" depistata de catre Vladimir Alexe si
> atribuita cu modestie "cotidianului electronic israelian "YNet"
> (defapt nu cotidianul este electronic ci site-ul ynet al cotidianul
> Yedioth Aharonoth in lb ebraica si engleza)- ii apartine fara doar si
> poate! israelienii de orice culoare politica isi cunosc capitala -
> Ierusalim, si nici nu ar avea cum sa se incurce intrucit nicicind nu
> a fost alta. Mantra clasica a inlocuirii Ierusalimului cu Tel Avivul
> face parte demult din tacimul standard al antisemitismului modern
> deghizat in antisionism si aici din pacate V.A. este lipsit de
> originalitate, ba chiar isi expune prea transparent adevaratele
> convingeri care ii conduc in redactarea compilatiilor.
> 10."Ulterior, gen. Hirsh a fost nevoit sa treaca in rezerva din cauza
> concluziilor "Comisiei Winograd". Generalul Gal Hirsch nu a fost
> "nevoit" ci si-a decis personal demisia in pofida faptului ca a fost
> propus pt functia de comandant al biroului strategic al armatei.
> 11. "Personal militar israelian - lucrand pentru companii private, dar
> strans legate de "Israeli Defence Force" (IDF) . V.A. pare sa nu stie
> ca IDF inseamana armata israelului astfel incit "personalul militar"
> poate fi ori militar ori civil.
> 12. Perla antologica ce nu mai necesita alte comentarii :"pompand
> petrol la Ashkenazi (Israel). " De remarcat numai ca V.A. nu isi
> incarca memoria nici cu propriile texte intrucit in unul din urma
> scrisese chiar corect: Ashkelon ! Asocierea din cuplul
> Ashkelon-Ashkenazi nu este un accident ci indica masura in care
> V.A..este de strain de lucrurile despre care tine sa informeze si cit
> de confuze ii sint lucrurle legate de evrei, Israel.
> 13. "Elita politica si militara a Israelului considera ca, in secolul
> XXI, cine nu va deveni un exportator important de petrol, si nu va
> avea bomba nucleara in arsenalul sau, are toate sansele sa ajunga un
> "stat-sclav" pentru multa vreme." Exprimarea cu "elita etc" cit si
> concluzia finala care leaga petrolul, atomica si "statul-sclav"
> intr-o singura fraza si cacialma trimfala care ne lumineaza mintile
> ca un fulger in miez de noapte ii apartine exclusiv lui Vladimir
> Alexe, nimeni nu-i poate lua asta, ce-i al lui i-al lui !!!
>

roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 93.172.4...)
2008-10-19 10:32
Re: Ghefiltefisch

Ai punctat foarte corect.

Ai toata admiratzia mea pentru atentzia si analiza acordata articolului. Eu marturisesc ca nu pot acorda aceasi atentzie din doua motive:
1) o consider o pierdere de timp la articolele lui Alexe alimentate indeobste de site-uri conspirative
2) Pentru ce as comenta la aceste articole la subiect? Pentru ciuciulina sau Zenn? Rezultatul l-ai vazut deja mai sus.

Toate bune si Sarbatori fericite!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
La 2008-10-18 08:52:06, gefiltefisch a scris:

> ..In prima linie a stelelor ziarului Ziua se afla si V. Alexe; mult
> mai dotat decit senilul fanfaron Tesu si Ileana Cornea cu ignoranta-i
> obraznica si scaparile de usa cortului. Maestrul Alexe este campionul
> compilatiei la minut: citeste repede si debiteaza repede ce prinde de
> ici si colo pina nu-l lasa memoria si tot in timp real o mai si drege
> tot pe ici si colo ca sa-i iasa pasienta rapid de tot , aceasta fiind
> contributia si amprenta sa personala, inconfundabila. Nu noutatea sau
> senzationalul stirilor , deja presarate chiar si in Ziua de mai multe
> luni (si in presa straina epuizate) sint miza articolului de mai sus
> - ci desertarea lor laolalta intr-un singur text care sa treaca drept
> analiza politica expert sustinuta de densitatea informatiei. Este
> metoda si prestigiul lui V. Alexe.
> In orice caz este bine de stiut :
> 1. Hizballah "nu a fost afectat de incursiunea Israelului din vara lui
> 2006." este opinia lui V.A. si nu a conducerii Hizballah care s-au
> vazut mai mult decit "afectata".
> 2. "Olmert" -NU- "a ordonat incorporarea rezervistilor" intrucit
> primul ministru nu da ordine armatei ci seful de stat major in ale
> carui atributiuni intra acest tip de decizii.
> 3. "Hezbollahul s-a multumit atunci cu bombardarea Haiffei"- Hizballah
> nu "s-a multumit" ci a tras 3980 de rachete si nu numai asupra
> Haifei ci in asupra tuturor asezarilor civile israeliene din nordul
> Israelului aflate in raza de 30 km a katiuselor; rachetele cu raza
> medie care au ajuns la Haifa au fost putine intrucit arsenalul cu
> raza medie a fostr reperat si distrus in primele 24 ore ale
> razboiului.
> 4. "Elita politica si militara a Israelului - care vad in Iran
> principalul rival din regiune". "Elita" respectiva nu vede in Iran
> un"rival" ci o amenintare. Imediata si explicit formulata in multiple
> rinduri de catre pres Ahmedinajad. Ingrijorarea Israelului nu este
> deci pt " a-sipastra "monopolul nuclear" - asa cum sustine V.A.
> Iar forta atomica a Israelului, declarata sau presupusa, nu este
> motivul tensiunilor din Orientul Mijlociu si in special nu motivul
> conflictului cu Iranul cu care a detinut cele mai strinse legaturi
> diplomatice si economice pina la Revolutia Islamica din 1979.
> Proiectul atomic israelian exista cu mult inainte.
> 5.Si daca " Israelul este gata de a actiona contra Iranului si a
> oricarei alte tari" cum isi explica V.A. ca Israelul nu ataca
> Pakistanul (tara islamica) ?
> 6."un obiectiv despre care, la Washington si Tel Aviv, s-a afirmat ca
> era o instalatie nucleara nord-coreeana, construita in Siria." - La
> Washington si mai ales la "Tel Aviv" nu s-a afirmat oficial asa ceva,
> afirmatiile ramanind numai din partea presei. Daca era sau nu nucleara
> instalatia respectiva ar putea constata numai expertii ONU a caror
> vizita a fost intersisa de catre autoritatile siriene pe motiv de
> mindrie nationala.
> 7." un rol important in vanzarile de arme catre Georgia, l-a avut
> fostul primar a Tel-Avivului, Roni Milo, care reprezinta acum
> compania "Elbit Systems". In fuga dupa detalii suspecte V.A. ii
> confera merite personale unui politician iesit din scena care a
> obtinut sinecura de presedintie a companiei Elbit, iar faptul ca a
> indeplinit si functia de primar al Tel Avivului in urma cu 20 de ani
> il face si mai suspect si inca si mai si ca mai are si un frate care a
> ocupat o functie importanta acum 18 ani. In schimb, In viteza
> compilarii V.A. nu apuca sa-si confrunte sursele, la distanta de
> numai un rind apar "Elbit Systems" si ""Elbit Maarahot Systems", care
> nu sint decit una si aceeasi societate.
> 8. V.A. nu uita sa sublinieze si ca in Georgia exista o "puternica
> comunitate evreiasca. Ministrul georgian al Apararii, David
> Kezerashvili - etnic evreu" - ca semnalmente compromitatoare; fara
> ministrul evreu si fara comunitatea evreiasca problemele Georgiei cu
> Abhazia si Osertia nu ar mai fi existat iar Israelul a livrat arme nu
> Georgiei ci in folosul comunitatii evreiesti.
> 9. "Axa Tel-Aviv-Tbilisi" depistata de catre Vladimir Alexe si
> atribuita cu modestie "cotidianului electronic israelian "YNet"
> (defapt nu cotidianul este electronic ci site-ul ynet al cotidianul
> Yedioth Aharonoth in lb ebraica si engleza)- ii apartine fara doar si
> poate! israelienii de orice culoare politica isi cunosc capitala -
> Ierusalim, si nici nu ar avea cum sa se incurce intrucit nicicind nu
> a fost alta. Mantra clasica a inlocuirii Ierusalimului cu Tel Avivul
> face parte demult din tacimul standard al antisemitismului modern
> deghizat in antisionism si aici din pacate V.A. este lipsit de
> originalitate, ba chiar isi expune prea transparent adevaratele
> convingeri care ii conduc in redactarea compilatiilor.
> 10."Ulterior, gen. Hirsh a fost nevoit sa treaca in rezerva din cauza
> concluziilor "Comisiei Winograd". Generalul Gal Hirsch nu a fost
> "nevoit" ci si-a decis personal demisia in pofida faptului ca a fost
> propus pt functia de comandant al biroului strategic al armatei.
> 11. "Personal militar israelian - lucrand pentru companii private, dar
> strans legate de "Israeli Defence Force" (IDF) . V.A. pare sa nu stie
> ca IDF inseamana armata israelului astfel incit "personalul militar"
> poate fi ori militar ori civil.
> 12. Perla antologica ce nu mai necesita alte comentarii :"pompand
> petrol la Ashkenazi (Israel). " De remarcat numai ca V.A. nu isi
> incarca memoria nici cu propriile texte intrucit in unul din urma
> scrisese chiar corect: Ashkelon ! Asocierea din cuplul
> Ashkelon-Ashkenazi nu este un accident ci indica masura in care
> V.A..este de strain de lucrurile despre care tine sa informeze si cit
> de confuze ii sint lucrurle legate de evrei, Israel.
> 13. "Elita politica si militara a Israelului considera ca, in secolul
> XXI, cine nu va deveni un exportator important de petrol, si nu va
> avea bomba nucleara in arsenalul sau, are toate sansele sa ajunga un
> "stat-sclav" pentru multa vreme." Exprimarea cu "elita etc" cit si
> concluzia finala care leaga petrolul, atomica si "statul-sclav"
> intr-o singura fraza si cacialma trimfala care ne lumineaza mintile
> ca un fulger in miez de noapte ii apartine exclusiv lui Vladimir
> Alexe, nimeni nu-i poate lua asta, ce-i al lui i-al lui !!!
>

gefiltefisch (...@actcom.co.il, IP: 212.143.24...)
2008-10-19 11:25
Re: Ghefiltefisch

La 2008-10-19 10:32:33, roy a scris:

> Ai punctat foarte corect.
>
> Ai toata admiratzia mea pentru atentzia si analiza acordata
> articolului. Eu marturisesc ca nu pot acorda aceasi atentzie din doua
> motive:
> 1) o consider o pierdere de timp la articolele lui Alexe alimentate
> indeobste de site-uri conspirative
> 2) Pentru ce as comenta la aceste articole la subiect? Pentru
> ciuciulina sau Zenn? Rezultatul l-ai vazut deja mai sus.
>
> Toate bune si Sarbatori fericite!

Sarbatori fericite si dumneavoastra, dle Roy !

Postarile mele sint numai un mod de a ma indigna. Nu polemizez cu nimeni in particular, imi sint clare motivele pt care anumite convingerile nu pot fi schimbate si nici nu-mi propun, figura mea imaginara este cititorul ingenuu care pote lua de bune mistificarile intentionate si grosolane, (s-ar putea ca acestia sa fie multi sau majoritatea sau sa nu fie deloc) care nu se exprima pe forum. Este revoltator ce se scrie de catre cei care ar trebui sa fie tocmai cei avizati, cei care isi asuma raspunderea morala si profesiona, de a lua cuvintul in fata cititorilor si inca si mai revoltator si trist ca cititorii insisi nu se simt insultati de calitatea jurnalistica a articolelor servite la Ziua. Dimpotriva - forumul devine o arena, in general cu aceeasti protagonisti, in care isi defuleaza antisemitismul, de la minciuna pina la aberatie, fiecare dupa puterile lui. Cred ca s-ar putea cu succes valorifica articolele din ziarul Ziua si forumul sau pt o antologie a antisemitismului in Romania in in toate nuantele si nivelele lui.
Si uluitor - cenzura Ziua reactioneaza nu la ceea ce declara ("comentarii antisemite, xenofobe" etc) ci la criticile care privesc membri redactiei! Nu mi s-a intimplat pina acum sa postez ceva despre Tesu, Cornea, Alexe fara ca sa mi se stearga de cel putin doua ori.

Ho Ciu Tzi din Chinatown (...@flash.ro, IP: 195.160.204...)
2008-10-19 17:50
Ghefiltefisch / Si mie-mi place comentariul dlui. Gefiltefish, bine ca mai sint si evrei civilizati.

La 2008-10-19 10:32:33, roy a scris:

> Ai punctat foarte corect.
>
> Ai toata admiratzia mea pentru atentzia si analiza acordata
> articolului. Eu marturisesc ca nu pot acorda aceasi atentzie din doua
> motive:
> 1) o consider o pierdere de timp la articolele lui Alexe alimentate
> indeobste de site-uri conspirative
> 2) Pentru ce as comenta la aceste articole la subiect? Pentru
> ciuciulina sau Zenn? Rezultatul l-ai vazut deja mai sus.
>
> Toate bune si Sarbatori fericite!
> ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
> La 2008-10-18 08:52:06, gefiltefisch a scris:
>
> > ..In prima linie a stelelor ziarului Ziua se afla si V. Alexe; mult
> > mai dotat decit senilul fanfaron Tesu si Ileana Cornea cu ignoranta-i
> > obraznica si scaparile de usa cortului. Maestrul Alexe este campionul
> > compilatiei la minut: citeste repede si debiteaza repede ce prinde de
> > ici si colo pina nu-l lasa memoria si tot in timp real o mai si drege
> > tot pe ici si colo ca sa-i iasa pasienta rapid de tot , aceasta fiind
> > contributia si amprenta sa personala, inconfundabila. Nu noutatea sau
> > senzationalul stirilor , deja presarate chiar si in Ziua de mai multe
> > luni (si in presa straina epuizate) sint miza articolului de mai sus
> > - ci desertarea lor laolalta intr-un singur text care sa treaca drept
> > analiza politica expert sustinuta de densitatea informatiei. Este
> > metoda si prestigiul lui V. Alexe.
> > In orice caz este bine de stiut :
> > 1. Hizballah "nu a fost afectat de incursiunea Israelului din vara lui
> > 2006." este opinia lui V.A. si nu a conducerii Hizballah care s-au
> > vazut mai mult decit "afectata".
> > 2. "Olmert" -NU- "a ordonat incorporarea rezervistilor" intrucit
> > primul ministru nu da ordine armatei ci seful de stat major in ale
> > carui atributiuni intra acest tip de decizii.
> > 3. "Hezbollahul s-a multumit atunci cu bombardarea Haiffei"- Hizballah
> > nu "s-a multumit" ci a tras 3980 de rachete si nu numai asupra
> > Haifei ci in asupra tuturor asezarilor civile israeliene din nordul
> > Israelului aflate in raza de 30 km a katiuselor; rachetele cu raza
> > medie care au ajuns la Haifa au fost putine intrucit arsenalul cu
> > raza medie a fostr reperat si distrus in primele 24 ore ale
> > razboiului.
> > 4. "Elita politica si militara a Israelului - care vad in Iran
> > principalul rival din regiune". "Elita" respectiva nu vede in Iran
> > un"rival" ci o amenintare. Imediata si explicit formulata in multiple
> > rinduri de catre pres Ahmedinajad. Ingrijorarea Israelului nu este
> > deci pt " a-sipastra "monopolul nuclear" - asa cum sustine V.A.
> > Iar forta atomica a Israelului, declarata sau presupusa, nu este
> > motivul tensiunilor din Orientul Mijlociu si in special nu motivul
> > conflictului cu Iranul cu care a detinut cele mai strinse legaturi
> > diplomatice si economice pina la Revolutia Islamica din 1979.
> > Proiectul atomic israelian exista cu mult inainte.
> > 5.Si daca " Israelul este gata de a actiona contra Iranului si a
> > oricarei alte tari" cum isi explica V.A. ca Israelul nu ataca
> > Pakistanul (tara islamica) ?
> > 6."un obiectiv despre care, la Washington si Tel Aviv, s-a afirmat ca
> > era o instalatie nucleara nord-coreeana, construita in Siria." - La
> > Washington si mai ales la "Tel Aviv" nu s-a afirmat oficial asa ceva,
> > afirmatiile ramanind numai din partea presei. Daca era sau nu nucleara
> > instalatia respectiva ar putea constata numai expertii ONU a caror
> > vizita a fost intersisa de catre autoritatile siriene pe motiv de
> > mindrie nationala.
> > 7." un rol important in vanzarile de arme catre Georgia, l-a avut
> > fostul primar a Tel-Avivului, Roni Milo, care reprezinta acum
> > compania "Elbit Systems". In fuga dupa detalii suspecte V.A. ii
> > confera merite personale unui politician iesit din scena care a
> > obtinut sinecura de presedintie a companiei Elbit, iar faptul ca a
> > indeplinit si functia de primar al Tel Avivului in urma cu 20 de ani
> > il face si mai suspect si inca si mai si ca mai are si un frate care a
> > ocupat o functie importanta acum 18 ani. In schimb, In viteza
> > compilarii V.A. nu apuca sa-si confrunte sursele, la distanta de
> > numai un rind apar "Elbit Systems" si ""Elbit Maarahot Systems", care
> > nu sint decit una si aceeasi societate.
> > 8. V.A. nu uita sa sublinieze si ca in Georgia exista o "puternica
> > comunitate evreiasca. Ministrul georgian al Apararii, David
> > Kezerashvili - etnic evreu" - ca semnalmente compromitatoare; fara
> > ministrul evreu si fara comunitatea evreiasca problemele Georgiei cu
> > Abhazia si Osertia nu ar mai fi existat iar Israelul a livrat arme nu
> > Georgiei ci in folosul comunitatii evreiesti.
> > 9. "Axa Tel-Aviv-Tbilisi" depistata de catre Vladimir Alexe si
> > atribuita cu modestie "cotidianului electronic israelian "YNet"
> > (defapt nu cotidianul este electronic ci site-ul ynet al cotidianul
> > Yedioth Aharonoth in lb ebraica si engleza)- ii apartine fara doar si
> > poate! israelienii de orice culoare politica isi cunosc capitala -
> > Ierusalim, si nici nu ar avea cum sa se incurce intrucit nicicind nu
> > a fost alta. Mantra clasica a inlocuirii Ierusalimului cu Tel Avivul
> > face parte demult din tacimul standard al antisemitismului modern
> > deghizat in antisionism si aici din pacate V.A. este lipsit de
> > originalitate, ba chiar isi expune prea transparent adevaratele
> > convingeri care ii conduc in redactarea compilatiilor.
> > 10."Ulterior, gen. Hirsh a fost nevoit sa treaca in rezerva din cauza
> > concluziilor "Comisiei Winograd". Generalul Gal Hirsch nu a fost
> > "nevoit" ci si-a decis personal demisia in pofida faptului ca a fost
> > propus pt functia de comandant al biroului strategic al armatei.
> > 11. "Personal militar israelian - lucrand pentru companii private, dar
> > strans legate de "Israeli Defence Force" (IDF) . V.A. pare sa nu stie
> > ca IDF inseamana armata israelului astfel incit "personalul militar"
> > poate fi ori militar ori civil.
> > 12. Perla antologica ce nu mai necesita alte comentarii :"pompand
> > petrol la Ashkenazi (Israel). " De remarcat numai ca V.A. nu isi
> > incarca memoria nici cu propriile texte intrucit in unul din urma
> > scrisese chiar corect: Ashkelon ! Asocierea din cuplul
> > Ashkelon-Ashkenazi nu este un accident ci indica masura in care
> > V.A..este de strain de lucrurile despre care tine sa informeze si cit
> > de confuze ii sint lucrurle legate de evrei, Israel.
> > 13. "Elita politica si militara a Israelului considera ca, in secolul
> > XXI, cine nu va deveni un exportator important de petrol, si nu va
> > avea bomba nucleara in arsenalul sau, are toate sansele sa ajunga un
> > "stat-sclav" pentru multa vreme." Exprimarea cu "elita etc" cit si
> > concluzia finala care leaga petrolul, atomica si "statul-sclav"
> > intr-o singura fraza si cacialma trimfala care ne lumineaza mintile
> > ca un fulger in miez de noapte ii apartine exclusiv lui Vladimir
> > Alexe, nimeni nu-i poate lua asta, ce-i al lui i-al lui !!!
> >
>
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00955 sec.