Ziua Logo
  17:39, marti, 30 mai 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-11
andreifodor din Milano (...@ieo.it, IP: 85.18.64...)
2007-10-11 09:53
In Italia se face o mare confuzie

Rom si roman sunt acelasi lucru. Dar nu exista o zi fara macar un delict comis de romani. ceea ce cer italienii este o mai buna colaborare cu ministerul de interne roman, avand in vedere ca buna parte dintre infractori opereaza acum in vest. Guvernul nu are vreme. Din solidaritate de breasla?

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2007-10-11 12:34
Re: In Italia se face o mare confuzie iar spui prostii

> Rom si roman sunt acelasi lucru. Dar nu exista o zi fara macar un
> delict comis de romani. ceea ce cer italienii este o mai buna
> colaborare cu ministerul de interne roman, avand in vedere ca buna
> parte dintre infractori opereaza acum in vest. Guvernul nu are vreme.
> Din solidaritate de breasla?

Exista colaborare intre Italia si Romania cum exista intre Franta si Romania sau intre Germania, Spania si Romania. Si exista de multa vreme. Dinainte de a fi abolite vizele. Ca in vest ajungeau extrem de usor "infractorii" pe vremea aia. Romanii se chinuiau ca sa ajunga. Cel putin pe aia ii auzeam in gara Terminus din Roma discutand cui sa-i mai salte bagajul(si nu erau doar "romi").
Problema este la primarul Romei. Primar care nu prea are cu ce sa se laude si atunci se face "simbol" al luptei impotriva romanilor.

Oricum ministrul de externe si ministrul de interne romani nu pot face scandal tocmai pt a nu acutiza deja starea de fapt. Tot ce pot face este sa colaboreze cu politia si cu ministerul de externe italian. Deja voci mult mai "solide" europene au inceput sa se exprime impotriva aberatiilor.

andreifodor din Milano (...@ieo.it, IP: 85.18.64...)
2007-10-11 15:18
Problema nu este doar a lui Veltroni....

Intr-adevar el o utilizeaza acum in campania sa politica pentru alegerile primare ale noului PD. Si mi se pare straniu pentru o persoana care vrea sa conduca un partid democrat si care pe deasupra mai provine de la comunisti, ori se stie ca cei italieni erau cei mai legati de cei rusi. Dar problema exista, de aceea o foloseste ca tema de campanie. In fiecare zi sunt talharii, din ce in ce mai violente, dupa care este prins cate un romanas, care nu e rom de loc, ca sa nu fie dubii, violuri, unde suntem campioni, furturi. Ca sa nu mai zic de crime. Asa ca reactia xenofoba a italienilor a devenit extrema. Romanii sunt vazuti ca fiind mai periculosi chiar decat violentele bande albaneze ( albanezi sunt, se pare, mai multi in Italia) sau decat arabii implicati in traficul cu droguri ( si acestia sunt mai multi), sau expulzati pentru incitare la activitati teroriste. Si nu e doar Veltroni, o auzi la fiecare coada, in fiecare mijloc de transport. Asa ca sunt tot mai rare vocile care spun, ca si cum ar face o mare concesie: a, pai sunt si romani de treaba. Mai nou, alta reactie, este italienizarea numelor celor pe care ii accepta.


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00589 sec.