Ziua Logo
  15:58, luni, 29 mai 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-09-26
gili din romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.183...)
2009-09-26 17:38
Acuma , fara gluma , ie o nerozie sa-i indemni pe astia sa puie mina mai iute pe arma ...

Prima chestie de luat aici in calcul este ca multi dintre dinsii nu au discernamintul necesar pentru a putea folosi armele de foc , pentru a putea stabili cind , in ce conditii si cum se poate executa foc cu munitie reala .
Atrag atentia ca acum din politie fac parte si gardienii ceia publici , politia comunitara cum se cheama mai nou . Astia sunt si mai rau dusi cu pluta .
A doua chestie e ca flacaii habar nu au ce este aia o arma de foc si cum se foloseste ea .
Nu de putine ori am participat la trageri in poligoan atit cu trupe ale MApN cit si cu trupe MI sau cu politisti .
Daca trupele si cadrele MApN , dar si cele MI fac fata in conditii bune unui astfel de exercitiu , ei bine la fiecare tregere cu munitie reala organizata de politie cu cadrele acesteia s-a petrecut cel putin cite un eveniment sau a fost pe cale sa se petreaca .
Ca sa poti detine o arma de foc cu teva scurta de paza -aparare , o arma cu teava lunga pentru vinatoare , fie ca si simplu colectionar , prin lege politia a instituit necesitatea unui examen psihologic .
Pe astia cine ii testeaza ?!
Si numai dupa un astfel de test ar trebui sa urmeze instruiri teoretice si practice temeinice in folosirea armelor de foc .
Si din nou testare .
Altminteri se impusca intre dinsii chiar si in poligon atit de natarai sunt , cum de altfel s-a si intimplat in urma cu citeva zile sau iata , chiar astazi , au tras dupa infractori si au impuscat in schimb oameni nevinovati .
Asa ca daca este sa gindim bine , politia ar trebui acum sa depuna armele la restel si numai dupa ce indeplineste conditiile necesare sa le mai scoata de acolo .
Si nu-i nicio paguba , pina atunci jandarmii si unitatile speciale ale politiei pot sa execute misiuni unde arma de foc este absolut necesara .

Budapestanul din Ungaria (...@fw.hu, IP: 78.92.174...)
2009-09-26 18:26
Re: Acuma , fara gluma , ie o nerozie sa-i indemni pe astia sa puie mina mai iute pe arma ...

Gili,

ce spui tu se cheama "armata" . aia corecta cum am facut-o si eu la TR. cate 5 trageri pe saptamana cu munitie reala.. si combinata nu cu munca pe camp ( cum prindeam noi in prostie) ci cu studiu dupa programa si examene. totul se poate condensa in 4 luni de la un capat la celalalt. Dar gandeste-te si tu ce s-ar intimpla cu acesti tineri absolventi carora li se "citeaza drrpturili si indatoririle" si porma pika in mocirla densa a societati de azi :), ajung ori la casa ne nebuni ori pleaca urgent din meserie pentru ca isi dau seama cat de ticalosit e sistemul. Nu uita omul instruit (daca nu e lenes sau prost de bubuie) mai si gandeste si daca incepe sa gandeasca incep problemele.

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.183...)
2009-09-26 18:45
Re: Acuma , fara gluma , ie o nerozie sa-i indemni pe astia sa puie mina mai iute pe arma ...

Nu , ce spun io nu-i "armata" ...
Ce spun io e o testare psihica corecta si o instruire intensiva teoretica si practica .
Politistii nu trebuie sa mearga cu intreaga unitate la tragere de exemplu .
Instruirea de baza trebuie facuta in scoala . Apoi pot sa se perfectioneze si sa-si intretina "mina si ochiul" individual sau in grup .
Instructia individuala , acasa , la rece , fara foc poate da rezultate foarte bune.
Apoi in poligon .
Sa i se dea un numar limitat de cartuse . Daca le trage anapoda sa-si plateasca restul necesar pentru antrenament .
Ia sa le spuna ca in alte parti , cine trage dupa ciori la testare este notat ca atare si vax avansare , vax preme si alte alea ...
Plus cine nu trece testul la tragere pune arma la rastel nu umbla cu dinsa legata de bracinari pe strada sa puste lumea din nepricepere .

Budapestanul din Ungaria (...@fw.hu, IP: 78.92.174...)
2009-09-26 22:42
Re: Acuma , fara gluma , ie o nerozie sa-i indemni pe astia sa puie mina mai iute pe arma ...

ASa cum ai descris tu e competenta maxima. deci vorbim de acelasi lucru. eu am fost o "tzara" mai ingaduitor. Dar asa ar fi corect si nu s-ar arunca banul public aiurea iar rezultatele nu s-ar lasa dorite in scurt timp ( 5 ani ) .


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00647 sec.