Ziua Logo
  22:42, miercuri, 31 mai 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-12-13
M_D_L (...@email.ro, IP: 79.117.153...)
2008-12-13 08:14
Fapt concret

Va spun cum a stat treaba la teza de la romana.
In primul rand lucrarile elevilor se puteau identifica usor, fara sa-si mai faca semne, dupa titlul compunerii, care era individuala. Cum majoritatea elevilor se mediteaza cu profesorii de la clasa, pentru a avea garantate note mari, care conteaza la media generala, care si ea conteaza la admiterea la liceu, "colaborarea" elev(parinti)-profesor a fost optima. Spre exemplu, fiu-meu nu a fost la meditatie (cred ca e singurul din clasa) si ca urmare, profesoara i-a acordat o nota mai mica decat cea acordata de cel de-al doilea corector, venit de la alta scoala. A fost singurul elev din scoala aflat in aceasta situatie, cand profesorul de la clasa l-a depunctat. Mai mult, ieri, doamna profesoara a adus lucrarile in clasa si i-a chemat pe elevi la catedra, pe rand, ca sa le arate ca ea i-a saltat la nota cat a putut de mult si si-a meritat banii primiti.
Nu este normal ca la aceste teze unice sa corecteze profesorii de la clasa. Cunosc scrisul elevilor, primesc bani de la parinti pentru meditatii, nu sunt obiectivi. Daca aceste teze unice au rangul unui examen, atunci comisia de evaluare sa fie din afara scolii in totalitate.
S-a ajuns la situatia ridicola, prin care diferentierea elevilor se face prin zecimi si uneori chiar prin sutimi. In curand toti vor avea note cuprinse intre 9,90 si 10, si se va merge la miime sau milionime.
In schimb, la matematica, subiectele au fost de rahat si s-a intamplat ca elevi foarte buni, care se duc la olimpiade si au rezultate bune, pe teste serioase, sa se incurce din neatentie la cate un calcul banal si sa ia note chiar mai mici decat ceilalti care in general sunt nuli, incapabili sa rezolve probleme grele.
Este aberant si faptul ca se intra la diverse licee de profile total diferite, pe baza acelorasi criterii.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00782 sec.