Ziua Logo
  11:15, sambata, 3 iunie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-12-03

Comentarii: 28, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mos_Tautu
2007-12-02 22:47:22

Cum sunt politicile social-liberale in Romania

Vasco da Gama
2007-12-03 00:04:33

Pai tocmai depiramida e vorba

Prost aleasa trimiterea la Maslow. Onorabilii aplica cu mai mult succes teoria decat Pavel - discursul politic al mai tuturor participantilor se centreaza pe valorile de la baza piramidei - cele de siguranta in sensul larg al termenului.

Tonul a fost dat demult, de cand cu <nu ne vindem tara>, si nimeni n-a facut nimic sa schimbe cultura politica, pentru simplul fapt ca majoritatea politicienilor sunt de extractie comunista - normal ca unui Ilici sau Basescu le este mai familiara ideea de <lupta> impotriva cuiva sau ceva, decat cea de competitie de idei, politici etc. Ei au mai mult succes folosind ideea unei groaznice dar altfel nebuloase amenintari care planeaza asupra electoratului, si pe care numai ei, nu-i asa, sunt in stare sa o indeparteze. Electoratul a fost scos din lupta impotriva capitalismului si trantit in mijlocul luptei impotriva hotilor (comunistilor, securistilor, studentilor, mosierilor, afaceristilor, ungurilor, parlamentarilor, lui Iliescu, Basescu, Tariceanu, ala cu petrolu' ca-mi scapa numele lui, etc).

Chiar daca justificata pana la un punct, dezbaterea politica are in permanenta logica unei batalii - raii cu bunii - si nu duce de fapt la nimic viabil in afara de accederea unui sau altuia la putere, si circul reincepe.

Atunci cum sa-si puna bizonul problema votului in logica valorilor superioare atat timp cat percepe ca cele de baza ii sunt amenintate, si cand decenii i s-a bagat in cap ca totul musai sa fie o lupta, si ca e chemat sa salveze tara si femeile si copii si plaiul si credinta stramoseasca non-stop dar mai ales in alegeri? Pai asta e full-time job la noi.

De-aia la cele dorite de DP votantul nici nu are cum sa ajunga in contextul actual. Si nici in viitorul previzibil. Ba din contra, practica e emulata - mai nou se incaiera si fufele de televiziune ca sa-si creasca ratingul : )

vida clara
2007-12-03 01:06:59

Democratzie,cu vot obligatoriu?

Nu dle Pavel,asa ceva nu poate exista.Este la fel cum ai crede ca potzi obtzine dragoste,prin viol.
Revenirea,de la situatzia de "bonsai",la aceea de "natural",dureaza,si,desi "drumul" s-ar putea scurta,cartea(nu cea de la scoala Ministerului Educatziei Natzionale,si nici cea aducatoare de diplome)este buturuga principala,care,din pricina ca e mica,rastoarna carul.
Setea de informatzie,nu vine decat cand vine.Si,cui vine.
Ca si intr-o familie normala,familia mare care este societatea,formeaza deprinderi,formeaza comportamente,formeaza caractere.
"Aschia nu sare departe de trunchi",functzioneaza egal,indiferent de "scara"la care o folosesti.
Spania,este una din tzarile bine dotate,in materie de calculatoare.Dar ai sa ramai uimit,de cat de mult,se citeste,carte,in metrou.
Am primit incurajari,de pe la postatori de pe aici,cititori indragostitzi de randurile mele,precum gili,katty,sau nu mai stiu cine,de a continua sa scriu,dar cred ca ar fi bine sa-mi trimita ei niste modele ca mie mi-a intrat intelighentzia in vacantza de iarna,si e plecata deja cu sorcova.
Eu am zis ceva de "cal-magar"dar dupa copitele primite,as putea sa jur ca erau de la a doua parte a combinatziei.
Gili asta,are o sete de democratzie,ca,n-as impartzi cu el o aceeasi camera.Are ceva sherlokholmesian in el.Cum o fi ghicit el ca eu mai sunt in Spania,si nu la mine la Frasinu,numai el poate sa stie.Cum o fi dedus el gradu,este numai semn de intrebare.Zice ca nu-i place filozofeala mea,dar nu doar ca o citeste toata,dar conlucreaza cu colegii(cu ai lui),si pt a face textelor mele,analize literale.Eu le recomand sa asculte,dimineatza,la pranz si joia,rugaciunea "Desteaptate romane"dar cu sonorul un pic mai tare decat pana acum.

gili
2007-12-03 01:44:31

Iote vezi ... s-ar putea d'acilea sa ti se traga ...


Vezi talica io spre balada aiasta popolara "desteapta-te romane " nu prea am aplecare si nu-mi da inima ghers la ascultat acuma , in anul de gratie 2007 , cind putem zice ca suntem iuropeni ... "din somnul cel de moarte " , "barbarii " , " tirani" , imperativ , fatal ..."acum ori niciodata" , "cruzii tai dusmani" ...
Suna ca dracu , vorba unui clasic in viata , n'asa?
Stii cintecelul ? Il stii pina la cap ?
Sau tot asa ca nen'to Ba'secu care , intrebat de Turcescu la un ceas de virf si maxima audienta care sunt primele doua strofe a inginat doar "desteapta-te romane" si a ramas cu gura cascata , cum de altfel crede dinsul ca sade bine unui oficial al statului romanesc , n'asa?
D'aia zic , nu-l asculta prea tare , vezi ca sa nu fie placa zgiriata si doar repeteaza la infinit "destepteaza-te romane , destepteaza-te romana , destepteaza-te romane ..."
Din prea mult ascultat poti la un moment dat chiar sa crezi ca te-ai desteptat ... si nu-i cazul , n'asa?
Cit despre grad ...
Acilea ie simplu ... praftica .
Praftica mi-a dat rezultatul cum ca bati asa a plotonier .
Prin natura slujbei o perioada din viata a trebuit sa cetesc diverse inscrisuri ale unor gradati , de la sergent pina la gheneral .
Acuma sa stii ca am vazut si ghenerali de dau in gropi ziua in amiaza mare si cu festila aprinsa in mina .
Poa sa gresesc si io ca tot omul , n'asa?
In acest caz ma vaz nevoit sa cer scuze .

Ion Caramache
2007-12-03 02:03:01

O opinie personala

Cred ca titlul analizei analistului confesor laic si creationist de platforme program ar fi fost mai adecvat "Scenaristii telenovelelor politice au pierdut orice credibilitate"
Requiescat in pace!

Lefter.Popescu
2007-12-03 02:18:52

Cearta Basescu-Tariceanu incepe sa plictiseasca pana si redactia Ziua

Asta voiati sa spuneti dom analist politic? Va rog nu-mi pierdeti textul propus la Condoleezza ;-) Aia tema serioasa politica, cu cine se mozoleste Condi, nu-i asa?
Imediat dupa 11 sept 2001 fac pariu pe ce vreti ca NIMENI n-ar fi indraznit sa deschida gura contra acestei "Lord Vader, apprentice of the Emperor".
Acum se apropie sfarsitul celui de-al doilea mandat (bushit si asta ca si primul) si lumea o ia peste picior, incep shackalii si hyennele sa se obrazniceaca la leoaica batrana. S-o infrunte atunci cand era in culmea PUTERII si a gloriei, asta nu s-au prea incumetat domnii astia bine-hraniti de la TV si din Presa guduratoare.

CID
2007-12-03 02:41:23

asa zisul vot obligatoriu....din nou

Votul obligatoriu este o ticalosie!
Intr-o tara democratica, civilizata, cetateanul este STAPANUL. A obliga cetateanul sub amenintare cu pedeapsa, sa voteze, cand momentul votului este momentul exprimarii supremei puteri a cetateanului, inseamna a face din cetatean un sclav, batjocorit de statul care in mod ipocrit s-ar vrea legitimat prin vot cu forta, chiar de catre cel pe care pretinde ca-l slujeste.
Al doilea motiv pentru care asa ceva este inadmisibil este unul de drept. Nimeni nu poate fi obligat sa faca ceva. Orice pedeapsa vine in urma unei interdictii, nu a unei obligari. A obliga un om la a face ceva impotriva vointei lui, este un abuz.
Al treilea motiv este unul practic. Este incorect a lua alegatorului dreptul de a protesta prin neprezentare.
Al patrulea motiv este tot unul practic si tine de compromiterea votului. Un individ care nu stie ce sa aleaga, sau nu vrea sa aleaga, nu are de ce sa fie tarat cu forta la vot pentru ca eventual sa voteze la intamplare, alterand astfel rezultatele, asta insemnand o bataie de joc la adresa celor care voteaza in cunostinta de cauza.

Paul din Ohio
2007-12-03 02:58:50

Re: Cearta Basescu-Tariceanu incepe sa plictiseasca pana si redactia Ziua. Mai rusule

Cearta este numai a agentului vostru, Ba'secu (si a KGBistilor vostri) cu ceilalti romani.La 2007-12-03 02:18:52, Lefter.Popescu a scris:

> Asta voiati sa spuneti dom analist politic? Va rog nu-mi pierdeti
> textul propus la Condoleezza ;-) Aia tema serioasa politica, cu cine
> se mozoleste Condi, nu-i asa?
> Imediat dupa 11 sept 2001 fac pariu pe ce vreti ca NIMENI n-ar fi
> indraznit sa deschida gura contra acestei "Lord Vader, apprentice of
> the Emperor".
> Acum se apropie sfarsitul celui de-al doilea mandat (bushit si asta ca
> si primul) si lumea o ia peste picior, incep shackalii si hyennele sa
> se obrazniceaca la leoaica batrana. S-o infrunte atunci cand era in
> culmea PUTERII si a gloriei, asta nu s-au prea incumetat domnii astia
> bine-hraniti de la TV si din Presa guduratoare.
>

Arogantu'
2007-12-03 05:15:39

Re: Cearta Basescu-Tariceanu incepe sa plictiseasca pana si redactia Ziua

gili
2007-12-03 07:50:34

Io as interzice sa voteze ...


Cei care habar nu au pentru ce voteaza . Multi se afla in treaba cind merg la sectiile de vot si dupa aia ne pricopsim cu tot felul de nazdravani in fruntea statului de nu stim pe unde sa scoatem camesa , n'asa?
Iote de un par ezamplu , cind vine tzatza Florica la sectie , reprezentantii partidelor sa aibe dreptul s-o intrebe ... " Coana Florico , ce ie ala vot nominal majoritar ? "
Daca coana Florica ridica din umeri sau da raspunsuri anapoda sa se consemneze si sa fie trimisa acasa far de a fi lasata sa se esprimeze in cestiunea in cauza , n'asa?
Parca prin America ceea se aplica procedeul si iote n-am auzit ca astia sa se fi pricopsit la viata lor cu frun Ba'secu , Iliescu si altii aia neispraviti , n'asa?

Huhurianu
2007-12-03 08:49:03

Re: asa zisul vot obligatoriu....din nou / Asa-i!

La 2007-12-03 02:41:23, CID a scris:

> Votul obligatoriu este o ticalosie!
> Intr-o tara democratica, civilizata, cetateanul este STAPANUL. A
> obliga cetateanul sub amenintare cu pedeapsa, sa voteze, cand momentul
> votului este momentul exprimarii supremei puteri a cetateanului,
> inseamna a face din cetatean un sclav, batjocorit de statul care in
> mod ipocrit s-ar vrea legitimat prin vot cu forta, chiar de catre cel
> pe care pretinde ca-l slujeste.
> Al doilea motiv pentru care asa ceva este inadmisibil este unul de
> drept. Nimeni nu poate fi obligat sa faca ceva. Orice pedeapsa vine in
> urma unei interdictii, nu a unei obligari. A obliga un om la a face
> ceva impotriva vointei lui, este un abuz.
> Al treilea motiv este unul practic. Este incorect a lua alegatorului
> dreptul de a protesta prin neprezentare.
> Al patrulea motiv este tot unul practic si tine de compromiterea
> votului. Un individ care nu stie ce sa aleaga, sau nu vrea sa aleaga,
> nu are de ce sa fie tarat cu forta la vot pentru ca eventual sa voteze
> la intamplare, alterand astfel rezultatele, asta insemnand o bataie de
> joc la adresa celor care voteaza in cunostinta de cauza.
>
>
>

Huhurianu
2007-12-03 08:54:30

Brava Arogantu' :)))) '' Faptul ca se rasteste-n fata oglinzii din baie sau la papuci..." :)))))))

Mona G.
2007-12-03 10:55:35

Cearta

Stiu ca Basescu ar trebui sa practice arta consensului,dar numai cand aud cuvantul "consens" imi vine in minte Iliescu(acum mentor si prieten al lui Tariceanu).Actioneaza ele partidele in consens(cu interesele lor si ale prietenilor lor) si fara ajutorul lui Basescu.Vezi sustinerea PRM(partid antimafie si coruptie).a PC (partid al IMM-urilor,cica), aunei parti (cea a lui Iliescu si prietenilor lui) din PSD acordata PNL si UDMR desi s-a vazut "caltabosul,palinca si euro",s-a vazut lista ANL(vile date ministrilor sau functionarilor guvernului).Deci,cum sa mai crezi aceste partide ca lupta impotriva coruptiei ( am uitat modificarile CP si ale CPP facute de Chiuariu pt. a-l apara pe el si pe ceilalti corupti ca el) si pentru binele national!Mi-e sila de toate partidele.

Aeno
2007-12-03 12:08:29

Re: Cearta Basescu-Tariceanu incepe sa plictiseasca pana si redactia Ziua

Basescu a fost elevul silitor a lui Vadim; Sloganul JOS MAFIOTII, SUS POPORUL, IN TEPE.au fost preluate dela Vadim, care a reusit odata! A doua oara demagogia nu a mers. A imitat o reteta de succes si a reusit. Cat ii va merge lui Basescu, nu stiu.Dar semne de oboseala si plictis al POPORULUI s-au vazut la referendum. Bilantul Basescu: Cearta la primarie (Vreau consiliu..) Rezultat; Bucurestiul e jalnic. Scandal ca presedinte: Guvern obanda de mafioti, Parlamentari talhari buni de aruncati peste balustrada..dar lingusitorii precum Stolojan, Flutur, beneficiaza de NUP

Dar Orban in 10 luni a facut mai mult decat Ministrul Transportului Basecu in 10 ani..
Vom avea un viitor opozant cu 3 solutii:
1. Reteta Vadim Basescu
2. O demagogie si mai desantata
3. Candidatul care onest isi va recunoaste greselile, si va expune realizarile.
Va ajunge romanul la nivelul de a alege varianta 3?
Posibil.

Changeman
2007-12-03 12:18:49

For Gili. De-abia acu` ne spui ?


"Prin natura slujbei o perioada din viata a trebuit sa cetesc diverse inscrisuri ale unor gradati , de la sergent pina la gheneral . "

Adica ce faceai talica acolo, n-asa ?

alwis46
2007-12-03 12:58:55

Despre munca si realizari, ca asa ziceau unii....

Zice cineva ca la Palatul Victoria nu se freaca martanu iar Orban are mai multe realizari in 10 luni deecat altii in 10 ani.
Pai daca deschid publicatia Sapatamana Financiara a doamnei Firea, salariata la postul TV al domnului Voiculescu, deci fara afinitati basesciene, citim urmatoarele :
In paginile 8-9 gasim articolul "Romania are cel mai scazut nivel de trai din UE".
Suntem tara cu cea mai mica putere de cumparare, suntem tara unde cele mai mari cheltuieli se fac pentru mancare si cele mai mici sunt pentru sanatate si obiecte personale.Salariul minim este de 114 euro dupa noi fiin numai Bulgaria cu 92 euro iar ca putere de cumparare ne situam doar in fata Bulgariei avand la dispozitie 3.036 euro fata de "castraveciori" care au 2.453 euro.
Ne laqudam cu ritmul de crestere in economie, printre cele mai mari din Europa, dar asta nu ne face decat sa fim codasa fata de tari cu cresteri mult mai mici care stiu insa sa gestioneze mult mai bine bigetele decat priceputii Tariceanu si Vosganian.
Indicatorul PPS, Purchasing Power Standard, adica Standardul european privind puterea de cumparare, este cel care arata sintetic standardul de viata dintr-o tara. Ei bine, desi la salariu minim si la puterea de cumparare suntem in fata Bulgariei, la PPS ne situam in coada statelor UE, chiar si in urma bulgarilor.
Indicele nostru PPS este de 204 unitati in timp ce bulgarii au 216 unitati.
Comparativ, la venituri aproape egale ale romanilor fata de alte tari, costurile vietii in Romania sunt mult mai mari decat tarile care au salarii minime mai mari ca la noi cum ar fi Lituania sau Letonia.
Asta pentru ca la Palatul Victoria nu se freaca martanu, n-asha, se lucreaza.
Ce nu ne spune stimatul forumist este cum se lucreaza, dar nu este sa ne spuna dansul, ne spun aia priceputii in asa ceva.

Sa-l luam acum pe marele specialist in drumuri, sosele si autostrazi, virtuoasul gurist liberal si intra-le muzichiei Orban.
Gasim tot in Saptamana financiar alt articol : "Romania, tara autostrazilor trase din condei".
Priceperea legendara, sesizata si de forumistul nostru, face ca pentru 2008 bugetul alocat sa nu acopere nici macar 30% pentru tronsoanele in lucru sau licitate deja. Se spune clar ca in 17 ani am reusit sa construim 100 km de autostrada iar pentru anii ce vin ni se propun peste 1.000 km de autostrazi. Orban, in ciuda decalaratiilor triumfaliste si al ambitiosului program pe care l-a promis pentru construirea de autostrazi nu a reusit nici macar sa incheie un parteneriat si nici un metru liniar de autostrada nu a fost concesionat pentru constructie.Luand in calcul un prtet de 8.000.000 euro/km autostrada vedem ca banii alocati abia reusesc sa acopere constructia a 51 de km in 2008.
La fel ca si gloriosii lui inaintasi, Mitrea, Berceanu sau Dobre, numele sunt luate din ziar, Orban promite si el peste 1.000 km autostrazi, deh, doar nu-l doare gura, are experienta de gurist de muzichie.
Sa trecem la cifre clare.
Miron Mitrea declara ca pana in 2008 vom avea dati in folosinta peste 400 km autostrazi, pentru alti 900 km fiind finalizate negocieri.
Gheorghe Dobre promitea 1.200 km autostrazi pana in 2012 , din care pana in 2008 n u mai putin de 800 km.
Radu Berceanu, mai cu mot, promitea si el 1.800 km pana in 2013.
Vad ca de la ei s-a molipsit si acest Orban care promite si el mia de kilometri cand de fapt nu are bani decat pentru 51 de km iar drumurile alea la care a taiat el panglica erau lucrari incepute inai9nte de a fi el ministru sau chiar liberal.
Ca punct de referinta despre eficacicate, putem adauga faptul ca centura Ploiestiului, lunga de 15 km este in constructie de mai bine de trei ani si inca nu este finalizata. La fel de adevarat este si faptul ca ministerul lui Orban a lansat proiecte de fezabilitate pe care, incepand cu anul viitor, nu vor avea de unde sa le plateasca. Sa nu mai vorbim si de centura Bucurestilor care fata de costul din studiul de fezabilitate va costa peste 2 miliarde euro, de trei ori mai mult decat era prevazut.
Numai pricepere si daruire la ministerul lui Orban, numai harnicie.
D-aia ne rupem in continuare masinile pe autostrazi care in alte tari ar trece drept drumuri comunale, de cat de mult a facut Orban in comparatie cu altii.
Bai fratilor, daca n-ar fi trist, totul ar fi comic.
Mai sunt specialisti d-astia ?

Socrate
2007-12-03 13:01:17

Maxima publicitara medicala adaptata.

Excesul de POLITICA, sare, zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii..

Hantzy
2007-12-03 13:18:06

Dan Pavel a scris...

<Sunt vreo doua duzini de solutii, dar din lipsa de spatiu nu prezint aici decat doua. Prima ramane mereu intarirea institutiilor democratiei, astfel incat oamenii sa nu mai poata trai fara democratie, sa devina indispensabila, atragatoare. Cealalta este introducerea votului obligatoriu. Alegeti una dintre ele sau practicati-le pe amandoua, pentru ca garanteaza mari audiente!>

Am mai sesizat si in trecut o astfel de detasare a d-lui Pavel, o autococotare a sa pe piedestalul atotcunoasterii, de unde ne indeamna pe noi, cestialalti, sa-i preluam cu nota de lege, propunerile.

Intarirea institutiilor democratice e evident un mijloc ce n-ar putea da gres! Insa, nu ne spune domnul Pavel, cum am putea face asta: referendum privind definirea mai intai a formei de stat, urmata de o noua Constitutie, care sa o certifice?! Sau doar eliminarea unuia din cei doi poli executivi pe care-i are in prezent Romania?!

Cat priveste votul obligatoriu, CID a aratat ceva mai devreme cat se poate de clar, de ce acest fapt nu e democratic. O solutie de compromis ar fi ca cei interesati in a vota sa solicite buletinele de vot cu cel putin 2 saptamani inainte de alegeri, stabilind simultan si locul unde va vota. Ar fi si logistica ceva mai simpla! :-)

Shadow
2007-12-03 16:05:14

Re: Despre munca si realizari, ca asa ziceau unii....Alwis ai uitat de racalcularea bechtel

> Bai fratilor, daca n-ar fi trist, totul ar fi comic.
> Mai sunt specialisti d-astia ?

Nu de alta dar "raii", "incompetentii" si coruptii aia de psd-isti l-au semnat cu doua miliarde si "ceva". La renegocierea propusa (din campanie electorala chiar) de un alt mare specialist in "drumuri" cica a "scazut" la pret. A scazut de fapt pt ca a pierdut "o axa"(ca pe o mare linistita si fara valuri). Era o renegociere in 2D. Acum dupa readucerea sa in 3D face "modica suma" de 7 miliarde (aferim adica "turcu' plateste").

Huhurianu
2007-12-03 16:22:53

Spre deosebire de telenovala, maneaua politica creste in audienta deoarece majoritatea romanilor

sint iubitori de manele de toate felurile, si musicale si politice.

Dea Domnul sa ma-nsel!

Ma intreb, manelismul nu inseamnma oare lipsa de cultura?

Ghita Bizonu'
2007-12-03 17:06:48

Re: Despre munca si realizari, si funie in casa l;u Spanzuratu

bravos sa ne traiesti !

Aporpos nu stii ca PIB ul din 89 a fost egalat in 2004 ? Asta cand PIBul din 89 a fots egalat prin 94 de Cehia , si in 95 de Polonia si Ungaria. Norocu nost ca s-au fact reforme cu aptele la zid ca altfel se egala PIB 98 cu cca 5 ani inaite daca nu 6 ! Da bine ca vebi Csorbica.

Si cu autostrazile nu tine ! Pai dupa ce votezi Base vrei autostrazi ?
Si ciocu mic ca Orban nu era 3 ani in urma sinsitru la transporturi ci unu Dobre . Sustinut puternic de base chiar si impotriva lu Iliesiu ...

La 2007-12-03 12:58:55, alwis46 a scris:

> Zice cineva ca la Palatul Victoria nu se freaca martanu iar Orban are
> mai multe realizari in 10 luni deecat altii in 10 ani.
> Pai daca deschid publicatia Sapatamana Financiara a doamnei Firea,
> salariata la postul TV al domnului Voiculescu, deci fara afinitati
> basesciene, citim urmatoarele :
> In paginile 8-9 gasim articolul "Romania are cel mai scazut nivel de
> trai din UE".
> Suntem tara cu cea mai mica putere de cumparare, suntem tara unde cele
> mai mari cheltuieli se fac pentru mancare si cele mai mici sunt pentru
> sanatate si obiecte personale.Salariul minim este de 114 euro dupa noi
> fiin numai Bulgaria cu 92 euro iar ca putere de cumparare ne situam
> doar in fata Bulgariei avand la dispozitie 3.036 euro fata de
> "castraveciori" care au 2.453 euro.
> Ne laqudam cu ritmul de crestere in economie, printre cele mai mari
> din Europa, dar asta nu ne face decat sa fim codasa fata de tari cu
> cresteri mult mai mici care stiu insa sa gestioneze mult mai bine
> bigetele decat priceputii Tariceanu si Vosganian.
> Indicatorul PPS, Purchasing Power Standard, adica Standardul european
> privind puterea de cumparare, este cel care arata sintetic standardul
> de viata dintr-o tara. Ei bine, desi la salariu minim si la puterea de
> cumparare suntem in fata Bulgariei, la PPS ne situam in coada statelor
> UE, chiar si in urma bulgarilor.
> Indicele nostru PPS este de 204 unitati in timp ce bulgarii au 216
> unitati.
> Comparativ, la venituri aproape egale ale romanilor fata de alte tari,
> costurile vietii in Romania sunt mult mai mari decat tarile care au
> salarii minime mai mari ca la noi cum ar fi Lituania sau Letonia.
> Asta pentru ca la Palatul Victoria nu se freaca martanu, n-asha, se
> lucreaza.
> Ce nu ne spune stimatul forumist este cum se lucreaza, dar nu este sa
> ne spuna dansul, ne spun aia priceputii in asa ceva.
>
> Sa-l luam acum pe marele specialist in drumuri, sosele si autostrazi,
> virtuoasul gurist liberal si intra-le muzichiei Orban.
> Gasim tot in Saptamana financiar alt articol : "Romania, tara
> autostrazilor trase din condei".
> Priceperea legendara, sesizata si de forumistul nostru, face ca pentru
> 2008 bugetul alocat sa nu acopere nici macar 30% pentru tronsoanele in
> lucru sau licitate deja. Se spune clar ca in 17 ani am reusit sa
> construim 100 km de autostrada iar pentru anii ce vin ni se propun
> peste 1.000 km de autostrazi. Orban, in ciuda decalaratiilor
> triumfaliste si al ambitiosului program pe care l-a promis pentru
> construirea de autostrazi nu a reusit nici macar sa incheie un
> parteneriat si nici un metru liniar de autostrada nu a fost
> concesionat pentru constructie.Luand in calcul un prtet de 8.000.000
> euro/km autostrada vedem ca banii alocati abia reusesc sa acopere
> constructia a 51 de km in 2008.
> La fel ca si gloriosii lui inaintasi, Mitrea, Berceanu sau Dobre,
> numele sunt luate din ziar, Orban promite si el peste 1.000 km
> autostrazi, deh, doar nu-l doare gura, are experienta de gurist de
> muzichie.
> Sa trecem la cifre clare.
> Miron Mitrea declara ca pana in 2008 vom avea dati in folosinta peste
> 400 km autostrazi, pentru alti 900 km fiind finalizate negocieri.
> Gheorghe Dobre promitea 1.200 km autostrazi pana in 2012 , din care
> pana in 2008 n u mai putin de 800 km.
> Radu Berceanu, mai cu mot, promitea si el 1.800 km pana in 2013.
> Vad ca de la ei s-a molipsit si acest Orban care promite si el mia de
> kilometri cand de fapt nu are bani decat pentru 51 de km iar drumurile
> alea la care a taiat el panglica erau lucrari incepute inai9nte de a
> fi el ministru sau chiar liberal.
> Ca punct de referinta despre eficacicate, putem adauga faptul ca
> centura Ploiestiului, lunga de 15 km este in constructie de mai bine
> de trei ani si inca nu este finalizata. La fel de adevarat este si
> faptul ca ministerul lui Orban a lansat proiecte de fezabilitate pe
> care, incepand cu anul viitor, nu vor avea de unde sa le plateasca. Sa
> nu mai vorbim si de centura Bucurestilor care fata de costul din
> studiul de fezabilitate va costa peste 2 miliarde euro, de trei ori
> mai mult decat era prevazut.
> Numai pricepere si daruire la ministerul lui Orban, numai harnicie.
> D-aia ne rupem in continuare masinile pe autostrazi care in alte tari
> ar trece drept drumuri comunale, de cat de mult a facut Orban in
> comparatie cu altii.
> Bai fratilor, daca n-ar fi trist, totul ar fi comic.
> Mai sunt specialisti d-astia ?
>
>
>

alwis46
2007-12-03 17:32:50

Re: Despre munca si realizari, ca asa ziceau unii....Alwis ai uitat de racalcularea bechtel

Pai era mult si 2 miliarde, la pretul asta altii construiesc tronsoane cu lungimi duble fata de cat se construieste la noi.
S-a scris prin presa noastra angajata despre asa ceva, pe la sarbi, pe la bulgari, pe la sloveni si alte foste tari comuniste, numai la noi la Rumunica preturile sunt asa mari pentru ca si mita este tot asa de mare.
Si recalculat, Bechtel este cu pretul pe kilometru de drum mult mai scump decat in tarile alea pomenite de mine mai sus.
Cum zicea si scriitorul, buna tara, rea tocmeala !

La 2007-12-03 16:05:14, Shadow a scris:

> > Bai fratilor, daca n-ar fi trist, totul ar fi comic.
> > Mai sunt specialisti d-astia ?
>
> Nu de alta dar "raii", "incompetentii" si coruptii aia de psd-isti
> l-au semnat cu doua miliarde si "ceva". La renegocierea propusa (din
> campanie electorala chiar) de un alt mare specialist in "drumuri" cica
> a "scazut" la pret. A scazut de fapt pt ca a pierdut "o axa"(ca pe o
> mare linistita si fara valuri). Era o renegociere in 2D. Acum dupa
> readucerea sa in 3D face "modica suma" de 7 miliarde (aferim adica
> "turcu' plateste").
>
>

M_D_L
2007-12-03 18:11:11

Re: asa zisul vot obligatoriu....din nou / Multi nu voteaza pentru ca nu au pe cine

La 2007-12-03 02:41:23, CID a scris:

> Votul obligatoriu este o ticalosie!
> Intr-o tara democratica, civilizata, cetateanul este STAPANUL. A
> obliga cetateanul sub amenintare cu pedeapsa, sa voteze, cand momentul
> votului este momentul exprimarii supremei puteri a cetateanului,
> inseamna a face din cetatean un sclav, batjocorit de statul care in
> mod ipocrit s-ar vrea legitimat prin vot cu forta, chiar de catre cel
> pe care pretinde ca-l slujeste.
> Al doilea motiv pentru care asa ceva este inadmisibil este unul de
> drept. Nimeni nu poate fi obligat sa faca ceva. Orice pedeapsa vine in
> urma unei interdictii, nu a unei obligari. A obliga un om la a face
> ceva impotriva vointei lui, este un abuz.
> Al treilea motiv este unul practic. Este incorect a lua alegatorului
> dreptul de a protesta prin neprezentare.
> Al patrulea motiv este tot unul practic si tine de compromiterea
> votului. Un individ care nu stie ce sa aleaga, sau nu vrea sa aleaga,
> nu are de ce sa fie tarat cu forta la vot pentru ca eventual sa voteze
> la intamplare, alterand astfel rezultatele, asta insemnand o bataie de
> joc la adresa celor care voteaza in cunostinta de cauza.
>
>
>


Ar fi bine sa se dea o lege care sa-i oblige pe toti cetatenii cu drept de vot sa participe la votari. Dar in acelasi timp, sa existe pe buletinele de vot, o zona unde sa puna stampila cei care nu sunt de acord cu niciun candidat.
Eu, de exemplu, desi m-am inscris la PNL printre primii, nu am mai votat din anul 1992. M-am lamurit ca toti, de la toate partidele, sunt niste marionete puse in functii de catre masonerie si de marile puteri. Nu fac nimic in interesul nostru. Nu trag tepe si se imbogatesc prin furturi de la stat.
Nu este corect ca presedintele tarii sa fie ales de o minoritate si sa se bata cu pumnul in piept zicand ca l-au votat 75% din alegatori, cand de fapt cei mai multi nici nu vor sa-l vada, de scarbiti ce sunt.

M_D_L
2007-12-03 18:17:44

Lamuriti-ma de unde stiu smecherii astia cum vine treaba cu audienta emisiunilor la TV

Cum afla ei la ce ne uitam noi ? Prin telepatie ?
Parerea mea este ca asculta telefoanele si de acolo isi dau seama ce canal este prins la televizor. Alte mijloace tehnice nu cunosc.

gili
2007-12-03 18:37:48

Daca ai fi fost atent la ravasele mele ai fi priceput ce faceam ...


Ce sa fac , indeplineam o functie de demnitate publica ( dupa decembrie '89) , functie civila , dar care avea atributiuni si in privinta sigurantei si ordinii publice , a starii de infractionalitate si chiar a sigurantei nationale .
Buninteles ca in aceasta situatie aveam acces si chiar erau instrumente de lucru rapoarte , analize , informari , etc., ale institutiilor abilitate , institutii care aveau in componenta si meletari , n'asa?

Ghita Bizonu'
2007-12-03 18:44:36

Re: Alwis ia fii cinstit

acu pretu la Bechtel e
a) ami mare
b)mai mic

daca e a inseamna ca ... eludezi adevarul din motive partizane .


La 2007-12-03 12:58:55, alwis46 a scris:

> Zice cineva ca la Palatul Victoria nu se freaca martanu iar Orban are
> mai multe realizari in 10 luni deecat altii in 10 ani.
> Pai daca deschid publicatia Sapatamana Financiara a doamnei Firea,
> salariata la postul TV al domnului Voiculescu, deci fara afinitati
> basesciene, citim urmatoarele :
> In paginile 8-9 gasim articolul "Romania are cel mai scazut nivel de
> trai din UE".
> Suntem tara cu cea mai mica putere de cumparare, suntem tara unde cele
> mai mari cheltuieli se fac pentru mancare si cele mai mici sunt pentru
> sanatate si obiecte personale.Salariul minim este de 114 euro dupa noi
> fiin numai Bulgaria cu 92 euro iar ca putere de cumparare ne situam
> doar in fata Bulgariei avand la dispozitie 3.036 euro fata de
> "castraveciori" care au 2.453 euro.
> Ne laqudam cu ritmul de crestere in economie, printre cele mai mari
> din Europa, dar asta nu ne face decat sa fim codasa fata de tari cu
> cresteri mult mai mici care stiu insa sa gestioneze mult mai bine
> bigetele decat priceputii Tariceanu si Vosganian.
> Indicatorul PPS, Purchasing Power Standard, adica Standardul european
> privind puterea de cumparare, este cel care arata sintetic standardul
> de viata dintr-o tara. Ei bine, desi la salariu minim si la puterea de
> cumparare suntem in fata Bulgariei, la PPS ne situam in coada statelor
> UE, chiar si in urma bulgarilor.
> Indicele nostru PPS este de 204 unitati in timp ce bulgarii au 216
> unitati.
> Comparativ, la venituri aproape egale ale romanilor fata de alte tari,
> costurile vietii in Romania sunt mult mai mari decat tarile care au
> salarii minime mai mari ca la noi cum ar fi Lituania sau Letonia.
> Asta pentru ca la Palatul Victoria nu se freaca martanu, n-asha, se
> lucreaza.
> Ce nu ne spune stimatul forumist este cum se lucreaza, dar nu este sa
> ne spuna dansul, ne spun aia priceputii in asa ceva.
>
> Sa-l luam acum pe marele specialist in drumuri, sosele si autostrazi,
> virtuoasul gurist liberal si intra-le muzichiei Orban.
> Gasim tot in Saptamana financiar alt articol : "Romania, tara
> autostrazilor trase din condei".
> Priceperea legendara, sesizata si de forumistul nostru, face ca pentru
> 2008 bugetul alocat sa nu acopere nici macar 30% pentru tronsoanele in
> lucru sau licitate deja. Se spune clar ca in 17 ani am reusit sa
> construim 100 km de autostrada iar pentru anii ce vin ni se propun
> peste 1.000 km de autostrazi. Orban, in ciuda decalaratiilor
> triumfaliste si al ambitiosului program pe care l-a promis pentru
> construirea de autostrazi nu a reusit nici macar sa incheie un
> parteneriat si nici un metru liniar de autostrada nu a fost
> concesionat pentru constructie.Luand in calcul un prtet de 8.000.000
> euro/km autostrada vedem ca banii alocati abia reusesc sa acopere
> constructia a 51 de km in 2008.
> La fel ca si gloriosii lui inaintasi, Mitrea, Berceanu sau Dobre,
> numele sunt luate din ziar, Orban promite si el peste 1.000 km
> autostrazi, deh, doar nu-l doare gura, are experienta de gurist de
> muzichie.
> Sa trecem la cifre clare.
> Miron Mitrea declara ca pana in 2008 vom avea dati in folosinta peste
> 400 km autostrazi, pentru alti 900 km fiind finalizate negocieri.
> Gheorghe Dobre promitea 1.200 km autostrazi pana in 2012 , din care
> pana in 2008 n u mai putin de 800 km.
> Radu Berceanu, mai cu mot, promitea si el 1.800 km pana in 2013.
> Vad ca de la ei s-a molipsit si acest Orban care promite si el mia de
> kilometri cand de fapt nu are bani decat pentru 51 de km iar drumurile
> alea la care a taiat el panglica erau lucrari incepute inai9nte de a
> fi el ministru sau chiar liberal.
> Ca punct de referinta despre eficacicate, putem adauga faptul ca
> centura Ploiestiului, lunga de 15 km este in constructie de mai bine
> de trei ani si inca nu este finalizata. La fel de adevarat este si
> faptul ca ministerul lui Orban a lansat proiecte de fezabilitate pe
> care, incepand cu anul viitor, nu vor avea de unde sa le plateasca. Sa
> nu mai vorbim si de centura Bucurestilor care fata de costul din
> studiul de fezabilitate va costa peste 2 miliarde euro, de trei ori
> mai mult decat era prevazut.
> Numai pricepere si daruire la ministerul lui Orban, numai harnicie.
> D-aia ne rupem in continuare masinile pe autostrazi care in alte tari
> ar trece drept drumuri comunale, de cat de mult a facut Orban in
> comparatie cu altii.
> Bai fratilor, daca n-ar fi trist, totul ar fi comic.
> Mai sunt specialisti d-astia ?
>
>
>

Arogantu'
2007-12-03 20:22:57

Re: Cearta

Atamild
2007-12-03 20:54:22

Lumea asta occidentala, sa nu va puna mai stiu eu cine, sa credeti, daca am spus asta

Mai stiu eu ce, despre mine! Era acoperita de o revista rebus (Poate din cauza copertei pshihologii serviciilor secrete) si daca nu-i stiam locul..si formatul, nici nu o gaseam, norocul meu! Acum o citesc, O, citesc!, cine mi-a ascuns Lumea printre rafturi? Tara Bascilor si altele..numai un citat, dat din greseala. Insa nu ei, mi-au ascuns revista.
Matilda


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00798 sec.