Ziua Logo
  10:13, marti, 6 iunie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2008-11-13
Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.129...)
2008-11-12 23:10
D-lui profesor universitar Lexmarkz si lui "Alt_cititor"

Nu am reusit iarasi sa comentez raspunsurile d-tra in "dialogul" cu "Alt_cititor" de data asta. Vad ca ii trageti in continuare tare cu "acreditarea" desi nu mi-ati raspuns la observatia pe care v-am facut-o si anume ca si d-tra ati fost acreditat de aceeasi "comisie" de la care au primit acreditarea si colegii d-tra din universitatile stabilite in catunele cu mai mult de 10 case (asa cum v-ati exprimat mai demult !). "Alt_cititor" avanseasa si dansul un procent de 80% de asa numiti "profesori" si vad ca nu raspundeti nici la aceasta observatie ... De altfel cele ce scrieti d-tra despre "saracii" conferentiari imi aduc aminte de o gluma cam nesarata pe care am auzit-o de la un profesor universitar: cadrele didactice din invatamantul universitar se impart in doua categorii: "conf" si "fonf" !!!

Mai scrieti d-tra ca "saracii" profesori universitari nu au avut parte de mariri ale salariului asa cum au avut parte ceilalti. Va reamintesc ca la ultimile mariri de salariu (care au facut in sfarsit diferentierea de care scrieti dar dupa ce cu ani buni inainte profesorilor universitari - si numai lor !!! - li s-au dublat salariile, moment in care "aparatu' de partid si de stat" a venit cu gaselnita ca oricum nu mai vor mai lua mult timp acest salariu si ca ar fi un fel de "reparatie morala" dar acum se chinuie sa-i scoata la pensie !!!) in cele doua transe din aprilie si apoi octombrie maririle s-au produs astfel: in aprilie li s-au marit tuturor profesorilor salariul cu un procent infim (dar care la un salariu dublat ca al profesorilor universitari a insemnat poate si de 3 ori mai mult decat a fost marirea la ceilalti profesori !!!) si de abia acum in octombrie (cand iata ca s-a "votat" legea maririi cu 50% indiferent de gradul didactic - sa fie oare o coincidenta ?!!!) s-a facut diferentierea, diferentiere de care un alt guvern ar fi putut uita si la vremea respectiva mi-am exprimat nedumerirea negandindu-ma ca vor veni cu aceasta bomba de marire cu 50% indiferent de grad !

Aflu ca suneti profesor in "IT" ! Sunt curios sa stiu ce contributii remarcante ati adus domeniului in care lucrati (teorii noi, mecanisme performante, aparate inovatoare pe plan mondial) si ce laborator ati infiintat in conditiile in care orice firma sau chiar si persoane particulare pot in ziua de astazi sa cumpere 10 calculatoare pe care sa instaleze o serie de programe (chiar si cu licenta !) din care se poate invata ca daca "apesi" butonul virtual nu stiu care sau daca "faci click" si "tragi de MAUS" obtii nu stiu ce floricica frumos colorata si adumbrita pe monitorul extra-flat !!! Sigur ca este tendentioasa curiozitatea mea dar inainte de a apara tagma in care tocmai ati intrat (intr-un moment extrem de "nefavorabil" si nereal !) eu va recomand sincer sa va ganditi de mai multe ori ... Acceptati macar procentul acela de 80% !!!

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.129...)
2008-11-12 23:59
Daca doriti sa revedeti sau daca nu ati reusit sa cititi ...

Comentariul urmator apare la adresa: http://www.ziua.ro/f.php?f=news&data=2008-10-28&thread=15019&id=46229

Nu am reusit sa intervin ieri in "punerea la punct" pe care i-ati facut-o d-lui M_D_L asa ca incerc astazi si la acest articol cateva idei in speranta ca veti reusi sa le cititi.

In primul rand organizatia care v-a acreditat pe d-tra i-a acreditat si pe "uscaturile" de conferentiari si pofesori de la universitatile "nascute in fiecare localitate cu mai mult de 10 case" ... Criteriile sunt intr-adevar dure dar si derogarile sunt pe val !!! Cat priveste comparatia cu asistentii si lectorii care nu au trecut prin "filtrul acreditarii" dupa cate stiu eu si acestia sunt numiti tot prin concurs in urma indeplinirii unor criterii clare (numar de carti, contracte de cercetare, articole cu "vizibilitate" s.a.m.d.) !

In ceea ce priveste cercetarea dati-mi voie sa-i dau dreptate mai degraba d-lui M_D_L. Nu stiu ce "cercetati" d-tra pe acolo si cum "colaborati" cu partenerii dar sunt curios sa stiu daca rezultatele cercetarilor au fost cu adevarat utilizate de oricine altcineva (nu va mai intreb daca de colaboratori si daca ele s-au si materializat in ceva intr-adevar util societatii care va crediteaza si va finanteaza !!!).

Cat priveste comparatia salariilor profesorilor cu cele ale conferentiarilor (care pot la randul lor sa "aplice" dar uitati sa scrieti ca in ultima vreme se tot flutura tot felul de procente cu privire la numarul maxim de profesori si conferentiari astfel incat in realitate nu prea mai sunt locuri de "aplicat" la niciuna din categoriile amintite in conditiile in care piramida ramane rasturnata si in conditiile in care profesorii vor elibera locurile numai iesind cu picioarele inainte din universitati !!!) d-tra insiva ati scris intr-un alt mesaj ca este undeva in jurul a 900 de lei ceea ce inseamna mai mult decat al unui profesor debutant ... Daca insa va raportati la salariul unui asistent ar fi trebuit sa scrieti ca aveti de aproape 3 ori salariul acestuia (poate d-tra nu, ca sunteti nou in bransa !) ceea ce nu are cum sa fie normal.

"Last but not at least" criteriul vechimii exista in absolut toate criteriile si oricum actioneaza ca o cutuma ... De exemplu se spune asa: anul asta ii scoatem post la concurs lui Cutarica ca el cam vine la rand !!! Oricum intre doi profesori care indeplinesc in acelasi timp criteriile sau cel mai tanar le indeplineste chiar mai bine tot aluia mai batran i se scoate post la concurs ... De altfel posturile sunt astfel scoase la concurs incat numai aia vizati sa poata "concura" pe ele !!! D-tra nu vi s-a scos post cu "dedicatie" ?!!!

P.S. Apropo' de cele scrise de d-nul M_D_L cu atata incrancenare, d-tra stiti sa reparati un feon ?!!!

P.S.S. (relativ la ce ati scris la acest articol) Lectorul nu ia nici jumatate din salariul d-tra iar d-nul M_D_L nu incearca sa treaca "pe didactic" ca altfel nu ar mai avea timp sa mai faca cate ceva practic !!! As fi scris mai multe despre "cercetarea" din universitati, cum se "aplica", cum se "castiga" si cat de folositoare este ea dar acum nu am timp si oricum am scris foarte multe in decursul timpului ...

alt_cititor (...@yahoo.com, IP: 83.64.77...)
2008-11-13 09:43
Re: D-lui profesor universitar Lexmarkz si lui "Alt_cititor"

La 2008-11-12 23:10:31, Liviu2002j a scris:

> Nu am reusit iarasi sa comentez raspunsurile d-tra in "dialogul" cu
> "Alt_cititor" de data asta. Vad ca ii trageti in continuare tare cu
> "acreditarea" desi nu mi-ati raspuns la observatia pe care v-am
> facut-o si anume ca si d-tra ati fost acreditat de aceeasi "comisie"
> de la care au primit acreditarea si colegii d-tra din universitatile
> stabilite in catunele cu mai mult de 10 case (asa cum v-ati exprimat
> mai demult !). "Alt_cititor" avanseasa si dansul un procent de 80% de
> asa numiti "profesori" si vad ca nu raspundeti nici la aceasta
> observatie ...
>

Liviu2002j >> Credeam ca pe mine ma critici pentru observatii, dar am vazut ca pe profesorul de IT Lexmarkz il critici.

Diferenta la salar intre un conf si prof este mai mult de 2:1. Nu sint numai 900 lei, ci vreo... 2,000. Adica mai mult decit dublu.

Lexmarkz >> Stiu caz concrete de profesor universitar care s-au luat doctoratul, a publicat foarte multe lucrari bune in reviste foarte bune, a avansat profesor universitar, dar... NICI O LUCRARE NU E SCRISA DE EL! Asta cum se numeste? Si mai mult, cum poti dovedi ca nu e el autorul, cind el trimite lucrarea la revista ca singur autor? Daca cineva l-ar lua la bani marunti se dovedeste foarte usor ca nu are habar ce e in lucrarile alea. Dar cum impostura e o virtute in Romania...

Mai stiu un caz de profesor universitar care si-a luat doctoratul cu o lucrare care i-a fost desfiintata de alti cercetatori, pe motiv ca rezultatul este complet FALS. Si pe baza acestei lucrari a luat doctoratul. A ajuns profesor universitar pe baza altor lucrari care de asemenea au fost desfiintate, pe motiv bine intemeiat ca rezultatele erau COMPLET FALSE. Cum comentezi asemenea "profesor universitar"??? Eu i-as zice IMPOSTOR.

Pentru a avansa profesor universitar sint necesare publicarea a cel putin 2 carti si a unui numar minim de articole ISI. Stiu cazuri de cel putin 10 profesori unuversitari care INAINTE DE AVANSARE nu au publicat NICI O CARTE si cred ca nici pina in prezent nu au NICI UN ARTICOL ISI. Si sint profesori de mai bine de 10 ani. Daca azi ar fi sa treaca prin comisii, nu ar putea fi nici macar lectori. Despre astia ce zici?

Toti acesti "profesori universitari" fac parte din acei peste 80% de care am amintit.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.131...)
2008-11-13 20:41
Re: ... lui "Alt_cititor"

> Liviu2002j >> Credeam ca pe mine ma critici pentru observatii, dar am
> vazut ca pe profesorul de IT Lexmarkz il critici.

Da, am aduagat ulterior in titlu numele d-tra si astfel a iesit neintelegerea ...
>
> Diferenta la salar intre un conf si prof este mai mult de 2:1. Nu sint
> numai 900 lei, ci vreo... 2,000. Adica mai mult decit dublu.

Nu stiu cum stau lucrurile dar nu cred ca este chiar asa numai daca "conf"-ul ala este mult prea tanar ceea ce iarasi nu este in regula !!!
>
> Lexmarkz >> Stiu caz concrete de profesor universitar care s-au luat
> doctoratul, a publicat foarte multe lucrari bune in reviste foarte
> bune, a avansat profesor universitar, dar... NICI O LUCRARE NU E
> SCRISA DE EL! Asta cum se numeste?

Se numeste asa: comisia aceea de care tot face caz d-nul profesor "Lexmarkz" este compusa din acelasi fel de "autori" carora le-au scris altii articolele si ei nici macar nu au participat la conferinte (de prezentat ce sa mai vorbim ...) ca sa-l vada pe cel pe care-l evalueaza !!!

> Si mai mult, cum poti dovedi ca nu
> e el autorul, cind el trimite lucrarea la revista ca singur autor?

De aceea se cer si lucrari pe la conferinte dar cine-i verifica daca au si prezentat ?! Asiaticii duc dovezi cu fotografii si inregistrari din timpul conferintelor, chiar din momentul prezentarii.

> Daca cineva l-ar lua la bani marunti se dovedeste foarte usor ca nu
> are habar ce e in lucrarile alea. Dar cum impostura e o virtute in
> Romania...

La bani marunti ar trebui luat in primul rand de comunitatea din care face parte si de sefii lui !!! Dar cum aproape toti sunt facuti la fel ... Ce dovada mai mare doriti decat d-nul profesor "Lexmarkz" insusi care cu toate cele scrise de dansul totusi accepta atat de usor si isi apara tagma stiind prea bine ca ceea ce scriem noi aici este adevarat intr-o proportie mai mare de 50% (lucru care ar trebui sa-l determine sa-i ia de urechi pe aia de l-au acreditat, insa in schimb dansul accepta si tare imi este teama ca este prieten cu aia din comisie care i-au acreditat si pe cei "de la resita sau tirgoviste" !!!).
>
> Mai stiu un caz de profesor universitar care si-a luat doctoratul cu o
> lucrare care i-a fost desfiintata de alti cercetatori, pe motiv ca
> rezultatul este complet FALS. Si pe baza acestei lucrari a luat
> doctoratul. A ajuns profesor universitar pe baza altor lucrari care
> de asemenea au fost desfiintate, pe motiv bine intemeiat ca
> rezultatele erau COMPLET FALSE. Cum comentezi asemenea "profesor
> universitar"??? Eu i-as zice IMPOSTOR.

O fi convins omul de ce spune ... Dar "mareata" comisie de acreditare ar fi trebuit sa-si faca datoria. In acest caz aia din comisie, mai ales daca se dovedeste ca au avut cunostinta de opiniile celor care au pus ca totul este un fals, ar trebui sa fie pur si simplu bagati la bulau !!! Daca este sa ramanem in conditiile "responsabilitatii" de care face atata caz d-nul profesor "Lexmarkz" ...
>
> Pentru a avansa profesor universitar sint necesare publicarea a cel
> putin 2 carti si a unui numar minim de articole ISI. Stiu cazuri de
> cel putin 10 profesori unuversitari care INAINTE DE AVANSARE nu au
> publicat NICI O CARTE si cred ca nici pina in prezent nu au NICI UN
> ARTICOL ISI. Si sint profesori de mai bine de 10 ani. Daca azi ar fi
> sa treaca prin comisii, nu ar putea fi nici macar lectori. Despre
> astia ce zici?

Legea nu poate actiona retroactiv dar totusi ceva se poate face: din 4 in 4 ani cel mult toate posturile didactice sa fie scoase la concurs !!! daca ala de-l ocupa mai indeplineste conditiile bine daca nu un altul sa-i ia locul ! Ca prea se culca pe cate o ureche ... Iar de cresterea numarului de ore din norma in functie de puturosenie eu nu am mai auzit !?
>
> Toti acesti "profesori universitari" fac parte din acei peste 80% de
> care am amintit.
>
Extrem de trist !!!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00739 sec.