Ziua Logo
  14:27, vineri, 9 iunie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-11-12
Lexmarkz (...@yahoo.com, IP: 74.203.87...)
2008-11-12 11:03
Iar vorbesc cei ce nu stiu

@alt_cititor, norma unui profesor e de 7 ore conventionale. 4 ore efective. Dar nu numai in asta consta norma ci si in multe alte activitati. Nu stiu ce tot aveti cu profesorii universitari. Unii chiar merita sa fie acolo si-si merita banii, care hai sa nu mai fabulam, sint cam 800 de euro pe luna, nu 2000. De ce nu ridicati cu minie proletara impotriva judecatorilor si procurorilor care taie frunze la ciini si dau decizii dupa ureche si chiar iau peste 3000 de euro in mina. De ce nu va revoltati impotriva capuselor din agentiile guvernamentale, care iau mult peste 3000 de euro si nu fac decit sa ne scumpeasca gazul, curentul, viata de zi cu zi. De ce nu va revoltati impotriva politistilor. Un ofiter de rang mediu din politie cistiga mult mai mult decit un profesor universitar si chiar nu face nimic. V-ati gasit si voi cu cine sa va bateti in piept, ca asa v-a invatat gunoiul care va inspira.

alt_cititor (...@yahoo.com, IP: 83.64.77...)
2008-11-12 13:26
Re: Iar vorbesc cei ce nu stiu / Daca taceai, filosof ramineai. Asa...

La 2008-11-12 11:03:52, Lexmarkz a scris:

> @alt_cititor, norma unui profesor e de 7 ore conventionale. 4 ore
> efective. Dar nu numai in asta consta norma ci si in multe alte
> activitati. Nu stiu ce tot aveti cu profesorii universitari. Unii
> chiar merita sa fie acolo si-si merita banii, care hai sa nu mai
> fabulam, sint cam 800 de euro pe luna, nu 2000.
>
Vorba proverbului, daca taceai, filosof ramineai.

Hai sa le luam pe rind si sa vorbim NUMAI despre PROFESORII UNIVERSITARI. Lasam la o parte pe TOTI ceilalti angajati din invatamint, care au in prezent MAXIM JUMATATE bani IN MINA din cit ia un profesor universitar.

1. Norma unui proferos universitar este de MAXIM 7 ore conventionale. Mai precis intre 4 si 7. Un curs la master se normeaza cu 2.5, adica dintr-un curs la master se face norma, fiind 5 ore conventionale. Un curs normal inseamna 4 ore conventionale, deci si din el se poate face norma. Ia ghici cine are si poate avea ore la master? Inca ceva in plus, se poate ca de exemplu toata norma de predare sa se nimereasca intr-un singur semestru (4-6 ore EFECTIVE DE PREDARE pe saptamina), deci in celalalt semestru STAU ACASA SI IAU 1,200 EURO LUNAR. Deci mai mult de o jumatate de an ei sint platiti sa stea acasa. Nu-i asa ca e minunat?

2. Ce ALTE activitati mai au profesorii universitari care nu au functii de conducere? Practic NICIUNA, spre deosebire de profesorii de liceu de exemplu. Ei nu trebuie sa corecteze lucrari acasa (le corecteaza imediat dupa examen sau dau examen oral ca sa nu mai aiba nici de corectat), nu pregatesc cursuri (peste 80% sint niste dinozauri depasiti de evenimente si tehnologie, iar cursurile predate sint aceleasi ca si acum 30 de ani), in timpul celor 2 sesiuni de examene (de cite 4 saptamini fiecare) ei au un singur examen si deci in acea luna muncesc NUMAI 4-5 ore MAXIM. Deci ei muncesc 2 luni pe an cite MAXIM 5 ore.

3. Profesorii universitari nu dau pe la scoala in timpul vacantelor si sesiunilor de examene (cu exceptia zilelor cind au examen, deci MAXIM 4 zile). Asta inseamna ca din iunie pina in octombrie (4 luni) plus februarie, deci 5 luni pe an ei stau acasa si iau bani.

4. In prezent salariul MINIM pentru un profesor universitar IN MINA este de 1,200 euro pentru 10 ore pe luna muncite efectiv. Fa socoteala daca se mareste cu 55% cit va inseamna asta.

Ca un sfat, e bine sa te informezi mai intii si apoi sa gindesti INAINTE de a scrie. Sau esti cumva unul din cei 80% care nu merita sa fie nici macar asistent universitar? Sau poate vreunul din parintii tai e cu musca pe caciula...


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00664 sec.