Ziua Logo
  10:49, vineri, 9 iunie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-05-26
logofatul de taina (...@home.ro, IP: 24.200.108...)
2007-05-26 16:03
Agenda anuntata de Cotroceni, care trece in revista chestiuni majore

Agenda anuntata de Cotroceni, care trece in revista chestiuni majore - discutarea introducerii votului uninominal, a posibilitatii revizuirii Constitutiei, a unei "majoritati transparente" pentru o guvernare stabila - pare sa nu lase PNL posibilitatea unui refuz.

La fel ca si celelalte partide parlamentare, PNL si-a formulat deja pozitia fata de chestiunile de discutat luni, in cursul saptaminii trecute. PNL si-a afirmat hotarirea de a ramine la guvernare, pe baza unui program de centru-dreapta, dar numai in conditiile in care exista sustinere parlamentara. Delegatia Permanenta a PNL a fost de acord cu discutiile cu PSD, exclusa fiind negocierea formulelor guvernamentale. PNL a refuzat sa comenteze variantele vehiculate - motiune de cenzura, alegeri anticipate -, iar primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat miercuri, 23 mai, prioritatile guvernamentale - majorari de pensii, salarii, modernizarea agriculturii -, si pe cele legislative - introducerea votului uninominal, adoptarea legii lustratiei.

Liberalii nu sint de acord cu teza politica lansata de presedintele PD, Emil Boc, a convocarii simultane a alegerilor parlamentare anticipate si a europarlamentarelor. "Cutuma europeana este ca alegerile europene sa nu fie parazitate de nici un alt scrutin intern", a declarat Ludovic Orban.

Liberalii nu s-au pronuntat asupra necesitatii modificarii Constitutiei si, mai ales, asupra modalitatii formarii "majoritatii transparente" pentru o guvernare stabila.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.