Presedintele Emil Constantinescu pentru a salva Romania de gravele crize politice financiar bancare, sociale sau etnice, sau de cele provocate de un razboi in zona, si-a exercitat transparent functia constitutionala de mediator intre puterile statului, intre putere si opozitie, sindicate si societatea civila, reusind sa rezolve probleme dificile precum evitarea crahului sistemului bancar, blocarea mineriadelor, sprijinirea NATO in Kosovo, mari privatizari, inchiderea intreprinderilor nerentabile, condamnari ale capilor sistemului mafiot, precum si acceptarea legilor de restituire a proprietatii, de deconspirare a Securitatii si mai ales, sa indrepte Romania spre integrarea in NATO si Uniunea Europeana.
Iata de ce este de neacceptat acuzatia lui Traian Basescu ca a fost invins in vreun fel de un sistem pe care Emil Constantinescu l-a schimbat in mod decisiv.
Cat priveste reformarea serviciilor:
Intre 1 iunie 2007 si 1 mai 2000 au fost trecuti in rezerva 910 ofiteri, dintre care 5 generali si 570 locotenent-colonei si colonei. Au fost angajati in acest interval 1130 ofiteri, dintre care 98% sunt tineri sub 35 ani.
Au fost schimbati din functii de conducere 19 sefi de unitate centrala, 24 sefi de sectii judetene, 66 de loctiitori de sefi de unitati centrale si judetene si peste 1000 sefi de sector si sefi de birou.
In total au fost schimbate 3100 de persoane din SRI.
O sa spuna multi probabil , ca se ascunde in spatele cifrelor! Dar cum poti face o analiza mai apropiata de realitate?
Sigur ca aceste schimbari nu au fost suficiente, dar cine isi inchipuie ca in patru ani se pot reforma complet serviciile de informatii e ori ignorant, ori fariseu.
Sunt curioasa ce cuprinde Raportul lui Traian Basescu, cel care are frustrarea ca NU POATE sa-l dea romanilor de peste mai bine de 1000 de zile.
Din ce motiv oare: ca nu l-a lasat Emil Constantinescu sau ca nu are un continut argumentat pe fapte ci numai pe fraze populiste?
Genul de acuzatii publice fara acoperire lansate de Traian Basescu este identic, asa cum afirma insusi presedintele Constantinescu in Interviul Mediafax dat cu ceva timp in urma, cu cel practicat de fostii securisti reciclati dupa 1989 in politicieni, oameni de afaceri, consilieri ai unor partide ori in „surse de incredere” ale unor redactii, care l-au implicat pe sine, familia sa si colaboratorii sai in tot felul de scenarii si afaceri niciodata dovedite, pentru ca nici nu au avut vreodata o baza reala.
Acestia au fost securistii care „l-au invins”, profitand de libertatea de exprimare de care s-au folosit in interes personal, ca si Traian Basescu, pentru a-si denigra adversarii politici si a abate atentia publica de la propriul lor trecut patat si vinovat. |