Ziua Logo
  05:58, luni, 29 mai 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2007-11-21
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2007-11-21 07:42
Fratii care se cearta intre ei pt pamanturi pierd mult mai mult


Solutia s-ar putea gasi tragand invataminte din istoria “pamantului Sfant” si a Casei Nativitatii din Loretto
Cineva spunea astazi pe Daystar tv, intr-o transmisie din Ierusalim, legenda intemeierii acestui oras sfant. N-am auzit de la inceput, dar era vorba de doi frati ce aveau un teren mostenire de impartit; unul avea copii, iar celalat nu. Cel cu copii s-a gandit peste noapte ca sa-i dea partea lui fratelui sau ca era fara copiii si fara iubire; celalalt s-a gandit sa-I cedeze fratelui sau ca are copii si are mai mare nevoie, astfel ca s-au intalnit noaptea pe terenul respctiv unde mutasera pietrele de hotar la mijloc. Atunci si-a dat seama fiecare de dragostea se si-o purtau, s-au imbratisat, si Dumnezeu a stabilit acolo locul Sau sfant.
Aceasta legenda mi-a amintit de cea a Casei Sfintei Maria, din Nazaret. Deci pt ca aici era pamant sfant, s-a nascut acolo Fecioara Maria, apoi Fiul Iisus Cristos, si Sfanta Familie a locuit in acea casa, ramanad apoi pt pelerinajul credinciosilor.
Cand au inceput persecutiile si neintelegerile intre evrei si palestinieni, Casa a fost transferata pe sus de ingeri , din Palestina in Dalmatzia, la Tersatto, in 1291. Am auzit mai demult la Tv pe un canal catolic, ca ingerii au transferat-o si de aici dupa catva timp din cauza NEINTELEGERILOR A DOI FRATI PT. TERENUL respectiv.
Dupa numai trei ani, in noaptea de 9 spre 10 dec. 1294, Sfanta Casa a fost mutata de ingeri in Italia, la Loretto, pentru a o pune la adapost de devastatiile turcilor in peninsula Balcanica.
Cred ca atacurile turcilor si arabilor au venit tocmai cand fratii sau locuitorii din zona au inceput sa nu mai tina seama de comandamentele divine si sa caute sa profite de bunurile altuia.
Scrie pe acest site ca nu degeaba Madonna di Loreto e astazi numita PATROANA AERONAUTICII MILITARE ITALIENE.
Dar mai vad si alta legatura cu AVIATIA: Pe peretele acestei case , acolo unde se gaseste fereastra numita a “Ingerului” se gaseste o fresca bine conservata, ce-l reprezinta pe regele Frantei Sf. Louis IX, imbracat cu un vesmant rosu si alb, culorile Casei Regale Franceze. El a fost asa imbracat la 24 martie 1251, cand s-a dus in pelerinaj acolo pt a multumi ca fusese eliberat de prigoana sultanului Egiptului.
Stim ca Charles Lindberg a facut celebrul sau zbor NY-Paris in 1927, cu avionul The Spirit of St. Louis, zbor in care descrie cum a avut spirite in jurul lui care discutau despre motor si avion, si i-au dat sfaturi pe care nu le putea obtine niciunde pe aceasta lume.
Deci fratii care se inteleg intre ei au avut si au de castigat.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00646 sec.