Ziua Logo
  20:23, sambata, 3 iunie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-17
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2007-11-17 21:51
Iubirea poate vorbi limbajul exactitatii

In primul rand referitor la dragoste, Stendhal si alti scriitori francezi se ocupa prea mult de numai o forma a acesteia, adica iubirea dintre barbat si femeie. Un episcop catolic american spunea ca grecii au vreo trei denumiri si intelesuri pt iubire. Iisus a spus si El ca legea fundamentala este iubirea fata de Dumnezeu si oameni. O societate in care majoritatea oamnilor au fost educati in acest spirit si se comporta ca atare, va obtine mai mult de la Dumnezeu, inclusiv intelepciune si stiinta .
Intr-o discutie a lui Job cu trei prieteni ai lui (cap. 32), tanarul Elihu le spune: “Eu sunt tanar, iar voi foarte batrani; de aceea mi-a fost teama sa-mi spun opinia. Am spus, zilele ar trebui sa vorbeasca, si multitudinea anilor sa invete intelepciune.
Dar e un spirit in om: si inspiratia Celui Preainalt le da lor intelegere.
Mari oameni nu sunt totdeauna intelepti: nici inbatranirea nu intelege judecata.”
Asa ca o sa-mi spun si eu parerea cum si-a spus-o si el mai departe (desi mi-ar placea sa mai am tineretea acestuia ).
Intreaba dl E. Simion: “Cum poate vorbi iubirea limbajului exactitatii? Am crezut totdeauna ca limbajul iubirii este acela al ambiguitatii visatoare sau al pasiunii nelinistite.”
Gasesc ca are dreptate presedintele Academiei de Stiinte Morale si Politice din Franta, caci atunci cand majoritatea populatiei unei tari manifesta acea iubire crestina, Spiritul Sfant va deschide mintile unor oameni de stiinta sa faca descoperiri (savoir) si in domeniul stiintelor exacte si sa creeze noi tehnologii sau mijloace de usurarea vietii oamenilor.
Dupa cum intelegem din versetele biblice citite la Biserica Catolica acum doua zile, din Wisdom (Intelepciune) 7: 22-30, si cum am auzit de curand prelegerea unui pastor born again Christian, Intelepciunea este de gen feminin: “ pt. ca intelepciunea, modelarea tuturor lucrurilor, m-a invatat. Pt ca in ea exista un spirit ce este inteligent, sfant, unic, divers, subtil, mobil, clar, nepoluat, distinct, invulnerabil, iubitor de bun, supus, irezistibil, benefic, human, ferm, sigur, liber de anxietate, atotputernic, atotvazator, si patrunzand prin toate spiritele care sunt inteligente si pure si patrunzatoare.
Pt ca intelepciunea este mai mobila decat orice miscare; datorita puritatii ei se infiltreaza si patrunde toate lucrurile.
Pt ca ea este suflarea puterii lui Dumnezeu, si emanarea gloriei Celui Preainalt; deci nimic n-o pangareste.
Ea este reflectia luminii eterne, oglinda nepatata a lucrarii lui Dumnezeu, si imaginea bunatatii…
. .Este mai frumoasa decat soarele, si depaseste orice constelatie de stele. Comparabil cu lumina este gasita a fi superioara...”
De aceea mi se pare foarte inspirata rugaciunea pe care am gasit-o intr-o brosura cuprinzand Rozariul, tiparita de Arhiepiscopia Catolica din Romania, in care cerem sa fim primiti la scoala superioara a Fecioarei Maria, asa cum a fost si Fiul Iisus.
Traducand aceste randuri am inteles si experienta prin care a trecut Charles Lindberg in zborul din 1927 peste Oceanul Atalntic, descrisa in cartea sa The Spirit of St. Louis: “…Fara ca sa intorc capul le vad (fantomele) tot asa de clar cum ar fi in campul normal de viziune. Nu exista limite in vederea mea – craniul meu este tot un ochi mare, ce vede oriunde dintr-o data.” Si apoi intreabamdu-se: “Voi zbura cu avionul meu spre Europa si voi trai in corp (carne) cum am fost inainte, simtind foame, durere si frig, or sunt pe cale sa ma alatur acestor forme fantomatice, sa devin o constiinta in spatiu, atot vazator, atot stiutor, nestanjenit de incatusarea materialista a lumii?”
Deci pt ca Lindberg fusese modelat la scoala intelepciunii si fiind inteligent patrunsese in el acest spirit “human, ferm, sigur, liber de anxietate, atotputernic, atotvazator, si patrunzand prin toate spiritele care sunt inteligente si pure si patrunzatoare.”
De aici i-a venit stiinta de a analiza orice detaliu in constructia avionului The Spirit of St. Louis, iar in timpul zborului de 33si1/2 ore i s-au dat inca informatii ce nu le avea nimeni pe pamant: “voci familiare, conversand si dand sfaturi asupra zborului meu, discutand probleme ale navigatiei mele, asigurandu-ma, dandu-mi mesaje de importanta de neobtinut in viata normala.”

Ce fel de mesaje nu ne spune si trebuie sa fi fost secretul dupa care s-au construit apoi avioanele ca sa duca atatia pasageri si bagaje. El a facut dese calatorii in Germania pt a urmari progrele lor in constructia avioanelor, care probabil n-au facut decat sa dezvolte tipul de avion luat din Romania.
Arancandu-mi aseara o privire pe internet, am vazut ca si Traian Vuia trebuie ca s-a adapat de la Intelepciunea Divina, intrucat era fiu de preot iar in scoala se facea atunci mai multa religie; Aurel Vlaicu, deasemeni, mi se pare ca a terminat liceu calvinist.
Numai cu Intelepciunea divina se poate descoperi ceva nou si folositor omenirii. Fara dragoste de Dumnezeu si oameni, El nu ne va da cheia de la Imparatie – cum zicea Edgar Cayce intr-o lectura cuprinsa in cartea Search for God. Dupa cum nu poti avea incredere intr-un copil sa se joace cu curentul electric, tot asa nici El nu are incredere in orice imatur sa-I inspire secretele stiintiei Sale. Cayce fiind in transa a transmis omenirii inca mult mai multe date tehnice din toate domeniile, date despre care nu avea idee in viata normala si de multe ori nici nu controla sa vada ce-a spus, insa fusese notat de secretara si sotia sa, ca si de doctori sau alti specialisti prezenti la sedintele respective. Ne-au ramas peste 14.000 lecturi ce le poate consulta oricine la Biblioteca de la Virginia Beach. Deci tot Virginia este numele Intelepciunii. Tot cam asta vroia sa spuna si Ed Liskalnin – latvianul de 1,5m inaltime, care a construit Coral Castle ridicand blocuri de tone de stanca de parca erau fulgi, spunand ca a facut-o cu dragoste si ca a descoperit secretul constructiei piramidelor. Pt mai multe lamuriri a scris o cartulie numita
Sweet Sixteen, in care da sfaturi cum sa cresti o fata sa nu fie pangarita de baiat.
Aceste modele ar trebui sa ne serveasca pt constructia viitorului. Nu numai scrierile biblice s-au obtinut prin inspiratie divina sau prin transa (cum scrie si in Faptele Apostolilor despre Sf. Petru), ci si stiinta, cultura si arta. Unele mai mult, altele mai putin; depinzand de cat de mult cauta fiecare Intelepciunea.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00688 sec.