Ziua Logo
  04:39, vineri, 2 decembrie 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-11-11
Tudor190 (...@yahoo.com, IP: 198.28.128...)
2009-11-10 21:43
doar 1,5% din PIB camata?

Nu-i chiar atit de rau...parca marele albion are cam 200 din PIB datorie...dar dupa cum stim cu toti drumul spre economia de piata multilateral-dezvoltata inca nu s-a sfirsit; mai avem citiva ani sa ajungem economiile avansate.

Daca stai sa judeci macar o clipa un astfel de dezastru nu s-ar fi putu intimpla chiar daca in acesti 20 de ani am fi ramas fara presedinte, parlament si guvern. Trebuie sa recunoastem ca nu este vorba de incompetenta (exista dar este minora) ci de planuri negative bine gindite si pe parcurs ajustate dupa situatie. Asta necesita inteligenta (diabolica desigur) si obiective de atins (distructive daca nu mortale pentru oameni de rind).

"Este in interesul nostru ca razboaiele sa nu urmareasca, daca se poate, cistiguri teritoriale. Razboiul fiind astfel mutat pe terenul economic, natiunile vor simti puterea stapinirii noastre si situatia va pune pe cei doi vrajmasi la dispozitia agentilor nostri internationali, care au mii de ochi pe care nici o granita nu-i poate opri. Atunci drepturile noastre internationale vor covirsi drepturile nationale, in adevaratul inteles al cuvintului, si ele vor guverna popoarele la fel cum reglementeaza dreptul civil al Statelor legaturile dintre supusii lor.
Administratorii, alesi cu grija din popor de catre noi dintre crestinii inconstienti cei mai slugarnici, nu vor fi niciodata oameni competenti pentru administratia tarii. In acest chip ei vor deveni niste papusi trase de ata de catre inteligentii si genialii nostri sfetnici, de catre specialistii nostri, crescuti si pregatiti inca din copilarie in vederea administrarii afacerilor lumii intregi. Voi stiti ca specialistii nostri si-au cistigat cunostintele necesare administrarii si punerii in practica a planurilor noastre politice, din experienta istoriei, din studiul tuturor evenimentelor importante.
Crestinii nu se orienteaza dupa practica observatiilor impartiale culese din istorie, ci dupa o rutina teoretica, incapabila de a ajunge la vreun rezultat real. De aceea niciodata noi nu ne vom orienta dupa ei; sa-i lasam sa-si mai petreaca inca ceva timp ca sa se mai hraneasca cu noi nadejdi si noi petreceri, sau cu amintirea placerilor trecute. Sa-i lasam sa creada in insemnatatea pe care le-am inspirat-o, relativ la legile stiintei, la teorii. Tocmai de aceea propagam in continuu, prin presa noastra, increderea lor oarba in aceste legi. Clasa inteligenta a crestinilor va fi mindra de cunostintele sale si, fara a le examina in mod logic, ea va pune in aplicare toate invataturile stintei nascocite de catre agentii nostri pentru a le calauzi mintile in directia care ne este trebuincioasa noua.
Sa nu credeti nici o clipa ca aceste afirmatii sunt fara o baza serioasa: ginditi-va la succesul pe care l-am stiut fauri cu Darwinismul, Marxismul, Nietzscheismul. Insa numai noua influenta cu adevarat rea a acestor tendinte trebuie sa ne fie cunoscuta." (scris acum 100 de ani)


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00714 sec.