Ziua Logo
  03:26, marti, 4 octombrie 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2007-11-29
morkov din Praga / Cehia (...@moucha.ro, IP: 88.83.233...)
2007-11-29 05:39
Trei raspunsuri, doua pt FB si unul pt Robin

1. Bunicii mei au fost: ceh, grecoaica, roman, unguroaica. Asa ca nu stiu la care "origini" va referiti. Eu sunt mandru cu toate aceste 4 origini dar am ales-o doar pe una care sa imi dea sensul vietii. Am ales-o deschis, fara idei preconcepute - am venit aici pentru ca aici m-am simtit cel mai bine.

2. In mediul academic in care lucrez oamenii vorbesc cel putin engleza pe langa ceha. Chiar azi am o prezentare la o conferinta si, desi voi vorbi in ceha, am scris slidurile in engleza. La fel am procedat si acum un an si nimeni nu a protestat - din contra, au fost maguliti ca un vorbitor de limba romanica a invatat ceha. Mereu inainte de discurs spun ca imi pare rau de eventualele erori gramaticale.

3. Pt Robin: in viata ... never say never. Nu cred ca m-as simti in largul meu in SUA, dar nu se stie viata pe unde te arunca. =))

alamar din pacific rim (...@msn.com, IP: 71.112.118...)
2007-11-29 08:04
Re: Trei raspunsuri, doua pt FB si unul pt Robin

La 2007-11-29 05:39:58, morkov a scris:

> 1. Bunicii mei au fost: ceh, grecoaica, roman, unguroaica. Asa ca nu
> stiu la care "origini" va referiti. Eu sunt mandru cu toate aceste 4
> origini dar am ales-o doar pe una care sa imi dea sensul vietii. Am
> ales-o deschis, fara idei preconcepute - am venit aici pentru ca aici
> m-am simtit cel mai bine.
>
> 2. In mediul academic in care lucrez oamenii vorbesc cel putin engleza
> pe langa ceha. Chiar azi am o prezentare la o conferinta si, desi voi
> vorbi in ceha, am scris slidurile in engleza. La fel am procedat si
> acum un an si nimeni nu a protestat - din contra, au fost maguliti ca
> un vorbitor de limba romanica a invatat ceha. Mereu inainte de discurs
> spun ca imi pare rau de eventualele erori gramaticale.
>
> 3. Pt Robin: in viata ... never say never. Nu cred ca m-as simti in
> largul meu in SUA, dar nu se stie viata pe unde te arunca. =))
>
Dle morkov , america are o cultura distincta...Este diferita de cea europeana...Americanii nu au compus simfonia a 9 a , nu au sculpatat pe David si nu au pictat pe Mona Lisa...In schimb americani l-au avut pe John Wayne , Elvis Presley si Frank Sinatra....europenii , in general muncesc ca sa traisca...Americanii , in general , traiesc ca sa munceasca...Americanii nu au Louvru dar au fost pe Luna , americanii nu au Paris ,dar l-au eliberat...Emblema americii este : E Pluribus Unum...Dintr-o multitudine , unul...Americanii deasemnea au o limba , engleza ..In ultimii ani Coloana a Cincea (Democratii ) , doresc sa distruga aceasta tara si sa implementeze multiculturalismul , cu cauze atat de nefaste in europa si in lume...In ceea ce priveste opinia dlui FB , despre dta , precum ca nu ai valori...Hm!...Este clar ca cu un arbore genealogic ca al dtale , dta nu esti...pur miotitic...pe placul dlui FB...In opinia mea, valorile dtale, din cele scrise mai sus de dta, denota, common sense, adaptabilitate , lipsa de prejudicii , si coloana vertebrala...Dta ai putea fi un candidat perfect pt. a emigra in dictatura asta americana...Din pacate unii emigranti , confunda traditiile , care imbogatesc societatea americana , cu excrementele pe care le aduc cu ei din tara de bastina...Si nu doresc sa se schimbe la noua societate , ci doresc sa schimbe societatea , conform naravurilor bolnave pe care le-au mostenit din tara de origine...Nu doresc sa enumar nici un nume aici...dar n-am auzit de mult de la dl Virgil Ciuca...Succes dle morkov...

Robin din http://www.ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.ca, IP: 68.110.77...)
2007-11-29 08:26
Re: Trei raspunsuri, doua pt FB si unul pt Robin

La 2007-11-29 05:39:58, morkov a scris:

> Nu cred ca m-as simti in
> largul meu in SUA

De ce? Te intreb in cunostinta de cauza. Am avut ocazia, la viata mea, sa cunosc si cu ce se maninca "luminata" Europa.

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2007-11-29 09:39
Re: dlui alamar

am inteles. Preferati anima.lele , oamenilor. Totusi parca aveam impresia ca sunteti mozaic ... nu animist bosiman. P

SI fiindca intelegeti fgreu ce nu vreti sa intelegeti : uneroi fac referiri strict la perosane . Nu are rost sa pozsez despre victime colaterale unuia din Suedia (Suedia nu prea are ce-si reprosa). Si nici sa faca referiri la betie ca virytute nationala unui saudit insa pe un rus il pot intreba cine naiba a uitat sa spuna fara sa se imbetet ? (Rusia se distreaza band )
Si toti teroristii (inclusiv cei din haganah si stern) aveau o scuza : dati-ne bombardiere si renuntam la bombele puse manual.
DIferenta de tehnologie ....

Hantzy (...@yahoo.com, IP: 212.184.189...)
2007-11-29 13:49
Bre, morkov, tuna si ne aduna!

La 2007-11-29 05:39:58, morkov a scris:

> 1. Bunicii mei au fost: ceh, grecoaica, roman, unguroaica. Asa ca nu
> stiu la care "origini" va referiti. Eu sunt mandru cu toate aceste 4
> origini dar am ales-o doar pe una care sa imi dea sensul vietii. Am
> ales-o deschis, fara idei preconcepute - am venit aici pentru ca aici
> m-am simtit cel mai bine.
>
****************
Na , sa-ti spui si io vo' doua! Io zic ca mi-s ruman, si sigur sunt nascut la Sibiu, dar taica-miu avu o mama nemtoaica si un tata bohem, adicatelea tot un fel de ceh, iar muma-mea fu rodul fructuos al colaborarii nocturne, dupa ce venira de la prasila de primavara, dintre o habsburga tiroleza si un rutean, venit inca de pe vremea lui Fanel Babanu in Bucovina.

Rup si ceva ceha, ca statui o perioada de vreo sase luni la un unchi in Poruba u Ostravi, fost baies pan zona. Iar daca matale iti place in Praha, oras mumos, aproape ca Warsovia, atunci iti spui io ca ti-ar place si SUA. Aceeasi animatie pe strada, tot atat de multi drogati ca in oris'ce gara pragheza, si tot 90 de minute faci pana la servici, poate chiar mai mult. Americanii sunt insa ceva mai primitori si mai joviali decat iuropenii, plus ca au supermarketurile deschise si noaptea, sa poti sa-ti cumperi de-ale gurii dupa ce faci dusul zilnic, cand ajungi de la munca pe la 19:00. La locu de munca insa, e mai multa placere decat oriunde in UE, mai putin stress si mai multa comunicare, mai multe bancuri si la fel de multa mancatorie intre sef si subalternul ce-i vrea locul ca oriunde pe planeta. Ce nu prea ai timp in America e sa stai la crasma sa-ti bei cafeaua de dimineata, sau sa iei pranzul pe indelete la un macelar perticoler. dar trebe sa ai grija sa-ti platesti intretinerea si telefonul la zi, daca nu vrei sa ramai fara ele.
In USA, poti fi bogat de-adevaratelea, cu piscina in ograda si Corvette in garaj, sa moara vecinii ca nu le vad si nu te vad cand faci baie. De ce sa meri la baia comunala sa vezi gajici, daca tot nu le poti atinje?!
Deh! Sunt contrastele necesare ca sa nu dai nici in UE nici in USA cu nervii de naiba! Unii traiesc muncind, altii muncesc traind! Fiind conferentiar iti dai tu seama care si cum!

calator (...@yahoo.com, IP: 141.76.45...)
2007-11-29 16:52
Re: Trei raspunsuri, doua pt FB si unul pt Robin....morkov...

Golanul (...@sympatico.ca, IP: 192.75.80...)
2007-11-29 20:48
Re: Calator, buna observatia!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.