Ziua Logo
  21:55, duminica, 11 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2008-12-05
dorumare din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.42.138...)
2008-12-05 01:16
de studiat..

Ar mai fi de studiat pozitia Rusiei care are ceva interese economice si chiar colaborari in domeniul nuclear cu Iranul si care cred ca-i poate si tine sub control. Nici China nu e de neglijat mai ales in 'foamea' ei de resurse energetice. Nu mai spun de anumite planuri europene de aprovizionare cu gaze iraniene. Cind a fost vorba de atacarea centralei nucleare 'in constructie' din Irak, s-a beneficiat de tehnologie sofisticata americana de ghidare succesiva a mai multor rachete la aceeasi tinta, probabil si sprijin cu informatii despre apararea aeriana etc, nici francezii care lucrau la instalatii nu cred ca au fost zgirciti in informatii, mai ales ca nici nu prea se aflau prin preajma in ziua atacului... Acuma centrala e de origine ruseasca si cred ca rusii sunt mai zgirciti in informatii, iar de la conflictul din Georgia par a se situa pe pozitii mai ferme. Poate fi si o situatie de a testa situarea Rusiei si eventualele ei capacitati sau intentii de 'fermitate', dar pot pune SUA si NATO in fata unui risc major in cazul cind Rusia chiar adopta o pozitie 'dura'. In plus tensiunile indo-pakistaneze legate de recentele atacuri teroriste pot bascula India intr-o tabara antiamericana pentru ca SUA vor trebui sa 'faca ceva' in Pakistan pentru a nu se dezintegra si a destabiliza si mai mult zona...

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2008-12-05 02:16
Re: de studiat..

La 2008-12-05 01:16:53, dorumare a scris:

> Ar mai fi de studiat pozitia Rusiei care are ceva interese economice
> si chiar colaborari in domeniul nuclear cu Iranul si care cred ca-i
> poate si tine sub control.

Din fericire pozitia Rusiei este una cat se poate de rationala si de pragmatica, Rusia opunandu-se prin veto oricarei rezolutii a Consiliului de Securitate care ar autoriza atacul asupra Iranului si care ar putea afecta grav interesele geopolitice si economice pe care administratia de la Kremlin le are in regiune. Sa nu uitam de specialistii rusi care lucreaza la instalatiile nucleare iraniene, punerea in primejdie a vietii acestora fiind similara cu un atac direct asupra Rusiei, adica cu o provocare la razboi.

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 205.188.116...)
2008-12-05 03:29
Re: de studiat..

La 2008-12-05 02:16:00, Evreu-rus a scris:

>> Din fericire pozitia Rusiei este una cat se poate de rationala si de
> pragmatica,
de aceea, din cauza pozitiei si pragmatismului a incercat sa dezmembreze Iranul atunci cind, la sfirsitul celui de al doilea razboi mondial si marelui razboi pentru apararea patriei a refuzat sa se retraga din teritoriile pe care le-a ocupat si a incercat sa organizeze o republica sovietica azera care sa se uneasca cu fratii din Azerbaidjabnul sovietic. Adica ceva similar republica sovietica moldoveneasca infiintata pe malul sting al Nistrului.
Ba Evrusake, ce rationala, pragmatica pasnica si iubitoare de pace si pretenie este Rusia asta a ta.....
Vezi ba Evrusake ca eu am studiat pe vremea lui Invatati, invatati, invatati!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00660 sec.