Ziua Logo
  01:20, duminica, 11 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Bistro

2008-05-24
Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.240...)
2008-05-24 23:57
Am zis ca va tin la curent si cu mancarea mea (de la Eurovision)..

Parerea mea? Cel mai mult mi-a placut cantecul din Turcia, cum spuneam nu-i suparare si nici nu fac discriminare, in final iar SALUTARE! Sa aveti pofta de mancare ;-)..
Matilda

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.227.248...)
2008-05-25 02:30
Re: Am zis ca va tin la curent si cu mancarea mea (de la Eurovision)..

"In ce limba a cantat turcoaica pentru Eurovoziune???
Intelegi turceste din gresala?"


Eu am gatit azi:

Mancare de Cartofi din - ulei de floarea soarelui, ceapa usturoi, cartofi, boia, piper, sare, patrunjel verde.

Chiftele din carne de vita exclusiv plus oua, usturoi, ceapa, cartof crud ras, branza Romano rasa, paine inmuiata in lapte, sare, piper, partunjel, marar.

Linte in stil Indian

Masoor dal - linte din India de culoare portocalie si foarte marunta.
Se spala linte in strecuratoare pana iese apa curata, clara.
Intr-o cratita se incalzeste ulei de masline cui place si se adauga o ceapa mare tocat marunt.
Se mai arunca un sfert de lingurita de Chimen asiatic, Cumin (Cuminum cyminum), (din aia care miroase a transpiratie sau nespalat) cativa ardei iuti intregi si se amesteca pe foc potrivit sa nu se arda nimic doar sa se inroseasca ceapa iar semintele trebuie sa explodeze ca si floricelele!!!!
Se aude mai mult dar se vede cum sar in sus in cratita (de fericire).
Se poate adauga si o bucata de Scortisoara la prajit in ulei, nu macinata si se scoate imediat dupa ce este gata sa nu lase urme maronii.

Peste lintea din strecuratore se rade usturoi vreo 6-8 catei mari ca este o cana mare de linte uscata la spalat.
Inainte de inceperea procedurii de asamblare al acestei specialitati se mai taie marunt si vreo 4 rosii mari sau o conserva mare de rosii in sauce tomat cu totul sa fie la indemana.
Se mai rade si o bucata de radacina de Ginger pe partea de lamiie al razatorului tot in strecuratoare sa economisim la un container de spalat in plus.
Tot in strecuratoare pun si un pic de piper macinat proaspat, sare si boia.
Se poate si boia iute, dar eu folosesc dulce din Ungaria, Szegedi Paprika.
Se spala si se toaca nu prea marunt o legatura de Cilantro, verdeata semintelor de Coriandru, numai frunzele nu si tulpina,
Atentie si apa costa bani!!!
Dupa toate astea de preparat, (care si in restaurente mari e facuta de femei ca sefii sa poata in pace finisa ceva!!!!) incepe asamblarea.
Deci peste ceapa prajita se arunca repede continutul din strecuratoare si se amesteca foarte repede sa nu se arda boia sau usturoiul ras, ginger tipical se lipeste de fundul cratitei dar dupa ce am adaugat si rosiile sa stingem focul din cratita, se ridica si nu ne mai da probleme.
Asa se amesteca bine si cu rosiile pana se vede ca si rosiile se descompun si se aduga 2 "deci" de apa, 200 de grame se amesteca bine, se acopera cratita si se pune pe foc medium spre mic sa fiarba pana inghite apa.
De preferinta nu se mai amesteca sa nu se sfarme boabele de linte ca sint foarte sensibile dar nu este o regula generala.
Se si gusta sa fie bine fiert ca de multe ori lintea este veche si foarte tare, in locuri unde nu prea se folosesc/vand aceste legume.
Se maninca cu o paine flata, tortilla, pe aici facut de mexicani, in europa turcii, grecii, arabii, indienii, pakistanezii se ocupa de producerea acestei forme de paini care se incalzeste pe o tava din fonta.
Se poate adauga si ceapa si usturoi prajit pe deasupra, sau slanina afumata taiata in feliute cat un bat de chibrit cu ceapa si usturoi felii, si totul aruncat pe deasupra cratitei peste verdeata care se adauga doar cand este luat de pe foc!!!
Se poate manca bineinteles cu orice fel de paine sau pe orez alb, cu ardei copti sau muraturi sau salate, cerul e limita fanteziilor in bucatarie.

Hu Ciu Tzi din Chinatown (...@flash.ro, IP: 195.160.204...)
2008-05-25 13:28
Am zis ca va tin la curent si cu mancarea mea (de la Eurovision). / Olga mi-ai facut o pofta mare

mincarea ce ai gatit, m-ai facut sa-nghit mult in sec!!!!!!!


La 2008-05-25 02:30:59, Olga Khan a scris:

> "In ce limba a cantat turcoaica pentru Eurovoziune???
> Intelegi turceste din gresala?"
>
>
> Eu am gatit azi:
>
> Mancare de Cartofi din - ulei de floarea soarelui, ceapa usturoi,
> cartofi, boia, piper, sare, patrunjel verde.
>
> Chiftele din carne de vita exclusiv plus oua, usturoi, ceapa, cartof
> crud ras, branza Romano rasa, paine inmuiata in lapte, sare, piper,
> partunjel, marar.
>
> Linte in stil Indian
>
> Masoor dal - linte din India de culoare portocalie si foarte marunta.
> Se spala linte in strecuratoare pana iese apa curata, clara.
> Intr-o cratita se incalzeste ulei de masline cui place si se adauga o
> ceapa mare tocat marunt.
> Se mai arunca un sfert de lingurita de Chimen asiatic, Cumin (Cuminum
> cyminum), (din aia care miroase a transpiratie sau nespalat) cativa
> ardei iuti intregi si se amesteca pe foc potrivit sa nu se arda nimic
> doar sa se inroseasca ceapa iar semintele trebuie sa explodeze ca si
> floricelele!!!!
> Se aude mai mult dar se vede cum sar in sus in cratita (de fericire).
> Se poate adauga si o bucata de Scortisoara la prajit in ulei, nu
> macinata si se scoate imediat dupa ce este gata sa nu lase urme
> maronii.
>
> Peste lintea din strecuratore se rade usturoi vreo 6-8 catei mari ca
> este o cana mare de linte uscata la spalat.
> Inainte de inceperea procedurii de asamblare al acestei specialitati
> se mai taie marunt si vreo 4 rosii mari sau o conserva mare de rosii
> in sauce tomat cu totul sa fie la indemana.
> Se mai rade si o bucata de radacina de Ginger pe partea de lamiie al
> razatorului tot in strecuratoare sa economisim la un container de
> spalat in plus.
> Tot in strecuratoare pun si un pic de piper macinat proaspat, sare si
> boia.
> Se poate si boia iute, dar eu folosesc dulce din Ungaria, Szegedi
> Paprika.
> Se spala si se toaca nu prea marunt o legatura de Cilantro, verdeata
> semintelor de Coriandru, numai frunzele nu si tulpina,
> Atentie si apa costa bani!!!
> Dupa toate astea de preparat, (care si in restaurente mari e facuta de
> femei ca sefii sa poata in pace finisa ceva!!!!) incepe asamblarea.
> Deci peste ceapa prajita se arunca repede continutul din strecuratoare
> si se amesteca foarte repede sa nu se arda boia sau usturoiul ras,
> ginger tipical se lipeste de fundul cratitei dar dupa ce am adaugat si
> rosiile sa stingem focul din cratita, se ridica si nu ne mai da
> probleme.
> Asa se amesteca bine si cu rosiile pana se vede ca si rosiile se
> descompun si se aduga 2 "deci" de apa, 200 de grame se amesteca bine,
> se acopera cratita si se pune pe foc medium spre mic sa fiarba pana
> inghite apa.
> De preferinta nu se mai amesteca sa nu se sfarme boabele de linte ca
> sint foarte sensibile dar nu este o regula generala.
> Se si gusta sa fie bine fiert ca de multe ori lintea este veche si
> foarte tare, in locuri unde nu prea se folosesc/vand aceste legume.
> Se maninca cu o paine flata, tortilla, pe aici facut de mexicani, in
> europa turcii, grecii, arabii, indienii, pakistanezii se ocupa de
> producerea acestei forme de paini care se incalzeste pe o tava din
> fonta.
> Se poate adauga si ceapa si usturoi prajit pe deasupra, sau slanina
> afumata taiata in feliute cat un bat de chibrit cu ceapa si usturoi
> felii, si totul aruncat pe deasupra cratitei peste verdeata care se
> adauga doar cand este luat de pe foc!!!
> Se poate manca bineinteles cu orice fel de paine sau pe orez alb, cu
> ardei copti sau muraturi sau salate, cerul e limita fanteziilor in
> bucatarie.
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00713 sec.