Ziua Logo
  01:35, sambata, 19 septembrie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-10-13
carol zwilling1 (...@in.com, IP: 87.69.185...)
2008-10-13 00:08
Antiohus partea I-a

Eu ii ofer d-lui Tesu o corespondenta speciala din Romania a unui caz care ar fi meritat sa-l stie,poate ca il stie dar nu are curajul sa-l aduca pe portativele romanesti.Prefera alte meridiane,alte situatii,nu condamna ceeace e un caz strigator la cer........Ce pretentii sa mai ai dela un Huciu sau Andrada Tiparas...&O familie de evrei repatriati acuza personalul Spitalului de Urgenta din Galati de comportament antisemit

Moartea pacientului Ghild

Tiberiu Lovin

Luni, 29 Septembrie 2008

» Dupa ce a facut infarct in biroul sefului politiei, un octogenar a fost internat in Spitalul Judetean din Galati. Rudele acestuia spun ca au cerut transferul bolnavului la Timisoara, dar acest lucru a fost refuzat in mod abuziv.

» Legat de pat si agresat de o asistenta, dupa cum sustine familia, pacientul a murit la doua zile de la internare.

» In urma reclamatiilor familiei Ghild, conducerea spitalului galatean a declansat o ancheta pentru a verifica daca, intr-adevar, personalul medical s-a

comportat neadecvat cu bolnavul.

"Avea 89 de ani, de ce se mai mira lumea ca a murit?" se intreaba parca la unison medicii si asistentele medicale care s-au ocupat de pacientul Avram Ghild, un roman-evreu care s-a repatriat din Israel in iunie anul acesta, dupa 23 de ani de cand a parasit tara. "Avem o casa la Tecuci si un spatiu comercial. Ne-am gandit ca ne-ar fi mai bine acasa. Dar viata noastra a devenit un cosmar din momentul in care am pasit in orasul la care visam cat timp am locuit in Israel", ni s-a plans Lizika Ghild, fiica pacientului, ajunsa acum in situatia de a reclama pentru antisemitism doctorii romani la foruri internationale. Afectata puternic de moartea tatalui, femeia crede ca medicii s-au comportat mizerabil pentru ca acesta era evreu, altfel nu-si explica de ce toate rudele au fost catalogate jidani imputiti, nu i s-a permis sa-l transfere la alt spital, nu i s-a spus ce se intampla cu el si a fost gonita de paznici de pe holurile unitatii medicale.

Intoarcerea de cosmar

Dupa mai bine de doua decenii de planuri sa se intoarca acasa, in locuinta sa din Tecuci, familia Ghild s-a repatriat in primavara acestui an. Oamenii au suferit primul soc cand au constatat ca aveau casa intoarsa pe dos in urma unui jaf.

"Ne-au furat 20.000 de dolari, bijuterii si alte bunuri. Nu ne-am imaginat ca ne vor sparge casa, asa ca ne-am pus deoparte o mica avere pentru zile negre", ne-a povestit Lizika Ghild. Cosmarul nu s-a oprit aici. Politia nu a reusit sa-i prinda pe spargatori, dar familia a dat de ei dupa o ancheta pe cont propriu. "L-am gasit pe unul dintre hoti. L-am filmat cand ne-a povestit cu lux de amanunte ce ne-a luat din casa, dar el ne-a zis ca toate bunurile au fost recuperate de un capitan de la Politia Galati, unul poreclit Jumara", sustine Lizika Ghild. Pentru ca nu a primit nici un raspuns de la politie, familia a mers in audienta la seful IJP. In biroului acestuia, lui Avram Ghild, tatal Lizikai, i s-a facut rau si a fost transportat cu ambulanta la Spitalul de Urgenta "Sfantul Andrei". Rudele sustin ca batranul a avut emotii, apoi a trebuit sa urce un etaj, iar efortul si stresul i-au provocat al doilea infarct, dupa cel de acum 16 ani. In spitalul galatean, octogenarul a mai trait o zi si jumatate, fara sa i se spuna ce i se intampla in timpul in care a fost constient. Nici rudele nu au stiut mai mult, potrivit declaratiilor pe care ni le-au facut, incalcandu-se astfel o regula generala: "consimtamantul informat". Aceasta prevede ca pacientul trebuie informat despre orice tratament i se face si sa i se ceara acordul. Daca nu este constient atunci este dreptul familiei sa primeasca aceste date.

Palmuit pentru ca respira

Internarea lui Avram Ghild s-a facut rapid la Spitalul de Urgente "Sfantul Andrei", iar amabilitatea personalului medical le-a dat sperante rudelor ca problema va fi rezolvata cu succes aici. Doar ca, pentru o siguranta si mai mare, fata pacientului s-a interesat unde ar putea fi tratat si mai bine, iar doctorul Gaspar de la Timisoara a parut varianta ideala.

Lizika Ghild ne-a declarat ca amabilitatea sefei de la Sectia de Cardiologie, dr. Eugenia Nechita, s-a schimbat brusc dupa ce a fost contactata telefonic de medicul timisorean. Din start, transferul a fost refuzat pe motiv ca bolnavul nu este transportabil, chiar daca rudele au declarat ca-si asuma acest risc. Membrii familiei - fiul, fiica, ginerele, nepoata si sotia- nu au mai fost lasati sa-l vada pe bolnav. Cu ajutorul unui stimulator cardiac, batranul si-a revenit si se parea ca starea lui se va imbunatati. "In dimineata de 27 august, tata a fost transferat la reanimare si aici a inceput alt cosmar. Nu ni s-a permis sa intram la el, desi altii intrau la bolnavii lor. In putinele dati cat am reusit sa intru, am vazut ca-si mai revenise, era constient, dar plangea, pentru ca nu mai putea vorbi. Mi s-a spus ca din cauza atropinei nu poate vorbi (n.r. – medicament injectat de personalul de pe ambulanta). I-am intrebat pe medici de ce il tin legat de maini si de picioare si mi s-a spus ca tot din cauza atropinei are stare de agitatie! Nu stiu de ce doctorii si toate asistentele de la Reanimare erau foarte nervosi cu noi. La un moment dat, am intrat cu fratele meu, fara stirea lor, ne-am apropiat de patul tatei si am asistat la o scena foarte dureroasa. Doua surori erau langa el. Una dintre asistente incerca sa-i aseze furtunul pe nas si s-a enervat, apoi l-a lovit pe tatal meu peste fata de doua ori cu palma", ne-a povestit fiica pacientului de la Galati, care a primit de la asistenta justificare a gestului: "Mi-a suflat in fata".

"Mi s-a spus sa sar pe geam"

Izolate de bolnav, rudele lui Avram Ghild au mai avut o tentantiva de a vedea ce se intampla cu el, pentru ca nimeni nu le spunea nimic. Doar ca incercarea lor i-a costat. "Am intrat odata cu o echipa de la SMURD si am vazut ca tata nu mai era constient si era intubat. M-am speriat, apoi m-am pus in genunchi in fata doamnei doctor, care se vedea ca era proaspat sculata din somn, si am rugat-o sa-l salveze, ca-i dau orice si oricat, ca nu-mi pot imagina viata fara el si ma omor... stiti ce mi-a spus? "Omoara-te, uite geamul! Suntem la etajul 9. Hai, sari!", m-a indemnat doctorita Nechita, care m-a luat de mana si m-a dus la geam", sustine femeia. In timpul cat au mai ramas pe hol, nepoata bolnavului a fost lasata de o asistenta sa doarma in salonul pentru arsi. Nu pentru multa vreme insa, deoarece asistenta respectiva le-a spus ca pacientii si colegele s-au revoltat ca sunt primiti evrei in salon. Fiica pacientului mai povesteste ca la scurt timp cateva asistente au venit si le-au luat si scaunele pe care stateau rudele lui Avram Ghild. Circul a continuat dimineata cu evacuarea din spital a familiei, imediat dupa ce s-a stabilit decesul batranului. "Era ora 7.30 dimineata cand am aflat intamplator ca tata nu mai e in viata, nici macar nu ne-au comunicat oficial, am inceput sa plangem, dar nici asta nu am avut dreptul, caci domnul doctor Musenchievici de la Reanimare a inceput sa tipe la noi si ne-a spus: «Duceti-va dracu’ si miorlaiti in alta parte, fir’ati ai dracu' de jidani!» Nu au trecut nici cinci minute si a venit paza la noi si ne-a somat sa plecam de acolo", ne-a mai spus Lizika Ghild, care a ramas socata ca tatalui ei i s-a facut autopsie fara sa fie cerut acordul rudelor.


evreuroman (...@yahoo.com, IP: 208.104.156...)
2008-10-13 00:58
Re: Antiohus partea I-a

NU au ce sa se intoarca in Romania cine se intoarce nu are de sa se planga sau au uitat ce sa intamplat inLa 2008-10-13 00:08:14, carol zwilling1 a scris:

> Eu ii ofer d-lui Tesu o corespondenta speciala din Romania a unui caz
> care ar fi meritat sa-l stie,poate ca il stie dar nu are curajul
> sa-l aduca pe portativele romanesti.Prefera alte meridiane,alte
> situatii,nu condamna ceeace e un caz strigator la cer........Ce
> pretentii sa mai ai dela un Huciu sau Andrada Tiparas...&
>
>
>
> O familie de evrei repatriati acuza personalul Spitalului de Urgenta
> din Galati de comportament antisemit
>
> Moartea pacientului Ghild
>
> Tiberiu Lovin
>
> Luni, 29 Septembrie 2008
>
> » Dupa ce a facut infarct in biroul sefului politiei, un
> octogenar a fost internat in Spitalul Judetean din Galati. Rudele
> acestuia spun ca au cerut transferul bolnavului la Timisoara, dar
> acest lucru a fost refuzat in mod abuziv.
>
> » Legat de pat si agresat de o asistenta, dupa cum sustine
> familia, pacientul a murit la doua zile de la internare.
>
> » In urma reclamatiilor familiei Ghild, conducerea spitalului
> galatean a declansat o ancheta pentru a verifica daca, intr-adevar,
> personalul medical s-a
>
> comportat neadecvat cu bolnavul.
>
> "Avea 89 de ani, de ce se mai mira lumea ca a murit?" se intreaba
> parca la unison medicii si asistentele medicale care s-au ocupat de
> pacientul Avram Ghild, un roman-evreu care s-a repatriat din Israel
> in iunie anul acesta, dupa 23 de ani de cand a parasit tara. "Avem o
> casa la Tecuci si un spatiu comercial. Ne-am gandit ca ne-ar fi mai
> bine acasa. Dar viata noastra a devenit un cosmar din momentul in
> care am pasit in orasul la care visam cat timp am locuit in Israel",
> ni s-a plans Lizika Ghild, fiica pacientului, ajunsa acum in situatia
> de a reclama pentru antisemitism doctorii romani la foruri
> internationale. Afectata puternic de moartea tatalui, femeia crede ca
> medicii s-au comportat mizerabil pentru ca acesta era evreu, altfel
> nu-si explica de ce toate rudele au fost catalogate jidani imputiti,
> nu i s-a permis sa-l transfere la alt spital, nu i s-a spus ce se
> intampla cu el si a fost gonita de paznici de pe holurile unitatii
> medicale.
>
> Intoarcerea de cosmar
>
> Dupa mai bine de doua decenii de planuri sa se intoarca acasa, in
> locuinta sa din Tecuci, familia Ghild s-a repatriat in primavara
> acestui an. Oamenii au suferit primul soc cand au constatat ca aveau
> casa intoarsa pe dos in urma unui jaf.
>
> "Ne-au furat 20.000 de dolari, bijuterii si alte bunuri. Nu ne-am
> imaginat ca ne vor sparge casa, asa ca ne-am pus deoparte o mica
> avere pentru zile negre", ne-a povestit Lizika Ghild. Cosmarul nu s-a
> oprit aici. Politia nu a reusit sa-i prinda pe spargatori, dar familia
> a dat de ei dupa o ancheta pe cont propriu. "L-am gasit pe unul dintre
> hoti. L-am filmat cand ne-a povestit cu lux de amanunte ce ne-a luat
> din casa, dar el ne-a zis ca toate bunurile au fost recuperate de un
> capitan de la Politia Galati, unul poreclit Jumara", sustine Lizika
> Ghild. Pentru ca nu a primit nici un raspuns de la politie, familia a
> mers in audienta la seful IJP. In biroului acestuia, lui Avram Ghild,
> tatal Lizikai, i s-a facut rau si a fost transportat cu ambulanta la
> Spitalul de Urgenta "Sfantul Andrei". Rudele sustin ca batranul a
> avut emotii, apoi a trebuit sa urce un etaj, iar efortul si stresul
> i-au provocat al doilea infarct, dupa cel de acum 16 ani. In spitalul
> galatean, octogenarul a mai trait o zi si jumatate, fara sa i se spuna
> ce i se intampla in timpul in care a fost constient. Nici rudele nu au
> stiut mai mult, potrivit declaratiilor pe care ni le-au facut,
> incalcandu-se astfel o regula generala: "consimtamantul informat".
> Aceasta prevede ca pacientul trebuie informat despre orice tratament
> i se face si sa i se ceara acordul. Daca nu este constient atunci
> este dreptul familiei sa primeasca aceste date.
>
> Palmuit pentru ca respira
>
> Internarea lui Avram Ghild s-a facut rapid la Spitalul de Urgente
> "Sfantul Andrei", iar amabilitatea personalului medical le-a dat
> sperante rudelor ca problema va fi rezolvata cu succes aici. Doar ca,
> pentru o siguranta si mai mare, fata pacientului s-a interesat unde ar
> putea fi tratat si mai bine, iar doctorul Gaspar de la Timisoara a
> parut varianta ideala.
>
> Lizika Ghild ne-a declarat ca amabilitatea sefei de la Sectia de
> Cardiologie, dr. Eugenia Nechita, s-a schimbat brusc dupa ce a fost
> contactata telefonic de medicul timisorean. Din start, transferul a
> fost refuzat pe motiv ca bolnavul nu este transportabil, chiar daca
> rudele au declarat ca-si asuma acest risc. Membrii familiei - fiul,
> fiica, ginerele, nepoata si sotia- nu au mai fost lasati sa-l vada pe
> bolnav. Cu ajutorul unui stimulator cardiac, batranul si-a revenit si
> se parea ca starea lui se va imbunatati. "In dimineata de 27 august,
> tata a fost transferat la reanimare si aici a inceput alt cosmar. Nu
> ni s-a permis sa intram la el, desi altii intrau la bolnavii lor. In
> putinele dati cat am reusit sa intru, am vazut ca-si mai revenise,
> era constient, dar plangea, pentru ca nu mai putea vorbi. Mi s-a spus
> ca din cauza atropinei nu poate vorbi (n.r. – medicament
> injectat de personalul de pe ambulanta). I-am intrebat pe medici de
> ce il tin legat de maini si de picioare si mi s-a spus ca tot din
> cauza atropinei are stare de agitatie! Nu stiu de ce doctorii si
> toate asistentele de la Reanimare erau foarte nervosi cu noi. La un
> moment dat, am intrat cu fratele meu, fara stirea lor, ne-am apropiat
> de patul tatei si am asistat la o scena foarte dureroasa. Doua surori
> erau langa el. Una dintre asistente incerca sa-i aseze furtunul pe
> nas si s-a enervat, apoi l-a lovit pe tatal meu peste fata de doua
> ori cu palma", ne-a povestit fiica pacientului de la Galati, care a
> primit de la asistenta justificare a gestului: "Mi-a suflat in fata".
>
>
> "Mi s-a spus sa sar pe geam"
>
> Izolate de bolnav, rudele lui Avram Ghild au mai avut o tentantiva de
> a vedea ce se intampla cu el, pentru ca nimeni nu le spunea nimic.
> Doar ca incercarea lor i-a costat. "Am intrat odata cu o echipa de la
> SMURD si am vazut ca tata nu mai era constient si era intubat. M-am
> speriat, apoi m-am pus in genunchi in fata doamnei doctor, care se
> vedea ca era proaspat sculata din somn, si am rugat-o sa-l salveze,
> ca-i dau orice si oricat, ca nu-mi pot imagina viata fara el si ma
> omor... stiti ce mi-a spus? "Omoara-te, uite geamul! Suntem la
> etajul 9. Hai, sari!", m-a indemnat doctorita Nechita, care m-a luat
> de mana si m-a dus la geam", sustine femeia. In timpul cat au mai
> ramas pe hol, nepoata bolnavului a fost lasata de o asistenta sa
> doarma in salonul pentru arsi. Nu pentru multa vreme insa, deoarece
> asistenta respectiva le-a spus ca pacientii si colegele s-au revoltat
> ca sunt primiti evrei in salon. Fiica pacientului mai povesteste ca la
> scurt timp cateva asistente au venit si le-au luat si scaunele pe care
> stateau rudele lui Avram Ghild. Circul a continuat dimineata cu
> evacuarea din spital a familiei, imediat dupa ce s-a stabilit decesul
> batranului. "Era ora 7.30 dimineata cand am aflat intamplator ca tata
> nu mai e in viata, nici macar nu ne-au comunicat oficial, am inceput
> sa plangem, dar nici asta nu am avut dreptul, caci domnul doctor
> Musenchievici de la Reanimare a inceput sa tipe la noi si ne-a spus:
> «Duceti-va dracu’ si miorlaiti in alta parte,
> fir’ati ai dracu' de jidani!» Nu au trecut nici cinci
> minute si a venit paza la noi si ne-a somat sa plecam de acolo", ne-a
> mai spus Lizika Ghild, care a ramas socata ca tatalui ei i s-a facut
> autopsie fara sa fie cerut acordul rudelor.
>
>
>
>

berti din The welfare of humanity is always the alibi of tyrants (...@yahoo.it, IP: 70.80.152...)
2008-10-13 02:18
Re: Antiohus partea I-a / EI , CA SA VEZI !!!

Ar fi trebuit mult stimatul si iubitul evreu (neroman) , ca la virsta venerabila a domniei sale , sa stea acasa la el in izrael , sa-si ingrijeasca sanatatea .
Domnia sa a preferat insa sa vina intr-o tara straina , pentru ca avea un biznis acolo , deci a venit pentru bani ... Asistenta fiind tinara , normal ca i-a produs acestui stimabil domn , o reactie chimica nemaicunoscuta de domnia sa ... , ce i-a fost fatala la vederea frumusetilor Romancelor .
Data viitoare sa se trateze la domnia lor in tara , unde pot primi ingrijiri kosher si autopsii cu nemiluita .
NEXT ! :))))

La 2008-10-13 00:08:14, carol zwilling1 a scris:

> Eu ii ofer d-lui Tesu o corespondenta speciala din Romania a unui caz
> care ar fi meritat sa-l stie,poate ca il stie dar nu are curajul
> sa-l aduca pe portativele romanesti.Prefera alte meridiane,alte
> situatii,nu condamna ceeace e un caz strigator la cer........Ce
> pretentii sa mai ai dela un Huciu sau Andrada Tiparas...&
>
>
>
> O familie de evrei repatriati acuza personalul Spitalului de Urgenta
> din Galati de comportament antisemit
>
> Moartea pacientului Ghild
> Tiberiu Lovin
> Luni, 29 Septembrie 2008
> » Dupa ce a facut infarct in biroul sefului politiei, un
> octogenar a fost internat in Spitalul Judetean din Galati. Rudele
> acestuia spun ca au cerut transferul bolnavului la Timisoara, dar
> acest lucru a fost refuzat in mod abuziv.
> » Legat de pat si agresat de o asistenta, dupa cum sustine
> familia, pacientul a murit la doua zile de la internare.
> » In urma reclamatiilor familiei Ghild, conducerea spitalului
> galatean a declansat o ancheta pentru a verifica daca, intr-adevar,
> personalul medical s-a
> comportat neadecvat cu bolnavul.


Ho Ciu Tzi din Chinatown (...@flash.ro, IP: 195.160.204...)
2008-10-13 07:56
Re: Antiohus partea I-a / Mama mea a fost omorita tot in spital, exact la fel ca acest batrin evreu

, la fel, legata de pat, mama e romanca, deci nu e vorba de antisemitism in acest caz, e vorba de incompetenta si lipsa de mila a cadrelor medicale!!!!!

De vina e si familia batrinului pentru ca s-a lacomit sa se imbogateasca in Romania, daca stateau in Israel, acum traia batrinul!
Ar fi intelept ca si ceilalti evrei sa ramina in tara lor, israel, sa nu se lacomeasca!!!!!!!La 2008-10-13 00:08:14, carol zwilling1 a scris:

> Eu ii ofer d-lui Tesu o corespondenta speciala din Romania a unui caz
> care ar fi meritat sa-l stie,poate ca il stie dar nu are curajul
> sa-l aduca pe portativele romanesti.Prefera alte meridiane,alte
> situatii,nu condamna ceeace e un caz strigator la cer........Ce
> pretentii sa mai ai dela un Huciu sau Andrada Tiparas...&
>
>
>
> O familie de evrei repatriati acuza personalul Spitalului de Urgenta
> din Galati de comportament antisemit
>
> Moartea pacientului Ghild
>
> Tiberiu Lovin
>
> Luni, 29 Septembrie 2008
>
> » Dupa ce a facut infarct in biroul sefului politiei, un
> octogenar a fost internat in Spitalul Judetean din Galati. Rudele
> acestuia spun ca au cerut transferul bolnavului la Timisoara, dar
> acest lucru a fost refuzat in mod abuziv.
>
> » Legat de pat si agresat de o asistenta, dupa cum sustine
> familia, pacientul a murit la doua zile de la internare.
>
> » In urma reclamatiilor familiei Ghild, conducerea spitalului
> galatean a declansat o ancheta pentru a verifica daca, intr-adevar,
> personalul medical s-a
>
> comportat neadecvat cu bolnavul.
>
> "Avea 89 de ani, de ce se mai mira lumea ca a murit?" se intreaba
> parca la unison medicii si asistentele medicale care s-au ocupat de
> pacientul Avram Ghild, un roman-evreu care s-a repatriat din Israel
> in iunie anul acesta, dupa 23 de ani de cand a parasit tara. "Avem o
> casa la Tecuci si un spatiu comercial. Ne-am gandit ca ne-ar fi mai
> bine acasa. Dar viata noastra a devenit un cosmar din momentul in
> care am pasit in orasul la care visam cat timp am locuit in Israel",
> ni s-a plans Lizika Ghild, fiica pacientului, ajunsa acum in situatia
> de a reclama pentru antisemitism doctorii romani la foruri
> internationale. Afectata puternic de moartea tatalui, femeia crede ca
> medicii s-au comportat mizerabil pentru ca acesta era evreu, altfel
> nu-si explica de ce toate rudele au fost catalogate jidani imputiti,
> nu i s-a permis sa-l transfere la alt spital, nu i s-a spus ce se
> intampla cu el si a fost gonita de paznici de pe holurile unitatii
> medicale.
>
> Intoarcerea de cosmar
>
> Dupa mai bine de doua decenii de planuri sa se intoarca acasa, in
> locuinta sa din Tecuci, familia Ghild s-a repatriat in primavara
> acestui an. Oamenii au suferit primul soc cand au constatat ca aveau
> casa intoarsa pe dos in urma unui jaf.
>
> "Ne-au furat 20.000 de dolari, bijuterii si alte bunuri. Nu ne-am
> imaginat ca ne vor sparge casa, asa ca ne-am pus deoparte o mica
> avere pentru zile negre", ne-a povestit Lizika Ghild. Cosmarul nu s-a
> oprit aici. Politia nu a reusit sa-i prinda pe spargatori, dar familia
> a dat de ei dupa o ancheta pe cont propriu. "L-am gasit pe unul dintre
> hoti. L-am filmat cand ne-a povestit cu lux de amanunte ce ne-a luat
> din casa, dar el ne-a zis ca toate bunurile au fost recuperate de un
> capitan de la Politia Galati, unul poreclit Jumara", sustine Lizika
> Ghild. Pentru ca nu a primit nici un raspuns de la politie, familia a
> mers in audienta la seful IJP. In biroului acestuia, lui Avram Ghild,
> tatal Lizikai, i s-a facut rau si a fost transportat cu ambulanta la
> Spitalul de Urgenta "Sfantul Andrei". Rudele sustin ca batranul a
> avut emotii, apoi a trebuit sa urce un etaj, iar efortul si stresul
> i-au provocat al doilea infarct, dupa cel de acum 16 ani. In spitalul
> galatean, octogenarul a mai trait o zi si jumatate, fara sa i se spuna
> ce i se intampla in timpul in care a fost constient. Nici rudele nu au
> stiut mai mult, potrivit declaratiilor pe care ni le-au facut,
> incalcandu-se astfel o regula generala: "consimtamantul informat".
> Aceasta prevede ca pacientul trebuie informat despre orice tratament
> i se face si sa i se ceara acordul. Daca nu este constient atunci
> este dreptul familiei sa primeasca aceste date.
>
> Palmuit pentru ca respira
>
> Internarea lui Avram Ghild s-a facut rapid la Spitalul de Urgente
> "Sfantul Andrei", iar amabilitatea personalului medical le-a dat
> sperante rudelor ca problema va fi rezolvata cu succes aici. Doar ca,
> pentru o siguranta si mai mare, fata pacientului s-a interesat unde ar
> putea fi tratat si mai bine, iar doctorul Gaspar de la Timisoara a
> parut varianta ideala.
>
> Lizika Ghild ne-a declarat ca amabilitatea sefei de la Sectia de
> Cardiologie, dr. Eugenia Nechita, s-a schimbat brusc dupa ce a fost
> contactata telefonic de medicul timisorean. Din start, transferul a
> fost refuzat pe motiv ca bolnavul nu este transportabil, chiar daca
> rudele au declarat ca-si asuma acest risc. Membrii familiei - fiul,
> fiica, ginerele, nepoata si sotia- nu au mai fost lasati sa-l vada pe
> bolnav. Cu ajutorul unui stimulator cardiac, batranul si-a revenit si
> se parea ca starea lui se va imbunatati. "In dimineata de 27 august,
> tata a fost transferat la reanimare si aici a inceput alt cosmar. Nu
> ni s-a permis sa intram la el, desi altii intrau la bolnavii lor. In
> putinele dati cat am reusit sa intru, am vazut ca-si mai revenise,
> era constient, dar plangea, pentru ca nu mai putea vorbi. Mi s-a spus
> ca din cauza atropinei nu poate vorbi (n.r. – medicament
> injectat de personalul de pe ambulanta). I-am intrebat pe medici de
> ce il tin legat de maini si de picioare si mi s-a spus ca tot din
> cauza atropinei are stare de agitatie! Nu stiu de ce doctorii si
> toate asistentele de la Reanimare erau foarte nervosi cu noi. La un
> moment dat, am intrat cu fratele meu, fara stirea lor, ne-am apropiat
> de patul tatei si am asistat la o scena foarte dureroasa. Doua surori
> erau langa el. Una dintre asistente incerca sa-i aseze furtunul pe
> nas si s-a enervat, apoi l-a lovit pe tatal meu peste fata de doua
> ori cu palma", ne-a povestit fiica pacientului de la Galati, care a
> primit de la asistenta justificare a gestului: "Mi-a suflat in fata".
>
>
> "Mi s-a spus sa sar pe geam"
>
> Izolate de bolnav, rudele lui Avram Ghild au mai avut o tentantiva de
> a vedea ce se intampla cu el, pentru ca nimeni nu le spunea nimic.
> Doar ca incercarea lor i-a costat. "Am intrat odata cu o echipa de la
> SMURD si am vazut ca tata nu mai era constient si era intubat. M-am
> speriat, apoi m-am pus in genunchi in fata doamnei doctor, care se
> vedea ca era proaspat sculata din somn, si am rugat-o sa-l salveze,
> ca-i dau orice si oricat, ca nu-mi pot imagina viata fara el si ma
> omor... stiti ce mi-a spus? "Omoara-te, uite geamul! Suntem la
> etajul 9. Hai, sari!", m-a indemnat doctorita Nechita, care m-a luat
> de mana si m-a dus la geam", sustine femeia. In timpul cat au mai
> ramas pe hol, nepoata bolnavului a fost lasata de o asistenta sa
> doarma in salonul pentru arsi. Nu pentru multa vreme insa, deoarece
> asistenta respectiva le-a spus ca pacientii si colegele s-au revoltat
> ca sunt primiti evrei in salon. Fiica pacientului mai povesteste ca la
> scurt timp cateva asistente au venit si le-au luat si scaunele pe care
> stateau rudele lui Avram Ghild. Circul a continuat dimineata cu
> evacuarea din spital a familiei, imediat dupa ce s-a stabilit decesul
> batranului. "Era ora 7.30 dimineata cand am aflat intamplator ca tata
> nu mai e in viata, nici macar nu ne-au comunicat oficial, am i

CHIORU din TARA DE FOC (...@walla.com, IP: 79.176.151...)
2008-10-13 12:19
cutremurator cazul relatat de dvs, dle Zwilling Carol - cutremurator.

imi pare rau si sunt revoltat de ceea ce s a intamplat bietilor oameni numai pt ca sunt evrei si si - au imaginat ca romania e tara lor...
evreii au o tara - Israelul - nu trebuie s o parasim ci dimpotriva - sa venim aici in numar cat mai mare.
sper ca justitia internationala sa intervina in favoarea sarmanilor oameni si sa le faca dreptate.

La 2008-10-13 00:08:14, carol zwilling1 a scris:

> Eu ii ofer d-lui Tesu o corespondenta speciala din Romania a unui caz
> care ar fi meritat sa-l stie,poate ca il stie dar nu are curajul
> sa-l aduca pe portativele romanesti.Prefera alte meridiane,alte
> situatii,nu condamna ceeace e un caz strigator la cer........Ce
> pretentii sa mai ai dela un Huciu sau Andrada Tiparas...&
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00884 sec.