Ziua Logo
  18:47, miercuri, 30 septembrie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-08-12
La Grandiflora (...@yahoo.com, IP: 86.126.98...)
2008-08-12 16:20
Ar fi perfect....

Plimbandu-ma prin Europa vestica ce include si Ungaria si Cehia/Slovacia, nicaieri n-am vazut atata mizerie de PET-uri si plastice aruncate peste tot. In special pe cursurile de apa. Anul trecut, de la distanta privind lacul de acumulare de la Bicaz, mi se parea ca e plin de pasari de apa, chiar visam la lebede?!?. Cand m-am apropiat am observat ca erau PET-uri care pluteau. Erau sute sau poate mii.Toate malurile raurilor, lizierele padurilor, santurile de pe marginea soselelor si... in general pe unde nici cu gandul nu gandesti te sufoca PET-urile mari, mici si foarte mici. Locuiesc intr-un sector in care gunoaiele se strang selectiv. Da, sectorul 3, asta e! Dar ce folos.Cutiile de gunoi sunt pline de plastice desi tomberonul special e numai la cativa zeci de metri. Daca se instituie o lege anti-civilizatie, e perfect! Se pare ca noi romanii nu avem reactii decat in fata biciului!

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2008-08-12 17:19
Re: Ar fi perfect....

La 2008-08-12 16:20:38, La Grandiflora a scris:Daca se instituie o lege anti-civilizatie, e perfect! Se pare ca noi romanii nu avem reactii decat in fata biciului!


________


Toata omenirea reactioneaza numai la bici. Asa este si in SUA. Aici unde sunt eu sclav, se colecteaza deasemenea selectiv gunoiul. Nu merge deloc. S-au luat, insa, masuri de recompensare a celor care aduna gunoiul selectiv. Spre exemplu, canile de aluminiu storcite sunt colectate pe bani frumosi. Vin oameni cu zeci de saci plini cu acest material pretios si sunt bine platiti. Eu am primit pe doi saci imensi de cani storcite o suma de 200 de dolari. S-a meritat efortul. Se gasesc pe piata niste dispozitive simple de storcire pe care le montezi undeva in casa si cind se aduna mai multe cani, le storcesti si le arunci intr-un sac mare de plastic, care cind se umple il duci si-ti iei banii. La fel cu plasticile si alte gunoaie. Trebuie, cumva, trezit si interesul omului.

Unde lucrez eu aici, legile de aruncat gunoiul selectiv sunt extrem de dure. In timp lumea s-a civilizat, dar s-a civilizat numai si numai si numai datorita acestor legi care par brutale la inceput, dar care pe urma isi arata valabilitatea. Altfel nu se poate. Ceea descrii matale cu lacul Bicaz e de-a dreptul revoltator. Ar trebui introduse niste legi extrem de brutale si usturatoare pentru ca sa formeze instinctul romanului de a mentine curatenia. Altfel nu se poate. Dar, repet, si statul trebuie sa vine cu contraponderea, incurajind colectarea si organizind ca lumea aceasta activitate. Am vazut de curind prin Bucuresti cosuri de gunoi atirnate pe stilpi, fiind pline iar la baza stilpului pe care stateau agatate erau maldare de gunoaie. Asta arata clar ca bucurestenii sunt cit-de-cit civilizati dar primaria nu-si face treaba golind aceste cosuri permanent.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00653 sec.