Ziua Logo
  11:49, marti, 22 septembrie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-12-05
Adrian v.D. din Germania (...@dmdg.de, IP: 217.228.253...)
2007-12-05 16:28
Cine critica guvernul,

i se spune"tactica comunista"(!)sau "diversiune comunista"(!)Sa inteleg ca acest guvern este tabuu pentru critica?Sau este un <guvern perfect>?Ce mai conteaza daca ai scris mereu critic la adresa comunistilor dela FSN-PSD-PRM-PC,ce conteaza daca scrii despre morala crestina,tot tu esti numit <ateu>(!) si >comunist>(!)Astfel,orice dialog devine superfluu.

De fapt se doreste gonirea oricarui anticomunist,oricarui regalist,oricarui democrat de pe acest forum.(Forum?!Adica locul unde poti sa-ti expui parerile??)
Cum?Prin insulte(este clar ca cine insulta nu are argumente,sau nu-si poate stapani mania neomeneasca),prin rasturnarea logicii(scrii mereu critic la adresa comunistilor,cateilor de politruci,etc.,si te pomenesti cu "taci comunistule!"-e adevarat,sunt putini cei care nu dau dovada de nici o coerenta in ceea ce scriu,dar am observat ca sunt din ce in ce mai multi....).
Cert este ca Iliescu si gasca lui(azi din psd-prm-mai sunt cativa si in alte partide.�..)au facut cel mai mare rau natiunii romane.Pe langa monstrul-construct "democratie originala"(ce absurditate!)tot atunci s-a pus bazele unei noi mass medii,aservite,impartite in tabere,doar-doar sa para <democratica>....
Daca "inceputul e cel mai important"(dupa germani)atunci e clar de ce merg lucrurile atat de anevoios,pana azi...Iliescu si gasca lui malefica se alatura astfel unui Ceusescu,care e alaturat in Occident langa un Stalin si PolPot....(doi dintre cei mai mari criminali pe care i-a cunoscut omenirea)
In acest context:
Faptul ca la acest ziar exista redactori si ziaristi care subestimeaza raul facut de FSN(Iliescu)si se supraestimeaza negativ prestatia presedintelui Romaniei,nu face decat sa intareasca suspiciunea asupra intregii politici dela Bucuresti,dar si asupra mass mediei.....

Adrian

Ratacitul (...@lycos.com, IP: 74.57.191...)
2007-12-05 17:21
Re: Cine critica guvernul,(este alungat de pe forum) / Te alungi singur, mey draghe...

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2007-12-05 17:35
Re: ia zi nentzule

dimacratia din Jermanika este copia fidea a aleia din Franta? Sau SUA ?!
sisteme elctoraledentice ?!
Sau si ea e nitel mai originala ?!

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2007-12-05 17:57
Re: Cine critica presedentia

Golanul (...@sympatico.ca, IP: 192.75.80...)
2007-12-05 18:06
Re: Bizonul & Ratacitul

D. Bizonul, nu va faceti ca nu intelegeti. Democratia franceza are particularitatile ei, dar este o democratie, cu pluralism politic reprezentat de partide, cu separarea puterilor in stat si alegeri libere. La momentul cind era intrebat, in ianuarie 1990, despre ce regim politic intrevedea pentru Romania, Iliescu dadea descrierea unui sistem de tip gorbaciovist, socialist cu fata umana, in care toate institutiile politice si de masa ramineau coordonate central. Asta intelegea Iliescu prin democratie originala, nu ca unii au presedinte si ceilalti rege.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ratacitule, cind o sa renunti la acreala asta repulsiva care face pe cei care ar avea ceva de discutat fie sa te evite, fie sa te taxeze in mod similar? Nu de alta, dar cind vrei poti sa scoti si cite una buna (vezi comentariul despre tineri la postarea lui Sorin).

Deci sa recapitulam: majoritatea populara inca il sustine pe Basescu. Cei din diaspora (majoritatea pe acest Forum) il sustin 99 la suta pe basescu. Cu toate acestea pe forumul Ziua apare rareori cite unul care sa NU il injure pe Basescu si atunci i se spune ca <<se elimina singur de pe Forum>>. Pai vezi ca recunosti? Propaganda desantzata anti-Basescu pe care o faceti cei cu timp nelimitat de petrecut pe Forum este atit de stridenta si ipocrita inmcit nimeni nu mai are chef sa intre intr-o discutie. Ce sa discute cind aici se striga lozinci? Asta inseamna ca practic sint alungati de pe Forum.

De asemenea, ne spune Adrian, actiunea de indepartare a forumistilor se rezolva si prin insulte servite in loc de dialog civilizat. Citeste mesajul lui: insulta pe cineva? Citeste mesajul tau: este o insulta de la cap la coada.

Iar despre etichetarea noastra, cei care nu sintem total de acord cu voi, drept comunisti, vinduti lui Basescu, etc., iti aduci aminte cum ma facea Huhu fesenist? In timp ce repteta ca un papagal liniile politice ale feseneului la unison cu Iliescu?

Adrian este unul din putinii care va mai trage din cind in cind de atentie. Cu bobirnace amicale <<as opposed>> atacurilor voastre virulente. Lucru pentru care il admir.

Ratacitul (...@lycos.com, IP: 74.57.191...)
2007-12-05 18:54
Golanul....m-ar fi surprins daca nu ai fi aparut. Si mai astept vreo doi musterii...

Golane, m-ar fi surprins daca nu ai fi aparut. Stii de ce? pentru ca in portretul pe care i l-am facut lui Aditza te regasesti 99% (tot iti place tie procentul asta, dar revin asupra lui mai tarziu). Singura diferenta (pe care o consider majora si datorita careia nu iti postez precum lui Aditza) este ca uneori mai spui cate ceva. Mai ai cate o idee, incerci sa-ti mai argumentezi opiniile, nu o tii ca Stan cu fluierul postand lozinci.
Din nefericire, nu e cazul in postarea asta. Si stii de ce? Pentru ca e plina de ipocrizie. Cand eu postez un lucru de bun simt: chiar si Kasparov, chiar si in Rusia, chiar in campanie electorala, trebuie sa respecte legi fundamental democratice, tu vii si ma acuzi de pan-slavism, pro-putinism, kgb-ism si alte -isme d'astea idioate. Dupa care, vii si te plangi ca eu iti lipesc etichete. Nu ti se pare intoarsa pe dos situatia? Sau asta-i noua orientare de la Cotroceni: acuzati-ii pe ceilalti de tot ce aveti voi mai rau?
Imi aduc aminte cu placere de unele dialoguri avute. Cand te-ai abtinut de la etichete si cand ai acceptat ca orientarea mea spre social-democratie este tot atat de respectabila ca a ta. Daca vrei sa(ti) revii, da-mi un semn, nu te erija in aparatorul cauzelor pierdute.

PS: Mai usor cu procentele alea pe scari...ca sa parafrazez faza cu pianul. "99% dintre forumisti....bla,bla,bla". O fi invatatura referendara, nu ma pronunt, dar daca tot le pui acolo, sustine-ti afirmatiile. Ca imi ia exact un minut ca sa-ti demonstrez aberatia acestui procent. Nu imi propun acum.
Dar daca tot faci referire la romanii de afara (printre care ma numar si eu) de unde si pana cand avem vreun drept suplimentar de opinie sau de alta natura fata de cei din tara? Tu platesti taxe in Romania? Daca da, atunci ai un drept egal cu cei din Romania. Daca nu, lasa mai jos pretentiile, ca tampeniile guvernantilor romani nu le platesti tu. Dreptul la opinie e una, dreptul la vot si la influentarea vietii altora e o chestie diferita.


La 2007-12-05 18:06:54, Golanul a scris:

> D. Bizonul, nu va faceti ca nu intelegeti. Democratia franceza are
> particularitatile ei, dar este o democratie, cu pluralism politic
> reprezentat de partide, cu separarea puterilor in stat si alegeri
> libere. La momentul cind era intrebat, in ianuarie 1990, despre ce
> regim politic intrevedea pentru Romania, Iliescu dadea descrierea unui
> sistem de tip gorbaciovist, socialist cu fata umana, in care toate
> institutiile politice si de masa ramineau coordonate central. Asta
> intelegea Iliescu prin democratie originala, nu ca unii au presedinte
> si ceilalti rege.
> ----------------------------------------------------------------------------------------------------
> Ratacitule, cind o sa renunti la acreala asta repulsiva care face pe
> cei care ar avea ceva de discutat fie sa te evite, fie sa te taxeze in
> mod similar? Nu de alta, dar cind vrei poti sa scoti si cite una buna
> (vezi comentariul despre tineri la postarea lui Sorin).
>
> Deci sa recapitulam: majoritatea populara inca il sustine pe Basescu.
> Cei din diaspora (majoritatea pe acest Forum) il sustin 99 la suta pe
> basescu. Cu toate acestea pe forumul Ziua apare rareori cite unul care
> sa NU il injure pe Basescu si atunci i se spune ca <<se elimina singur
> de pe Forum>>. Pai vezi ca recunosti? Propaganda desantzata
> anti-Basescu pe care o faceti cei cu timp nelimitat de petrecut pe
> Forum este atit de stridenta si ipocrita inmcit nimeni nu mai are chef
> sa intre intr-o discutie. Ce sa discute cind aici se striga lozinci?
> Asta inseamna ca practic sint alungati de pe Forum.
>
> De asemenea, ne spune Adrian, actiunea de indepartare a forumistilor
> se rezolva si prin insulte servite in loc de dialog civilizat. Citeste
> mesajul lui: insulta pe cineva? Citeste mesajul tau: este o insulta de
> la cap la coada.
>
> Iar despre etichetarea noastra, cei care nu sintem total de acord cu
> voi, drept comunisti, vinduti lui Basescu, etc., iti aduci aminte cum
> ma facea Huhu fesenist? In timp ce repteta ca un papagal liniile
> politice ale feseneului la unison cu Iliescu?
>
> Adrian este unul din putinii care va mai trage din cind in cind de
> atentie. Cu bobirnace amicale <<as opposed>> atacurilor voastre
> virulente. Lucru pentru care il admir.
>
>

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-12-05 19:47

Golanul (...@sympatico.ca, IP: 192.75.80...)
2007-12-05 21:11
Re: Golanul....m-ar fi surprins daca nu ai fi aparut. Si mai astept vreo doi musterii...

La 2007-12-05 18:54:39, Ratacitul a scris:

> Golane, m-ar fi surprins daca nu ai fi aparut.

Dar de ce sa nu apar draga Ratacitule? Din chiar modul de exprimare rezulta ca sperai sa nu apar. Ghinion, te-am dezamagit. De fapt asta vreti, sa ramineti numai voi si sa creati impresia de majoritate masiva. Fiindca noi astialalti abia de avem timp sa facem doua - trei postari pe zi in cel mai bun caz; ce v-ar placea sa dispara si astea!


> Stii de ce? pentru ca
> in portretul pe care i l-am facut lui Aditza te regasesti 99% (tot iti
> place tie procentul asta, dar revin asupra lui mai tarziu).

Super, asemanarea ma maguleste.

>. Cand eu postez un lucru de bun simt: chiar si
> Kasparov, chiar si in Rusia, chiar in campanie electorala, trebuie sa
> respecte legi fundamental democratice, tu vii si ma acuzi de
> pan-slavism, pro-putinism, kgb-ism si alte -isme d'astea idioate.

Bun simtz? Ai uitat sa precizezi ca cel care a incalcat primul toate principiile democratice si ale unor alegeri libere a fost Putin, care a inchis media ce-i era defavorabila si nu s-a sfiit sa ordone moartea ziaristilor si fostilor colegi kaghebisti incomozi. Faci mare caz de incalcarea legii de catre Kasparov, (care a vrut sa-si continue manifestatia cu un mars pasnic), dar nu spui cine este facatorul si aplicatorul acestei legi. Uiti sa precizezi ca Putin face cite mitinguri vrea si unde vrea, ii acuza pe rivalii politici ca ar fi vinduti Occidentului s.a. in timp ce alde Kasparov au nevoie de mii de aprobari si sint supravegehati mai ceva ca butelia. Dupa logica dtale, bine le facea Stalin ca ii trimitea pe dizidentzi in Siberia, ca incalcau legea, nu-i asa?

Bunul simtz se aplica tzarilor guvernate pe baza de bun simtz. Nu este cazul Rusiei dictatoriale.

> Imi aduc aminte cu placere de unele dialoguri avute. Cand te-ai
> abtinut de la etichete si cand ai acceptat ca orientarea mea spre
> social-democratie este tot atat de respectabila ca a ta. Daca vrei
> sa(ti) revii, da-mi un semn, nu te erija in aparatorul cauzelor
> pierdute.

Ce cauze sint pierdute? Nu-ti lua dorintele drept fapte. Asta este lumea fantasmagorica in care va complaceti voi, baietii huhu-bizonieni, ca cei ce va contrazic ar lupta pentru cauze pierdute. Indraznesc sa sugerez ca este tocmai vitzavercea.

> Dar daca tot faci referire la romanii de afara (printre care ma numar
> si eu) de unde si pana cand avem vreun drept suplimentar de opinie sau
> de alta natura fata de cei din tara?

Unde am scris ca cei de afara au drepturi suplimentare? Te rog nu inventa ca sa ai apoi la ce sa dai replica. Eu faceam un simplu calcul statistic din care rezulta ca ar trebui sa avem mai multe opinii contrare ratacitului pe forum, bazat pe structura de populatie a postatorilor. Atit.

In rest, sa ai o zi buna!

Golanul (...@sympatico.ca, IP: 192.75.80...)
2007-12-05 21:19
Re: Arogantul


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00794 sec.