Ziua Logo
  09:53, marti, 11 august 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-12-19
alwis46 (...@yahoo.com, IP: 86.121.236...)
2007-12-19 14:52
In atentia cetateanului Arcturus, dar si a altora.

Cetatene,

Ati pus ceva mai devreme o intrebare : E ilegala Constitutia ?

Nu domnule, nu e ilegala, problema ilegalitatii este in alta directie si o stiti prea bine si am sa o reiau.
La votarea Constitutiei din 1991 s-a pus, intr-o dezbatere televizata, problema formei de stat, monarhie sau republica, la care smecherul bolsevic Ion Iliescu a raspuns ca odata cu votarea Constitutiei se voteaza si forma de stat.
Minciuna in fals ! cum ar spune Elena Ceausescu.
Forma de stat se stabileste prin referendum si pe urma se croieste si Constitutia.
Ca exemplu, la 1866 s-a facut mai intai un plebiscit pe marginea formei de stat si pe urma s-a creat acea Constitutie dupa modelul celei belgiene.
Amanuntele se gasesc in vol. IV, pag. 528-529, din lucrarea Istoria Romaniei aparuta in patru volume in 1964 sub egida Academiei Romane, plebiscit care nu a putut fi ocolit in carte nici macar de istoricii condusi de W.Roman si M. Roller.
Asta daca vreti sa respectam atat istoria dar si procedurile normale.
Ca mic amanunt, in Italia s-a facut intai referendum in 1947, populatia nu l-a mai vrut pe Victor Emanuel rege ci a dorit republica si pe urma s-a croit constitutia.
Ca intotdeauna, la noi la romani s-a recurs la smecherii Ion ILiescu procedand exact ca Ceausescu care la un referendum pe tema dezarmarii dadea de inteles ca romanii votand contra bombei cu netroni votau si contra inarmarii cu orice fel de arme.
Sa va mai spun ceva din istorie.
Mai intai o paranteza ca sa vedeti cum se leaga ele smecheriile.
La 27 februarie 1938 s-a promulgat Constitutia lui Carol al II-lea.
Bolsevicii romani faceau cele mai mari spume la gura pe continutul articolului 7 care spunea printre altele:
"Nu este ingaduit nici unui roman a propovadui prin viu grai sau in scris schimbarea formei de guvernamant a statului (.......)"
Spumele bolsevice erau facute pe seama acestei prevederi care in viziunea lor contrazicea dreptul poporului la a-si alege singur forma de stat si il obliga sa traiasca intr-una impusa cu de-a sila.
Constitutiile Romaniei din 1952 si 1965 nu contineau prevederea ca forma republicana de stat nu poate face obiectul schimbarii ci doar acelea ca, in cea din 1952 la art 105 : "Constitutia Republicii Populare Romane poate fi modificata numai prin lege votata de Marea Adunare Nationala" si ca "Proiectul de lege asupra modificarii Constitutiei se considera adoptat daca a fost votat de cel putin doua treimi din numarul total al membrilor Marii Adunari Nationale a Republicii Populare Roman, iar in cea din 1965 la art. 43.1 spune ca "Marea Adunare Nationala poate face adoptari si modificari ale Constitutiei".

Ei bine, Constitutia iliescana din 1991 prevedea la art. 148.1 ca "nu poate face obiectul revizuirii forma republicana de guvernamant" iar Constitutia din 2003 la art. 152.1 spune ca " forma republicana de guvernamant nu poate face obiectul revizuirii.

Dupa cum vezi, ceea ce reprosau bolsevicii in 1938, baterea in cuie a formei de stat, a fost reintrodus in Constitutiile de dupa 1990 (1991 si 2003) de tovarasul Ion Iliescu si de care bolsevicii nu pomeneau in 1952 si 1965.

Cu alte cuvinte, a fost introdusa in mod dictatorial in Constitutie o prevedere care neaga poporului roman dreptul la a-si alege singur forma de stat.
Stii cum ar fi fost baiat destept Iliescu atunci in 1990 ?
Daca facea un referendum pe tema monarhiei.
In conditiile de atunci, cand peste 80% au votat cu FSN, tema monarhica ar fi fost spulberata prin vot .
Ei bine, nu !
Bolsevicii au recurs la smechereli.
Au impus prin Constitutie forma de stat si au ticluit prevederea ca aceasta forma nu poate fi revizuita.
Pai in cazul asta, sunt un adept si mai infocat al monarhiei si al unei Constitutii model 1923 sau adaptata dupa cele 14 Constitutiii ale tarilor europene care au astazi in fruntea statului regi, principi sau duci.

Nihil sine Deo !


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00710 sec.