Ziua Logo
  23:46, vineri, 14 august 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-08-07
cipi_g din PLOIESTI (...@yahoo.com, IP: 86.105.77...)
2007-08-07 21:10
Cine-i crede ca ne vor binele?

Priviti in jurul "ministrului mortii". Pe cine gasim?
O turma de lingai si trepadusi pusi pe minciuna si furtisaguri.
In teorie ideea este buna. Se practica in multe tari civlizate care incearca sa nu risipeasca resurse pentru cei neglijenti cu sine. Metada de aplicare este idioata, ca si cel care a promulgat-o. Nici cei care "informatizeaza" nu sunt departe.
Eu cred ca nu putrm sa nu apelam la statistica si pentru aceasta calculatorul este marele ajutor. Datele pe care le inglobam acolo sunt problema. Daca datele nu sunt reprezentative si nici corecte apar problemele.
Aici este una din "bubele" programilui national.
Nu toti medicii au experienta in utilizarea calculatorului. Oamenii acestia trebuie sa se ocupe de pacienti si nu de testarea componentei informatice, asa cum le solicita "ministrul mortii" (vezi pagina Ministerului Sanatatii).
Laboratoarele fac analizele cum le fac. Sistemul informatic este la pamant si nici nu se va ridica foarte curand fiindca cei competenti muncesc pe bani buni la companii serioase si nu la SCOALA NATIONALA DE SANATATE PUBLICA SI MANAGEMNT SANITAR care se pare ca se "preocupa" de dezvoltarea componentei informatice (de pe pagina lor se descarca aplicatia! - http://www.snspms.ro/). Daca aveti putine cunostiinte de programare puteti sa vedeti o jalnica forma de manifestare a unor incompetenti, care vine, dupa parerea mea, din incompetenta proiectantului care a facut analiza (daca a facut-o!?). Oamenii de la aceasta "SCOALA" nu au experienta practicii sau daca au facut asa ceva a fost ca trecerea gastii prin apa, nu s-a prins nimic de ei. Poate au calitati pedagogice in domeniu, asta venind din carti. Asta este parerea pe care mi-au facut-o vazand si incercand sa folosesc produsul disponibilizat medicilor pentru marele program national.
Multora le-au scapat niste mici amanunte.
Programul de "Evaluare" obliga medicii, prin normele metodologice, sa-si prelungeasca orele de munca.
Casele Judetene de Asigurari de Sanatate (asa cum este cea din Prahova) sunt convins ca au precedat la presiuni asupra medicioi de familie pentru semnarea Contractelor privitoare la programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei, folosindu-se de faptul ca acestia nu cunosc suficient de multa legislatie, santajandu-i cu neprelungirea contractelor cu aceasta institutie sau cu mai multe controale in cabinete. Cine sa-i apere? Colegiul Medicilor nu are timp. Alta asociatie de breasla, nu au. Legiuitorul, nu e interesat si are nevoie de voturi.
Degeaba s-a afirmat inutilitatea abordarii de maniera in care se face. Nu avem cap care sa poarte urechi de auzit.
Mai sunt foarte multe de spus. O analiza la rece poate sa transforme acesta initiativa in ceva util, insa asa ceva nu poate sa se faca cu lichele si idioti pusi in functii de partid, alt partid decat cel al "impuscatului", pe criterii de prietenie si de totala incompetenta sau pe baza recomandarii rudelor deja prin functii.
Vor mai trece multe generatii pana cand ne gasim vadul si invatam ca munca se face usor daca gandim de doua ori si aplicam o singura data.
Eu le acord incredere celor care se nasc acum. Poate ei nu vor mai avea parte de NICOLAESTI, BASESTI, ...ESTI a caror gandire bolnava ne-au trimis la EVALUARE.
Sa fiim sanatosi, ca prostii ne programeaza existenta!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00651 sec.