Ziua Logo
  Nr. 4675 de luni, 26 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-10-26
Davidescu vasile din Bucuresti (...@k.ro, IP: 81.196.18...)
2009-10-25 21:27
Din pacate doar dl.Basescu doreste reforma Romaniei

Din pacate doar dl.Basescu doreste reforma Romaniei
Multi candidati la presedentie dar doar doua programe:cel al dlui Basescu pentru reformarea Romaniei si a celorlalti,cu un singur tel,Jos Basescu
Ne aflam,fara voia noastra intr-un moment eroic al Romaniei europene,aceea a reformarii statului roman,fenomen care s-a mai intamplat doar de cateva ori in istoria noastra.

Sa ne gandim cata rezistenta opuneau boierii romani cand au trebuit sa-si taie barbile sau sa renunte la anteree,cat de greu a fost lui Carol I sa modernizeze Romania incat a trebuit sa spuna ca romanii sunt foarte destepti dar le lipseste caracterul.

Dupa umila mea parere un fenomen similar se intampla acum in Romania,adica lupta pentru reformarea si transformarea Romaniei intr-o tara europeana.

Forte reactionare,poate nu voit dar care sunt deranjate de reforma fac o opozitie la baioneta contra reformelor si a acestui Becket roman care este presedintele Romaniei.

Dupa ce cu greu s-au lasat de antereele si barbile (acceptand ca pe o potiune amara legi ale reformei ca cele promovate de Basescu-Boc si PDL),disperarea a cuprins clasa politica retrograda acum cand dl.Basescu a pus problema reformarii structurii invechite a statului roman,cerand modificarea Constitutiei.
Si o face de peste 5 ani dar fara nici un rezultat,motiv pentru care in disperare propune acum,pe baza drepturilor constitutionale ale Presedintelui un referendum,cum a facut si cu votul uninominal,acuma pentru simplificarea puterii legislative si transformarea ei dintr-un instrument de coruptie,gen 322,intr-un instrument legislativ suplu si modern.
Desi in vorbe,canva,si dl.Geoana si Antonescu erau de acord cu parlamentul unicameral acum pentru ca simt ca vor pierde,si realmente vor pierde cateva voturi,atat PSD cat si PNL au devenit daca nu forte ale raului atunci cel putin forte ale inertiei,antireformiste.

Iata un citat din Al.Caprariu,Primavara Scandinava,ed.Dacia,1980

Asa dar ce este noul? Inainte de toate curaj si,apoi otrava unei temporare infrangri a spiritului.A crede ca noul se impune de la sine numai pentru ca este nou,se dovedeste o ideie falsa.Nu toti oamenii unei epoci urca,simultan si tinandu-se de mana,spre psicurile ei.A urca pe piscurile noi ale unei epoci inseamna inclestare dramatica,platita mai intai de creatorul ei.Dupa care,asemenea unei reptile epoca naparleste.Si chiar daca oamenii toti ,ai unei epoci,ajung sa inteleaga si sa traiasca noul,ceea ce a fost vechi inca mai lasa urme.Mai lasa cicatrici.
Dar aceasta este o poveste atat de veche incat nici nu ma mai mir ca fiecare generatie o invata de la inceput.

Propunerea Excelentei sale Presedintele Romaniei a fost deci primita,cum altfel,decat prin prisma meschina si politicianista a unor lideri care si-au transformat partidele nu in mecanisme de schimbare a tarii ci in mecanisme reactionare care tin a opri Romania din mersul ei european.

Iata cum se exprima liderul social democrat.
Mai crede cineva ca anuntul legat de convocarea unui referendum pentru modificarea sistemului parlamentar romanesc reprezinta altceva decat o alta dovada de demagogie si de scamatorie politica din partea domnului Basescu?, a intrebat ironic presedintele PSD, Mircea Geoana. Liderul social-democratilor a lansat de la Slobozia un apel catre toti romanii care doresc sansa unei Romanii normale, echilibrate si prospere" sa-i spuna nu lui Traian Basescu. Uitand, astfel, ca si el sustinea prin 2005 ideea unui Parlament unicameral!

Il secondeaza reactionarul Crin Antonescu: Traian Basescu este disperat, nu mai are curaj sa se prezinte la alegerile prezidentiale decat ascuns in spatele unui demers demagogic si populist. Traian Basescu vrea o Mare Adunare Nationala, dar Romania a intrat demult intr-o epoca a democratiei, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu. Totusi, seful liberalilor a admis ca este de acord cu ideea modificarii Constitutiei si chiar cu cea a reducerii numarului de parlamentari, dar a precizat ca nu face o tema de campanie din aceste lucruri.
Dece oare acest lucru?
O spune presedintele: Un Parlament unicameral, cu un numar mai mic de parlamentari , ar fi un element si de reducere a coruptiei. Mai putini politicieni de rang inalt care fac trafic de influenta. Spun acest lucru fara sa acuz pe cineva, dar riscul de trafic de influenta este mai mic daca de la 471 de parlamentari vor fi maximum 300. Nu in ultimul rand, aceasta masura ar putea sa reduca o clasa a privilegiatilor, cu pensii speciale, cu venituri speciale, cu sume forfetare aflate la dispozitie, a apreciat presedintele Basescu

Iata pe mana cui sunt astazi Romania si viitorul ei europpean,iata cum s-a sedimentat clasa politica romaneasca,reationar si anti-national.

Sigur,este foarte greu sa lupti de unul singur,este greu pentru singurul partid(PD-L) sa sustina reformarea statului.
Iata dece romanii care vor vota pe 22 noembrie trebue sa stie ca in mana lor se afla viitorul si transformarea europeana a Romaniei.
Drumul spre modernizare a Romaniei a fost din-totdeauna greoi la romani.
Vor reusi Crin sau Geoana sa bareze iar progresul Romaniei sau va invinge dl.Basescu.singura personalitate politica animata de reformarea statului roman.

Eu cred ca trebue sa luam aminte ce vom vota la referendum si la alegerile prezidentiale.
Fiecare roman este o particica a tarii.El poate decide calea Romaniei fie spre progres,fie spre stagnare.

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.183...)
2009-10-25 21:43
Multumim frumos de asa reforma nene Vasile !


Nu ai vrea talica sa-l duci pe neispravit la matale acasa si sa va jucati amindoi cu reforma asta in praf pina o sa va spui io hopa ?

stefi (...@yahoo.com, IP: 78.97.168...)
2009-10-25 22:42
Davidescu are glume in program...

Da unde a fost basescu in ultimii 5 ani ? Tocmai de aia trebuie sa il trintim - pentru ca a fost un jucator mult prea prost!
Sa reformeze statul cine se pricepe!

brebenel din lume (...@yahoo.com, IP: 174.1.113...)
2009-10-26 00:05
Re: Din pacate doar dl.Basescu doreste binele famigliei

La 2009-10-25 21:27:11, Davidescu vasile a scris:

>In fatza noastra se afla tuns ras si frizat, Mr.davidescu-beftec zis si Becket, localitate pe Danube. In disperare el cauta sa faca din negru alb si din beat-crtita, sobru. Cu mijloacele slabute pe care le are . si intr-o limba romana care sufera. Azi invatam de la prealuminatia sa pluralul cuvintului anteriu. El nu are anteree in debara ca e comunist sadea in piei de oaie bearca. Bade vasile sa vii sa ne mai lecturezi dupa ce ai citit dex-ul de-a fir a par. Care par sa iti creasca matale din nas, git si urechi! Simian cum esti, lumea nu se va mira.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 A facut sex cu 900 de barbati (3452 afisari)
 Economia Romaniei in aer (2295 afisari)
 SUA in stare de urgenta (1863 afisari)
 Basescu renunta la demnitate pentru voturi (1764 afisari)
 Windows 7. Start (1753 afisari)
 Socant: Medicii au suprins momentul in care sufletul unui pacient se ridica deasupra trupului!  (6782 afisari)
 A ramas cu un san pe-afara, in plina emisiune culinara (VIDEO) (3482 afisari)
 Barbatul care apare in visurile a mii de indivizi - FOTO (2944 afisari)
 A ramas cu penisul blocat intr-o banca din parc! - VIDEO (2824 afisari)
 La 16 ani, Angelina Jolie s-a culcat cu iubitul mamei sale (2801 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00757 sec.