Ziua Logo
  Nr. 4629 de miercuri, 2 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-09-02
Davidescu vasile din Bucuresti (...@k.ro, IP: 81.196.18...)
2009-09-01 21:57
Dl.Geoana calca pe bec tocmai unde credea el ca este mai tare-1

Se spune ca romanul cand vede ca vecinul sau are o capra se roaga la Dumnezeu ca aceasta sa moara si vecinul sa fie ca el.In Germania in aceiasi situatie vecinul se ambitioneaza si dupa ce felicita pe vecin isi cumpara si el 2-3-4 capre.
Dl.Geoana are boala invidiei si dupa cum spun medicii aceasta duce la ipohondrie si de aici la insomnie si dupa putin timp face venin la inima si o mierleste.
Dl.Geoana se pune cu cine nu trebue si de aceea va avea doar desiluzii.
Capacitatea celor de tipul celor 322 de a inova,de a reforma sau de a conduce Romania spre Europa este epuizat.Acesti oameni,umpland salile DNA ne dovedeste ca tinta lor este pur materiala,este imbogatirea din banii publici.
Nu ar fi greu sa demonstram,enumerand tunurile,legile pentru infractori,pavaza imunitatii etc pentru a face aceasta demonstratie,dar nu acesta este scopul postarii noastre.
Dl.Presedinte Basescu este decis de a pune in aplicare o transformare radicala a Romaniei.
Romania tarata de o perioada de tranzitie fara de sfarsit,in care indivizii care compun diferite partide s-au folosit de politica pentru imbogatire necesita o alta politica.
Este vorba de o politica noua in care Tara sa treaca de la balmajeala tranzitiei la o politica europeana care sa aduca Romania in conclavul tarilor europene.
Ce doreste presedintele si PD-L se vede clar din programul politic al acestora:
1. Reforma sistemului politic
a.Clasa noastra politica din trecut si actuala nu indeplineste conditiile de onestitate si nu sunt impinse de idei mesianice sau de altruism social.Din contra clasa noastra politica apare ca o grupare mercantile in care interesele personale si chiar un adapost de imunitate in fata legilor primeaza.
Fara a spune ca in totalitate,totusi din clasa politica s-au tras coruptii(evident cei prinsi) care au facut politica pentru imbogatire,sociopati sau fanatici ai puterii cu orice pret,ramasite ale mentalitatilor comuniste si chiar securisti sadea(la TV dl.Turcu afirma ca 14 membri ai primului guvern dupa 1989 erau securisti).
b.Clasa politica nu este impinsa de ideologii,de doctrine politice,ba chiar nici nu stiu ce sunt acelea.Altfel nu s-ar explica traseimul politic,plonajarea de la un partid la alt partid care poate sa fie opusul politic al primului.Unii totalizeaza traseisme de 5-6 partide.
c.Insetati de putere,fanatiici mai degraba definiti de termenul aproape psihiatric de sociopati sau personalitati sociopate.
d.Indivizi care fie si-au platit posturile fie au posturi de parlamentari platite de un jupan oligarh si care deci nu face ce vrea el ci a celui care l-a trimis .
e.Bogati care doresc ca distractie o functie politica,sau care pur si simplu si-au facut partide personale,pentru ca dispun de bani si organe mass media(Vadim,Felix,Becali etc).
f.Unii emigranti care pretind ca pot sa-i invete democratia pe romani dupa ce ei au stat in Occident 20-30 de ani.
a) Modificarea legii electorale pentru introducerea votului uninominal, ca instrument de imbunatatire a calitatii vietii democratice si responsabilizare a politicienilor in fata cetateanului.

b) Revizuirea Constitutiei, pentru a forma cadrul institutional capabil sa garanteze functionarea Statului roman la standardele Uniunii Europene.

c) Reformarea clasei politice, in urmatoarele scrutinuri electorale:
- alegeri pentru Parlamentul European - pana la sfarsitul anului 2007 ;
- alegeri locale - mai/iunie 2008 ;
- alegeri legislative - noiembrie 2008;
- alegeri pentru Parlamentul European - iunie 2009;
- alegeri prezidentiale - noiembrie 2009;

d) Adoptarea legii lustratiei, ca urmare fireasca a gestului de condamnare a crimelor comunismului si desecretizare a arhivelor fostei Securitati.
2. Extinderea reformei in sistemul de educatie,lucru inceput prin pactul de educatie propus de presedinte dar care trebuie continuat de politicieni responsabili.
a) Alocarea a 6 % din PIB pentru educatie, incepand cu anul 2008, potrivit angajamentului electoral din 2004.

b) Aplicarea reformei curiculare, in contextul procesului Bologna, astfel incat pregatirea tinerilor din sistemul de educatie romanesc sa creasca sansele lor de angajare pe piata interna si europeana a fortei de munca.

c) Trecerea scolilor sub autoritatea administratiilor locale si a comitetelor de parinti, precum si transferul fondurilor corespunzatoare de la bugetul de stat.
3. Continuarea reformei in sistemul de sanatate publica prin reforma reala a sistemului,a modelului de boala si de institutie de tratament, reorganizarea invatamantului medical si nu reducerea reformei ca pana in present doar la cat mai multi bani.
Elaborarea strategiei din domeniul sanatatii trebuie sa reflecte urmatoarele prioritati:
a) Dezvoltarea medicinei de familie si a tratamentului ambulator, intr-o formula nebirocratica si mai accesibila pentru pacient.

b) Elaborarea unor programe de reabilitare si dotare a spitalelor, care sa asigure conditii de tratament si spitalizare civilizate.

c) Trecerea spitalelor in coordonarea administratiilor locale, concomitent cu transferul fondurilor.

d) Reglementari transparente pentru achizitia de medicamente si materiale sanitare.

e) Incurajarea dezvoltarii sistemului privat, mai ales pe planul asistentei spitalicesti si al
asigurarilor de sanatate.
4. Continuarea reformei in Justitie,lucru inceput de dna Macovei dar avortata si chiar contrareforma a dlui Chiuariu si a PNL
a) Consolidarea independentei justitiei, ameliorarea sistemului judiciar prin introducerea noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala, precum si prin continua perfectionare profesionala a magistratilor.

b) Cresterea eficientei institutiilor publice (politie, servicii de informatii, justitie, administratie centrala si locala) in prevenirea si combaterea actelor de mare coruptie.

c) Accelerarea programelor de informatizare si modernizarea cladirilor destinate Parchetelor si Tribunalelor.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Am blocat o hemoragie de 80 milioane euro (3688 afisari)
 Basescu criticat in fata ambasadorilor (2597 afisari)
 Rusia ne scoate de pe lista neagra (2044 afisari)
 Suparare mare pe salarizare (1881 afisari)
 Trezirea pe ultima suta de metri (1395 afisari)
 O profesoara de biologie data afara din invatamant s-a reprofilat... acum e actrita porno! - FOTO (3347 afisari)
 Madonna a lesinat de doua ori in timpul concertului de la Sofia! (VIDEO) (2881 afisari)
 Sorin Rosca Stanescu dezvaluie identitatea unui ''actor si martor disparut'' (2542 afisari)
 Marisa Miller, goala la plaja! (FOTO) (2489 afisari)
 Un general rus al serviciilor de informatii externe acuza Polonia ca detine o parte din responsabilitatea declansarii celui de-al Doilea Razboi Mondial (2461 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00766 sec.