Ziua Logo
  Nr. 4615 de luni, 17 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-08-17
CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2009-08-17 15:21
,,Dau diplome la tot cartieru !" (1)

Nu am prea multe informatii in ceea ce priveste scandalul diplomelor de la Spiru Haret, dar cred ca acest scandal isi are saminta in instinctul cel mai erodabil al fiintei romanului : parshivitenia. Suntem parshivi in structura noastra intima, de la academicieni pina la vatmani, de la doctor honoris cauza pina la gunoieri.

Parshivitenia este la noi la romani instinctul cel mai devorator si care ne va impiedica sa intram in hora tarilor civilizate. Nu vom reusi sa trecem de aceasta bariera care ne va distruge fiinta nationala printr-o implozie care ne va face pe noi toti vinovati, pina la unu.

Ca om, am deschis ochii in viata intr-o lume in care clasele sociale erau perfect distincte : cei cu carte si restul. De mic copil mi s-a spus neincetat : ,,n-ai carte n-ai parte"; numai ca, nenorocirile sociale datorate comunismului avea sa transforme acest dicton in ,,ai carte, n-ai parte !"

Indemnurile la a invata carte s-au dezvoltat o data cu instinctul parshiviteniei, care, in conditiile serei comunismului, avea sa se dezvolte ca un cancer metastazic. Parintii isi imboldau copiii la a invata carte pentru ca sa ajunga un inginer, undeva, orcium ar fi, pentru a nu cunoaste ,,munca de jos". Munca de jos in comunism era munca aducatoare de insatisfactii, era apanajul oamenilor care traiau reflexiv, in mintea carora leafa, kila de carne si cartonul de oua reprezentau tot ,,universul lor usfletesc". O diploma reprezenta o ,,shansa", o shansa de a nu face parte dintr-o astfel de lume, provocatoare de varice, lombago sau distrofii; reprezenta o shansa la un birou, la un scaun, la un radio si ros de creioane, reprezenta o shansa la raiul TESA ! Tesa era locul in care unii aveau privilegiul de-a emigra din raiul muncii de jos a comunismului, unde baieti delicati si fetite frumoase si ,,inzestrate" isi beau cafelele pe un fundal de intelectualism prefacut, sau imbibat in huma peretilor scorojiti pe care atirna blestemul intr-o ureche al conducatorului.

,,Fi-miu ? Ha ! Chit ca mor, dar tot il fac inginer ! Pai, n-as muri sa-l vad in banda ? Din noua si zece la matematica n-a iesit. Ii bag meditator si intra la facultate, mimca-l-ar mama !" ... Cam aceasta era esenta gindurilor oricarui parinte care-si dorea ca progenitura sa reziste vremurilor. O diploma de facultate a reprezentat pentru comunism, pentru lumea romaneasca in general un pasaport de emigrare din saracia muncii brute si brutale cu care au fost obiditi milioane de nevinovati ai sortii. Diploma de facultate a reprezentat un ideal pe care si-l visau toti romanii dar nu ca pe o trapta pe care trebuie sa te urci in drumul tau si in dorinta ta de a accesa un vis care te urmarea din copilarie, ci ca pe o shansa la a evada de o lume murdara, mizerabila, anodina, saraca si redusa.

Parshivitenia care a metastazat in sufletul tutuLor romanilor a facut ca diploma de facultate sa reprezinte idealul care te distingea de restul, si care te facea cetatean al unei alte romanii, era o moda, ca moda cojoacelor de la shop, al caciulilor rusesti de nutrie si a cismelor italienesti de piele (naturela), al daciilor, al televizoarelor color redegiste, sau al vreunui video, eventual akai. Era o moda, era reflexul fizic al parshiviteniei. Nu interesa domeniul in care te inscriai, totul era sa treci, sa fi de-asupra liniei de admitere. ,,Citi sunt pe loc la electronica, frate-miu?" ,,Doispe !" ,,Nasol !, ma duc la mecanica agricola. Acolo sunt unu virgula paishpe pe loc. Iau or'cum !" Nu mai conta darul cu care erai nascut, nu mai conta domeniu in care te-ai fisimtit bine; ce conta era ,,sa treci", sa treci cum-ne-cum, pentru ca, o data intrat, sa nu mai conteze ce si cum inveti pentru ca deveneai oricum un inginer din prima zi de facultate, iar cei patru, cinci sau eventual shase ani, reprezentau un fel de acomodare la parshivitenia care avea sa urmeze dupa ce primeai hirtiuta cu fundal galbui shi chenar auriu, si care te trasnfera in lumea ,,intelectualilor". ,,Aaa, intelectual cu diploma ?, da, da, da. Luati loc, tanti Marieta o sa va duca la berou' 'mneavoastra !"

Generatii dupa generatii au primit diplome; generatii dupa generatii s-au descurcat si au reusit sa fie diplomizati in tara parshiviteniei, scapind de noroi, de glod, de matura si shpan. ,,Fi-miu ? Aaaa, draga, a terminat la ielegtronica sh-acu ie la Pipera la berou; face de-alea, cum le zice, pentru astia cu securitatea. Ie secret, tu, si mi-a zis shi fi-meo sa nu spui la nimeni, ma-ntelegi ?"

CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2009-08-17 15:21
,,Dau diplome la tot cartieru !" (2)

La 2009-08-17 15:21:10, CALUGARU a scris:


Adevarul !

Adevarul este o notiune care la noi, la romani nu exista. Noi nu putem accesa adevarul ca spirit, ca mod de-a analiza ceva, de a ne analiza pe noi retrospectiv si sincer. Nu putem. Pentru noi, apa in care am inotat in acesti cincizeci de ani de comunism a fost parshivitenia. Ne-am nascut in parshivitenie si vom muri parshivi. Nu putem sa depasim aceasta bariera, acest hau imens care ne desparte de restul lumii. Scandalul Spiru Haret rezida din esenta parshiviteniei care este salasluita in noi. Nu mai trebuie sa ne spuna nimeni nimic ,,pe concretelea, pe cifre si date", pentru ca noi, cei nascuti in parshivitenie, avind si diplome, cunoastem tot ce se ascunde in spatele scandalului diplomelor, pentru ca si noi, vrind ne vrind, suntem fecalele tot a unor scandale.

O facultate nu genereaza un intelectual. Asta trebuie sa ne intre in capatinele astea ale noastre de parsivi. O facultate, o universitate pregateste la un mod superior un tinar care doreste sa se afirme intr-un domeniul oarecare, care doreste sa fie cit mai pregatit in domeniul din care isi va primi leafa; leafa care-i va asigura un confort vietii lui si al familiei lui. Nimic mai mult. O diploma nu te face, nu te binecuvinteaza la titlul de intelectual. Facultatile romanesti, si nu numai, au scos si scot in lume intelectuali analfabeti, care nu au reusit sa citeasca sau sa parcurga o carte de beletristica, ei orpindu-se numai la studiul manualelor de profil; atit si nimic mai mult. Facultatea te pregateste, te prelucreaza, iti dezvolta aptitudinea studiului, al formarii capacitatii de a asimila si a prelucra (mai ales) ceea ce asimilezi, de a reusi sa transformi situatii reale pe baza teoriei pe care ai asimilat-o; dilpoma de facultate nu de aureoleaza cu o aureola de sfint pe conturul careia sa scrie ,,Intelectual Gicuta" ! O diploma, cu notele ei si cu media ei generala, te prezinta pe piata concurentiala a muncii si le da celor care aeventual au nevoie de tine o idee asupra lui cine esti si daca ei, ce care te doresc, pot sa-si ia riscul ca sa te angajeze in businessul lor. Unde sunt doctorii care au terminat cu cinci shi shase la medicina ? Ii stie careva pe unde sunt ? Nici naiba ! Poate ca sunt acum imbracati in halate albe scrobite, aciuiti in vreun cine stie ce birou din vreo cine stie ce clinica cu parcare, in care troneaza volvo-ul lor la ,,reserved parcking lot". Sau inginerul care a terminat cu shase ? Pe unde-o fi el acum ? Cine stie ce calcule aiuristice de rezistenta materialelor face si peste cinci ani tavanul unei hale se va prabusi (nimeni nu stie de ce) peste trei sute de fraieri care munceau in banda !

Recent, ma aflam ,,intr-o societate", unde niste ,,injineri" se intretineau la un ,,mic" romanesc si un heineken americanesc. Acestia vorbeau despre scandalul diplomelor de al Spiru cam cu acelasi zel cu care vorbesc forumistii de-aici; cu totii erau de acord ca facultatile de azi sunt mizerabile si ca ce se facea pe vremea noastra era un lucru serios, taticu; dar daca-i adunai pe toti la un loc si-i intrebai cite carti de beletristica au cetit in veatza lor, nu reuseai sa le aduni pe degetele de la o singura mina ! In schimb ?, baietii sunt oameni realizati, cu diplome, si care nu vor accepta in rurputl capului vreodata sa se amestece cu ,,ceilantzi!", pentru ca, nu-i asa, ce poti vorbi cu unu fara diploma ? Cind te intilnesti cu romanii parshivi, prima intrebare la care trebuie sa raspunzi este : ,,tu unde ai terminat ?", asta ca sa stiu cu cine am de-a face si daca sa te mai bag in seama sau nu. Parshivitenia din noi nu va iesi decit peste cam inca 30 de ani, atit cit a luat si comunistilor sa ne distruga DNA-ul cu parshivitismul lor.

,,Gigi Becali : Ia zi, ba, Mitica, tu cite carti ai citit in veatza ta, ma ?
Mitica Dragomir: Io, ba ? N-ai sa citesti tu cartili pe care le citesc io, ba !
Gigi Becali : Hai, ba, zi-o aici, pe bune. Ai citit vreo carte-n viata ta, ma, amaritule ?
Mitica Dragomir : Uite, ba, asa ca sa-ti fac pe plac, am sa-ti spui; acu' citesc pe Coielho.
Gigi Becali : Da, ba ? De ce, ca are numai shaijde pagini ? Du-te, ba, dracu de-aici de afon !"

Marius Adrian Porojnicu din Craiova (...@rdslink.ro, IP: 86.34.245...)
2009-08-17 15:34
Re: ,,Dau diplome la tot cartieru !" (2)



Ai dreptate Calugare !
La 2009-08-17 15:21:49, CALUGARU a scris:

> La 2009-08-17 15:21:10, CALUGARU a scris:
>
>
> Adevarul !
>
> Adevarul este o notiune care la noi, la romani nu exista. Noi nu putem
> accesa adevarul ca spirit, ca mod de-a analiza ceva, de a ne analiza
> pe noi retrospectiv si sincer. Nu putem. Pentru noi, apa in care am
> inotat in acesti cincizeci de ani de comunism a fost parshivitenia.
> Ne-am nascut in parshivitenie si vom muri parshivi. Nu putem sa
> depasim aceasta bariera, acest hau imens care ne desparte de restul
> lumii. Scandalul Spiru Haret rezida din esenta parshiviteniei care
> este salasluita in noi. Nu mai trebuie sa ne spuna nimeni nimic ,,pe
> concretelea, pe cifre si date", pentru ca noi, cei nascuti in
> parshivitenie, avind si diplome, cunoastem tot ce se ascunde in
> spatele scandalului diplomelor, pentru ca si noi, vrind ne vrind,
> suntem fecalele tot a unor scandale.
>
> O facultate nu genereaza un intelectual. Asta trebuie sa ne intre in
> capatinele astea ale noastre de parsivi. O facultate, o universitate
> pregateste la un mod superior un tinar care doreste sa se afirme
> intr-un domeniul oarecare, care doreste sa fie cit mai pregatit in
> domeniul din care isi va primi leafa; leafa care-i va asigura un
> confort vietii lui si al familiei lui. Nimic mai mult. O diploma nu
> te face, nu te binecuvinteaza la titlul de intelectual. Facultatile
> romanesti, si nu numai, au scos si scot in lume intelectuali
> analfabeti, care nu au reusit sa citeasca sau sa parcurga o carte de
> beletristica, ei orpindu-se numai la studiul manualelor de profil;
> atit si nimic mai mult. Facultatea te pregateste, te prelucreaza, iti
> dezvolta aptitudinea studiului, al formarii capacitatii de a asimila
> si a prelucra (mai ales) ceea ce asimilezi, de a reusi sa transformi
> situatii reale pe baza teoriei pe care ai asimilat-o; dilpoma de
> facultate nu de aureoleaza cu o aureola de sfint pe conturul careia
> sa scrie ,,Intelectual Gicuta" ! O diploma, cu notele ei si cu media
> ei generala, te prezinta pe piata concurentiala a muncii si le da
> celor care aeventual au nevoie de tine o idee asupra lui cine esti si
> daca ei, ce care te doresc, pot sa-si ia riscul ca sa te angajeze in
> businessul lor. Unde sunt doctorii care au terminat cu cinci shi
> shase la medicina ? Ii stie careva pe unde sunt ? Nici naiba ! Poate
> ca sunt acum imbracati in halate albe scrobite, aciuiti in vreun cine
> stie ce birou din vreo cine stie ce clinica cu parcare, in care
> troneaza volvo-ul lor la ,,reserved parcking lot". Sau inginerul care
> a terminat cu shase ? Pe unde-o fi el acum ? Cine stie ce calcule
> aiuristice de rezistenta materialelor face si peste cinci ani tavanul
> unei hale se va prabusi (nimeni nu stie de ce) peste trei sute de
> fraieri care munceau in banda !
>
> Recent, ma aflam ,,intr-o societate", unde niste ,,injineri" se
> intretineau la un ,,mic" romanesc si un heineken americanesc. Acestia
> vorbeau despre scandalul diplomelor de al Spiru cam cu acelasi zel cu
> care vorbesc forumistii de-aici; cu totii erau de acord ca
> facultatile de azi sunt mizerabile si ca ce se facea pe vremea
> noastra era un lucru serios, taticu; dar daca-i adunai pe toti la un
> loc si-i intrebai cite carti de beletristica au cetit in veatza lor,
> nu reuseai sa le aduni pe degetele de la o singura mina ! In schimb
> ?, baietii sunt oameni realizati, cu diplome, si care nu vor accepta
> in rurputl capului vreodata sa se amestece cu ,,ceilantzi!", pentru
> ca, nu-i asa, ce poti vorbi cu unu fara diploma ? Cind te intilnesti
> cu romanii parshivi, prima intrebare la care trebuie sa raspunzi este
> : ,,tu unde ai terminat ?", asta ca sa stiu cu cine am de-a face si
> daca sa te mai bag in seama sau nu. Parshivitenia din noi nu va iesi
> decit peste cam inca 30 de ani, atit cit a luat si comunistilor sa ne
> distruga DNA-ul cu parshivitismul lor.
>
> ,,Gigi Becali : Ia zi, ba, Mitica, tu cite carti ai citit in veatza
> ta, ma ?
> Mitica Dragomir: Io, ba ? N-ai sa citesti tu cartili pe care le citesc
> io, ba !
> Gigi Becali : Hai, ba, zi-o aici, pe bune. Ai citit vreo carte-n viata
> ta, ma, amaritule ?
> Mitica Dragomir : Uite, ba, asa ca sa-ti fac pe plac, am sa-ti spui;
> acu' citesc pe Coielho.
> Gigi Becali : Da, ba ? De ce, ca are numai shaijde pagini ? Du-te, ba,
> dracu de-aici de afon !"
>
>
>

Golanul (...@sympatico.ca, IP: 74.12.122...)
2009-08-17 16:25
Re: De acord cu continutul

As fi zis, totusi, <<parshivenie>> sau, ca boala clinica :-), <<parshivita>>...

La 2009-08-17 15:21:10, CALUGARU a scris:

> Nu am prea multe informatii in ceea ce priveste scandalul diplomelor
> de la Spiru Haret, dar cred ca acest scandal isi are saminta in
> instinctul cel mai erodabil al fiintei romanului : parshivitenia.
> Suntem parshivi in structura noastra intima, de la academicieni pina
> la vatmani, de la doctor honoris cauza pina la gunoieri.
>
> Parshivitenia este la noi la romani instinctul cel mai devorator si
> care ne va impiedica sa intram in hora tarilor civilizate. Nu vom
> reusi sa trecem de aceasta bariera care ne va distruge fiinta
> nationala printr-o implozie care ne va face pe noi toti vinovati,
> pina la unu.
>
> Ca om, am deschis ochii in viata intr-o lume in care clasele sociale
> erau perfect distincte : cei cu carte si restul. De mic copil mi s-a
> spus neincetat : ,,n-ai carte n-ai parte"; numai ca, nenorocirile
> sociale datorate comunismului avea sa transforme acest dicton in ,,ai
> carte, n-ai parte !"
>
> Indemnurile la a invata carte s-au dezvoltat o data cu instinctul
> parshiviteniei, care, in conditiile serei comunismului, avea sa se
> dezvolte ca un cancer metastazic. Parintii isi imboldau copiii la a
> invata carte pentru ca sa ajunga un inginer, undeva, orcium ar fi,
> pentru a nu cunoaste ,,munca de jos". Munca de jos in comunism era
> munca aducatoare de insatisfactii, era apanajul oamenilor care traiau
> reflexiv, in mintea carora leafa, kila de carne si cartonul de oua
> reprezentau tot ,,universul lor usfletesc". O diploma reprezenta o
> ,,shansa", o shansa de a nu face parte dintr-o astfel de lume,
> provocatoare de varice, lombago sau distrofii; reprezenta o shansa la
> un birou, la un scaun, la un radio si ros de creioane, reprezenta o
> shansa la raiul TESA ! Tesa era locul in care unii aveau privilegiul
> de-a emigra din raiul muncii de jos a comunismului, unde baieti
> delicati si fetite frumoase si ,,inzestrate" isi beau cafelele pe un
> fundal de intelectualism prefacut, sau imbibat in huma peretilor
> scorojiti pe care atirna blestemul intr-o ureche al conducatorului.
>
> ,,Fi-miu ? Ha ! Chit ca mor, dar tot il fac inginer ! Pai, n-as muri
> sa-l vad in banda ? Din noua si zece la matematica n-a iesit. Ii bag
> meditator si intra la facultate, mimca-l-ar mama !" ... Cam aceasta
> era esenta gindurilor oricarui parinte care-si dorea ca progenitura
> sa reziste vremurilor. O diploma de facultate a reprezentat pentru
> comunism, pentru lumea romaneasca in general un pasaport de emigrare
> din saracia muncii brute si brutale cu care au fost obiditi milioane
> de nevinovati ai sortii. Diploma de facultate a reprezentat un ideal
> pe care si-l visau toti romanii dar nu ca pe o trapta pe care trebuie
> sa te urci in drumul tau si in dorinta ta de a accesa un vis care te
> urmarea din copilarie, ci ca pe o shansa la a evada de o lume
> murdara, mizerabila, anodina, saraca si redusa.
>
> Parshivitenia care a metastazat in sufletul tutuLor romanilor a facut
> ca diploma de facultate sa reprezinte idealul care te distingea de
> restul, si care te facea cetatean al unei alte romanii, era o moda,
> ca moda cojoacelor de la shop, al caciulilor rusesti de nutrie si a
> cismelor italienesti de piele (naturela), al daciilor, al
> televizoarelor color redegiste, sau al vreunui video, eventual akai.
> Era o moda, era reflexul fizic al parshiviteniei. Nu interesa
> domeniul in care te inscriai, totul era sa treci, sa fi de-asupra
> liniei de admitere. ,,Citi sunt pe loc la electronica, frate-miu?"
> ,,Doispe !" ,,Nasol !, ma duc la mecanica agricola. Acolo sunt unu
> virgula paishpe pe loc. Iau or'cum !" Nu mai conta darul cu care erai
> nascut, nu mai conta domeniu in care te-ai fisimtit bine; ce conta era
> ,,sa treci", sa treci cum-ne-cum, pentru ca, o data intrat, sa nu mai
> conteze ce si cum inveti pentru ca deveneai oricum un inginer din
> prima zi de facultate, iar cei patru, cinci sau eventual shase ani,
> reprezentau un fel de acomodare la parshivitenia care avea sa urmeze
> dupa ce primeai hirtiuta cu fundal galbui shi chenar auriu, si care
> te trasnfera in lumea ,,intelectualilor". ,,Aaa, intelectual cu
> diploma ?, da, da, da. Luati loc, tanti Marieta o sa va duca la
> berou' 'mneavoastra !"
>
> Generatii dupa generatii au primit diplome; generatii dupa generatii
> s-au descurcat si au reusit sa fie diplomizati in tara
> parshiviteniei, scapind de noroi, de glod, de matura si shpan.
> ,,Fi-miu ? Aaaa, draga, a terminat la ielegtronica sh-acu ie la
> Pipera la berou; face de-alea, cum le zice, pentru astia cu
> securitatea. Ie secret, tu, si mi-a zis shi fi-meo sa nu spui la
> nimeni, ma-ntelegi ?"
>
>
>

Bumerang din Frankfurt (...@gmx.de, IP: 89.202.218...)
2009-08-17 16:57
Re: ,,Dau diplome la tot cartieru !"



Frumos scris.

realitate (...@yahoo.com, IP: 79.116.16...)
2009-08-17 18:26
Re: ,,Dau diplome la tot cartieru !" (1)

La 2009-08-17 15:21:10, CALUGARU a scris:

> Nu am prea multe informatii in ceea ce priveste scandalul diplomelor
> de la Spiru Haret, dar cred ca acest scandal isi are saminta in
> instinctul cel mai erodabil al fiintei romanului : parshivitenia.
> Suntem parshivi in structura noastra intima, de la academicieni pina
> la vatmani, de la doctor honoris cauza pina la gunoieri.
>
> Parshivitenia este la noi la romani instinctul cel mai devorator si
> care ne va impiedica sa intram in hora tarilor civilizate. Nu vom
> reusi sa trecem de aceasta bariera care ne va distruge fiinta
> nationala printr-o implozie care ne va face pe noi toti vinovati,
> pina la unu.
>
> Ca om, am deschis ochii in viata intr-o lume in care clasele sociale
> erau perfect distincte : cei cu carte si restul. De mic copil mi s-a
> spus neincetat : ,,n-ai carte n-ai parte"; numai ca, nenorocirile
> sociale datorate comunismului avea sa transforme acest dicton in ,,ai
> carte, n-ai parte !"
>
> Indemnurile la a invata carte s-au dezvoltat o data cu instinctul
> parshiviteniei, care, in conditiile serei comunismului, avea sa se
> dezvolte ca un cancer metastazic. Parintii isi imboldau copiii la a
> invata carte pentru ca sa ajunga un inginer, undeva, orcium ar fi,
> pentru a nu cunoaste ,,munca de jos". Munca de jos in comunism era
> munca aducatoare de insatisfactii, era apanajul oamenilor care traiau
> reflexiv, in mintea carora leafa, kila de carne si cartonul de oua
> reprezentau tot ,,universul lor usfletesc". O diploma reprezenta o
> ,,shansa", o shansa de a nu face parte dintr-o astfel de lume,
> provocatoare de varice, lombago sau distrofii; reprezenta o shansa la
> un birou, la un scaun, la un radio si ros de creioane, reprezenta o
> shansa la raiul TESA ! Tesa era locul in care unii aveau privilegiul
> de-a emigra din raiul muncii de jos a comunismului, unde baieti
> delicati si fetite frumoase si ,,inzestrate" isi beau cafelele pe un
> fundal de intelectualism prefacut, sau imbibat in huma peretilor
> scorojiti pe care atirna blestemul intr-o ureche al conducatorului.
>
> ,,Fi-miu ? Ha ! Chit ca mor, dar tot il fac inginer ! Pai, n-as muri
> sa-l vad in banda ? Din noua si zece la matematica n-a iesit. Ii bag
> meditator si intra la facultate, mimca-l-ar mama !" ... Cam aceasta
> era esenta gindurilor oricarui parinte care-si dorea ca progenitura
> sa reziste vremurilor. O diploma de facultate a reprezentat pentru
> comunism, pentru lumea romaneasca in general un pasaport de emigrare
> din saracia muncii brute si brutale cu care au fost obiditi milioane
> de nevinovati ai sortii. Diploma de facultate a reprezentat un ideal
> pe care si-l visau toti romanii dar nu ca pe o trapta pe care trebuie
> sa te urci in drumul tau si in dorinta ta de a accesa un vis care te
> urmarea din copilarie, ci ca pe o shansa la a evada de o lume
> murdara, mizerabila, anodina, saraca si redusa.
>
> Parshivitenia care a metastazat in sufletul tutuLor romanilor a facut
> ca diploma de facultate sa reprezinte idealul care te distingea de
> restul, si care te facea cetatean al unei alte romanii, era o moda,
> ca moda cojoacelor de la shop, al caciulilor rusesti de nutrie si a
> cismelor italienesti de piele (naturela), al daciilor, al
> televizoarelor color redegiste, sau al vreunui video, eventual akai.
> Era o moda, era reflexul fizic al parshiviteniei. Nu interesa
> domeniul in care te inscriai, totul era sa treci, sa fi de-asupra
> liniei de admitere. ,,Citi sunt pe loc la electronica, frate-miu?"
> ,,Doispe !" ,,Nasol !, ma duc la mecanica agricola. Acolo sunt unu
> virgula paishpe pe loc. Iau or'cum !" Nu mai conta darul cu care erai
> nascut, nu mai conta domeniu in care te-ai fisimtit bine; ce conta era
> ,,sa treci", sa treci cum-ne-cum, pentru ca, o data intrat, sa nu mai
> conteze ce si cum inveti pentru ca deveneai oricum un inginer din
> prima zi de facultate, iar cei patru, cinci sau eventual shase ani,
> reprezentau un fel de acomodare la parshivitenia care avea sa urmeze
> dupa ce primeai hirtiuta cu fundal galbui shi chenar auriu, si care
> te trasnfera in lumea ,,intelectualilor". ,,Aaa, intelectual cu
> diploma ?, da, da, da. Luati loc, tanti Marieta o sa va duca la
> berou' 'mneavoastra !"
>
> Generatii dupa generatii au primit diplome; generatii dupa generatii
> s-au descurcat si au reusit sa fie diplomizati in tara
> parshiviteniei, scapind de noroi, de glod, de matura si shpan.
> ,,Fi-miu ? Aaaa, draga, a terminat la ielegtronica sh-acu ie la
> Pipera la berou; face de-alea, cum le zice, pentru astia cu
> securitatea. Ie secret, tu, si mi-a zis shi fi-meo sa nu spui la
> nimeni, ma-ntelegi ?"
>
>
>


Preacuviosu-le scrii mult , esenta e putina , poate o faci intentionat ca sa nu te citeasca prea multi, teoria ta cu romanul parshiv e total aiurea , romanii sunt asa cum sunt si cu bune si cu rele, daca ti-e rusine ca esti roman , da backspace si intoarce-te de unde ai iesit, poate data viitoare ai sa fi neamt sau englez sao ce vrea muschii tai , asa ca tine procedeaza si astia de castiga premii la cannes ca de aia primesc premii ca-si denigreaza tara si neamul, sa-si bata joc de noi toti au talent,in tara asat candva exista si omenie si bun simt si moralitate, parshiv esti tu in gandire si sistemul mondial al celor nesatui de bani , avere si putere.

calator (...@yahoo.com, IP: 141.76.45...)
2009-08-17 20:34
Re: ,,Dau diplome la tot cartieru !" (2).....calugarul

Pribeagul (...@yahoo.com, IP: 78.96.66...)
2009-08-17 21:11
Re: ,,Dau diplome la tot cartieru !" (1)

La 2009-08-17 18:26:46, realitate a scris:

> La 2009-08-17 15:21:10, CALUGARU a scris:
>
>
> Preacuviosu-le scrii mult , esenta e putina , poate o faci intentionat
> ca sa nu te citeasca prea multi, teoria ta cu romanul parshiv e total
> aiurea , romanii sunt asa cum sunt si cu bune si cu rele, daca ti-e
> rusine ca esti roman , da backspace si intoarce-te de unde ai iesit,
> poate data viitoare ai sa fi neamt sau englez sao ce vrea muschii tai
> , asa ca tine procedeaza si astia de castiga premii la cannes ca de
> aia primesc premii ca-si denigreaza tara si neamul, sa-si bata joc
> de noi toti au talent,in tara asat candva exista si omenie si bun
> simt si moralitate, parshiv esti tu in gandire si sistemul mondial al
> celor nesatui de bani , avere si putere.
>

Calugare,

N-am citit inca comentariile tale cit cartile lui Paunescu - ceea ce nu e rau - dar nu pot sa cred ca ai scris ceva cu gind rau la adresa romanilor. Stii citi fac acest lucru? Trebuie ca si tu... Brutus?


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stolojan se da la Udrea (2166 afisari)
 Rusii continua partida de sah (2136 afisari)
 Nae, capusa lui Berceanu (1814 afisari)
 Educatia Frankenstein (1604 afisari)
 Macel in primarii (1043 afisari)
 Bacau: Macelarita in plina strada de fostul iubit gelos (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE) (2598 afisari)
 Crima de la Timisoara: Carmen facea sex pe bani pentru a-si pune silicoane! (2159 afisari)
 Serviciul de Informatii Externe al Rusiei: Semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov a fost unica masura accesibila de autoaparare pentru Uniunea Sovietica  (2078 afisari)
 Fiica secreta a lui Joe Jackson, motivul real al urii lui Michael pentru tatal sau (1821 afisari)
 Șeful Poliției din Slobozia, filmat in stare de ebritate in casa unor interlopi - VEZI IMAGINI (1647 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00850 sec.