Ziua Logo
  Nr. 4507 de miercuri, 8 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-04-08
perpesicius (...@yahoo.com, IP: 85.186.80...)
2009-04-08 10:09
Demonstratie

Demonstratie 4.
Premise:
1 Fiecare cetatean major din Romania poate judeca si trage o concluzie pertinenta in privinta faptelor facute de Becali. Oricine ar sustine contrariul pe diverse motive cum ca nu toti avem cunostinte juridice,etc s-ar afla in situatia de a afirma ca tarile cu sistem judiciar cu jurati (SUA, Marea Britanie,etc) ar avea o justitie “inculta”, etc. PRIN URMARE toti putem comenta tot ce se intampla relativ la acest caz.
2 In judecarea faptelor comise de Becali trebuie sa folosim axiome(afirmatii cu valoare de adevar) din logica. Oricine ar sustine contrariul acelor axiome bazandu-se pe diverse legi, coduri de procedura, interpretari,etc s-ar afla in situatia nefericita de a fi ILOGIC.
ANALIZA PREMISEI INITIALE:
“Intr-un stat de drept nimeni nu-si poate face dreptate singur.” aceasta este NORMA FUNDAMENTALA a procurorilor si judecatorilor in acest caz.
INTREBARE: Cum se combate fenomenul infractional intr-un stat?
Raspuns: A: Politia “prinde” persoanele asupra carora exista indicii ca au comis infractiuni. Face asta folosind metode specifice (investigatii, administrare probe, etc); prin actiuni de forta si intimidare (urmarire, patrulare, interogatorii,arestare prin mijloace violente, folosirea armelor de foc,etc).
Intr-un stat de drept mai exista si alte categorii de persoane care executa actiuni specifice politiei:
1. Firmele de paza din magazine, mall-uri, aeroporturi, banci care asigura ordinea si linistea publica, retin infractori (hoti, de exemplu prinsi la furat in zona lor de securitate).etc.
2. Firmele de detectivi particulari executa activitati specifice politiei (urmarire, filaj, etc.)
3. Cetatenii au dreptul la autoaparare si pot executa activitati in acest regim de prindere a infractorilor care atenteaza la viata si averea lor.
INTREBARE RETORICA PENTRU TOTI CEI CARE SUSTIN VINOVATIA LUI BECALI! PROCURORI, JUDECATORI, ZIARISTI, etc
Intr-un stat de drept POLITIA FACE DREPTATE?
Raspunsul este evident .NU.
Cine face dreptate intr-un stat? JUSTITIA. Pe baza dosarului judiciare intocmite de procurori si bazate pe probe rezultate din expertize si cercetari.(la care participa politia, experti,etc)
Intrebare FUNDAMENTALA pentru acest caz? A executat BECALI si angajatii lui activitati specifice organelor judecatoresti in acea noapte. Evident ca nu. A executat insa activitati specifice politiei. De la informatori a aflat unde este masina lui(asta face si politia), i-a urmarit pe infractori (politia), i-a dus la un imobil a lui( sectie politie), le-a luat declaratii(politia), si dupa ce si-a recuperat bunul furat i-a eliberat. Toate aceste actiuni le face politia nu justitia. POLITIA nu face DREPTATE, NICI Becali NU FACE DREPTATE. FACE ce face politia. DECI afirmatia “Intr-un stat de drept nimeni nu-si poate face dreptate singur.” nu are legatura cu acest caz.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Bogdan Hossu tradeaza miscarea sindicala (2472 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2405 afisari)
 Ole, ole, Basarabie! (2302 afisari)
 Basarabenii se ridica din nou (2183 afisari)
 Tacerea oilor (1848 afisari)
 LIVE: Protestatarii s-au adunat din nou in centrul Chisinaului. Se scandeaza "Nu plecam" si "Iura si cu Vova ne-au furat Moldova" (3492 afisari)
 Sexul oral poate duce la cancer la gat (3377 afisari)
 Experiment secret intr-un centru social britanic: Sute de fetite au fost drogate si abuzate sexual in anii '70 (3086 afisari)
 Care "dusmani romani"? Fiul lui Voronin, Oleg, face afaceri bune in Romania (2526 afisari)
 Tata, amant si proxenet: Pentru ca tipam si strigam, imi punea o perna pe cap si continua... (2152 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.