Ziua Logo
  Nr. 4459 de miercuri, 11 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Marile Dosare

2009-02-11
gheorghe vlasceanu din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 79.115.17...)
2009-02-10 22:51
Dupa cum am mai spus in alte comentarii anterioare la acest subiect

Aceleasi concluzii le-am pus, si asta cind umblau aia granguri, toti ca naucii, inca de la primul si al doilea articol. Cele trei cauze sunt lizibile din prima. Chestia asta e legata cred de firma UTI? Cred ca da. UTI inseamna Urdareanu Tiberiu I, fost general de mare stofa comunista, si care abuzind de relatii si peschesuri a inceput cu camere video pe la ministerul apararii, niste second handuri proaste, apoi cu banii babani, sigur le-a mai modernizat si uite-asa ajunse grangure de elita. Dar problema e alta. Cineva e implicat direct, si daca va aduceti aminte, afacerea Logan de 70000 euro. Latra cit putea, sa se cerceteze si sa se anuleze contractul. Culmea in CSAT! Banuim ca firma UTI era si ea pe acolo prin contract, licitat legal, dar cu niste echipamente subtirele si altcineva era integrator de produs si lua potul mare. Si atunci? Iar banuim ca UTI reclama pe filiera intereselor la Cotroceni, consilierii vind pontul si asta, so! pe Tariceanu, sa anuleze contractul. Si cum baietii se prind repede, totul pare o inscenare de mare anvergura. Din mai multe puncte de vedere.
1. Accesul DGIA la depozit cu arme noi, pistoale Browning. Ce a facut aici? Le-a lasat si a stabilit exact punctele slabe din paza depozitului. Hotii au furat ca in codru, au ales, au selectat numai armament folosit. Nu au luat bijuteriile DGIA. Inscenarea da nastere la speculatii, vezi spargere, furt, nesupraveghere, contract sistem electronooptic, afacere, si capul lui Croitoru, sef SMFA, care nu agreaza dotarea cu F16, second hand, din cauza mentenantei proaste si resursei de zbor mica, plus banii de pregatire ai pilotilor si lipsa pieselor de schimb. Croitoru a spus clar ca nu trimite pilotii la moarte, mai zboara pe MIGurile vechi pe care pilotii le stiu. Basescu care a promis cele 4,5 miliarde de euro pe avioane, il pune pe sef SMG Marin sa il demita pe Croitoru. Croitoru nu are nicio treaba cu armele. Mai degraba Marin la care SMG e creierul si structura de norme, control si conducere a activitatii de paza din armata.
2. Ipoteza lipsa in gestiune, pica de la sine.
3. Furt pentru vinzare e credibil, firma de recuperare fier vechi care avea acces, si indiferent cine poate fi banuit.
Concluzia e una singura, paza in depozite si activitatile cu armament si munitii din armata sunt la un nivel de atentie cu mult sub prioritatile armatei, unde mai important e ca militarilor sa le taie norma de hrana si sa-i oblige sa manince in cazarma mincare facuta de firme de catering. Cei mai destepti din armata, inginerii de armament, nu se ocupa de acest domeniu, au plecat toti in rezerva, iar citi mai sunt, sunt in functii care nu au nicio treaba cu armamentul. La Directia Logistica din SMG nu mai e niciun inginer de armament. Geme de tanchisti, infanteristi, genisti si intendanti.
Repet, armamentul este cea mai importanta categorie de materiale a armatei si care justifica rolul ei. Cine gindeste altfel e un timpit.Se pare ca se gindeste altfel, de aici concluzia.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Drumul armelor de la Ciorogarla (8697 afisari)
 Se stie ucigasul! (3909 afisari)
 Rusii speriati (2965 afisari)
 Atac antisemit in revista lui Felix (2765 afisari)
 Ucisa de laptele mamei (2367 afisari)
 Solistul trupei Iris, Cristian Minculescu, internat intr-o clinica din Germania, pentru ca boala s-a agravat (4541 afisari)
 A gasit o comoara de 3 miliarde de dolari pe Google Earth (3736 afisari)
 Monica Belluci, sexy si tandra sub dus! (FOTO) (3291 afisari)
 Oligarhii rusi sunt gata sa plateasca sute de mii de euro pentru niste penisuri uriase (3159 afisari)
 Primul documentar de educatie sexuala din lume (VEZI VIDEO) (2647 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01597 sec.