Ziua Logo
  Nr. 4459 de miercuri, 11 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2009-02-11

Comentarii: 6, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Cipri
2009-02-11 04:38:22

Paaaai, autorii au fost prinsi in timp scurt! Felicitari!

Ce sa intelegem din asta: "declansarea procedurii de cercetare" fata de politistii Brasoveni?
Adica P.D.S.R. -ul dupa ce si-a tras ministru de interne vor sa isi instaleze oamenii lor la Brasov...Deh, cui nu-i place la Poiana Brasov. Atentie! Incepe P.D.S.R-izarea institutiilor.

Constantin Timoc
2009-02-11 10:33:52

Solutia: Alegerea prin vot popular al sefului de politie din judet cu mandat de 2 ani

Constantin Timoc
2009-02-11 10:35:11

Solutia: Alegerea prin vot populat a procurorului judetean cu mandat de doi ani

Ca urmare a aplicarii doctrinei separarii taxelor federale de cele statale, un cetatean american care locuieste in statul California, plateste din venitul sau, atat taxe federale care se varsa in trezoreria federala prin agentia IRS (Internal Revenue Service) cat si taxe statale care se depun la trezoreria statului prin intermediul agentiei FTB (Franchise Tax Board). Taxele de vanzare si cumparare (taxa pe valoarea adaugata -- TVA), se varsa in trezoreria statului California si banii sunt folositi numai in acest stat.

Deci, odata cu implentarea doctrinei taxarii concomitente in Romania, atat guvernul national va fi imputernicit sa taxeze cat si fiecare administratie judeteana/regionala va avea o putere adecvata si independenta de cea nationala de a taxa pentru a satisface nevoile judetene/regionale.

Exemplul organizarii statului american este demn de urmat si in privinta descentralizarii la nivel de judet/regiune (county) a functiilor statului conduse de persoane alese prin vot popular de catre cetatenii fiecarui judet/regiune.

De exemplu, in statul California, judecatorii (din Curtea Suprema si Curtile de Apel) sunt alesi prin vot popular (nu sunt numiti) tocmai ca sa distruga piramida coruptiei care ar rezulta din numirea acestora:

"Judecatorii Curtii Supreme vor fi alesi de toti alegatorii si judecatorii curtilor de apel vor fi alesi din fiecare district ... "

La nivel de judet/regiune (county) atat procurorul sef (district attorney) cat si seful politiei din judet (sheriff) sunt alesi prin vot popular:

" Din fiecare judet/regiune [county] va fi ales ... cate on sef al politiei [sheriff], un procuror sef al judetului/regiunii [district attorney] si un asesor al proprietatilor [assessor]. "

Deci, in sistemul american, metoda cea mai eficienta pentru a distruge coruptia in justitie si in politie este alegerea prin vot popular a cat mai multor persoane din conducere. In acest fel, poporul prin votul sau vegheaza asupra propriei sale libertati, nu reprezentantii lui.

Urmatorul amendament la Constitutie, inspirat din sistemul de organizare american, respecta doctrina separarii administratiei nationale de cel judetene/regionale:

(1) Fiecare judet/regiune va colecta taxe si impozite pe care le va depune in o trezorerie a judetului. Nici un ban din trezoreria judetului nu va fi folosit in afara judetului/regiunii.

(2) Fiecare judet/regiune va finanata din propria sa trezoreria urmatoarele servicii ale judetulu/regiuniii:
(a) politie,
(b) tribunal,
(c) invatamant,
(d) sanatate publica si spitale,
(e) servicii sociale si adoptii,
(f) mediu, ape, paduri si parcuri,
(g) constructii de drumuri si poduri,
(h) protectia si imbogatirea vanatului si pescuitului sportiv,
(i) pompieri si
(j) utilitati publice.

(3) In fiecare judet va fi ales cu un mandat de doi ani cate un oficial judetean pentru fiecare din urmatoarele locuri:
(a) inspector-sef de politie al inspectoratului judetean de politie,
(b) procuror-sef al tribunalului judetean ,
(c) inspector general scolar al inspectoratul scolar judetean,
(d) director al directiei de sanatate publica judeteana,
(e) asesor al prorietatilor,
(f) colector de taxe si imposite,
(g) director al serviciilor sociale si adoptiilor, (i) un director al personalului,
(h) director al mediului, apelor, padurilor si parcurilor,
(i) doctor criminalist,
(j) inspector al drumurilor si podurilor,
(k) inspector al imbogatirii vanatului si pescuitului sportiv,
(l) inspectorul al vamilor,
(m) director general al tresoreriei judetului,
(n) auditor,
(o) inspector-sef al pompierilor si
(p) director al utilitatilor publice.

(4) Consiliul Judetean va stabili prin un regulament un numar de ore de lucru, un orar de lucru, salarii care se vor plati din trezoreria judetului si atributii ale fiecarei persoane alese; si orice regulament care va schimba recompensa pentru serviciile prestate de persoanele alese nu va intra in vigoare decat dupa urmatorul mandat al consilierilor.

(5) Nici o persoana platita din trezorerie nu va avea un alt venit; si nu va ocupa nici o alta functie decat cea pentru care a fost aleasa.

srelu
2009-02-11 12:39:34

Re: Solutia: Alegerea prin vot populat a procurorului judetean cu mandat de doi ani

Asta ar insemna americanizarea justitiei romanesti.

Sincer, justitia anglo-saxona, incluzand-o aici si pe cea americama sunt o veritabila porcarie, un afront la adresa bunului simt si a logicii.

Criminalii sunt lasati nepedepstiti (vezi de pilda filmul Mississippi in flacari - bazat pe un caz real). In acelasi timp oameni nevinovati sunt tinuti in puscarii sau executati pe scaunul electric. Toate numai si numai in functie de preferintele opiniei publice. 'Simpaticii' sunt proclemati nevinovati iar 'antipaticii' sunt proclamati criminali, fara nici o legatura cu ce au facut sau nu au facut, doar pentru a face pe placul opiniei publice.

Si sistemul de cu jurati contribuie la aceeasi idee de a nu servi dreptatea ci bunul plac al populatiei. Sunt stransi laolalta 12 persoane care nu au nici un fel de pregatire juridica dar sunt reprezentativi pentru comunitatea in cadrul careia are loc procesul si acestea, DUPA BUNUL LOR PLAC, intr-un mod ABSOLUT DISCRETIONAR, decid cine este vinovat si cine nu.

Nu au nici o pregatire de specialitate, nu au nici o responsabilitate, nu pot fi trasi la raspundere in nici un fel, pot sa ignore orice dovezi sa ia orice decizie doresc. Iar decizia lor este lege si obliga judecatorul la pronuntarea unei sentinte in concordanta.

Pledoariile acuzarii si apararii nu se bazeaza pe ideea de dreptate ci pe ce anume "le va place juratilor" si ce anume nu. Puteti vedea asta in orice film american.

Vad o gramada de cazuri de crime la televizor pe la Discovery si alte posturi la fel. In cel putin un sfert din ele este absolut evident ca politia nu gaseste absolut nici o dovada concreta. Nu este nici o problema, poliotia inhata pe cineva de guler, nimicurile gasite de ei sunt impopotonate cu titlul de "dovada", sunt date tot felul de explicatii sucite si rasucite si pe baza lor justitia americana umple inchisorile si cimitirele cu oameni nevinovati.

Inhtr-un episod pe Discovery afli ca fibrele textile nu sunt acceptate ca dovada in justitie, in alt episod este laudata genialitatea politiei care a reusit sa infunde pe cineva pe baza fibrelor textile. Debandada totala.

Cand aud de justitie americana, sincer, mi se cam intoarce stomacul pe dos.

naem
2009-02-11 14:33:59

ucigasul

Sint de acord cu dl. Timoc dar vor fi sorti de izbinda, stiind ca justitia este f. unita in cuget , simtire si neamuri.Aceasta institutie este ca un monolit care nu poate fi spart ci numai aruncat cu totul la gunoi si inlocuit numai cu persoane tinere care sa nu depaseasca 40 de ani ,restul ar trebui scosi din sistem .Invocarea lipsei de experienta nu-si are locul ca-ci se capata pe parcurs dar fara a lua apucaturile celor vechi si batrini.Aceasta este singura solutie de a aduce justitia pe calea cea buna chiar cu riscul de a le ridica inamovibilitatea ptr. a scapa de aceste putreziciuni.

Cipri
2009-02-11 19:01:17

Pt: srelu si Constantin Timoc

As mai adauga la ce a zis srelu ca de obicei acei 12 jurati sunt oameni care nu prea au ce face pe acasa (someri, pensionari, casnice si asta deoarece numai astia sunt bucurosi sa se duca la asa ceva) asta datorandu-se faptului ca salariul care li se plateste acestor jurati este de aproximativ $10/ ora. Un inginer face cam $40-50. Deci dati-va seama ce se intampla cand acesti 12 jurati sunt pusi fata in fata cu un foarte bun avocat care ii manipuleaza cum vrea el si pe care doar un tip cu bani isi permite sa il plateasca, sau cu un avocat mai slab, iar cei cu IQ redus ajung sa ia deciziile...Un alt film care este elocvent: "12 angry men" ...
Domnule Timoc eu sunt de parere ca pentru cei care doresc sa voteze ar trebui introdus un examen (foarte scurt de genul 5 intrebari la fiecare cate 4 raspunsuri gen scoala de soferi, examenul putand fi dat chiar atunci cand voteaza la urna, in cazul in care raspunsurile sunt bune votul va fi luat in consideratie daca nu : NU) care sa cuprinda intrebari legate de legislatie, cunostinte despre programul candidatului pt care vor sa voteze, + avizul doctorului psiholog. Dar ce sa-i faci? Nu avem avizul psihologului nici pt parlamentari, apoi pt alegatori...
Daca ar fi asa sunt sigur ca parlamentul si toate institutiile statului ar arata altfel...


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Drumul armelor de la Ciorogarla (8697 afisari)
 Se stie ucigasul! (3909 afisari)
 Rusii speriati (2965 afisari)
 Atac antisemit in revista lui Felix (2765 afisari)
 Ucisa de laptele mamei (2367 afisari)
 Solistul trupei Iris, Cristian Minculescu, internat intr-o clinica din Germania, pentru ca boala s-a agravat (4541 afisari)
 A gasit o comoara de 3 miliarde de dolari pe Google Earth (3736 afisari)
 Monica Belluci, sexy si tandra sub dus! (FOTO) (3291 afisari)
 Oligarhii rusi sunt gata sa plateasca sute de mii de euro pentru niste penisuri uriase (3159 afisari)
 Primul documentar de educatie sexuala din lume (VEZI VIDEO) (2647 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01581 sec.