Ziua Logo
  Nr. 4459 de miercuri, 11 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Sanatate

2009-02-11

Comentarii: 1, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

CALUGARU
2009-02-11 16:01:09

Nou ? ... si util ? ... Pe dracu !

Pe-acileasha pe unde ma laud io ca-s american citizen, de fapt un sclav ca toti ceilalti sclavi amerecani, traieste si o tipa, pe numele ei Nicol (de la Nicoleta). Nascuta, crescuta ortodoxa, Nicol, o data ajunsa in State, s-a dezbracat (la propriu si la figurant) de haina traditionala a ortodoxiei si a imbratishat zmekeriile astea cirlanesti care insumate dau in : ,,shtoleli complementare". Nicol, tipa elevata, neamule, cu aere de hartista, s-a bagat la o universitate de renume, la seGtzia ,,Arts", unde (pe daibogi) a inceput cursurile de introducere in ale picturii, sCLuBturii, ceramicii, si a altor tehnici artistice. O data cu birfa comunitatii, Nicol a ridicat un mare semn de intrebare printre ortodocshii emigranti romani de pe-aici, care se rezuma la : ,,Ortodoxia e depasita ! Yoga is the future !" ... Si lupta si da-i, si da-i si lupta ! Nicol a inceput sa-si umple casoiul ei de 450 de mii de parai cu zeci de ,,opere" hartistice, perplexindu-i pe restul de romanasi care erau obisnuiti cu celebrele tablouri de Obor, ,,Rapirea din Serai", ,,Muiere cu oglinda-n mina", ,,Frcute pe-o tava de argint pe catifea", si, nu mai putin celebra ,,Tzaranca la fintina". Asa se face ca dialogurile de la party-urile romaneshti incepeau cu : ,,Ai vazut ce-a mai facut Nicol ? Aaaa, sa mor daca te mint, a facut un tablou cam trei pe trei metri cu niste ,,de-alea" pe el !"

Domnule, de cancer mai poti scapa, dar de birfa romneasca nici dracu nu te mai scapa ! Nicol a innebunit ,,pru" si simplu comunitatea rumuneasca de iemigranti ! ,,Ba, ai auzit ce-a facut Nicol ? A trecut la yoghini!" ,,?" ,,Sa mor aci !, daca te mintz ! Ieri a plecat la Chicago, ca cica ca are acolo niste cursuri de introducere in yoga !" ,,Si tanti Nuti (mama ei), ce zice ?" ,,Saraca de ea ! Ce ?, te poti pune cu nebuna ? A dus-o si pe dinsa nu stiu pe unde pe la ce chiropractic, saraca, de-a zacut doua saptamini ca nu-si mai simtea miinile !" ,,Ee, nu ma-nebuni !" ... ,,Auzi, bre, tanti Nuti, ce-i treaba asta cu ioghinismele astea ale Nicoletei, bre ?" ,,Oo-oof, dragul meu; ce sa mai zic ? Parca a innebunit lumea, nu al'ceva. Mi-a spus ca <<mama, ai sa vezi ca ai sa scapi de riomatism in trei clipe si trei mishcari; o sa-ti faca aia ceva cu niste ace si cu niste bucati de vata puse in capul lor ca o sa zici ca acu' te-ai nascut>>, ca a doua zi era sa nu ma mai scol din pat. Nu-m' mai simteam miinile de la coate-n jos !" ,,Bine, bre, si ce-ai facut in situatia asta ?" ,,Ce sa fac, maica ? M-am rugat la Preasfinta si m-am uns cu ulei, asa cum am putut si m-a ajutat ! In inchinare si-n sculare ma rog la 'Mnezau ca era sa paralizez cu prostiile ei ! Ce le-o face, cum le-or imbirliga mintile, io nu stiu, da' cind am fost acolo, iti spun <<pe cinstea mea !>>, ca nu era unu sanatos la cap pe-acolo ! Faceau ca toti dracii ! ... Ce mai, dragu meu, are bani si n-au ce face cu iei, ca alta egsplicatie nu pot sa dau !"

Nicole a venit de la Chicago mai innoghynita decit plecase ! Si-a dat si un anunt in ziar ca da cursuri de ,,complementary therapy", la ea in basement ! Au venit vreo trei femei si un batrin burtos cu o palarie mare de cawboy originala. ,,Si ce-au facut acolo, tanti Nuti ?" ,,Da' naiba stie ? S-au invirtit pe virfurile picioarelor, se miscau asaaa, ca la balet, dupe cum le zicea Nicoleta, si iei o ascultau. Da' au venit numa' o data si de-atunci, ioc ! Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea. Sta cu pcioarele crucis toata ziua si casa se duce de ripa. Numa' io string si spal rufile, numa' io o plimb pe Kiki (cateaua lor), numa io gatesc, numa io fac curat prin casoiu' asta, ca ia mediteaza. <<Mai las-o dracu, Doamne iarta-ma, de meditatie, draga mea si mai pune si tu mina pe ceva si nu mai astepta numa' de la mine, ca o sa va-ntinda ciinii cind n-o sa mai fiu io !>> Neah ! N-ai cu cine sa te-ntelegi ! Sta acolo la ea in camera cu picioarele crucis si cu un fum in camera ei ca il tai cu cutitu de miroase de-ti vine sa-ti versi matele si spune ca ea calatoreste si ca-si iese din trup !" ,,!!" ,,Da, da ! Ce sa fac ? Uite ce a facut scoala din ea, acu la batrinete (Nicol are vreo 53 de anisori). C-am fost si la preot, la noi la Titan, si i-am dat acatiste ca s-o linisteasca Maica Domnului, da' d'ocamdata nu poate ca ie dracu mai puternic in ea ! ... Mi-a zis parintili ca sa continui rugaciunea si sa-i aduc un obiect de-al iei ca sa i-l puie la Altar si-o sa-i faca si molifta lui Sfint' Vasile ca sa iasa necuratu din capu iei ! ... Da ! Nu mai stiu ce sa zic si ce sa fac, unde sa ma mai duc si cum s-o scotz din necazu asta in care a cazut. ... O fi si 'vrista', ca de-acu nu mai e femeie; nu mai are ciclu; nu vezi cit s-a-ngrasat ? Ie dubla ! N-o mai cuprinde nici o haina ! Iar Sorin (barbatul ei) vine numai tirziu acasa ! Ca i-am si spus : 'Nicoleto, maica, ai grija de barbat si nu te mai medita atita c-o sa ramii fara el intr-o buna zi !' ... Ash! Ce, m-asculta ? ... Zice ca ea stie pe unde umbla Sorin ca-l vede prin promonitizie, sau cum s-o mai zice !"

Nicol mediteaza in fiecare zi. Acum trebuie sa mediteze si mai mult, dar mai lumesc. ,,Forcloser notice" a picat ca o cometa in mail-box-ul ei ! Nu se stie ce se va intimpla. Sorin ,,e deja cu una", vorba lui tanti Nuti, iar in basement a inceput sa curca apa mucegaindu-i ,,operele" ei de arta care se vor vinde ca piinea calda la o ,,presupusa" expozitie grandioasa in Forest Park ! ... restul e doar tacere !


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Drumul armelor de la Ciorogarla (8697 afisari)
 Se stie ucigasul! (3909 afisari)
 Rusii speriati (2965 afisari)
 Atac antisemit in revista lui Felix (2765 afisari)
 Ucisa de laptele mamei (2367 afisari)
 Solistul trupei Iris, Cristian Minculescu, internat intr-o clinica din Germania, pentru ca boala s-a agravat (4541 afisari)
 A gasit o comoara de 3 miliarde de dolari pe Google Earth (3736 afisari)
 Monica Belluci, sexy si tandra sub dus! (FOTO) (3291 afisari)
 Oligarhii rusi sunt gata sa plateasca sute de mii de euro pentru niste penisuri uriase (3159 afisari)
 Primul documentar de educatie sexuala din lume (VEZI VIDEO) (2647 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00585 sec.