Ziua Logo
  Nr. 4459 de miercuri, 11 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Sanatate

2009-02-11

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Dan Petre
2009-02-11 12:10:28

parerile medicilor nu sint impartite

stiinta va accepta tot ce se poate testa si dovedi valabil indiferent daca are sau nu explicatii (vor fi cautate ulterior).

rugaciunile au fost testate si dovedite ca nu au nici un rezultat.

andreifodor
2009-02-11 14:55:52

mici erori

Medicina este o stiinta in continua evolutie. Chiar daca pentru secole a avut baze empirice, marile progrese s-au facut de cand dezvoltarea sa s-a bazat pe evidenta stiintifica (EBM), care cerea respectarea unor criterii calitative. In masura posbilitatilor se evalueaza totul, si terapiile prezentate mai sus. Multe din medicamente provin din terapia naturista ( substanta activa purificata scade probabilitatea reactiilor adverse fata de o planta care contine zeci-sute-mii de substante), masajul si miscarea fac parte din bagajul fizioterapiei, etc. Depinde insa si ce se asteapta: daca este vorba despre imbunatatirea calitatii vietii in anumite situatii, atunci si acupunctura si meloterapia si aromaterapia au dat rezultate. Daca se asteapta o vindecare miraculoasa doar cu rugaciuni, ultima atestata conform ministrului sanatatii vaticane a fost cu zeci de ani in urma.
In ceea ce priveste numarul persoanelor care le utilizeaza este relativ constant. In Italia 21% in 2008 fata de 23% in 2003, deci cam 1/5 din populatie. Iar sistemul sanitar britanic, care rambursa parte din tratamentele homeopatice, renunta la aceasta practica pentru ca din punct de vedere stiintific rezultatele studiilor nu au fost pozitive.

CALUGARU
2009-02-11 15:00:03

Mihaela a obosit ! ... (?)

Si in loc de editoriale laborioase, interesante si incitante, ne ofera pastile tip ,,Rider digest", citite in metrou, traNvai sau pe closet ! Ce (i) s-o fi intimplat ? Nu mai curge nimic pe robinetul ,,inspiratiei" ? Nu poci a crede ! Mihaela parea a avea o sursa inepuizabila si ,,inespugnabila" de idei care mai de care iesite din preocuparile cele mai curente, moderne si mondene ale lui ,,homo modernicus" ! :))))) Ca s-o parafrazes pe Cadina acestui forum as spune : ,,Nu pot sa cred ca Mihaela e ... in pana de idei sau subEcte. Nu pot sa cred si basta!" Ca sa nu mai spun ca-mi lipseste poza ei atit de fermectoare care insotea teGStele ei incitante pe care le citeam precum un lup flamind, cu un ochi la faina si unu' la slanina !, cind pe text si cind pe poza ! Si nici la dialog nu mai vine, shagalnica si sharmanta noastra editorialista; ii lasa pe pretenarii ei sa ne jigneasca, in loc sa ne ,,tzina p'ept; ca, slava Domnului, are ! De ce-o fi devenit atit de misterioasa ? De ce-o fi devenit atit de ... re(-)trasa ? :))) Nu-si (mai) permite sa se coboare la nivelul nostru de ,,bagabontzi" ?, la nivelul nostru de ,,mititici" ?, la nivelul nostru de anonime-termite cyberspatiale ? M ? Pacat ! O singura aparitie a domniei Sale, si articolu' se umplea instantaneu de nume celebre, de dialoguri politicoase (chiar daca erau si plicticoase) in care abundau expresii telejurnalesti de-o fervoare axiologica demna de un Giulesti solipsistic !

Da, declar cu mindrie patriotica : Mihaela imi lipseste ! Si o vreau (!) ... asa cum ne-a aparut ea de la inceputul aparitiei ei halley-ene !

Subiectul de azi nu e un subiect ci o readucere aminte a unor dialoguri care atingeau zona spirituala, sau, cum se mai zice pe la romanii inapoiati, duhovniceasca !, pe care blonda noastra bruneta, Mihaela, le-a avut cu ,,moa", tangential si ,,el fugitivo". Sunt convins ca la vremea respeGtiva, 'mneaei si-a notat in carnetelul dinshii de reporterita : ,,sanatate+rugaciune=editorial ! (a nu se uita)" ... Si ? ... Voila ! Youuuu got it ! ... Numa' ,,ca, ca" sa iasa un editorial echidistant, asa cum ii sta bine unei persoane moderne si bronzata la lumina soarelui masonic, tante Mihaela ne ofera si ,,certitudini alternative" pe linga cele traditionale, invechite, depasite, si greu de digerat, frate-miu ! Ca, vorba aia : ,,ce-are de-a face joggingu' cu hortodoxu, mincaaa-tz'-as ?" Si de ce sa ma-njure lumea ca-s hortodoaxa ? M ? Mai ales acu', cin' toata omenirea s-a eliberat de ochelarii de cal ai traditiei si s-a innobilat cu lumina de la becul lanternei (rosii) alternative faith !"

Daca inapoiatii nostri Sfinti Parinti vedeau intr-un trup si o minte sanatoasa accederea catre rugaciune si post, lucruri absolut imposibil de practicat in lumea de azi a hamburgeLului, azi, avem - salva masoneriei - optiuni alternative, din care putem s-alegem ca la Bazar ce ne sta mai bine noua ca sa ne simtim ... healthy. M ? Ce-ar fi sa-ncerc luna asta un yoga, minca-ti-as ? M ? Si p'orma ,,bag" un ayurveda !, tot asa, cam vr'o luna ! P'orma mai trag o fuga pe la ,,ai nostri" s-aprind o luminare pentru ai morti, ca iar imi da telefon mama si ma-ntreaba daca am mai fost pe la biserica ! ,,Mai du-te si tu, fata mamii, pe la beserica ca te-ai luat dupa toti dracii astia de la televizor si iar imi spui ca visezi draci si ciini negri !" :)))))

Eufrosin
2009-02-11 16:50:43

Studii

Religious People Live Longer-Study Shows

A study conducted in Canada showed that religious people live longer. Dr Koenig summarised the research finding that linked involvement in religious activities like praying, church attendance and faith with improved immune system, longevity and many more health benefits. He says it is imperative that physicians ask their patients about their belief system and recruit their belief to help them cope and heal. This is an awesome discovery that needs to be pursued further.

http://mindandbodyhealth.blogspot.com/2006/12/religious-people-live-longer-study.html


Health
Churchgoers Live Longer

By Robert Roy Britt, LiveScience Managing Editor

posted: 03 April 2006 11:29 am ET

http://www.livescience.com/health/060403_church_good.html


Si mai de pe la noi:

EFECTELE MIRACULOASE ALE SEMNULUI CRUCII SI RUGACIUNII

Oamenii de stiinta rusi au dovedit experimental proprietatile miraculoase ale semnului crucii si al rugaciunii. "Am stabilit ca vechiul obicei al facerii semnului crucii deasupra mancarii si bauturii, inainte de masa, are un profund sens mistic. In spatele lui este un folos practic: mancarea este purificata efectiv instantaneu. Este un mare miracol, ce se intampla fizic in fiecare zi", a declarat fizicianul Angelina Malakhovskaya, citata de publicatia Zhizn.

Malakhovskaya a studiat puterea semnului crucii timp de aproximativ zece ani. A facut numeroase experimente descoperind proprietatile bacteriale unice ale apei dupa ce este binecuvantata cu o rugaciune ortodoxa si cu semnul crucii. Studiul a mai observat un nou si necunoscut efect al Cuvantului lui Dumnezeu, de transformare a structurii apei, in special densitatea ei optica in spatiul spectral ultra-violet.

Oamenii de stiinta au studiat impactul rugaciunii Tatal nostru si al semnului crucii asupra bacteriilor patogenice. Toate mostrele contineau anumite bacterii. S-a observat ca daca se rosteste rugaciunea domneasca si se face semnul crucii asupra apei, numarul de bacterii daunatoare scade de sapte, zece, sute chiar mii de ori. Rugaciunea a fost spusa atat de catre credinciosi cat si de necredinciosi, iar numarul bacteriilor, indiferent de mediu, a scazut fata de mostrele de referinta.

Oamenii de stiinta au mai dovedit efectul benefic al rugaciunii si al semnului crucii asupra oamenilor. La toti participantii la teste presiunea sangelui s-a stabilizat, iar parametrii s-au imbunatatit. In mod uimitor, parametrii s-au modificat in directia necesara vindecarii: la oamenii hipotensivi presiunea sangelui a crescut, iar la hipertensivi a scazut. S-a mai observat ca daca semnul crucii este facut neingrijit si fara sa atinga punctele corespunzatoare - centrul fruntii, centrul plexului solar si umerii - rezultatele pozitive ale testelor sunt mai slabe, sau chiar absente.

Mos Grigore
2009-02-11 20:23:33

Calugareeeeeeeeeeee, ai fost la Muntele Athos???? uite aici

informatzii despre.....................shi ce trebe sa faci...........e complicat al dracu.......

http://www.ouranoupoli.com/athos/athos.html

briel
2009-02-11 20:49:05

Re: Calugareeeeeeeeeeee, ai fost la Muntele Athos???? uite aici

La 2009-02-11 20:23:33, Mos Grigore a scris:

> informatzii despre.....................shi ce trebe sa
> faci...........e complicat al dracu.......
>
> http://www.ouranoupoli.com/athos/athos.html
>

Am fost eu in 2004 si n-a fost greu ... decat zborul.
Un preot de la tine trebuie sa-ti dea o hartie la mana ca esti ortodox, dar merge si fara - doar vei plati o intrare ceva mai mare.

Apoi este foarte indicat ca sa fi vorbit cu cineva de la Athos inainte, sa te astepte in port la Daphne si sa te duca sa te inchini pe unde vrei. Si sa te cazeze. Eu am fost la romani, la schitul Lacu.

A fost extraordinar de bine, bine. BINE.
Am stat doua saptamani si la intoarcere lumea cotidiana mi se parea ciudata si falsa.

Iar rugaciunea ajuta foarte mult, daca este facuta si cu inima, nu numai cu gura. Eu dau marturie ca la vreme de impas mare am primit servici foarte bun direct din mana Maicii Domnului.

Boala trebuie inteleasa ca o plata a pacatelor si primind aceasta certare suntem deja pe jumatate iertati. Cealalta jumatate o hotaraste Dumnezeu cand si cum vom fi sau nu usurati de povara.

PS intra si in Vatoped si asculta cantarea Kyrie Eleison,

http://www.ouranoupoli.com/athos/church.html

Mos Grigore
2009-02-11 21:22:28

Re: Calugareeeeeeeeeeee, ai fost la Muntele Athos???? uite aici

Ia uite ce zice oficial.....................

http://abacus.bates.edu/~rallison/friends/friendsplanning.html




La 2009-02-11 20:49:05, briel a scris:

> La 2009-02-11 20:23:33, Mos Grigore a scris:
>
> > informatzii despre.....................shi ce trebe sa
> > faci...........e complicat al dracu.......
> >
> > http://www.ouranoupoli.com/athos/athos.html
> >
>
> Am fost eu in 2004 si n-a fost greu ... decat zborul.
> Un preot de la tine trebuie sa-ti dea o hartie la mana ca esti
> ortodox, dar merge si fara - doar vei plati o intrare ceva mai mare.
>
>
> Apoi este foarte indicat ca sa fi vorbit cu cineva de la Athos
> inainte, sa te astepte in port la Daphne si sa te duca sa te inchini
> pe unde vrei. Si sa te cazeze. Eu am fost la romani, la schitul Lacu.
>
>
> A fost extraordinar de bine, bine. BINE.
> Am stat doua saptamani si la intoarcere lumea cotidiana mi se parea
> ciudata si falsa.
>
> Iar rugaciunea ajuta foarte mult, daca este facuta si cu inima, nu
> numai cu gura. Eu dau marturie ca la vreme de impas mare am primit
> servici foarte bun direct din mana Maicii Domnului.
>
> Boala trebuie inteleasa ca o plata a pacatelor si primind aceasta
> certare suntem deja pe jumatate iertati. Cealalta jumatate o
> hotaraste Dumnezeu cand si cum vom fi sau nu usurati de povara.
>
> PS intra si in Vatoped si asculta cantarea Kyrie Eleison,
>
> http://www.ouranoupoli.com/athos/church.html
>
>
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Drumul armelor de la Ciorogarla (8697 afisari)
 Se stie ucigasul! (3909 afisari)
 Rusii speriati (2965 afisari)
 Atac antisemit in revista lui Felix (2765 afisari)
 Ucisa de laptele mamei (2367 afisari)
 Solistul trupei Iris, Cristian Minculescu, internat intr-o clinica din Germania, pentru ca boala s-a agravat (4541 afisari)
 A gasit o comoara de 3 miliarde de dolari pe Google Earth (3736 afisari)
 Monica Belluci, sexy si tandra sub dus! (FOTO) (3291 afisari)
 Oligarhii rusi sunt gata sa plateasca sute de mii de euro pentru niste penisuri uriase (3159 afisari)
 Primul documentar de educatie sexuala din lume (VEZI VIDEO) (2647 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01303 sec.