Ziua Logo
  Nr. 4448 de joi, 29 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-01-29
nellu din Sharon City (...@012.net.il, IP: 77.127.108...)
2009-01-29 17:47
""""Cartea de economie"""

Cartea de economie


Alan Greenspan

Era turbulentelorSupranumit „Oracolul", „Economistul economistilor" sau „Maestro", Alan Greenspan a fost, probabil, cel mai puternic personaj al scenei economice mondiale de la sfarsitul secolului XX si inceputul secolului XXI. Cartea pe care v-o prezentam este atat o autobiografie, cat si un rezumat al credo-ului sau economic, insotit de o sumedenie de previziuni si convingeri ale autorului privind marile schimbari cu care ne vom confrunta sub efectele globalizarii.S-a nascut pe 6 martie 1926 la New York. In 1943 absolva Washington High School. Nu este recrutat in armata americana din motive medicale si isi amana inceperea studiilor universitare pana in 1945 (timp in care este muzician profesionist in grupul lui Henry Jerome). Isi obtine licenta in economie la Universitatea din New York, in anul 1948. Isi ia masterul in 1950 si, in acelasi an, devine doctorand al Universitatii Columbia. In 1968 se implica in viata publica, in calitate de consultant si, apoi, de director de studii politice pentru campania presedintelui Richard Nixon.
La 11 august 1987, este numit (de catre Ronald Reagan) cel de-al 13 presedinte al Rezervei Federale a Statelor Unite (succedandu-i lui Paul Volcker). Desi cifra (13) este fara noroc (in octombrie 1987 survine marele crah), Greenspan o face norocoasa, izbutind sa gestioneze criza fara cusur. Felul in care s-a aflat la cabina de comanda a destinelor economice ale lumii i-a facut pe presedintii George Bush, Bill Clinton si George W. Bush sa-l reconfirme in functie pana in februarie 2006. Pentru amatorii de teorii conspirationiste, trebuie spus ca Alan Greenspan a fost prezent la o conferinta a gruparii Bilderberg in anul 2002.
Influenta acestui „expert suprem" ramane si astazi incontestabila, iar cartea sa este un ghid exceptional prin perioada celor 20 de ani cat a fost presedinte al FED. De la miscarile subtile la crizele majore si rasturnarile fundamentale din viata economica, de la panica bursiera din 1987 la socul din 11 septembrie, de la optimismul lui Reagan la turbulentele de sub Bush, Alan Greenspan ne restituie culisele lumii contemporane si ne ofera analizele sale economice stralucite.
Ca bonus, versiunea romaneasca a cartii integreaza un capitol special pe tema crizei economice actuale, din finalul caruia citam o profetie cu reverberatii cu totul speciale: „Eu ma astept in continuare sa vad rate ale dobanzii mai mari pe termen lung, in Statele Unite, de-a lungul deceniului care va urma – obligatiuni de stat care uneori vor flirta cu randamente scrise din doua cifre si actiuni, proprietati imobiliare si alte active aducatoare de venit a caror performanta se va mentine ceva mai domolita in urmatoarele doua decenii, fata de cum arata in cele doua decenii precedente. Spre aceasta provocare trebuie acum sa se intoarca politica economica. Baloanele speculative, fenomenele economice care ne-au influentat si ne-au zdruncinat in asemenea masura existentele in ultimii ani vor fi de mai mica importanta in viitorul previzibil. Motivul este simplu: baloanele speculative se formeaza in perioade de amplu acces la creditare si de dobanzi scazute pe termen lung – conditii cu care lumea este putin probabil sa se mai intalneasca ani de zile de acum inainte."

http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/cartea-de-economie-3711159/


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Papusarii crizei mondiale (3073 afisari)
 Patriarhia cere lamuriri despre pasapoartele biometrice (3029 afisari)
 Normele Politiei Politice (1720 afisari)
 Nemuritorul de la Finante (1629 afisari)
 Hitler in ipostaze inedite (1476 afisari)
 Britanicii recunosc: Se uita la filme porno cand sunt la serviciu! (4218 afisari)
 O fetita doarme de 80 de ani, in catacombele unei manastiri din Palermo (4014 afisari)
 Orlando Bloom arata groaznic! (2949 afisari)
 Traian Basescu a fost deranjat de autocolantele purtate de unii magistrati la ceremonia de la Cotroceni (2534 afisari)
 Patrick Swayze renunta la tratamentul impotriva cancerului, decis sa moara ca un cowboy, cu cizmele in picioare si fara regrete (2137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00746 sec.