Ziua Logo
  Nr. 4436 de joi, 15 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-01-15

Comentarii: 55, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2009-01-14 21:43:25

Romania sub umbrela marilor barbati de stat

Romania sub umbrela marilor barbati de stat
Am asistat astazi la o noua initiativa a Excelentei sale Presedintele Romaniei,si anumea la necesitatea de a trece la o noua etapa in evolutia democratiei romanesti.
Asa cum arata Presedintele,sustinut de Presedintele Senatului,a camerei deputatilor si de premierul Romaniei,sistemul nostru politic si social trebue sa faca acum un pas decisiv si sa ateste printr-o noua Constitutie sau prin modificarile ei semnificative un nou stadiu,depasind lunga etapa de tranzitie,depasind dominatia oligarhilor si baronilor,depasind criptocomunismul si daca ne referim la ultima guvernare,depasind incompetenta si politica in favoarea grupelor de interese.
Este nevoie de o noua Constitutie,de o descentralizare si o noua structura administrativa,este nevoie de a depasi ambiguitatile Constitutie iliesciene,si mi-as permite sa spun ca au fost lasata cu buna stiinta,nici ca se putea mai bine-Romania,mandra si prospera cum spunea in deriziune dl.Tariceanu,si ca Romania trebue sa-si arate fata ei democratica si umana.
Dl.Geoana plusa chiar si vorbea de o noua Republica,de o reforma totala a statului Roman.
Ca totul este bun si democrat ne-o dovedesc trompetele oligarhilor si tipetele lor pe posturile de TV ale mogulilor,de la Fenechiu,Chiuariu la Corlateanu,Ciuvica si tot escadronul si sigur in aceasta seara pe Antena lui Felix,va veni si omul cu laptopul si echipa lui.
Dar sa lasam aceste voci hodorogite si patimase care urasc orice progres si sa vedem care a fost esenta initiativei de la Cotroceni si asupra caror schimbari trebue sa ne pronuntam noi si organele statului roman.
Iata cele mai importante declaratii facute de presedintele Traian Basescu in cadrul sedintei de miercuri.
Din acest punct de vedere vocea Excelentei sale devine o adevarata sabie ascutita.
Sa vedem:
- Momentul de astazi este unul important pentru Romania. Imi pare bine ca se intampla si mi-as fi dorit sa vina mai repede
- In loc sa fie un mecanism util de deblocare a crizelor, Constitutia noastra a produs disfunctionalitati in sistemele statului roman
- Avem nevoie de o Constitutie care sa nu ne impinga in conflicte, ci sa ne scoata din ele
- Avem nevoie de o privire noua si nepartinitoare asupra Constitutiei
- Consider ca cea mai buna solutie pentru Romania este un regim semi prezidential
- Autorii raportului au avut la indemana o paleta larga de optiuni constitutionale
- Putem opta pentru un sistem unicameral pentru ca avem deja o Camera - Parlamentul European
- Imunitatea alesilor trebuie regandita prin eliminarea celei pentru faptele de ordin penal
- Este necesar sa renuntam la sistemul administrativ de acum 40 de ani
La finalul discursului, Traian Basescu a recapitulat cele zece elemente propuse:
1. Adoptarea unui regim semi-prezidential coerent
2. Definirea mecanismelor dizolvarii Legislativului
3. Un sistrem unicameral
4. Eliminarea oricarui privilegiu al alesilor care comit fapte penale
5. Limitarea drastica a regelmentarii prin ordonante
6. Un decupaj administrativ cu 9-12 judete sau regiuni si o autonomie locala veritabila
7. Recredibilizarea Curtii Constitutionale
8. Introducerea referendumului obligatoriu
9. Regandirea rolului si structurii CSM
10. Definirea clara a tuturor drepturilor accesibile tuturor
Seful statului a mai adaugat ca toate aceste elemente pot articula o optiune republicana solida.
Acum se poate evalua adevarata valoare a marilor barbati de stat.
Sa asteptam totul de la Presedintele Basescu,Geoana,Boc si alte personalitati care se vor adauga marsului spre progres al Romaniei.
Ca ori ce mare reforma,cei care profita de vechea structura vor opune o opozitie indarjita.Va fi o lupta indarjita intre cei care doresc progresul Romaniei si cei care au tinut-o 20 ani in sumisiune,cei care au organizat raptul economiei nationale,cei care s-au constituit in grupuri de interese,au devalizat tot si s-au ascuns in spatele imunitatilor,a relatiilor,a politiei politice etc.

.Sobru.
2009-01-14 21:50:17

Re: Romania sub umbrela marilor barbati de stat

Dementul o sa-si puna pofta-n cui. Sau mai bine ne vedem la Targoviste.

Solitude
2009-01-14 22:11:16

Articol scris cu jumatate de masura

Pentru ca tocmai concluzia ii stirbeste din forta!

Pur si simplu nu cred ca propunerea unei republici prezidentiale ar avea succes... nu in Romania anului 2009 care inca mai poarta semnele celor 50 de ani de experienta a unui conducator unic...
Nici o republica pur parlamntara nu ar avea succes... nu in lumina sirului nesfarsit de privilegii nesimtite pe care si le-au votat alesii faraonii care au populat ultimele parlamente...

Cred ca documentul e realist in ceea ce propune; categoric perfectibil (dau un singur exemplu: mi se pare nepotrivita masura dizolvarii directe a parlamentului de catre presedinte.. eventual poate sa propuna dizolvarea si sa solicite organizarea unui referendum care sa confirme sau infirme masura), dar e in mod cert un punct de plecare.

.Sobru.
2009-01-14 22:20:19

Re: Articol scris cu jumatate de masura

Republica parlamentara n-ar avea succes datorita imbecililor ca tine, care au inghitit permanenta denigrare a institutiei fundamentale intr-o democratie, denigrare inceputa inca de pe vremea lui Iliescu, tocmai pentru a pastra in prostime imaginea si nevoia de tatuc.
Ca d-aia mai exista cretini ca tine care sa vada intr-un individ(pe deasupra si securist, incult, mincinos, abject) salvatorul natiunii si sa accepte dictatura.

scepticus clusiensis
2009-01-14 22:32:28

ales direct insa decorativ

exista si solutia austriaca: ales de popor insa cu rol decorativ.
Parlamentarismul si alegerea directa a presedintelui nu se exclud.

Dl SRS are dreptate, semiprezidentialismul este tocmai problema actualei constitutii. Daca ea se face si mai ("semi")prezidentiala, nu se rezolva nimic.
Raportul isi propune solutionarea conflictelor intre palate si aplanarea crizelor constitutionale, si propune in mod paradoxal ca remediu tocmai criza si conflictul la superlativ: dizolvarea parlamentului si convocarea de alegeri anticipate (campanie electorala, etc) de catre presedinte.

Am citit raportul, si printre multe solutii si propuneri destepte, contine pe ici pe colo la punctele esentiale argumente irationale. Din start exclude nemotivat unele alternative si stipuleaza cateva paradigme care chipurile ar fi imposibile de schimbat in Romania.

Petre S
2009-01-14 23:08:05

D-le SRS...

... in primul rand condoleantele mele sincere pentru graua pierdere suferita. In al doilea rand, trebuie sa va marturisesc ca sant uimit de unde mai aveti inca puterea de a va detasa de problemele personale, si nu numai atat, dar invingand durerea, sa mai fiti inca in stare sa produceti o analiza atat de clar-vazatoare precum cea cuprinsa in acest articol. In ceea ce priveste opinia mea personala dupa ce am gustat din plin din "beneficiile" unei republici prezidentiale atat in timpul dictaturil fascistoide a lui Ceausescu cat si a lui Bush, trebuie sa va spun sincer ca sant deja vaccinat, si imi ajunge. Ceea ce ma doare insa cel mai tare e lipsa totala de discernamant a unei importante parti- chiar majoritare- a electoratului roman. Si nu pot sa nu ma intreb: e oare o simpla intamplare ca Ienacita Vacarascu producea acea capodopera literaturii universale intitulata "In gradina am o floare" cam in acelasi timp cu Motzart ? Si nici asta nu ar fi o rusine, daca macar ACUM Romania ar mai fi in stare sa produca si altceva decat dictatori, lovituri de stat, curve, hoti , intrigi, minciuni si manele. Imi pare sincer rau de Dvs D-le SRS! Si de Dvs, si de celelalte cateva milioane de eroi, care ati avut ghinionul sa va nasteti int-un loc si la un moment nepotrivit. Fiecare natie are conducatorii pe care-i merita.

Petre S
2009-01-14 23:38:14

Re: Articol scris cu jumatate de masura

.Sobrule., toata stima! Pacat de accidentul ala cu carul ala rasturnat, ca s-a raspandit continutul in toata tara. :-)))))))))

Magog
2009-01-14 23:44:05

Re: Articol scris cu jumatate de masura

Dle SOBRU,

Am impresia ca tocmai ai terminat de pus cearneala in penita lui Stanescu, caci altfel nu-mi inchipui sa fii atit de suparat , sau cumva te-ai atins de ouale lui Domn 4 case, sau cum ii spune excelenta sa Nastae.
Sobrietea voastra, eu unu pot spune decit ca sa aveti parte in continuare de democratia lui nea Nelu Ialomiteanu si daca Miticii il vor pe lantisorul capitan de cursa lunga (securist a fost tatu), nu aveti decit sa aveti parte de constitutie revizuita la cazan!
Pa si vezi ca e sezon de amigdalita!

danie1
2009-01-14 23:49:14

Re: Articol scris cu jumatate de masura

La 2009-01-14 22:11:16, Solitude a scris:

> Pentru ca tocmai concluzia ii stirbeste din forta!
>
> Pur si simplu nu cred ca propunerea unei republici prezidentiale ar
> avea succes... nu in Romania anului 2009 care inca mai poarta semnele
> celor 50 de ani de experienta a unui conducator unic...
> Nici o republica pur parlamntara nu ar avea succes... nu in lumina
> sirului nesfarsit de privilegii nesimtite pe care si le-au votat
> alesii faraonii care au populat ultimele parlamente...
>
> Cred ca documentul e realist in ceea ce propune; categoric perfectibil
> (dau un singur exemplu: mi se pare nepotrivita masura dizolvarii
> directe a parlamentului de catre presedinte.. eventual poate sa
> propuna dizolvarea si sa solicite organizarea unui referendum care sa
> confirme sau infirme masura), dar e in mod cert un punct de plecare.
>
>

Firica
2009-01-15 01:25:41

Re: Romania sub umbrela marilor barbati de stat

In afara de balbaiala asta tembela, ai si ceva de spus care are o urma elementara de sens ?


La 2009-01-14 21:50:17, .Sobru. a scris:

> Dementul o sa-si puna pofta-n cui. Sau mai bine ne vedem la
> Targoviste.
>

Dan Iasi
2009-01-15 01:26:38

fosta securitate

baietii vechi si noi, alesi si formati de cei vechi, au nevoie de un om ca sa lucreze cu spor.....adica au nevoie de stapin, cu care/pe care sa-l joace.....si le trebuie cineva cu inteligenta mult peste medie, cum au fost ilici si base, spre deosebire de milica constantinescu, din pacate pentru noi

Firica
2009-01-15 01:50:38

Re: Romania sub umbrela marilor barbati de stat

La 2009-01-14 21:50:17, .Sobru. a scris:

> Dementul o sa-si puna pofta-n cui. Sau mai bine ne vedem la
> Targoviste.
>

.Sobru.
2009-01-15 02:12:08

Re: Romania sub umbrela marilor barbati de stat

Cui?

Danny
2009-01-15 02:50:47

Re: Articol scris cu jumatate de masura

Sobru:
<<<.....Ca d-aia mai exista cretini ca tine care sa vada etc etc.....>>>>
Dar cretini ca tine sobrule de ce dracu mai exista? Doar ca sa imputa aerul?

knowbothsystems
2009-01-15 05:08:30

Finalul ineptiei activistului Pandrea se aplica 100% chiar lui B slavit de autor

Pandrea: " Va fi o lupta indarjita intre cei care doresc progresul Romaniei si cei care au tinut-o 20 ani in sumisiune,cei care au organizat raptul economiei nationale,cei care s-au constituit in grupuri de interese,au devalizat tot si s-au ascuns in spatele imunitatilor,a relatiilor,a politiei politice etc. "


* 20 ani in submisiune------------- a tinut-o si B...secr de stat (afacerea Flota) , ministru transporturi ( R nu are nevoie de transport!) , primar (Cocos-business, Bordei parc daruit, ciinii lasati pina azi-2009), presedinte ( realizarea: Scandal zilnic).
* raptul economiei nationale -------------inceput de B cu Flota la apa, anii 90 inceput. Ca primar-casa dela stat cind avea. Vila la sosea, fabrica de rracoare la mare.
* grupuri de interese----cite vrei in chiar interesul lui B : Videanu-bordura,
Cocos-Udrea- parcari, toti bogatii din pdl- imbogatiti pe ban public, prim munca doar -nu puteau in 2 vieti.
* in spatele imunitatii --si B (Flota) - parlamentar, apoi presedinte.
Renuntatea la imunitate a fost de banc, B fost comu-secu stia el bine ca ceilalti care l-au continuat la afacerea Flota n-o sa-i ia imunitatea, ca dupa ar fi urlat B ce stia de ei.
* in spatele relatiilor: si B, cite vrei. Videanu- borduri pe ban pulbic, lasat in loc de B pe scaun-primarie. Udrea- la parcari-fara de investitii facute = strada.
* in spatele politie politice --- B in spatele DNA.

A-propos, ce face DNA, nu mai gaseste clienti?
In 2008 isi intetise activitatea -scosul dosarelor deci sport de fatada- tocmai inainte de alegeri locale si parlamentare. S-au terminat coruptii? Ca s-au aliat intre ei ? Ca doar nu crezi ca psd-pd = fsn n-au furat avutie nationala, cind doar ei erau la sacii ei dupa 90 cind a disparut majoritatea: bancile, industria cumparata pentru loc si la fier vechi, pina si porcariile foste- pentru fier.

Acum, dupa ce ofiterii Oprea-pus ministru al afacerilor interne si Ardelean- inapoi la Informatii afaceri interne ne e clar:
se bat intre ei, oligarhii comu-secu (adica fostul pcr, fostul fsn, actualul psd si pdl) cu oligarhii -patroni pentru impartit Romania intre ei. Atit .

Margot
2009-01-15 09:06:45

jumatate de masura

Basescu dovedeste inca odata, daca mai era nevoie, ca nu vrea de fapt sa rezolve nici o problema reala a Romaniei ci sa fie el in prim plan facand valuri.

De altfel se si contrazice frecvent. A spus de ex ca trebuie limitata posibilitatea guvernului de a emite ordonante si de a a-si asuma raspunderea dar vrea ca guvernul sa isi asume raspunderea pentru cele 4 coduri de procedura penala, etc

Ne-ar trebui un alt om in fruntea statului unul mai serios si mai putin mincinos ca Basescu

georgems
2009-01-15 09:19:38

Re: Romania sub umbrela marilor barbati de stat

La 2009-01-14 21:43:25, Alex.Pandrea a scris:

> Romania sub umbrela marilor barbati de stat

Hai ca avansezi pe drumul cunoscut , ''marele barbat de stat, mester carmaciul, vizionarul luminat'' si nu mai imi aduc minte alte ''epitete '' da esti pe drum Pandele, sau ai fost tot pe drumul asta si inainte de '' revolutie''.

Eramescu
2009-01-15 09:31:41

Jumatatea de a masura ...Romania

Condoleante d-le Roasca Sorin Stanescu cu trecerea in nefiinta a copilului domniei voastre si fie ca bunul Dumnezeu sa va calauzeasca si sa va aiba in paza !
Ca un bun cunoscator ce sunteti in ale incalcelii politicienesti, ma surprine ca si dupa aceasta pierdere tot mai credeti in mos gerila si dati cu zapada in sus. Pai...cine este pes' Basescu, e presedintele rep. Romanesti , asa cum e si acel comunist pres. din rep. Moldova. Deci, ei au puterea de spoiala a constututiei, ce e asa de neclar. Neclar mi se pare ca ROMANIA inca nu exista pe harta lumii, iar ROMANIA a avut o CONSTITUTIE model in perioada interbelica, ce a fost detronata de Bolsevico-comunisti. Ne place sa spunem ca traim in ROMANIA, dar nu e corect si la multi nu le pasa. In concluzie, ar trebuii sa va doara de ce nu mai aveti feciorul in viata si de ce nu se revine la ROMANIA !
Sanatate multa d-le Stanescu !
NIHIL SINE DEO !

rosu ovidiu
2009-01-15 11:28:48

Securist-comunistii-iliisto-basesti si-au luat nasul la purtare.

Desi sunt neligitimi, desi doar 36% dintre romani au mers la vot si au votat pentru revenirea PSD-lui la putere ,desi PDL-ul nu are indentitate doctrinala si este rampa de relansare a crimei comunist-iliist-PSD-te in autoritatea statului roman,TB se si vede noul tiran cu puteri totale intr-o tara aflata inca la granita democratiei???!!!!
Actualul presedinte al tuturor romanilor in loc sa se pronunte pentru o noua Constitutie romaneasca , el vine si mai pune un petic doua la actuala Constitutie comunist-PSD-ta.Ambiguitate,marlanie si vanzoleala pe nisipurile miscatoare ale actualei coruptii institutionalizate de cei care acum sunt cotati ca sunt numai "buni "sa conduca Romania in prapastia ambiguitatii securist-comuniste ce inca mai ocupa tara.
In loc sa ceara de urgenta instituirea unui tribunal International care sa-i judece pe toti securist-comunistii care ucid tineri in Romania, actualul presedinte se complace in jocul marsav PSD-to-PDL-ist al scaunelor ce se vor ocupate de cei mai mari corupti indivizi ai comunist-iliistilor.
Pana acum TB ne-a dovedit ca una spune ,alta gandeste si alta face.
Fiti siguri ca modificarea Constitutiei nondemocratice PSD-te nu se va face in favoarea personala a lui TB ci se pregateste institutiorea unei noi tiranii comuniste pentru viitorul penal "presedinte" al Romaniei , unul asemeni la chip si fapte penale cu nastase adrian.

Mariteea
2009-01-15 11:57:27

Exceptionala analiza !!!

Condoleante,dle Stanescu, pentru cumplita pierdere.
As fi vrut sa faceti referire si la propunerea presedintelui la parlamentul unicameral.Sunt perfect de acord cu ea .Am avea mai putini ...paduchi,mai putine cheltuieli si mai putine clinciuri in parlament.

alwis46
2009-01-15 12:14:05

Doar o intrebare, hai doua, domnule Sorin Rosca Stanescu.

V-ar conveni ca in locul domniei voastre, analist politic si editorialist care mai stiti sa vedeti si dincolo de aparente, sa aleaga un presedinte exemplare ca Dumitru Dragomir, Irina Loghin sau Ion Dolanescu ?
Chiar va doriti sincer asa ceva, specimene d-astea sa va inlocuiasca in exprimarea propriei dumneavoastra optiuni ?

P.S.
Cu toata critica pe care v-am facut-o pana acum, pot sa spun ca intre creierele unor asemenea specimene pomenite mai sus si al domniei voastre este o prapastie atat de adanca incat Groapa Marianelor ar fi doar o biata zgarietura a unei ghiare de pisica.

Shadow
2009-01-15 12:25:38

Re: Doar o intrebare, hai doua, domnule Sorin Rosca Stanescu. ce crezi alwis?

> V-ar conveni ca in locul domniei voastre, analist politic si
> editorialist care mai stiti sa vedeti si dincolo de aparente, sa
> aleaga un presedinte exemplare ca Dumitru Dragomir, Irina Loghin sau
> Ion Dolanescu ?
> Chiar va doriti sincer asa ceva, specimene d-astea sa va inlocuiasca
> in exprimarea propriei dumneavoastra optiuni ?
>
> P.S.
> Cu toata critica pe care v-am facut-o pana acum, pot sa spun ca intre
> creierele unor asemenea specimene pomenite mai sus si al domniei
> voastre este o prapastie atat de adanca incat Groapa Marianelor ar fi
> doar o biata zgarietura a unei ghiare de pisica.

Printre cei care aleg presedintele sunt mai multi de talia luii dragomir, loghin sau dolanescu sau mai multi de talie "normala"?
Poate explica asta si alegerea lui ilici si finala cu "vadim" sau alegerea lui basecu.

Solitude
2009-01-15 12:27:48

Re @.Sobru

La Multi Ani si tie, mai sobrule!

Ma bucur ca iti pot fi de folos si in 2009; cum merge terapia?

alwis46
2009-01-15 12:33:42

Re: Doar o intrebare, hai doua, domnule Sorin Rosca Stanescu. ce crezi alwis?

Dom'le, cum sa-ti zic, mai bine sa aleaga fiecare dupa capul lui, populimea aia de milioane, decat niste ghiolbani.
Dar daca alesii, in cazul unei republici parlamentare, il bagau in scaun pe Vadim sau pe Nastase cam cum crezi ca era ?
Uite ca populimea a votat pentru un Iliescu sau Basescu votand de fapt contra lui Vadim sau al lui Nastase.
Mai usor se fac jocurile si exista factori de presiune si de interese de gang acolo sus la varf decat in populimea si astfel poate fi inscaunat unul pe care populimea nu l-ar vota, nu crezi ?
Lasa-ma sa aleg eu, n-am nevoie sa dea altul cu stampila pentru mine ca nu alesul a invatat si a muncit pentru mine, am facut-o eu cu devla din dotare..

P.S.
Termenul populime deriva din celebra exprimare a lu' dom' doctor Oprescu...

La 2009-01-15 12:25:38, Shadow a scris:

> > V-ar conveni ca in locul domniei voastre, analist politic si
> > editorialist care mai stiti sa vedeti si dincolo de aparente, sa
> > aleaga un presedinte exemplare ca Dumitru Dragomir, Irina Loghin sau
> > Ion Dolanescu ?
> > Chiar va doriti sincer asa ceva, specimene d-astea sa va inlocuiasca
> > in exprimarea propriei dumneavoastra optiuni ?
> >
> > P.S.
> > Cu toata critica pe care v-am facut-o pana acum, pot sa spun ca intre
> > creierele unor asemenea specimene pomenite mai sus si al domniei
> > voastre este o prapastie atat de adanca incat Groapa Marianelor ar fi
> > doar o biata zgarietura a unei ghiare de pisica.
>
> Printre cei care aleg presedintele sunt mai multi de talia luii
> dragomir, loghin sau dolanescu sau mai multi de talie "normala"?
> Poate explica asta si alegerea lui ilici si finala cu "vadim" sau
> alegerea lui basecu.
>
>

Shadow
2009-01-15 12:51:37

Re: Doar o intrebare, hai doua, domnule Sorin Rosca Stanescu. ce crezi alwis?

> Dom'le, cum sa-ti zic, mai bine sa aleaga fiecare dupa capul lui,
> populimea aia de milioane, decat niste ghiolbani.
> Dar daca alesii, in cazul unei republici parlamentare, il bagau in
> scaun pe Vadim sau pe Nastase cam cum crezi ca era ?
> Uite ca populimea a votat pentru un Iliescu sau Basescu votand de fapt
> contra lui Vadim sau al lui Nastase.
> Mai usor se fac jocurile si exista factori de presiune si de interese
> de gang acolo sus la varf decat in populimea si astfel poate fi
> inscaunat unul pe care populimea nu l-ar vota, nu crezi ?
> Lasa-ma sa aleg eu, n-am nevoie sa dea altul cu stampila pentru mine
> ca nu alesul a invatat si a muncit pentru mine, am facut-o eu cu
> devla din dotare..
>
> P.S.
> Termenul populime deriva din celebra exprimare a lu' dom' doctor
> Oprescu...

Dar nici nu as fi vrut sa-ti interzic sa alegi doar ca "argumentul" folosit de dta nu avea legatura cu problema. In "populime" exista "populism" si demagogie echivalenta "jocurilor" de mai sus. Un fel de "garbage in garbage out".

lastexit
2009-01-15 14:10:56

Re: sobru

eu te sustin! :) printre toti cretii astia cu minte scurta.

@solitudine - marsh la cainele mort , caine de margine de cartier!La 2009-01-14 22:11:16, Solitude a scris:

> Pentru ca tocmai concluzia ii stirbeste din forta!
>
> Pur si simplu nu cred ca propunerea unei republici prezidentiale ar
> avea succes... nu in Romania anului 2009 care inca mai poarta semnele
> celor 50 de ani de experienta a unui conducator unic...
> Nici o republica pur parlamntara nu ar avea succes... nu in lumina
> sirului nesfarsit de privilegii nesimtite pe care si le-au votat
> alesii faraonii care au populat ultimele parlamente...
>
> Cred ca documentul e realist in ceea ce propune; categoric perfectibil
> (dau un singur exemplu: mi se pare nepotrivita masura dizolvarii
> directe a parlamentului de catre presedinte.. eventual poate sa
> propuna dizolvarea si sa solicite organizarea unui referendum care sa
> confirme sau infirme masura), dar e in mod cert un punct de plecare.
>
>

gili
2009-01-15 15:48:29

Re: Exceptionala analiza !!!

La 2009-01-15 11:57:27, Mariteea a scris:

> Condoleante,dle Stanescu, pentru cumplita pierdere.
> As fi vrut sa faceti referire si la propunerea presedintelui la
> parlamentul unicameral.Sunt perfect de acord cu ea .Am avea mai
> putini ...paduchi,mai putine cheltuieli si mai putine clinciuri in
> parlament.
>
Numai ca am avea legi cu multmai proaste Maricico ...
Asa , trecindu-le de la o camera la alta le mai indreapta dracului cit de cit .
Si sa stii ca nu-i putin lucru . Ti-o spune unul care a avut de lucru cu legile .

gili
2009-01-15 15:58:02

Nu-i char asa ...

Oriciti prosti gen Dolanscu sau Mitica Dragomir ar ajunge in Parlament prin votul nostru direct , este de preferat incredintarea alegerii presedintelui institutiei Parlamentului avind in vedere ca acesti Dolanesti si Mitici nu sunt totusi de capul lor acolo ci sunt cit de cit controlati de partide .
Ori partidele sunt obligata sa se ridice , si se ridica , la nivelul conducerii lor , deci la nivelul deciziei , peste media unor Mitici si Dolanesti .
In concluzie vointa politica care o sa determine alegerea unui presedinte in Parlament va fi totdeauna din toate punctele de vedere peste nivelui Dolanestilor .

Semper Fidelis
2009-01-15 16:00:35

Ce rost are un incurca-lume presedinte decorativ?

Va rog sa justificati de ce sa alegem un presedinte decorativ?

sorge
2009-01-15 16:02:58

Dle Rosca gindesti pe termen scurt sau lung ?

Daca te gindesti ca si cum ai avea un gunoi in ochi te inteleg si chiar vin sa votez cu dumneata;dar pe termen ceva mai lung ,nu poti sa propui pe Tariceanu sau Patriciu .

Semper Fidelis
2009-01-15 16:04:57

Republica prezidentiala este singura care respecta principiul separarii puterilor in stat

Executivul nu trebuie numit sau ales de Parlament (punct).

Asta e principiul separarii puterilor in stat care da cele mai spectaculoase rezultate de sute de ani.

Semper Fidelis
Amor Patriae

vida clara
2009-01-15 16:07:52

Actiunea "Autobuzul"(pt copii prostutzi).

Dragii mei,ca sa intelegetzi pe ce lume va pierdetzi fara rost vremea,face-tzi un efort de imaginatzie(nu doare) si imaginatzi-va ca fiecare tzara e un autobuz ce are ca pasageri pe absolut totzi locuitorii ei, si ca autobuzul are un motor de neoprit si cutie cu schimbator automat.
Imaginatzi-va,mai apoi,ca se reped sa-si dea intalnire cu el,tot soiul de prapastii,copaci si alte chestii,care nu te lasa,pasager fiind sa-tzi desclestezi destele din spatarul scaunului din fatza.
Stiu insa,ca asa la nivel imaginativ,mintea nu te ajuta ca atunci cand chiar ai fi,la mod real,pasager intr-o atare situatzie,si stiu ca multor viteji de pe acilea le pare bine ca cineva a avut nemaipomenita idee de a inventa pempersii.
Abia traind pe pielea lui(pipaind,cum zic eu ca fac orbii mentali),ajunge sa inteleaga ca un "autobuz" nu se poate conduce decat doar de un singur cap,un cap caruia ii acorda increderea lor cele mai multe dintre fiintzele sanatoase la cap,aflate in postura de pasager.

Uite,asa... la calculator,putetzi pune de o proba.Datzi drumul la vreun joc din ala unde te potzi conzidera sofer,si incearca sa vezi cand obtii cele mai bune rezultate:a)cand conduci tu singur;b) cand imparti in acelasi timp o aceeasi telecomanda cu nevasta;c)cand imparti in acelasi timp o aceeasi telecomanda cu nevasta,cu copii si cu socrii,mari si mici;d)alte aliantze.
Poate ca asa,copilareste,ve-tzi intelege ce inseamna decizia,importantza ei si scurtul timp ce itzi ramane pt a mai cere vreo parere,cuiva,plus ca ai sa potzi pricepe ce ar insemna sa te scarpini cu mana altcuiva.

Ca sa pricepi cele de mai sus e nevoie de un pic de minte.Fie doar,si o scanteie.

Semper Fidelis
2009-01-15 16:10:22

Ordonanta de Urgenta incalca flagrant principiul separarii puterilor in stat

Numai Parlamentul ar trebui sa legifereze, nu excutivul.

Can executivul legifereaza avem un sistem de guvernamant care da rezultatele vazute pe ecranul televizorului zilnic.

Semper Fidelis
Amor Patriae

gili
2009-01-15 16:10:55

Iata ai aciulea o posibila justificare ... Da nu-i musai sa fie numa asta .

La 2009-01-15 16:00:35, Semper Fidelis a scris:

> Va rog sa justificati de ce sa alegem un presedinte decorativ?
>
Indeobste chestiunea se face tocmai pentru a se afla unii in treaba , adicatelea sa aibe de ce se mira si intreba , n'asa ?

promaa2002
2009-01-15 16:14:29

epigon

chestia cu despot luminat este gaselnitza lui iliescu, el asa dorea, asa ca ai gresit adresa...stiai tu ceva , dar , normal, i-ai pus-o in carca lui basescu !

gili
2009-01-15 16:25:08

Daca inca nu te-ai prins aciulea ie vorba de Legea Fundamentala ...

Si nu de diverse imaginatii bune asa cum de altminteri o spui singur pentru copii prostutzi , n'asa ?
Acuma talica poti sa-ti imaginezi orice , chiar si ca te afli intr-un autobuz , ca te dai cu buburuza pe pirtie , ca esti la comenzile unei triciclete sau mai stiu io carei cariciclete ..., liber la program , dar cum bine zici chestiunea nu-i pentru copchii prostuti ...

gili
2009-01-15 16:35:19

Asa ie , rezultatele sunt uneori deosebit de spectaculoase ...

Iata bunaoara daca ne uitam numai in curtea noastra putem sa vedem spectaculoasele rezultate din vremea unui Gheorghe Gheorghiu Dej , rezultate la care as zice io ca se pot adauga altele si mai spectaculoase de pe timpul lui Nicolae Ceausescu , cind noi alegeam si dinsii dispuneau .

PS

Tzutzu , daca inca nu ai pricput demacratia este garantata numai si numai de un PARLAMANT PUTERNIC .
Cu cit Parlamentul este mai puternic , cu atit demacratia este mai stabila si mai benefica pentru cetatenii tarii in cauza .
Si mai ie o chestie , o tara nu se conduce de cate militari si nici cu metode militare .
Acestia trebuie doar sa fie ... Semper Fidelis si sa se ocupe cu Amor Patriae in limita legilor adoptate de catre Parlament .

Gargantua
2009-01-15 16:49:59

In politica, jumatatea de masura poate fi un compromis inteligent!

Fara a sustine, neaparat, proiectul lui Basescu de schimbare a Constitutiei, cred ca e nevoie de o clarificare a acesteia, in urmatoarele directii:
- stabilirea rolului fiecarei puteri in stat, cu garantii ca nu se calca una pe alta pe picioare (vezi exemplul ordonantelor de urgenta si al calitatii de parlamentar a ministrilor);
- stabilirea raspunderii juridice a fiecarul reprezentant al puterilor statului: presedintele, prim-ministrul, ministrii, parlamentarii, judecatorii, functionarii etc.
- reglementarea raporturilor intre presedinte, parlament, guvern si justitie;
- reorganizarea administrativa, in sensul descentralizarii aprofundate si pe principiul subsidiaritatii (a se studia).

Din cate observ, insa, proiectul presedintelul suna mai curand ca o revansa personala gen "ba p'a ma-tii" catre Parlament si Guvern, care i-au facut zile fripte si l-au clatinat serios in timpul mandatului. E o abordare gresita, care-l va costa pe Basescu, dar e important ca se deschide macar discutia pe subiectul modificarii Constitutiei.

Solitude
2009-01-15 17:15:26

Re @lastexit

Sustine-l, sustine-l ca are nevoie!.. terapia in grup e clar o optiune de luat in calcul!
:))

Arogantu'
2009-01-15 17:20:08

Ma vida - poate ai treaba in alta parte, nu te rusina !

Vulpea lipseste de acasa o zi intreaga. Seara, cand se intoarce o ia ursul, sotul ei la intrebari:
- Unde ai fost, fa, toata ziua?
- M-a prins lupul in padure si m-a violat trei zile la rand.
- Cum, fa, ca lipsesti de azi dimineata ?!
- Nu, ca ma mai duc si maine si poimaine !

Shadow
2009-01-15 17:33:31

Autobuzele, vagoanele, pendulele(ca suna bine a pdl) a "profesorilor" prostuti

Aparitiile meteorice ale videi inclare ne produc adevarate "revelatii" de "obiectivitate" si necunoastere a vietii.

Azi ni se explica ca "condusul unei tari" poate fi "echivalat", binenteles pt "elevii prostuti", cu condusul unui autobuz.

In afara unei arogante tipice celor care nu cunosc mare lucru din viata nimic nu explica parerea buna a "profesorului" despre sine.

Nu tovarase vida clara o tara nu poate fi condusa ca un autobuz decat in cazul unor state "bananiere" sau dictatoriale.

Pana atunci inainte de a "folosi compasul" pasilor proprii pe "directia" si "gropile" facute de "imbecilul" ocupant efemer al presedentiei actuale afla ce inseamna stat de drept, cum se iau deciziile intr-un stat de drept, cum se deleaga raspunderea si ce inseamna ea si mai ales invata ce reprezinta controlul inter institutional.

Mai ai multe biblioteci sa "cutreieri". Nu vreau sa uit sa te atentionez ca simpla "deplasare" de-a lungul bibliotecilor fara "scoatere, deschiderea si citirea" cartilor nu creste valoarea adaugata persoanala. Deci "succesuri" ca iti plac si ai nevoie de tare multe.

vida clara
2009-01-15 17:48:58

Mai shadow,degeaba dai pe afara ...

...ca a iesit mult mai mult pe gustul meu,decat pe al tau.
Ceea ce nu potzi tu pricepe,nimeni nu iti va putea face inteles.
"Filmul" cu vagonul (ca repeti) este o problema filozofica copile,nu e pt capete ca ale tale.
Vrei sa faci o "tema",asa de dragul meu?Ia de deschide Google Earth si fixeaza-tzi un punct,unde vrei,pe glob.
Mareste acum,pana vezi farmacia din coltz.Ajuns aici,baga-tzi in cap,ca asta este perspectiva ta de a vedea lumea.
Acum,departeaza "obiectivul"pana cand pamantul il vezi ca pe un glob,dar inca se poate distinge "Lumea".
Aici,baga-tzi in cap,ca aceasta este perspectiva mea de a vedea lumea.
De aceea,atunci cand eu spun ca la nord vad o "mare" tu ai sa ma contrazici zicand ca ceea ce zic eu ca e mare,e de fapt muntzii Carpatzi.
Esti orb amice,si ar dura mult pana sa ajungi sa spui:"Doamne,inainte nu vedeam,dar acum vad.Parca o panza mi-a fost indepartata de pe ochi"
Dar,mai stii?Mai stai pe-aici.

vida clara
2009-01-15 17:53:42

arogantule,e bine de tine ca ai urmat policalificarea.

Ma gandeam ca nu mai ai rost pe aici,dar vad ca tzi l-ai gasit.Vezi numai ca degeaba faci giumbuslucuri ca aici nu-i curtea regelui.Mergi la savarsin,spre ex.

vida clara
2009-01-15 17:58:44

Meteoricele mele aparitii,urmeaza...

...cotatzia bancara.

.Sobru.
2009-01-15 18:00:32

Re: Doar o intrebare, hai doua, domnule Sorin Rosca Stanescu. ce crezi alwis?

Problema nu e cine il alege. Pe vremea lui Nastase cand s-a mai pus problema, tot cretinii din presa au iesit pe strazi sa intrebe oamenii cum vor, sa fie presedintele votat de "popor" sau sa-l numeasca Parlamentul si toti raspundeau normal, cu mic cu mare, ca mai bine sa-l voteze "poporu". Numai ca nu asta era intrebarea ce trebuia pusa, ci cea care sa se refere la atributiile presedintelui. Astfel, pentru un presedinte decorativ, problema alegerii lui de catre "popor" sau altfel, devine nesemnificativa. Prostii pun carul inaintea boilor.
Dupa ce atributiile presedintelui vor fi limitate la taiat panglici, astia ca halvaua ar putea fi lasati sa-l voteze pana crapa. Pana crapa ei...

Shadow
2009-01-15 18:05:58

Re: Mai shadow,degeaba dai pe afara ...vida aberezi ca de obicei

> ...ca a iesit mult mai mult pe gustul meu,decat pe al tau.

cred si eu "gustul" arogantei lasa "predicatul" neschimbat fie ea negare sau nu.

> Ceea ce nu potzi tu pricepe,nimeni nu iti va putea face inteles.

axiomele tale tipice. Tu esti sigur ca e ceva de "priceput" in "valurelele" tale.

> "Filmul" cu vagonul (ca repeti) este o problema filozofica copile,nu e
> pt capete ca ale tale.

da tataie e pt "capete" ca ale tale ca vad ca ai mai multe. In realitate toate din serie au un singur numitor comun. "Nici o masa fara peste".

> Vrei sa faci o "tema",asa de dragul meu?Ia de deschide Google Earth si
> fixeaza-tzi un punct,unde vrei,pe glob.

Tema si dta? E un nonsens. Nu as avea de ce. Stii de Google Earth si il folosesti asa putin? Pacat. Dar mai ai timp.

> Mareste acum,pana vezi farmacia din coltz.Ajuns aici,baga-tzi in
> cap,ca asta este perspectiva ta de a vedea lumea.

Ai aflat de "zoom". Mai ai pana la "binare".

> Acum,departeaza "obiectivul"pana cand pamantul il vezi ca pe un
> glob,dar inca se poate distinge "Lumea".
> Aici,baga-tzi in cap,ca aceasta este perspectiva mea de a vedea
> lumea.

Nici nu ma indoiesc perspectiva dtale de a vedea "lumea" este asa cum am scris si mai sus: "Nici o masa fara peste". Repetitie si atat. Ce ar fi sa-ti bagi matale in cap ca "ai impresia" ca vezi lumea de departe cand cel mult vezi "umbre", bine ar fi sa fie colorate dar ma indoiesc.

> De aceea,atunci cand eu spun ca la nord vad o "mare" tu ai sa ma
> contrazici zicand ca ceea ce zic eu ca e mare,e de fapt muntzii
> Carpatzi.

Aceleasi NON Argumente.

> Esti orb amice,si ar dura mult pana sa ajungi sa spui:"Doamne,inainte
> nu vedeam,dar acum vad.Parca o panza mi-a fost indepartata de pe
> ochi"

vad foarte bine vida inclara si pot sa spun ca nu ma mai astept ca dta vreodata sa "vezi" chiar si neclar.

> Dar,mai stii?Mai stai pe-aici.

Nici o grija am grija de "aroganta" de serviciu, aia cu "gaurile" din compas. aia care eventual va descoperi ca "apa e uda" si implicatia logica imediata "nici o masa fara peste".

Shadow
2009-01-15 18:07:02

Re: Meteoricele mele aparitii,urmeaza...vida

> ...cotatzia bancara.

si tot de pomana. e usor sa scrii fara sa spui nimic. Pt dta e chiar vocatie.

vida clara
2009-01-15 18:11:57

Mai shadow,eu itzi arat cerul,dar tu nu potzi depasi cu vederea tavanul.

E treaba ta daca te potzi incalzi la bec,ca la Soare.Noi amandoi pronuntzam in romaneste dar vorbim limbi diferite.

Arogantu'
2009-01-15 18:17:07

Ce stie magarul ce poarta samarul ? Cu ce dracu' gindeai - ca-ti lipseste aparatul ! ndc


La 2009-01-15 17:53:42, vida clara a scris:

> Ma gandeam ca nu mai ai rost pe aici,dar vad ca tzi l-ai gasit.Vezi
> numai ca degeaba faci giumbuslucuri ca aici nu-i curtea regelui.Mergi
> la savarsin,spre ex.
>

Shadow
2009-01-15 18:19:23

Re: Mai shadow,eu itzi arat cerul,dar tu nu potzi depasi cu vederea tavanul. tipic

> E treaba ta daca te potzi incalzi la bec,ca la Soare.Noi amandoi
> pronuntzam in romaneste dar vorbim limbi diferite.

Ca si stilul de a "rupe" discutia pe mai multe fire. O caracteristica in plus a ego-ului tau personal exacerbat si "omnipotent".

Nu-mi arata cerul vida ca stiu si unde este si mai ales ce este. Arata-mi "vida". Persoana. Nu "podeaua" refularilor pierdute. Cu "vida" am eu probleme. Pt ca nu exista, e un set "subtire" de alambicuri "verbale" fara crez si fara realizare. Arata-mi diferenta dintre OM si Fiinta Umana. Daca exista.

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Familia Eminescu (2963 afisari)
 Scandalul minciunilor intre SUA si Israel (2890 afisari)
 Succesul e scris in degete (2846 afisari)
 Jumatatea de masura (2559 afisari)
 Republica Traiana (2388 afisari)
 Republica lui Basescu (12347 afisari)
 Tera Patrick, pentru prima data goala in 2009 - FOTO (6353 afisari)
 Gata cu fustitele scurte in tenis! Jucatoarele sexy vor fi amendate! (3266 afisari)
 A fost descoperita viata pe Marte! (3084 afisari)
 In plina criza a gazelor, Andreea Mantea ii incalzeste pe ucraineni cu un pictorial incendiar Playboy (FOTO) (2415 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00969 sec.