Ziua Logo
  Nr. 4400 de joi, 27 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-11-27
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-11-26 21:35
Partide ale urii,politicieni care sufera de sindromul libertatii.

Partide ale urii,politicieni care sufera de sindromul libertatii.

Expresia din titlu nu este intamplatoare.Ea a facut parte din discutia dintre mine si un vechi ilegalist PCR,in care acesta din urma considera ca trebue sa multumeasca partidului,mai ales ca l-a invatat sa urasaca,spre disperarea mea ca tanar si care nu puteam concepe asa ceva.

Daca studiem maniera in care se face azi politica,in partide,pe strada,pe forzmuri etc vom observa la romani,ceea ce cercetatorii sociologi au descris atat la cei plecati in lumea Occidentala sau ulterior pe cei din tarile foste comuniste,un fenomen pe care l-au numit,socul libertatii.
Fostii cetateni ai statului totalitar nu se pot adapta la libertate si democratie,imediat ce au obtinut-o.
Termenul de soc al libertatii a fost lansat de sociologi istraelieni si se referea la acest fenomen aparut la imigrantii evrei proveniti din Europa de Est.
Era vorba de un fenomen al neadaptarii unui om care a stat intr-un stat totalitar si deodata este transplantat intr-un stat democratic.
Legati inca de maniera traditional-dictatoriala in care au trait, nu stiu ce sa faca cu libertatea obtinuta,nu stiau cine sunt,adica faceau acea criza de identitate specifica oricarei schimbari esentiale si bruste a unei societati.

Partidele,presa,maniera comuna de postare ,chiar pe acest forum,face acum viabila afirmatia ilegalistului.
Au invatat sa urasca,sa urasca in general si,ce rost ar avea daca ura nu s-ar indrepta asupra unor personalitati semnificative(presedintele tarii,premierul, ministri,partide care nu le simpatizeaza,diferiti lideri de partide).

Acesti mici maniaci ai urii fara motiv,adesea cu o cultura indoielnica incep a debita minciuni,a folosi un lilmbaj suburban de la injurie(cazul acestui forum, postatorii liberali), sudalma, pana la calomnie.
Unii cu un caracter mai simplu trec la un limbaj de clown,creatie cu care se mandresc,isi stalcesc limba in argouri,sau pur si simplu explica violenta politica,oferirea de foloase materiale.

Dependenta de forum,dependenta care exprima doar necesitatea lor de ura(unii posteaza intr-o zi 20 de posturi) ne arata persoane frustrate,femei frustrate,barbati care isi explica insuccesele din viata pe baza unor personalitati ale momentului,incepand cu presedintele Basescu.

Nu este greseala mai mare decat sa spui acestor indivizi ca ura lor irationala,basescofobia,dar nu numai,este o tinta falsa si ca problemele lor constau mai ales in maniera de a se adapta la noua societate.

Toti acesti indivizi,politicieni sau marlani de forum sufera in ultima instanta de SOCUL LIBERTATII.Nu se poot adapta la democratie,la libertate.

Dar ziarele,partidele,ca si pe ilegalistul nostru, i-a invatat sa urasca si nu le-a dat alta alternativa.
Discutand despre Atanasiu,Badalan,Boc,Tariceanu ei au sensatia ca sunt importanti si o folosesc ca un fel de psihoterapie diabolica,deoarece in loc sa vindece ii afunda si mai mult in dezadaptare si in criza de identitate.

Studiul acestui forum si a altora ne arata ca democratia in Romania este fals utilizata,declansand adevarate furori colective ale urii,violentei (nu numai verbale sau scrise pe forumuri) ci in general in intreaga noastra viata sociala.

Din pacate partide,numeroase ziare si posturi de TV cultiva aceste sentimente josnice si se erijeaza in justitiari,creined feed-backul unei roti a urii care se roteste in mod permanent.

Exista partide cu doar 15% in sondaje si care traiesc doar din calomnie,exacerbarea urii,altele care le imita,ziare si reviste in care injuraturile,acuzatiile nedemne si neadevarate,scenariile sunt afisate fara rusine si fara nici o frica de pedeapsa.

Chiar in aceasta seara,la realitatea RV,se spunea,nici mai mult nici mai putin,ca PNL a chemat la instructaj la sediul partidului pe presedintii sectiilor de votare din sectorul 1,lucru de care dl.Chiliman se dezice si mirat fiind, ne relateaza si faptul ca Prefectul Capitalei a schimbat toti prededintii propusi de el.
Nu este si aceasta o violentare a democratiei,un asa numit sindrom al Centaurului Liberal care se vede acum,fiind la putere (si stim noi prin ce mijloace) un fel de partid-stat,adica exact ca Partidul Comunist inainte de 1989.

Iata ca nu suntem departe de vorbele ilegalistului de care aminteam la inceput-peste tot se practica ura si se asteapta progresul social prin ura si injuratura.
Mai ramane,dlui Olteanu,de exemplu,sa zica ca si ilegalistul nostru(si Ghizela Wass a fost ilegalista) ca multumeste partidului pentru ca l-a invatat sa urasca.

Arogantu' din Bordurenii Asfaltaci ot Norway REPUBLIC (apud NUTZY ). (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2008-11-26 21:36
Bula - ai pierdut startul ! Nu aici - IN SONDAJE ! NDC

La 2008-11-26 21:35:09, Alex.Pandrea a scris:
Prostii, comme d'habitude !

Danny (...@us.mahle.com, IP: 70.54.71...)
2008-11-26 22:05
Bula ai pierdut startul

La 2008-11-26 21:35:09, Bula Arogantu' a scris:......

Timpenii, as usual !

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2008-11-26 22:23
Re: Bula ai pierdut startul la matale si la danutza

e doar "socul culturii"(am o colectie impresionanta de "libertate culturala" de la voi) nu al libertatii pe ala al libertatii nu-l cunoasteti pt ca-l negati. Va trebuie "tatuca" care "face si drege" si pt voi. Ca pe vremea lui nea nicu.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Nu votam securisti, turnatori si escroci (2512 afisari)
 Lenin, la brat cu Tariceanu si Iliescu la Chisinau (1822 afisari)
 Felix mincinosul (1652 afisari)
 Guvernarea Noii Ordini Mondiale (III) (1176 afisari)
 Efectul ZIUA asupra Fondului Proprietatea (1152 afisari)
 Cele mai ciudate locuri in care amorezii au fost prinsi facand sex (4244 afisari)
 Incredibil! Senatorul PC Marius Marinescu și deputata PD-L Anca Constantinescu s-au stropit cu apă in direct. VEZI VIDEO (3491 afisari)
 Incredibil: O fetita de un an, insarcinata cu fratele geaman! (3138 afisari)
 Specialistii SRI au reperat telefonul mobil al unuia dintre turistii disparuti pe Valea Caraiman (2364 afisari)
 Bombardiere ruse escortate de aparate americane F-15 deasupra Arcticii (2234 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00533 sec.